Může mi někdo vysvětlit, co by hrozilo Putinovu Rusku, kdyby UA vstoupila do NATO? Hrozilo by Rusku, že mu NATO navrhne, aby do něj taky vstoupilo? Hrozilo by Rusku, že ho NATO napadne? Hrozilo by Rusku, že ho NATO odřízne od nějaké strategické suroviny nebo komodity?
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 10.10.2025, 12:34:26
U nás taky musej tahat těžký věci, s tímhle omezením taky nikoho nevezmeme. Důchodci, co tu dělají, zpravidla přesluhují z předchozího úvazku, takže to není tak, že bychom úplně zaměstnávali nové. Spousta jich má od doktora zákaz těžké věci, ale v práci ho neuplatňují a radši zobnou růžovou tabletu… Ale šéf nedávno prohlásil, že mladý jsou nespolehlivý, a nikoho pod 50 už nabírat nebude. Posledně mu to vydrželo asi tři měsíce, tenhle výkřik…
Hele jestli mu to pomůže jíst, cpala bych do něj tu Solensii horem dolem. Nejíst je pro kočku konečná tak jako tak. Zkus do něj dostat aspoň něco, smetanu, rohlík namočený v mlíce…piškot ve vývaru…
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.10.2025, 09:56:45
Toho jsem nesledovala. Já koukala na Monty Pythonův létající cirkus. Trpaslík byl až potom, a to už mi padala víka 😀 (to tenkrát na ČT2 ještě dávali takové kousky)
Tak to, že místní UA vydělávají víc, než spotřebovávají, se týká jen těch místních UA.
Pomoc, kterou posíláme na UA jako do zahraničí, je jiné téma.
Naprosto rozumím tomu, že se to nevyčísluje dohromady, protože jedno se týká našeho pracovně-sociálního systému a druhé se týká zahraničních věcí. Každé by snad mělo jít z jiné rozpočtové kapitoly.
Zahraniční humanitární pomoci posíláme každý rok kolik desítek milionů desítky let. Ano, teď s válkou na prahu Evropy jsme se do toho opřeli významně, ale nevím, jaké výhody nám z toho třeba plynou od Evropské unie, třeba jsme dostali nějaké bezúročné půjčky, třeba výhodné smlouvy na techniku, fakt netuším, jen tak něco jako že lítalo éterem, ale nesleduji to, no neslyšela jsem nějaké ekonomy (třeba u Bobo) mluvit o nějaké katastrofě skrzevá humanitární nebo vojenskou pomoc…
A jestli nám přijímání UA naplnilo povinné kvóty pro příjem uprchlictva, tak hurá. Nám už ve fabrice kromě UA a důchodců nechce nikdo dělat, zaplaťpánbůh za ně, protože kdyby ti nešoupali krabičky po pásu, tak já si nevysezuji špeky v kanclu, ale musela bych snad tahat, nebo co, takže jen houšť.
Množit vzácné mutace druhů zvířat nějak není moc výhodné, lepší je udržovat rozmanitou základní populaci. Ony ty vzácné mutace jsou vzácné z nějakého důvodu…
Z koordinovaných přesunů zvířat mají ZOO zpravidla to, že je to jedno z nejlepších řešení pro udržení nebo rozmnožení potřebných populací, o což ty zodpovědné ZOO především usilují.
Já zase vůbec nevedu kávovar, kávu nepiju, prý se v nějakých dá dělat i čaj, ale já piju čaj v podstatě jen v zimě a částečně z vlastních bylinek, tak nevím, jestli by uměl kafevar i tohle.
Zato horkovzduška, ta jede skoro denně 🙂 Teď s ní jsem si zvykla dělat si grilovaný hermelín s kořením, peču v ní párky, brambory, řízky, předsmažené polotovary… V topinkovači zase jedu chléb, případně bramborové placky, je to úžasné, já nejsem ochotná jíst chleba dva dny starý, přes ten topinkovač proženu naprosto všechno a koním z mé domácnosti nic nezbude… To je super. Nastrkám chleba do mrazáku a mám vysmáto. Teď jsem dostala “pro koně” asi deset pecnů z nějaké akce, nasušila jsem herkám dva a zbytek je nastrkaný v mrazáku (potřebuji další mrazák!) a v lednici a mám do Vánoc vystaráno 😀
Vy máte doma muže, tak vaříte ve větším, ale já si uvařím třeba o víkendu a pak to jím naněkolikrát, po porcích… Já zase nemám sušičku, nic nesuším…
Já mám mikrovlnku na lednici, na lince bych takovou krabici obří mít nemohla. Na linku jsem dala akorát fritézu a topinkovač a i to mi tam celkem ničí nervy. Zbytek krámů jsem dala na dlouhý stůl podél okna, je tam rychlovarka, rýžovar a pomalý hrnec, přemýšlím, že by se tam klidně ten topinkovač ještě vešel 😀 Ale mám tam zásuvku, kam se vejdou jen tři zástrčky, v jedné je rychlovarka, v druhé lednice a v třetí se střídá ten zbytek. Musela bych tu třetí mít trvale obsazenou tím topinkovačem… tak to je jediný problém, proč to taky nehodím na okno (koupit prodlužku se čtyřmi zásuvkami je totiž moc náročné 😂)
Ten třetí filtr bude kabinový nebo pylový - když si pouštíš vzduch zvenčí do auta, aby ti dovnitř nelítalo všechno, co auto natáhne zvenčí, prach, písek apod.
Syntetiky se neboj, dneska jsou už oleje všechny (i ty z ropy) na takové úrovni a s takovými aditivy, že je to úplně jedno, co tam naleješ, myšleno od syntetiky po minerální. Pokud by měl plně syntetický olej rozpustit nějaké úsady, rozpustil je dávno už ten polosyntetický 🙂 Spíš bych se bála toho, že tam byl ten olej tak dlouho a filtr bych vyměnila třeba za půl roku ještě jednou čistě kvůli tomu, aby se ze systému dostalo to, co se v tom oleji po těch 45tkm bylo všechno nahromaděno… Samozřejmě starý olej plný vody a nečistot už nic z motoru rozpouštět a vyvazovat nebude, a ten nový olej se rychleji znečistí a ztratí část vlastností. Filtr oleje stojí pár stovek a dolití oleje bude asi ani to ne, šla bych do toho.
Kámoš od Zdenky je dobrej střelec, jestli podle “barvy oleje” určuje, jestli už je na výměnu 😀
Tak to je super, jestli tě ten servis i s novými pneumatikami stál jen devět. To je moc pěkné. Dneska už nejsou zimní pneu po tisícovce jako bývalo. Já když chci na jeep slušnější pneumatiky, pláznu 3500,- za jednu! Strašný. Taky jezdím jen na zimních a nepřezouvám, až když jsou sjeté. Musím si před zimou změřit dezén. Sice jsou to staré pneu někde z roku 15-17, takže guma už jak beton a sjíždět by se moc neměly, ale holt léto, teplo, a já to auto moc nešetřím (a navíc se v létě na mokru chovalo podezřele dobře - tj. nejela jsem každou zatáčku bokem…), musím na to juknout jestli jsem ještě v zákonné normě… A když ne, tak asi zapláču, škrtím koruny na větší servis v prosinci, tak to by mi z nich rázně ubylo.
Mně je jedno, jakou parádu slepice dělají, taky nebudu ty slepice živit tak, aby ti brojleři odešli na infarkty, vzhledem k tomu, že by žrali s ostatníma, dostávali by spíš bílkovinnou stravu než hromadu šrotu… Ale tady po okolí má někdo takové ty černé slepice… hm… kouknu… myslím australky. Ty budou masité 🙂
Snad že byste si o tom něco přečetl… https://zverolekarka.com/strevni-cervivost-malych-prezvykavcu/ já tomu nerozumím, ale na základě přečteného a znalostí o odčervovadlech bych zvolila rychlou porážku. A pokud nebudete chtít, aby se problém opakoval příští rok, tak se začít držet účinných zootechnických zásad.
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 08.10.2025, 21:48:50
Ty bláho, to se teda sešlo, no blahopřeji k výletu a doufám, že budu moci blahopřát i k rychle opravenému autu. Mně když na autě vyflusnulo zadní osvětlení, hodila jsem pod ty plexiskla blikačky od koní a vždy před jízdou zapnula na trvalé svícení a po jízdě vypnula. Bylo to otravné, ale jezdila jsem 🙂 Světýlka samozřejmě jako za duše v očistci, ale svítilo, ve tmě vidět bylo…
Při tom, jak tady lidi jezdí (nesvítí třeba celé auto, svítí jen parkovačky i ve vánici…) jsem si připadala jako hvězda, že jsem to takhle šikovně vyřešila 😀