U nás rorýsů také méně a začali křičet až v pokročilém létě. Letos se u nás nepokusila zahnízdit jediná vlaštovka. Asi vědí, proč…
U nás rorýsů také méně a začali křičet až v pokročilém létě. Letos se u nás nepokusila zahnízdit jediná vlaštovka. Asi vědí, proč…
Jé, to mě mrzí, Bobčo, že to s tím stravováním nevychází. Normálně jim pošli stížnost, fakt. Oni si pak na tebe specielně třeba dají pozor a do konce měsíce se budou snažit. Za to to stojí.
Jinak jestli máš možnost té průmyslovky za 120 a třeba třikrát týdně by ses tam zvládla vybrat, tak to by bylo super. Nakonec po tom špitále jsi se taky mrcasila jakou štreku a ještě třikrát denně…
Ad mikrovlnka - nedám na ni dopustit 🙂 Je pravda, že když to ohříváš v talíři, tak je střed chladnější (denně si jídla ohřívám v práci), ale když máš na to ohřívání misku (mám doma), tak se to prohřeje rovnoměrněji. Pravidelně ohřívám v MV mléko na kakao, vystydlý čaj, polívky, těstoviny s omáčkou, rýži, maso (dřív jsem tam ohřívala párky), rozpouštím máslo, rozmrazuju mražené, mikrovlnku používám denně. Umím v ní i uvařit vajíčko 🙂
Kdo říkal, že jsou ty mikrovlny nebezpečné? Jako že by bylo to jídlo z mikrovlnky nějak se zhoršenou kvalitou nebo nutriční hodnotou? Osobně jsem si nevšimla, no zaregistrovala jsem i články, které to vyvracejí. Když ohříváš na sporáku, taky to musíš občas promíchat. Mikrovlnka se dá otevřít bez přerušení toho programu, na tu chvíli se program vypne, zamícháš jídlo, strčíš zpátky, a jak se zaklapnou dvířka, mikrovlnka pokračuje v krasojízdě.
V poslední době jsem se dost odklonila od používání plastového nádobí na cokoli teplého (mikroplasty), takže ohřívám zásadně v keramice a varném skle.
Pokud bys vyloženě nepřekonala odpor k mikrovlnce, mohu též vřele doporučit svůj vposledku nejoblíbenější spotřebič v kuchyni - horkovzdušnou fritézu. Je to vlastně malá trouba s malou spotřebou. Akorát to tedy ohřívá nádobu úplně stejně jako jídlo uvnitř, no prostě jako trouba. Nezkoušela jsem zatím na pití a na nějaké tekutější jídlo v nádobách, ale mohu pro tebe oprubovat. Určitě bude ale vysušovat ještě víc, je to horkovzduch, takže s knedlíky bych byla opatrná, z těch to asi udělá sušenky 😀 Na druhou stranu ty se dají ohřát na sporáku v páře, když nejde jinak. No samozřejmě do horkovzdušky s plasty vůbec bez šance. Zase ale dobře funguje pečící papír a alobal 🙂 Já si v ní třeba pečívám takovou tu malou pizzu z Penny, akorát se tam vejde, a to je super záležitost 🙂
https://bezpecnostpotravin.cz/termin/mikrovlnna-trouba/
https://szu.gov.cz/temata-zdravi-a-bezpecnosti/pracovni-prostredi-a-zdravi/faktory-pracovniho-prostredi/fyzikalni/elektromagneticke-pole/mikrovlnne-trouby/
https://krkonossky.denik.cz/zdravi/mikrovlnka-vyzkum-a-mikroby.html
Ještě pro jistotu pár obrázků… ne všechny zadní chrániče jsou oboustranné.
Mně se osvědčilo ta vajíčka brát tak týden stará, uložená v pokojové teplotě. A když i tak lepí, tak mi pomohlo je z té vařící vody prudce zchladit ve studené.
S mojí rodinnou anamnézou je rak jistý tak jako tak, takže se nebudu omezovat 😄 Nejvíc jsem pro to udělala už tím, že nekouřím a nepiju. Takže…
Já věděla, že tady najdu pro svůj dotaz pochopení! Nádhera 🙂
To zní výborně! Jen to poházet kořením a zatáhnout. Proberem to! Díky🌺
Aha, já pominula počet miliard (to jsou čísla, která si moc neumím představit) a jala se zabývati obsahem článku, který skutečně vypráví příběh plný obav z budoucna.
To se ti Bobčo ten oběd pěkně prodraží, když si ho budeš tak jako tak ohřívat… Jestli by ses nakonec za tu stovku denně plus tak jako tak zapnutý sporák nenajedla i sama… Ale asi ne tak hodnotně a pestře 🙂 Tak uvidíš, jak to bude fungovat, asi je to milé, že člověk taky jednou nemusí přemýšlet, co a z čeho, naprosto chápu!
Dobrej doktor. Ten můj je na baterky… Tetanovku si hlídám a jemu nařizuji sama, to je pro mě celkem životně důležité, u toho se taky kroutí, ale nakonec dá, když já jinak nedám 😉
Tak tady nemusím mít strach, to JE špatný narativ 😀 Ale nic nového…
To nevím, zda je povinen nebo ne. Ale když se u toho doktora objevím, tak by podle mě mělo zaznít “vy tady ale nemáte žádnou prevenci, to by chtělo napravit”. Mimochodem mi ji neudělal ani při nástupu 😀 Nebo třeba když jsem si vyžádala ten rozbor krve, tak že se nezmínil.
Mno jo, takových je, moje důchodka to má taky na “dobré slovo”. Jak se to bude lišit od situace, kdy by začala platit ta “nová” úprava?
Nemyslím si, že by byl doktor jednou nohou v kriminále, prostě prohlásí, že při prohlídce byl senior čilý a vnímavý a jevil se schopně.
To je ďábel - Luděk Staněk https://www.youtube.com/watch?v=FoK-Slxh6MQ
Přestala jsem na něj koukat před nějakým rokem nebo tak, protože začal hodně sprostě hovořit, to mě nebaví, je to laciné a pro mě rušivé. Ale teď mnohem lepší, nevíte, zda je to setrvalé a nebo se nějak zapomněl jen v tomhle videu?
Ještě že nemám twitter, tak si to nemůžu přečíst. To budou zase jobovky.
Já třeba na prevenci nemusím, můj obvoďák si mě za desítky let, co jsem u něj, nezavolal na prevenci ani jednou jedinkrát. A já když jsem se doprošovala krevních testů “jen tak, abych věděla, jak na tom jsem” (že cholesterol, cukrovka, chudokrevnost třeba…), tak se na mě ještě xichtil, že jako proč, vždyť jsem zdravá, na co to jako chci, a že teda výjimečně…
Jsem ráda, když mám v portmonce 150,- neblázněte. Vypíšou mi pokutu a já jim pak pošlu přece účtem. Teda když na něm něco mám… Místňáci mi pokutu stejně nedají vysokou, znají mě, budou vědět, že nic jiného než dostat se autem nezmůžu, a jestli mě budou perzekuovat, tak si zavolám rovnou je, ať mi udělají taxíka “pomáhat a chránit”, když na skutečné taxi nemám.
Když neumí uřídit marketéry, které platí, tak je to smuténka a měl by jít od válu. Když vidí, že je to bizár za bizárem, lidi mu to metou do obličeje na sockách, při rozhovorech, v médiích, přeci musí být slepý a hluchý (neřku-li hůř), aby to neviděl, a jestli to tedy vidí, vnímá a uvědomuje si, jaké přídavné jméno se na něj pak hodí, když s tím ani tak nic neudělá? To přídavné jméno asi nebude “dobrý”…
Však jsme se to učili v autoškole.
Jestli nebude jednodušší občas zaplatit pokutu než chodit po doktorech a platit vyšetření…
ona je opravdu nějaká divná… to, co vykřikuje na twitteru (já to nečetla, ale z doslechu), to je nejhrubšího hospodského zrna, doufám, že bude vypoklonkovaná z celé politiky do zapomnění, taková “dáma” by snad neměla sedět ani na recepci, natož v parlamentu…