Aktuálně: 2 507 inzerátů • 292 956 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 12:45:25 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.10.2025, 11:38:56

přijatelná cena páru ponožek pro mě je dvacet korun. Za tolik kupuji rádoby zdravotní ponožky na jarmarku, kde prodávává paní nějaké takové to krepové povlečení, ručníky a plyšové larisy s potiskem a vůbec takové to vietnamské textilní zboží. Kupuji už léta jeden typ tenkých černých ponožek, odmítám po praní párovat, takže mám prostě nějakých padesát až sto párů identických ponožek. A každý rok dokupuji, hodlám postupně navýšit zásoby, aby mi vydržely do konce života. Dvacka za pár mi přijde oukej, balíček těhle černých mě přijde tedy na stovku. Vydrží toho holky docela dost a já si oblečení po prodření ještě nějaké roky zašívám či štupuji, takže životnost zdvojnásobím…

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 09:58:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 17.10.2025, 09:41:40

Já pořád doufám v masivní nasazení odsolovacích zařízení v oblastech, kde je přístup ke slané vodě… Teď, když umíme to sluníčko a přílivy a tak. Mám pocit, že Číňani to nějak víc rozjíždějí, tak uvidíme. Číňani do toho vůbec pěkně šlapou, to se jim nedá upřít, jen teda zůstává pachuť toho jejich zacházení s lidmi ☹️

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 09:53:35 xxx.xxx.198.226

Hele já si taky budu kupovat flaťáka bez papírů, nechci na výstavy, a budu si vybírat přesně takového psa, tj. bude vypadat jako černý flat, ale je mi vlastně jedno, co to bude za psa, pokud bude mít vítací povahu 🙂

Teda budu si ho vybírat v útulcích, no. Se mi za něj nechce dávat ani těch dvacet.

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 09:51:07 xxx.xxx.198.226

To, že někdy je starý šrot někde v lese / městě tak se dá hlásit na Policii která to odtáhne a pak to řeší oni a hledají majitele

No a policie se tím bude zabývat právě a jen proto, že máme zákony, které v tomto punktu prostředí chrání. Kdybychom neměli OŽP shůry danou, policie by měla lepší věci na práci. Navíc tohle se snad nehlásí policii, ale místně příslušné samosprávě, jíž řešení odložených věcí a odpadů náleží.

Lejt olej do potoku už není moc mainstream.

Mno už vím, odkud vítr fouká… Vy moje příklady berete jako životní realitu. Ne, byly to jen příklady. Ani nemusejí být aktuální, byly ilustrativní.

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 09:41:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.10.2025, 08:44:36

A kde se říká, že to byli Rusové?

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 09:39:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.10.2025, 09:13:15

To se teda co nejponíženějšovitě omluvuju, že Vám působím taková víkendová traumata! Budu dnes chodit tedy kanály, což mi budiž jedině ku prospěchu, neb jsem nějaká nachraplaná a aspoň neofouknu více. Doufám ve Vaše brzké povíkendové zotavení a nápravu psychického stavu, ohař vám budiž nápomocen.

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 07:57:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.10.2025, 20:31:18

On je to jen vedlejší produkt toho, že je evo výhodné, když myš sežere kočka. Toxo tyhle projevy působí u jiných savců prostě proto, že ta chemie působí na myši stejně jako na další savce, je to jen náhoda. Parazita to zajímá vcelku jen u kořisti koček, ostatní je evo irrelevantní, protože z ostatních hostitelů se neuzavře ta rozmnožovací smyčka.

Je to jako srnčí střečci u koní. Taky způsobí problémy, ale evo výhodu to neposkytuje, páč to není cílový hostitel.

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 07:44:29 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.10.2025, 07:12:01

Předejte prosím policii, ti si to vyřídí s ambásádou, vyslancem toho státu a doklady jistě doručí… Ambasáda také může vědět, že je dotyčná aktuálně na pobytu zde v ČR a klidně to předat zítra…

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 07:24:56 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.10.2025, 14:45:49

Jen aby se pustil do brždění něčeho smysluplného a nechtěl zastavovat rozjetý vlak. Jestli to vezme za špatný konec, zatnou mu tipec, ještě než se nadechne. Musí to být chytře a v oblastech, kde se dá něco pošťouchnout tady, posunout támhle. A dalo by se z toho veřejně viditelného GD vysochat něco užitečného.

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 07:16:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 16.10.2025, 23:17:37

Lidi sami od sebe nikdy SYSTEMATICKY přírodu chránit nebudou.

Aneb člověk je chytrý, ale lidi jsou hloupá a nebezpečná zvířata. (MiB)

Pokud ochranu přírody nedáte shůry, který podnikatel by kupoval odsiřovací zařízení na komín? Kdo by rekonstruoval čističku odpadních vod, když přece “funguje”? Kdybyste nenařídil lidem ekologickou likvidaci automobilů, nestály by u nás hřbitovy techniky stejné jako v Nevadě? Kdyby stát sám sebe nekontroloval zákony, řešily by se Ostravské laguny? Nebo prohořívající uhelný prach na výsypkách? Kdo by pokutoval a hlavně likvidoval černé skládky?

Problém je, že sto ekosmýšlejících člověků, kteří vysadí na zahradě křáčí pro ptáci, je smeteno jedním nepřemýšlejícím trotlem, který vyleje do potoka sud s vyjetým olejem… Proto tu musíme mít bič shůry, vyčleněné veřejné peníze na řešení těhle průšvihů…

⋮
Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 06:41:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 16.10.2025, 17:13:54

Taky si myslím, že referendum by pomohlo. Aspoň by se rozseklo, že většina lidí chce v té EU zůstat. V průzkumech to tak vychází běžně, tak by to zavřelo tlamku těm, co chtějí vyskočit bez padáku.

⋮
Buggyra
Buggyra 16.10.2025, 15:11:59 xxx.xxx.198.226

Ukradeno od facebůkové přispěvatelky, která si říká “Matka čtyřech kousků” ;-)

⋮
Buggyra
Buggyra 16.10.2025, 15:06:57 xxx.xxx.198.226

Zase že bych v té nádrži chtěla ty larvy vyhubit a nechat je tam tlít a hnít…

⋮
Buggyra
Buggyra 16.10.2025, 12:22:13 xxx.xxx.82.200

Nějak sem poslední dobou nemám co psát, tak že jen hlásím, že koně jsou relativně zdraví, rodina je relativně zdravá, já jsem poslední tři noci vstávala bez bolestí žebra, potažmo zad, daří se mi celkem zdravě jíst (sklizeň brambor máme spolu s hryzci a srnami pěkně rozběhnutou), poslední rajčata dozrávají (leje u nás sice už týden, ale musím je zalít, jsou pod převisem, takhle mi nedozrají, jsem hambářka), slepice pelichají, ale nesou (poslední dny tři vejce, ale včera už byla 4 vejce!), hnědka přestala kvokat, vypelichala ocas, takže teď mi tam chodí nekvokající hnědá koule, třeba ji to kvokání už znovu nechytne, ale z budoucí další snášky už ji nepodezírám (měla bych ji dekapitovat teď, když pelichá a peří jde snadno oškubat, že… se mi nechce nějak). Dětičky v oddíle se mi množí, nyní pravidelně chodí 6 kousků, je s tím hodně starostí, ale i radostí. Další dva nebo tři kousky se ozvaly, že by docházely, ale u těch je to značně nejisté, jen jedno z těch dětí tam skutečně bylo na kukandu. A dvě maminky chtějí chodit také a učit se s koňmi, to je také bezva, protože moje máti pro jistotu vzala další zaměstnání (má toho málo) a nestíhá se věnovat koním už vůbec, tak budu mít pomocnice v těch maminkách. O víkendu budeme sbírat jablka na zimu pro koně, musím vymyslet, kam je uskladním…

⋮
Buggyra
Buggyra 16.10.2025, 11:59:51 xxx.xxx.82.200

No tak kdyby to byl pes na zahradu nebo kočka na okrasu, neříkám nic. Ale když jsou to zvířata, od kterých něco chci (produkci vajec nebo tělesné hmoty, vozím se na tom, apod.), tak se celkem snažím, aby měla dobré podmínky 😉 No a je třeba počítat s tím, že ne všechna zvířata musejí mít trávicí trakt zcela v pořádku, můžou mít nějaké poranění v hubě nebo jícnu, tam si s tím trávicí šťávy moc neporadí. Co se přežvýkavců týče, nevím, jaké prostředí mají v předžaludcích, umím si představit, že ne nutně kyselinu, to by si pak při přežvykování poleptali hubu, že.
Divoká zvířata mají vyšší úmrtnost a nižší životnost než ta domestikovaná (nižší tělesné přírůstky…), no a omezený přístup k nezávadné vodě tomu jen přispívá.
Že je desinfekce takové vody na místě sice statečně prohlašuju, ale já v nádržích desinfikuji opravdu jen v nejnutnějších případech. Svoje podmínky si musí anonym posoudit sám.

⋮
Buggyra
Buggyra 16.10.2025, 10:56:19 xxx.xxx.82.200

Mám, přikrmovala jsem přes zimu plnokrevníka, který má rychlé spalování, využívala jsem toho, že je senáž měkká, voňavá a chutná a taktéž pokud je správně zfermentovaná, tak zdraví prospěšná. Záměrně jsem volila pouze příkrm, tj. postupně jsem se dostala asi na pět kilo senáže k standardní krmné dávce objemového krmiva (adlibitní seno, netuším, kolik ho sežral, hmotnost koně 550 kg), protože kvalitu senáže neumím posoudit a zrovna médii proběhl případ hromadné otravy koní botulismem… Říká se, že po otevření by se měla spotřebovat do tří až pěti dnů podle počasí (do tří v teplotách nad nulou, do pěti v mrazech, snadno a rychle plesniví a hnije). Měla jsem malé balíky (ca. 30 kg jeden) a krmila jsem jeden nějakých pět dní až týden bez ohledu na počasí (potvrzuji rychlé plísnění, občas jsem poslední dávky musela vyhodit). Kůň dalo by se říct bez zátěže (průměr třeba třikrát týdně hodinu pod sedlem). Koni chutnalo, kondici udržel, byla jsem spokojená.

Kamarád krmil senáž z velkých balíků koním ve vytrvalostním tréninku, tři koně a jeden velký balík (nějakých 500-700 kg), krmil pouze senáží, vždy dokud to koně nesežrali. Krmil jeden balík klidně deset dní, i v teplotách nad 10 stupňů Celsia, nikdy žádný problém. Senáž měl od zemědělce, který si ji připravoval pro krávy.

https://www.equichannel.cz/mezi-senem-a-travou-senaz/
https://www.equichannel.cz/kdyz-v-senazi-ciha-smrt/
https://www.eqsmagazin.cz/senaz-co-to-je-a-jak-ji-krmit/

⋮
Buggyra
Buggyra 16.10.2025, 08:31:27 xxx.xxx.198.226

Jako když se do té nádrže dostane komár, může se do ní dostat i leccos jiného, takže za mě takovou vodu desinfikovat je na místě. Tuplem pro zvířata.

Já se napiju klidně z louže, když na to přijde… 🤣

⋮
Buggyra
Buggyra 15.10.2025, 06:18:19 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 14.10.2025, 14:42:02

Snad si nemyslíte, že někdy někomu šlo o lidi.😀

Právě že nemyslím. A právě proto mi to vadí, že se tím ohánějí, když je to naprosto směšné.