Myslím, že má pokračovatele, viděla jsem ho na nějakém posezení s Martinem Rotou tuším, nebo tam o tom mluvili. Doufám, že ponoukla mnoho lidí, aby byli jako ona, ona byla přední osobnost národa, čestná, upřímná, optimistická. Také jsem shlédla nesčetně jejích přednášek, komentářů, rozhovorů.
Je to blbost? Já ji šoupnu klidně do polívky, mám pomalý hrnec, může se tam máčet klidně týden 🙂 Doufala jsem, že do té udírny bude konečně co strčit, aby to nebylo z obchodu. A myslíte, že něco od myslivců by do udírny bylo? Třeba nějaký mladší divočák… Chtěla jsem zajíce a bažanty, ale to je taky suché, tak to asi nic… Já tomu vůbec nerozumím, vařit mě nebaví a nic o tom nevím. No a chlap vaření rozumí ještě míň než já, ale furt by něco házel do udírny, když zjistil, že to funguje 😀
A vy byste tam posílala KVS, kdyby vám nějaký henten odtud potvrdil, že tam mají dva vyhublé koně?
Proč nenapíšete prostě přímo na Zmrzlík? Úplně jednoduše, slušně, že jste si na foto všimla, že by vás zajímalo, o které koně se jedná a co bylo za problém, pokud budou ochotní to sdělit. A pokud je to vůbec Zmrzlík.
Fiala měl být motivován kristepane tím, že byl zvolen a dostal mandát od voličů. Co už víc by ho mělo motivovat být lepší a dělat něco pro tuhle zemi?! Třeba od něj jeho voliči měli vysoká očekávání a kvůli tomu zklamání ho teď poslali dolů.
Šla jsem se podívat po žaludech, nic jsem neviděla, asi je pečlivě vyzobávají. Poňoule vypadají v zimní srsti sice nadutě, ale mají kohoutky (oba!), takže stále soudím, že jsou v kontrolované kondici, na noc zavíraní s špetkou síťovaného sena (máti ztrácí motivaci máčet, takže jednou je máčené, jednou ne, podle toho, zda jsem tam dozorem já nebo ona…). Ale nabrali jsme nové členstvo do oddílu a poňoule teď makají denně (teda… makají je nadnesené, ale tak nacpe se na ně sedlo a chvíli tak jako chodí, teď snad začnou i klusat, některé děti projevily vzácnou vlohu k vysedávání!). Musím se dokopat koupit ten balík slámy… aby máti mohla cpát sítě a poníci nepraskli.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 06.10.2025, 12:59:14
Vybírat vyšší daně a zvyšovat zadlužení státu
No přesně jak psala Sarah, já to taky nechápu. Kam to nastrkali. Ty jmenované lidi neznám, nevím, co dělali nebo nedělali. Teď si tam AB dosadí svoje a ti budou dělat asi totéž (?), nezbývá než vyčkat věcí příštích.
Ale faktem zůstává, že ukočírovat ty finance teď bude bez zvýšení daní a bez úspor na státním aparátu (ideálně obého) nemožné, a dost možná je to nemožné i tak.
No prostě všichni dělali všechno špatně a zase dělat budou, takže je to vlastně jedno 🙂 Super, tak to se příště opravdu nemusím k těm volbám obtěžovat, máte recht. V mém okolí několik lidí nevolilo a jsou s výsledkem voleb spokojení, protože neočekávali nic a taky se ničeho nedočkali. Ušetřili si kolotoč okolo a mašinka jede dál.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 06.10.2025, 10:01:09
Teď něco přepeřuje, to jo. I hnědka přepeřuje, při tom kvočení. Ale u té je to jasné. Ty ostatní některé přepeřují a některé budou špatné jako špatné. Počkám s jejich likvidací, až přepeřování skončí, označím si ty, které nesou, a ty nenesoucí půjdou “šlapat nudle” 🙂
Mají nárok, před rokem a půl jsem je kupovala jako 18měsíční. A ty, co jsem měla v té době, byly dvouleté, resp. hnědka tříletá. Hnědce táhne teď na pátý rok, dvě nebo tři z těch zbylých jsou tedy čtyřleté plus, ostatní tříleté. Vzhledem k tomu, že víc než 10 slepic mít nechci, tak je probírka na místě. Ale samo až se ujistím, které mají jen pauzu a které jsou již dosloužilé 🙂
No a taky se těším, že bude co dát do té udírny! To se musí prubnout 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.10.2025, 09:27:17
No já mám teda strach ze zadlužování státu už od zrušení superhrubé mzdy a covidoenergetických dotací… tak nevím. Díky dosluhující vládě se ze strachu stala pomalu hrůza. Jako ještě že nemám děti.
Nějak mě nikdo z kandidátů nepřesvědčil, že má na ten dluh recept. Někdo zaregistroval, že by někdo měl efektivní strategii?
Já bych ji nechala, pro těch pár zrn by mě neubylo, hlavně proto, že sedí celé dny v kukani a ven jde jen pojíst, popít, pokakat… Tak toho moc nesní. Ale jednak blokuje jednu kukaň a druhak je prostě nemocná, to tak je, má asi nějaké nádory nebo cysty a kdo ví, jak jí je, krom toho, že se jí zbláznily hormony a sedí a kvočí. Tak se patří ji picnout. Navíc ji nic pěkného nečeká, bude zima, hnusno, kdyby bylo v předjaří, řeknu si, že ještě jednu sezonu poběhá po trávě (ale ona nikde neběhá, sedí na zadku), ale takhle, když bude při příležitosti zobání a “kap”ání vycházet pouze na bahýnko kolem buňky, mi to zase nepřijde až tak potřebné. Další věc je, že jak je oslabená, snadno se jí chytí nějaké choroby, a může mi ohrozit ostatní soudružky. Není sama, vajec málo, musím vyselektovat dámy, které nenesou, a půjdou taky. Až Kosičky zavelí, tak si koupím novou várku a zase bude veselo 🙂
Třeba by Spolu volilo víc lidí, kdyby Fiala řekl, že když vyhrají, tak nebude znovu premiérem a stáhne se do ústraní…? Ten nakrknul totiž dost lidí sám o sobě. Třeba by na to slyšeli. Stále je ve vzduchu otázka, zda si sám uvědomuje, co vlastně činí, a nebo je odtržený od reality…
S kým vlastně letos kandidovala Bobo, musím se podívat… Nebyla u Stačilo?
K tomu nade mnou: aby nám spíš nehrozilo větší zadlužení… co je lepší, to, a nebo větší daně? Fakt někdo věří tomu, že státní aparát dokáže ušetřit tolik, aby nenastalo ani jedno?
Také mám rajčat od začátku srpna mnoho, ale stíhám konzumovat, něco si bere mamka, rajčata naštěstí do ní dostanu 🙂 Dneska k obědu mám v práci taky šopák 🤗
Hnědka pojala to kvokání velmi poctivě a kvoče již třetím měsícem, takže jsem se rozhodla, že půjde pod nůž, aby darmo nežroutila přes zimu. S ní asi půjdou nějaké další kousky, které vyhodnotím jako nenesoucí. Mám momentálně 3-5 vajíček denně od 10 soudružek, a to mi sice stačí, ale živit další půlku hejna přes zimu mi je zbytečné, tak to nějak zredukuji.
Máme novou udírnu a chlap tuze rád udí, takže soudružky se půjdou ohřát. Musím je ale naložit před uzením a nemám s tím zkušenosti. Máte někdo nějaký recepis na osvědčený lák? Děkuji 🙂
halux = z googlu: Halux, známý také jako hallux valgus nebo vbočený palec, je deformace předonoží, při které se palec vychyluje směrem k ostatním prstům a na vnitřní straně chodidla se tvoří bolestivý výstupek.
Musím kouknout po žaludech a kdyžtak poslat holčičky to vyhrabat… poníci jsou sice v uspokojivé kondici, ale vím, že žaludy si dají také. Ještě že výběh v noci okupují velcí a trochu jim s těmi žaludy pomohou 🙂 Lísky máme taky, ale naštěstí poníci na ně nemohou.