Aktuálně: 2 474 inzerátů • 292 959 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 03.10.2025, 07:32:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.10.2025, 07:15:08

Taky mě ten Západ zarazil, nevím, co tím chtěl dotyčný říct (souvislosti mi unikají, protože se o to nezajímám), ale souhlasím, že to určitě něco naznačuje. Nicméně myšlenka pomalého odklonu od vlivu občana na politiku k vlivu politiky na občana je jasně platná a pozorujeme denně.

A jen dodám, že já tady za nikoho neagituji. Asi si myslíte, že víte, koho budu volit, a já vás při tom klidně nechám 🙂 Ať si každý volí, koho bude chtít, nebo ať klidně nevolí, naštěstí máme tu svobodu si to rozhodnout každý sám.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.10.2025, 07:15:24 xxx.xxx.198.226

Zvířatům ten sníh nevadí, mně na silnicích taky ne. Mně to vadí jen kvůli tomu, že máti má nutkavou potřebu ten sníh uklízet a ve svých pokročilých letech u koních háže lopatou… Já bych klidně nechala sníh sněhem, až by roztál, tak by se to uklidilo, no…

⋮
Buggyra
Buggyra 03.10.2025, 06:55:43 xxx.xxx.198.226

Tak jsem se včera mezi sedmou a osmou hrdinně potýkala se střečky a snad jsem ty koně vyčistila…

Začala jsem tím holícím/stříhacím strojkem, ale hříbě vystrájalo, takže jsem přemýšlela, co a jak, a ještě že mě Saga přiměla hledat ta vysvětlující videa, protože oni na to mají chytráci speciální nůž, kterým oškrabují ta vajíčka ze srsti. A já si na to vzpomněla a vzala nůž “očko” na strouhání kopyt a tím jsem to z těch koní oškrábala! To bylo super, funguje to skvěle, tak jsem zase chytřejší 🙂

Teď už od pondělí mrazíky, tak doufám, že si ty mouchy už dají pokoj. Koně jsou teď uspokojivě obraní a ještě si to pojistím nějakým tím odčervením třeba v listopadu.

Máme hrozně hodné koně, všichni krásně stáli a nechali se obírat, já jsem si pod nimi vždycky sedla na bobek a přidržovala jsem se nějaké nohy a nikdo na mě nešlápl 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 03.10.2025, 06:52:01 xxx.xxx.198.226

Tyjo, -6 je fakt už hodně, nechci, díky.

Jinak slépky mi nenesou. Hnědka stále kvoká, to je tak šacuju už třetí měsíc, takže zřejmě nějaké nádory nebo cysty na nějaké části pohlavní soustavy, téměř nevylézá z kurníku, hřebínek se jí skoro vtáhnul do hlavy, tak už brousím sekeru… Holt se nedá svítit, darmožroutku vystřídám na jaře za nosnice. A jinak mám od ostatních 9 slepiček takových 3-5 vajec denně, což mě sice zajistí i s nenáročnými příbuznými, ale na rozdávání už nemám, a já jsem si celkem zvykla rozdávat (a prodávat) 🙂 Takže asi nastane obměna hejna.

Je pravda, že jsou ty slepice prostě staré. Většinu hejna jsem kupovala loni na jaře jako 18měsíční, takže rok a půl, tj. momentálně jsou tříleté. Budu to muset nějak namixovat, ty nenesoucí zredukovat (nechám přes zimu, on to zredukuje nějaký predátor…) a na jaře nakoupit aspoň polovinu nových. Ještě si dost rozmyslím, zda kupovat za tři sta kuřice a nebo za osmdesát či sto vynesenky.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.10.2025, 06:45:37 xxx.xxx.198.226

Nikčo, vy se máte, že máte takové dny zdraví v práci, to je paráda! Musím se dokopat k tomu vete…eee doktorovi na prevenci, tedy dokopat toho doktora, aby si mě pozval na prevenci. Věříte, že já ještě v dospělém životě u tohodle doktora na preventivní prohlídce nebyla? Jen když jsem dělala komplet krve koni, tak jsem si řekla, že je to zajímavé, a že chci vidět rozbory i u sebe…

Vypadá to, že bych dneska mohla stihnout po józe odvolit, prýže otevřeno do deseti večer. Tak to je fajn, jen nesmím zapomenout. Ehm, lístky mám samozřejmě doma, tralala. Tak si je holt vyzvednu v místnosti a nebo domů zaběhnu… to jsem šikovná.

Já měla tenkrát při rozboru cukr někde na horní hranici a gynekolog (! - obvodní je totiž k ničemu…) mě upozornil, že si mám dávat pozor na stravování, aby mi to nevyskočilo na cukrovku, že tam potenciál i při rodinné anamnéze vidí (obvodní se na rod. an. nikdy neptal). Ale zatím asi dobré, chodím darovat a občas mi tam udělají kompletku a neříkali, že bych měla cukr zvýšený. Cholesterol taky říkali, že mám u horní hranice, ale já se dost hýbu a v posledku jsem díky horkovzdušné fritéze tuky dooost omezila, takže toho už se nebojím.

Včera jsem podlehla reklamě, co na mě vyskakuje na youtube a dala si k véče na sucho rybí prsty a vlnkované hranolky, to bylo blaho 🙂 Nesolené, jen s majolkou (té teda, pravda, spořádám hodně). Mňam.

Noční mrazíky už i u nás, od začátku týdne, dvakrát už jsem škrabala auto… dvakrát na to stačily chválabohu ostřikovače. Ohavnost. Nechávám rajčata, okurky a papriky jejich osudu, sklizeň je bohatá, rajčata to asi zabalí až s pořádnými mrazy, ze zkušenosti, ale papriky jsou svěšené už teď, tak ty už asi dlouho jásat nebudou. U okurky bych ráda, kdyby ještě dodělala ty dva plody, co má vyvěšené nahoře, ale uvidíme… Nesmím zanedbávat zalévání.

Včera jsem se hecla a pod čelovkou mezi sedmou a osmou večerní obrala ze všech koní všechna střeččí vajíčka, tak mám radost, že to mám pro letošek splněno. Ještě teda někdy v listopadu odčervím, ať je to na jistotu.

Dájo, hodně sněhovou zimu vám ze srdce přeju, ale nechte si ji pěkně v Jeseníkách, jo? 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 11:59:03 xxx.xxx.198.226

Stát nebude ručit za soukromé podnikatele.

Ale advokátní komora založila fond, kam všichni členové AK budou muset povinně přispívat, a z toho fondu budou podobné případy refundovat. Jsou profesní zastřešující organizace, tak se k tomu postavili nečekaně čelem. Tak v budoucnu nějaká garance bude, i když jistě budou pravidla pro vyplácení té částky, jakože miliony asi těm lidem nevyplatí, no uvidíme, jak to bude fungovat.

V Černých ovcích jsou ty zpronevěry notáři a advokáty hojné, tuhle to jen vyplavalo na povrch, protože asi okurková sezona nebo co.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 10:48:04 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.10.2025, 09:58:24

Tak když uhynul a nebyl nacpaný prášky, tak je to možná něco jiného. No ale nepředpokládám, že by ZOO toho koně vzala aniž by znala příčinu nebo měla dobrozdání veterináře, protože co když toho koně někdo otrávil nebo zemřel na botulismus a podobně, že.

Nakonec pamatuju, že mi někdo doporučoval kontaktovat Berouska, že ten bere cokoli i když to bylo utraceno chemicky…

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 07:45:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.10.2025, 07:22:06

Tak jestli je v podmínce, tak jí asi odložili trest odnětí svobody, takže doufám, že by šla do báně. Ale to si jen domýšlím, třeba je v podmínce jen proto, aby se jí odložil třeba peněžitý trest 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 07:44:39 xxx.xxx.198.226

Teď testují různé materiály, které generují el při pohybu, že je budou instalovat do oblečení a lidi si budou moci nabíjet bezdrátově z oblečení třeba ty hodinky. Ostatně boty, které umějí vyrábět elektriku, už jsem někde viděla.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 07:38:42 xxx.xxx.198.226

Všiváček je na to málo jemný, zkoušeno 🙂

Taky si odčervováky objednávám tady u vesnických vetů (to jsou spíš kravaři). Jen já ty vety nemám ve vsi, musím do city, abych si to vyzvedla. No jednou dvakrát do roka bych to absolvovala, ale nějak spešl se pro to nepotáhnu. Teďka čtu, že ti podkožní střečci se dají efektivně vybít během podzima, takže to spláchne to pravidelné odčervení, beru nějaké avermectiny posledně s praziquantelem… žaludeční střečci nevím, mám dojem, že tam je nějaké omezení ve funkci toho odčervováku, no nejjednodušší je zbavit se vajíček a moc nad tím nedumat, žeano.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 07:17:29 xxx.xxx.198.226

Tak samozřejmě, pokud tu žirafu utratili způsobem, který umožňuje využití v potravním řetězci, tak je to možné.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 06:58:41 xxx.xxx.198.226

Zase chápu, že spoléhat na pokrok je jaksi nejisté. Ale energetická náročnost lidstva se pořád zvyšuje a zvyšovat bude a s budováním dalších kapacit energetické soustavy se prostě počítá, zrovna elektroauta v tom nebudou hrát tu zásadní roli, daleko náročnější je třeba elektrifikace tratí, měst, dálnic. Vemte si, co jen kapacity ušetří výměna klasických pouličních světel za ledky, naše ves někdy zveřejnila ten schod v rozpočtu na elektřinu po výměně z roku na rok, a to byla snad třetina té částky úspora, protože osvětlení je prostě instantní žrout. Samozřejmě dávno tu úsporu spolkla inflace, ale ten výkon tam k dispozici zůstal. Neustále se vymýšlejí energetické úspory na vytápění, spotřebičích, zefektivnění přenosu energie, ono stačí udělat na trafu údržbu a hned máme kapacity navýšené…

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 06:51:23 xxx.xxx.198.226

Email nebo SMS nebo jakákoli forma záznamu (nebo svědek), který doloží, že jste uzavřeli smlouvu je postačující k prokázání existence takové smlouvy. Zneužití počítače nebo mobilu by se muselo prokázat, baba by na svou obhajobu musela doložit důkazy. Vzhledem k tomu, že štěně bylo předáno, je to štěně, které nabízela, a na schůzku ji zjevně nikdo nedotáhl v okovech, by jaksi nemohla prokázat nic. Kdyby někdo zneužil její počál, jak by se asi kupec dostal k jejímu štěněti.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 06:42:39 xxx.xxx.198.226

za mě lepší dát lvu kus žirafy, jak nějaké krávy která žila v bůh ví jakých podmínkách

To tedy nevím, jestli se smí dát lvu kus utracené žirafy. Krávu porazí na jatkách a žila v takových podmínkách, aby se dala porazit na jatkách. Žirafu usmrtí předpokládám veterinárním úkonem, těžko ji odporazí způsobem vhodným pro další krmivářské zpracování (míněno v EU. V US strkají do krmiv kde co). Když jsem nabízela koně do ZOO, tak mě dvě ZOO informovaly, že smějí odebírat pouze potravinářsky zpracované maso a na vše musejí mít veterinární potvrzení.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.10.2025, 06:35:39 xxx.xxx.198.226

U nás na severu se zalesňuje a někde i dobře a účelně.

Mimochodem, zarůstání nálety je také zalesňování, naprosto přirozená obnova, nejrychlejší absorpce uhlíku, zrychlení obratu živin, mnoho nových nik pro pestřejší osazenstvo, průběžná proměna lesa od buřeně, husté mlaziny až po zapojení korun a vyčištění spodních pater je celkem rychlá.

Pozorovala jsem asi hektar lesa takhle vykácený do hola u Benešova takových deset patnáct let, všichni nadávali na majitele, že jen stěžil hodnotné dřevo, tyčky a chrastí tam nechal válet a nechal to zarůst ostružinami a zlatobýlem… Dneska je tam vzrostlý listnatý les se zapojeným horním patrem, pod stromy je holá půda pokrytá listím a hrabankou, sem tam nějaké zmlazení. Břízy popadaly a rozložily se (ehm, přičinliví chalupáři je částečně prohnali komínem…), teď tam dominují javory, doubky, sem tam proráží smrček nebo borovice vysemeněné z okolních lesů či jedle ze zahrad. Po krajích lesíka a ve světlejších místech jsou lísky, habry.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.10.2025, 15:19:29 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Jiri24 z 01.10.2025, 12:22:32

To se mi teda nejeví jako nejlepší praxe, protože se porody samice vystavuje nebezpečí, vkládají se energie a prostředky do případného odchovu, musí se zařizovat vhodné prostory… Samozřejmě dělá se to u některých druhů vůbec pro udržení reprodukční schopnosti, protože jsou zkušenosti, že pokud pár let po sobě samice nezabřezne, tak potom už nezabřezne vůbec, takže to jinak moc nejde, ale kde to jde, jeví se mi antikoncepce rozumnější.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.10.2025, 15:16:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.10.2025, 12:44:43

Však LŽ píše, že ne u nás. Tím myslí, že to u nás není schválené. To bude nějaká anglosaská země nebo Turecko nebo tak. Mimo EU legislativu.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.10.2025, 15:14:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.10.2025, 12:12:47

Já jsem se tam bavila o injekčně podávané léčbě. Chondroprotektiva per os samozřejmě lidi zobou i z koňských preparátů (resp. firmy si všimly, že to zobou, tak jim začaly vyrábět balení i pro lidi, ale lidi mají nějak pocit, že to pro koně je lepší, tak zobou dál od koní…), ale to není, o čem jsem hovořila.