Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.01.2026, 17:06:55
Přesně, u jiných invalidních důchodců se dožadují přezkumu situace pomalu co dva roky, tahají je po osobních vyšetřeních…
No a možná jim jen poslali výzvu k doložení přetrvávajícího stavu, jinak sníží úroveň ID, a když se nikdo neozval, tak snížili, a tím to uzavřeli (úředník svou práci udělal, aparátu ušetřil náklady, tak byl spokojen)…
Přemýšlím, co jejich okolí. To jejich sousedi nic nevěděli, nezajímali se? A co v tom obchodě, přece museli vidět, že paní je zanedbanější a zanedbanější, museli vědět, že pečuje o dceru… No asi nemohli vědět, že dcera doma bez pomoci zavřená… to je těžké, tohle. U nás na sídlišti místní živé kamery hlídají hlavně kde kdo parkuje a jaké má kdo auto, ale že by křikly na chlapa, který nadává na ulici svému doprovodu a drží ho přitom silně na paži, to slyšíte jen bouchání zavíraných oken…
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.01.2026, 22:40:32
Spíš než Betadinu bych asi dala peroxid, ten vyšumí a není, u Betadiny by se jednorázově nic stát nemělo, nicméně pokud to chcete ošetřovat pravidelněji, může si kočka nalízat jódu do zásoby 🙂 (teda se může i přezásobit - otrávit)
Framykoin je ale antibiotikum a u takového zranění zřejmě i indikované. Navíc na stržené kůži se kočka zřejmě nebude mýt způsobem, že by si navlhčila packu, přejela packou párkrát po hlavě, a zase packu olízala… 🙂
Na jenom podrážděnou kůži framykoin nepatří… (taky byste s ním asi nemazala opar nebo kopřivku…)
Musím zaklepat, že Hauzr je šikovnej, a poradil si i s tou ploutví u B, a pohodlíčko máme takové, že zvládnu vyjížďku i bez třmenů a nemám pocit, že každou chvíli spadnu 🙂 (jen každou druhou chvíli…)
Tady je ta obleva tak rychlá, že vůbec není břečka, všechno se to odpařuje v podstatě rovnou z ledu do vzduchu a odtéká to rychle, to jsem snad ještě neviděla. Včera šest nad nulou…
Koně ještě nestíhají ani mít ve výběhu bahno, na zemi už skoro žádný sníh, ale země umrzlá na kost. Včera jsme pilně sbírali hnůj, který odtál z toho sněhu, dneska budu neméně pilně pokračovat…
U zubajdy jsem byla na druhé návštěvě, poprosila jsem ji, ať ten zub řádně vyčistí, a ona to píglovala a píglovala, až jsem se bála, že se mi pročistí do mozku 😀 Ale vůbec nebolelo, takže super, nemusela jsem platit umrtvováka a tak. Zato za měsíc si poplatím, ta finální výplň bude s příplatkem 1000-1500,-, asi bude navrch diamantík.
Já se nechci nějak jako předvádět nebo tak, ale mám myčku za 500,- tady od nějakého chlapíka vetešníka z garáže, mám ji už asi 5 let a různě vykazuje střídavě chyby, má jen jeden čudlík a jedno kolečko s třemi programy, ale vždycky jsem ji nějak zmermomocnila, aby udělala, co má. No my tu máme měkkou vodu, takže se mi myčka nešpuntuje žádnými usazeninami, to je jasné.
Já fčéra po oteplení 5 vajec a jedno bez skořápky, holky těsně před oteplením dostaly asi dvoukilovku drcených kuřecích hřbítků, která se už nezdála známým na krmení kočkám. Nechala jsem to tyranosaurkám k adlibitnímu zobání, snad žádnou z nich neklepne pepka 😀 Ozobávají pomalu jak to odtává, ubývá tak půl kilo denně děleno 9 slepicemi (no, a každým predátorem, který půjde okolo, nedělám si iluze). Jedna dáma evidentně přepeřuje a jedna má scvrklý hřebínek, tak ta taky určitě nenese. Hnědka tradičně na špici produkce. Jestli zůstane u pěti zdravých vajec, tak jedině dobře, na jaře potřebuji vyměnit zrovna ten zbytek slípek 🙂
Mno, to bude tím, že tam mám zrušený profil. Zároveň jsem požádala o výmaz veškerých mých kontaktních a osobních údajů. Takže oni nemají jak mi co poslat 😀 Dobře tak.
Můj ON se vyjádřil, že se mu nechce, takže dobře, že jste našla zdroj poblíž. Jinak bych musela jít do toho moduritu 🙂 Kdyby to vypadalo, že to nedopadne, ještě napište. Válec vyválet umím, kouli místo hlavy dám taky dokupy, a z placky nařasenou sukni a pláštík taky nějak dám. A vybarvit byste si to mohla už sama 😀
Přemýšlím, jak to ti rodiče dělají s dovolenou. To přece běžným rodičům nemůže nikdy stačit dovolená na všechna ta volna těch dětí? Od doby, kdy jsem chodila do školy, přibyl snad týden volných dní navíc, různé pololetní, jarní, podzimní, přidané dny k svátkům a podobné taškařice, to ti rodiče vyplácnou ty dva týdny během kalendářního roku, dva týdny jim zbudou na vánoce, a co dál? Dovolená v létě, to si berou týden na střídáka? A co samoživky, ty jsou nahrané úplně…
no dřív než se začala zapisovat plemena samozřejmě u nás tedy pastevečtí psi byli, a prostě to nebyla plemena 🙂 A dokud to nebyla plemena, nejsou o tom moc záznamy, spíš bych hledala asi mezi obrazovými materiály, ale zase - kdo by maloval ovce při salaši…
Brrr, to je hrozná představa. Mít já autistické dítě, je v ústavu. Teda samozřejmě pokud bych se nezbláznila a nenechala si ho, protože “to nějak zvládneme, miluju ho a kdesi cosi”… uf…
Mi tam vyskočilo hned za tím staffíkem. Tady se mohlo stát přesně, co se stalo mně, když jsem byla škvrně - byli jsme na návštěvě a já si hrála venku a sousedi pustili vlčáka na zahradu, ten měl takový chatrný plot, který proběhl, zřejmě byl zvyklý venčit se i na zahradě těch našich známých. Přišel se na mě podívat, no a co já tak s pejskem, že jo, no objala jsem ho kolem krku a on říkal “nééé, fůůůj, nešahej na měěě” a zapřel se packou, aby se ode mě odtáhnul (mám pro něj plné pochopení, po mně kdyby se sápalo malé usoplené dítě….), a bohužel tou packou s těmi drápky se opřel do mé chatrné tvářičky. Taky mám jen jizvu 🙂 No majitele psa nikdo nepopotahoval, ani by to rodiče nenapadlo, známý akorát sousedovi psa vrátil a pak nás hodil do nemocnice.
Hlavně ten 30měsíční zákaz chovu zvířat je dobrý. Zákaz chovu psů a sdílení domácnosti se psem by ten člověk dostal, a doživotně. A za tu facku tomu pánovi šest měsíců natvrdo a další tři roky podmínka. Nevidím čárku o tom, že by se omluvil tomu pánovi a jemu také nabídl finanční kompenzaci. Veřejně prospěšné práce ovšem schvaluji, konečně.
P.S. v našem případě rozporku tvoří stará ulomená laminátová tyčka z ohrady. Chtěla jsem něco, co bude lehké, nepraští to koně do nohou (máme ostatní rozporky železné), nebude to zezačátku dělat moc kravál, když to potáhne po zemi a v případě nouze se to zlomí 🙂 Navíc jsou na té tyčce šikovné zarážky v podobě těch různých háčků na ohradník, kde se dají dobře zajistit provázky proti posunutí. Na ten lehoučký tah, kterým zaučujeme hříbata, bohatě stačí, sáňky s 80kilovým člověkem za tím jely bez problému i v hlubším sněhu 🙂