Těmi zdroji toho Ruska jsem myslela hlavně rozsah jeho území, obydlenost spolu s dostupností technologií. Rusko by na to peníze mělo, ale naprosto rozumím tomu, že je do toho nehodlá investovat. My tady měli jednu dobu takovou akci, že místní poskytovatel internetu dával nejpomalejší připojení lidem na půl roku zdarma, aby mohli třeba najít práci, vyřídit si dávky, a podobně. Neumím si představit někde v Gobi… Jak byste chtěl pokrýt kamerovým sledováním tajgu? Elektriku drátem bez šance, takže soláry, kolik by jich Rus musel nakoupit, plus údržba, logistika, na to nejsou v současnosti ani lidi (robotníci možná, ale technici s odborným když už ne vzděláním, tak aspoň výcvikem?).
běžně flashnou telefon a data předají orgánu pro sběr dat - takže stačí dovolená a najednou Čína může mít o Vás vše co potřebuje
Netřeba na dovolenou do Číny, bota si nainstaluje průměrně inteligentní Čech zcela dobrovolně a sám - na co vyhazovat peníze za letenky a ubytko.
Ukrajina na tom není jinak, nejen pouliční odchytávky lidí, ale flashování telefonů, monitoring apod.. tam jedou taky.
Docela chápu, že země ve válečném stavu při reálné hrozbě špionáží činí takové kroky. V reportážích z blízkosti fronty běžně zaznívá, že tohle a tamto nám nemůžou natočit nebo vyfotit, protože je to strategická informace. Blízkost fronty je tam celkem rozsáhlý pojem… Vzhledem k tomu, že ta krysa cílí na školy, obchoďáky a nemocnice, nechce se místním úplně ukazovat, pod kterými domy je která malotřídka…
S prohlášením o minci a dvou stranách naprosto souhlasím.
Omezování přístupu na internet - to je hodně obecně řečeno. … Ono je hodně možností jak to obcházet.
No já nevím, když jste psal o té Číně, víte, jak to tam funguje? Tam prostě není pro běžného občana moc jak to obejít. Můžete si tak leda zařídit satelitní krabku od Muska, ale “můžete” je v tomhle kontextu také zavádějící, jak si ji pořídíte, když nemáte přístup na volný internet, mno. Asi vy nejste běžný občan, no možná nějací vaši příbuzní jo, a ty by to už omezovalo. Běžný občan CZ si sám ani nepřeinstaluje OS. Helejte, mně to taky nevadí, já internet ani procesor ani rádio vůbec k životu nepotřebuju, když nebude tahle šaškárna, zase začnu číst knížky, co už. Tak to už jsme dva, co by jim to nevadilo. Tak super, ještě jich najdeme pár a máme tady komunismus raz dva 🙂 To by Anonymovi asi houklo…
Co se dotací týče, to jaksi nejsou sociální dávky nebo tak něco. To vážně není nároková záležitost. Až v tom balíčku finance dojdou, další žadatelé prostě ty peníze nedostanou, bylo vyčerpáno, tečka. My žádali o patnáct, dostali jsme osm, a byli jsme rádi.
hrál jsem hodně s lidma z Ruska a po 2022 když je všichni “odstřihli” tak pořád byli schopni hrát na Evropských serverech. Jak asi to dali?
To je asi stejný příběh jako s tím, jak může Rusko stále financovat ekonomiku z ropy, když západ ji od nich nechce. To není skutečně tak, že by se to Rusko dalo pod skleněný poklop, jak si to Hurvínci představují. To je tak, že se z těch věcí tomu Rusku udělá, jak říká můj oblíbenec ,“voser”. Prostě to mají složitější, oficiálně to nejde, musejí hledat jiné cesty, investovat, překlenovat, upravovat, falšovat, schovávat se… Fakt to není myšleno tak, že to bude za dva dny vyřešené. A proč to tak není vymyšlené? No protože to nejde. To nezařídí prostě ani ta Čína, aby ti lidi vůbec nepronikli elektronicky ven. Což neznamená, že to fakt neztíží život těm obyčejným lidem vevnitř, kteří ty možnosti nemají, jak jsme si říkali.