Aktuálně: 2 474 inzerátů • 292 960 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 14:06:58 xxx.xxx.198.226

Jenže žádný systém není nastaven tak aby to běžný občan / uživatel obešel a udělal po svém
No dyk právě proto o tom mluvím. Vy pořád, že vám osobně ta omezení vadit nebudou, jednak je obejdete, za druhé se obejdete bez nich. No ale většina lidí tím bude opravdu omezena, na rozdíl od vás. Možná by to nakonec omezovalo i vás, kdyby to omezovalo vaše okolí. Jen si to zatím (ráda bych řekla NAŠTĚSTÍ) neumíte představit. Samozřejmě technologie byly jen příklad, to se může zvrhnout na omezení čehokoli.

Jenže jak víte, že někdo si nedomluvil plnou výši ačkoliv administrativně podmínky nesplňoval
Například díky nezávislým ověřovatelům, NKÚ, Evropské unii, která prošetřuje podezřelé věci vlastním aparátem… V našem malém měřítku si snadno dohledám veřejný seznam těch, co dotace brali, veřejně je dostupno docela dost informací, kdyby se v tom jeden chtěl šťourat. A v neposlední řadě lze podat podnět k prošetření. 

A jen si tu tak odložím myšlenku, že to, že něco nefunguje na sto pro v demokratickém režimu neznamená, že je díky tomu autoritářský režim nějak jako srovnatelný nebo dokonce lepší.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 13:01:02 xxx.xxx.198.226

Jaké zbraně NATO drží Rusko na uzdě? Proč by Rusko drželo na uzdě zrovna zbraně NATO? NATO nemá nejmenší zájem útočit na Rusko. Rusko nemá nejmenší zájem vést konvenční válku s NATO nebo se “západem”.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 12:46:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.09.2025, 11:29:26

Tak v jednom příspěvku se rozčilujete, jak tuhle zemi přivedeme k záhubě a jak jsme nedůvtipní, v druhém nám dáváte volnou ruku a skoro jako by vám to bylo jedno.

Tak já si z toho něco vyberu 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 12:44:06 xxx.xxx.198.226

Těmi zdroji toho Ruska jsem myslela hlavně rozsah jeho území, obydlenost spolu s dostupností technologií. Rusko by na to peníze mělo, ale naprosto rozumím tomu, že je do toho nehodlá investovat. My tady měli jednu dobu takovou akci, že místní poskytovatel internetu dával nejpomalejší připojení lidem na půl roku zdarma, aby mohli třeba najít práci, vyřídit si dávky, a podobně. Neumím si představit někde v Gobi… Jak byste chtěl pokrýt kamerovým sledováním tajgu? Elektriku drátem bez šance, takže soláry, kolik by jich Rus musel nakoupit, plus údržba, logistika, na to nejsou v současnosti ani lidi (robotníci možná, ale technici s odborným když už ne vzděláním, tak aspoň výcvikem?).

běžně flashnou telefon a data předají orgánu pro sběr dat - takže stačí dovolená a najednou Čína může mít o Vás vše co potřebuje
Netřeba na dovolenou do Číny, bota si nainstaluje průměrně inteligentní Čech zcela dobrovolně a sám - na co vyhazovat peníze za letenky a ubytko.

Ukrajina na tom není jinak, nejen pouliční odchytávky lidí, ale flashování telefonů, monitoring apod.. tam jedou taky.
Docela chápu, že země ve válečném stavu při reálné hrozbě špionáží činí takové kroky. V reportážích z blízkosti fronty běžně zaznívá, že tohle a tamto nám nemůžou natočit nebo vyfotit, protože je to strategická informace. Blízkost fronty je tam celkem rozsáhlý pojem… Vzhledem k tomu, že ta krysa cílí na školy, obchoďáky a nemocnice, nechce se místním úplně ukazovat, pod kterými domy je která malotřídka…

S prohlášením o minci a dvou stranách naprosto souhlasím.

Omezování přístupu na internet - to je hodně obecně řečeno. … Ono je hodně možností jak to obcházet.
No já nevím, když jste psal o té Číně, víte, jak to tam funguje? Tam prostě není pro běžného občana moc jak to obejít. Můžete si tak leda zařídit satelitní krabku od Muska, ale “můžete” je v tomhle kontextu také zavádějící, jak si ji pořídíte, když nemáte přístup na volný internet, mno. Asi vy nejste běžný občan, no možná nějací vaši příbuzní jo, a ty by to už omezovalo. Běžný občan CZ si sám ani nepřeinstaluje OS. Helejte, mně to taky nevadí, já internet ani procesor ani rádio vůbec k životu nepotřebuju, když nebude tahle šaškárna, zase začnu číst knížky, co už. Tak to už jsme dva, co by jim to nevadilo. Tak super, ještě jich najdeme pár a máme tady komunismus raz dva 🙂 To by Anonymovi asi houklo…

Co se dotací týče, to jaksi nejsou sociální dávky nebo tak něco. To vážně není nároková záležitost. Až v tom balíčku finance dojdou, další žadatelé prostě ty peníze nedostanou, bylo vyčerpáno, tečka. My žádali o patnáct, dostali jsme osm, a byli jsme rádi.

hrál jsem hodně s lidma z Ruska a po 2022 když je všichni “odstřihli” tak pořád byli schopni hrát na Evropských serverech. Jak asi to dali?
To je asi stejný příběh jako s tím, jak může Rusko stále financovat ekonomiku z ropy, když západ ji od nich nechce. To není skutečně tak, že by se to Rusko dalo pod skleněný poklop, jak si to Hurvínci představují. To je tak, že se z těch věcí tomu Rusku udělá, jak říká můj oblíbenec ,“voser”. Prostě to mají složitější, oficiálně to nejde, musejí hledat jiné cesty, investovat, překlenovat, upravovat, falšovat, schovávat se… Fakt to není myšleno tak, že to bude za dva dny vyřešené. A proč to tak není vymyšlené? No protože to nejde. To nezařídí prostě ani ta Čína, aby ti lidi vůbec nepronikli elektronicky ven. Což neznamená, že to fakt neztíží život těm obyčejným lidem vevnitř, kteří ty možnosti nemají, jak jsme si říkali.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 11:21:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.09.2025, 10:23:13

Vadí, nevadí, co s tím máme jako dělat? Jít k volbám? Volbám do našeho parlamentu? Páč ty do evropského ještě chvilku nebudou… A kteráže z těch našich stran zařídí, aby nás technologie nešpehovaly?

Myslíte, že ve Švýcarsku nikdo nikoho špehovat nebude?

Normálně proti tomu svolejte demonstraci, fakt.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:51:34 xxx.xxx.198.226

Ale dejme tomu, že kdyby se dostali do většinové vlády a byl opět ten klasický komunismus.

Ještě si k těm věcem, co vám nevadí, přidejte omezený dovoz technologií a přidělování privilegovaným, omezování přístupu na internet, zákaz komunikace se zahraničím (třeba hraní multiplayerů…), zpomalený rozvoj v mnoha odvětvích (zdravotnictví, telekomunikace, virtuál), omezení svobodného trhu (klidně na úkor kvality a dostupnosti, podle toho, kdo komu dá víc do kapsičky), no a nedej bože když váš strejda bude mít nějaké kecy proti režimu a vy budete potřebovat pro dcerku lék ze zahraničí.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:41:52 xxx.xxx.198.226

A víte jak to chodí v Číně? Jaký tam mají režim? Jaký pravidla? Jak si hlídají své občany? Tam bych nejel ani na dovolenou. Zlatý Rusko…

Jen teda tady pozor, kdyby Rusko mělo na tohle zdroje, tak svoje lidi hlídá zrovna tak. Rádi by. A v poslední době dělají vše pro to, aby se jim to povedlo alespoň ve virtuálním prostředí.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:34:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.09.2025, 14:38:44

No vidíte, já jsem hlasovala zcela rezolutně proti vstupu do EU, čula jsem v tom další blok, který si bude diktovat podmínky, které budeme muset plnit, a kdo je překvapený, já teda ne. A jsem proti EU stále a ráda bych se odtamtud vystrnadila, nicméně uznávám, že v současnosti by to pro nás byla větší rána než zisk. Jsme na některých strukturách plně závislí a naši představitelé by nebyli schopní dát dohromady smysluplné dlouhodobě udržitelné řízení státu bez EU, to bohužel. Umím si živě přestavit, že by vymysleli bez mantinelů legislativy EU takové šílenosti, že bychom nestačili mnout očka.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:27:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 01.09.2025, 14:24:19

podepisuju

Však energetická, potravinová, surovinová, atakdále bezpečnost je přesně toto, rozhodit sítě a čerpat z více nezávislých zdrojů, zařídit si takové toky potřebného materiálu, aby mi výpadek z jedné strany nezpůsobil problémy.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:23:11 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.09.2025, 13:45:25

Jako jo, každá země by měla mít bojeschopnou armádu úměrnou své velikosti a HDP. Ale upřímně. Kdo by se leknul naší armády? Kdybychom se měli bránit samostatně, na hranicích by se nám akorát zasmáli. Nám tak trochu nezbývá než se k někomu “přidat”. Samozřejmě nikdo si nás nepřibere jako kouli na noze, i to, že máme moderní a schopné jednotky, se počítá, i to může být bodík do plusu, když bude někdo zvažovat, zda nás přibere. Takže v zásadě souhlas, v generálu ovšem vidím za tím cílem jiné motivace.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:17:09 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 01.09.2025, 22:45:11

týjo, těch jsem si nevšimla, tak to určitě za mě ne… Asi v tom noha drží jak helvétská víra, ale právě asi drží a drží… Tak jsem se trochu uklidnila. Já jsem jezdila drahnou dobu bez bezpečnostních prvků, ale měli jsme hliníkové dostihové třmeny bez vložky, ty klouzaly z holinky jak namazané 😀 Teď mám v kloubových ocelových třmenech širokou zkosenou gumu kvůli kotníkům a kolenům, a to je dobrá kombinace pro mě, nerada bych měnila…

⋮
Buggyra
Buggyra 02.09.2025, 06:10:59 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.09.2025, 16:25:43

sítě do oken a dveří s otvory dole u země pro kočky 🙂

Hmyzáci tu díru dole hned tak neobjeví a vy budete mít klid od nafoukaného listí a dalších lahůdek a kočky se budou moct procházet jak budou chtít.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 11:34:56 xxx.xxx.198.226

Tatínek je nějaký pokročilý instruktor taoistického Tai-Chi, sjíždí celou střední Evropu a dělá kurzy pro běžné instruktory, ale jezdím k němu vždy jen na pár dní, říkal, že abych ty cviky prováděla správně, musel by mě k tomu pár týdnů trénovat, a že v city máme dobrou “buňku” toho jejich Tai-Chi, kam bych mohla chodit, že mi to domluví, ale city je daleko  (navíc by stál peníze i kurz i doprava), takže lenost a výhovorky vítězí… Je to se mnou bída. Ale ta jóga je ve vsi a zadáčo, tak to jo, to by mi šlo 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 11:31:57 xxx.xxx.198.226

Bugyrro, co je ta jako za psycho?

Tak, dítě jeden den spadlo, ještě na koni dojelo do stáje, druhý den bolavé, tak jsme si říkali, oukej, je to naraženina, to bolí, ale pak začalo chodit s různými dalšími potížemi, tak jsem pravila, že bych jela do nemo, volalo se rodiči, rodič vše věděl samozřejmě už ten den předtím, ale dohoda zněla, že když je dítě jinak v pohodě (chodí, jí, vylučuje, je při smyslech), tak ještě počkáme, no a další den jelo domů, tj. už není můj problém. Co si s ním pak provedli doma, nevím.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 11:27:31 xxx.xxx.198.226

… že bych si na stará kolena pořídila košíky na třmeny?

Ještě se mi nestalo, že by mi zůstala noha ve třmeni. Máme kovové těžké třmeny, otevřené zámky a přísně na koně do třmenů jedině jezdecká obuv. Doufám, že je to tak nějak dostatečná paranoia. Ale jestli se vám dějou tyhle nehody i při této kombinaci…?

Mám třmeny s gumičkou na sedle (dostihovém), kde nejsou bezpečnostní zámky. Jistota je jistota.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 11:24:47 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 01.09.2025, 10:59:08

Tak já tím myslela, že by vyhráli Moto, Stači a SPD a chopili by se vlády společně a nerozdílně ti tři. To by bylo k popukání. To naštěstí nehrozí.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 11:23:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 01.09.2025, 10:26:19

Musíte-li to vědět, tak ne, nestojím 🙂 To, že konfrontuji názory, které tu padají na diskusi, neznamená, že jsem volič toho nebo onoho. Neznamená to vůbec nic, jen, že pokládám otázky a zajímají mě názory ostatních.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 09:45:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 01.09.2025, 09:23:36

Tak šup šup, dělejte s tím něco 🙂 

Jestli jediné, co děláte, je poštěkávání na diskusi, tak gratulky, to mají dětičky vzor. Kuňkáním po diskusích nic nezměníte. Sotva tak můj názor na cokoli.

⋮
Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 09:36:55 xxx.xxx.198.226

Co cvičím jogu, tak bederka ťuk ťuk, v pohodě. Snad rozcvičím i tu hrudní… Ale moc mi to cvičení nejde, jsem lempl. Ta joga je lepší na cvičení než ty cviky na hrudní páteř…