Neřekla jsem, že takovou stranu znám (ale ano, známe je všichni, z dějepisu..). To jsou extrémy, do kterých se můžeme dostat, pokud bude pokračovat polarizace společnosti. Cesta dolů je snadná…
Neřekla jsem, že takovou stranu znám (ale ano, známe je všichni, z dějepisu..). To jsou extrémy, do kterých se můžeme dostat, pokud bude pokračovat polarizace společnosti. Cesta dolů je snadná…
A pokud je na to naše legislativa nebo exekutiva krátká, tak to chce asi posílit jedno či obé, nikoli vylívat vaničku i s dítětem. Nebo nesouhlasíte?
A i kdyby, to snad není důvod pro vyhoštění. To byste si pak mohla najít i spoustu dalších důvodů, třeba nedovolený zábor veřejného prostranství, když mají zboží vyložené před obchůdkem…
Tak.
Samozřejmě trestáme všechny prohřešky podle toho, co nám umožňují naše zákony a lidský faktor, který o tom rozhoduje. Stejně tak bychom mohli hořekovat nad laxními zákony a postupy obcí nebo veterinární správy v oblasti ochrany zvířat… Slušné lidi jakéhokoli vyznání, národnosti, rasy a dalších člověčích příslušností nemá doufám normální občan potřebu execírovat.
Jirka a další vážné téma - Temná stránka kratomu
No ale asi nechcete vyhostit vietnamce, kteří vám prodávají ve vsi a jejich dcerku, která nastoupila právě na gympl…
To je jak přes kopírák.
Jen teda rozdíl v tom, že toto není fakturantka, ani se k tomu mentální náplní činnosti neblíží. Dělá sice administrativní úkony, ale takové ty pro cvičené opice, alá přepište údaje z této tabulky to této tabulky / udělejte kopie těchto dokladů, dejte k nim hlavičkový papír a uložte do šanonu / vyplňte formulář podle příkazu k odeslání / pište si každý den do sešitku, které úkoly jste dělala a jak dlouho vám to trvalo…
prostě když dotyčná neumí ani zkopírovat a vložit, tak může být i snaživá, ale na tohle já nemám čas ani prostor učit to od píky
A to já jsem měla prostor a čas ji to naučit od píky, těch pár hodin jsem si na to dala, naučila jsem ji základní klávesové zkratky, co je pravé myšítko, a podobné taje počítačového světa (nebo třeba že když mám v buňkách excelu vzorec, tak se mi fakt nehodí, když mi ho přepíše natvrdo nějakými daty). Nějaké úplně základní základy naštěstí zvládá, ale vzhledem k tomu, jak dlouho jí některé věci trvají, mám stejně podezření, že místo kopírování to tam vpisuje… Jenže ten čas jsem tomu věnovala na začátku, a teď už se k tomu vracet nebudu, jde mi o ten čas, co mi ona ušetří, ne o ten, co nad tím ona stráví, takže je mi to jedno. Co mi úplně jedno není, je, když je ten výsledek blbě.
když jsem ty její taháky viděla a hlavně zjistila, že podle toho nic neudělá a nejen to, není ani tak systematická, aby to potom mezi ostatními zaháky našla
ééé…. hmmmm…. noooo…. jakže to bylo?
Jsou pracovití. Ale zase to mají jako pěkný enrichment! A panička nakonec taky 😄
Kolegyňka v práci…
Pracuje tu půl roku, za tu dobu každý měsíc dělá měsíční výkazy. Minulý týden jí přeposílám informaci, kdy je termín pro tohoměsíční dodání podkladů k měsíčním výkazům. V pátek jí předávám podklady, které máme za ten měsíc shromážděné, aby je utřídila, zkompletovala, seřadila, očíslovala a naskenovala k dalšímu zpracování.
V pondělí se ptám “máte ty podklady všechny?”
A ona “nevím”
já: jakto, že nevíte, přeci musíte mít ke všem řádkům v přehledu vždy dva dokumenty, jednoduché. Které dva dokumenty máte mít ke každému řádku v přehledu výkazů?
ona: éééé…. hmmmm… noooo…
já: tak snad to máte někde napsané, když jsme si to vysvětlovaly, tak jsem vám řekla, ať si to napíšete a když nebudete vědět, ať se podíváte. Tak se podívejte!
ona: éééé…. (listuje, hledá, vzdychá) nooo, tak asi to má být dokument A…
já: a dál?
ona: ééé… no a dokument B???
já: ano, dokument A a B, správně. Máte tyto dva dokumenty u všech položek v přehledu? (pozn. red. položek je každý měsíc asi deset…)
ona: no, říkala jste, že asi ještě něco budu muset hledat…
já: no, to jsem říkala, že pokud budou nějaké dokumenty chybět, tak si je máte vyhledat ve složkách. Našla jste všechny?
ona: ne, nemám to poslední, to mi chybí
já: a chybí vám k tomu dokument A nebo dokument B?
ona: no, oba…
já: aha, tak možná vedle kolegyně zapomněla nebo to ještě nemá hotové. A co je to poslední za název položky?
ona: (uvedla název položky) ***
já: dobře, jdu se po tom podívat. (vstanu a běžím vedle do kanclu, hrabu se ve složkách, ptám se kolegyně, zírám na přehled, který tam má, vytahuju a procházím šanony, až dojdeme s kolegyní k tomu, že nevíme, o čem kolegyňka mluví, v přehledu to napsané není, ten měsíc nevíme o tom, že by ta akce proběhla. Tak se vracím k sobě do kanclu) Jste si jistá tím názvem položky? Nic takového tento měsíc nebylo?
ona: no já to tady v přehledu nemám, nevím, co to mělo být za položku…
já: tak proč jste mi říkala její název, když nevíte, co za položku a vlastně jestli vůbec minulý měsíc byla?! Jinak tedy máte vše kompletní, tj. dokument A a dokument B u každého řádku v přehledu položek?!
ona: ano, jinak je tedy vše kompletní, všechno mám 🙂
(patnáct minut v pérdeli, já odcházím pozdě ke koním, mám tam paní s dítětem, co se přišli podívat, to bude krásná reprezentace, když přijdu pozdě…)
…
DNES (termín odevzdání výkazů za minulý měsíc)
Procházím dokumenty, než je nahraju na sdílený disk, kde si je bere další oddělení jako podklady. A co nevidím? U dobré POLOVINY položek CHYBÍ dokument B.
🤐
Já chci ježky, všude síla slimáků, na zimu potřebuji uskladnit jablka, to mi je slimejši do Vánoc snědí, nacházela jsem přeživší slimáky mezi jablky ještě v březnu, jak se jim tam dobře bydlelo, mrchám, pěkně v teplíčku před mrazem…
Jala jsem se hlodavce chytat pastičkou, jednu jsem uzmula chlapovi z domu, a povedlo se mi dva dny zpět chytit matku i s mládětem, oba pěkně kleplí za krkem, měli to rychlé, tak to mám ráda. No a pak se nechytilo jeden den nic a pak včera pastička zmizela! Prostě není ani spadlá pod stolkem, ani zatahlá pod buňku, kam až jsem viděla… myši se mi pomstily a pastičku stopily!
No takže protože chytání hlodavců mělo u slepičích kolegyň úspěch (pravda, tu poslední macatku jsem jim musela rozporcovat, blé), tak nakoupím proviant a začnu chytat ve velkém. Ať má každá slépka denně myšku 🙂 Budou vejce jako od pštrosůch. Na jaře jsem se pokusila myši ztrávit, ale kulový, jedovatý zrní zmizelo, myši tak leda ztloustly. A od minulých let se i obměnila osádka, zatímco dříve to byly myšice temnopásé, které mi ještě byly sympatické a nemnožily se geometricky, letos to jsou myši domácí, a je jich, že mi to uskakuje nad ránem pod nohama, takže s tím budu muset začít něco dělat radikálně… Povedlo se mi zkrmit tolik ovsa, že jsem mohla poslední pytel uklidit do barelu, tak už nebudou mít hody, ale koně a holčičky toho rozsypou, že by uživili laboratorní klec bodlinatek, takže vnější zásah bude také nutný. Zatím jsem v marné naději instalovala živochytku, ale na jaře se mi v několika týdnech chytila jedna myš, takže bída, spíš na to moc nespoléhám… nakoupím pastě a bude.
Už jsem ze zoufalství i přemýšlela, že bych pořídila nějakou kočku (kocoura, kastráta, nebo dva…), jenže mně do výběhu chodí cizí kocouři, takže by to bylo prekérní, aby mi ty moje kočky nemlátili. Cizích kocourů je dost, ale že by chytali myši, o tom si můžu nechat zdát. Spíš tak mi tam nějakou tu myš domácí přinesli, si tak představuju, že se tam myši najednou zjevily. Myši začaly hospodařit v buňce v polystyrénové izolaci a sypou nám po buňce polystyrenové kuličky, je to na budku.
Já si taky myslím, že je úplně jedno, jak to tady dopadne 🙂
EDIT: teda beru zpět, úplně jedno to zase není, nesmí se do čela s rozhodovací silou dostat nějaká šílená strana alá “vyhostíme všechny cizince”, “bohatým vyvlastníme a rozdáme chudým” nebo “pojďte se kamarádit s Putinem a západu naplivat do obličeje”.
Já se snažím též odpor k celé pokřivené politice vyjádřit bez agrese. No, řeknu vám, že je to docela náročné 😇
To se karta obrací po všech těch srabech a zase se to zhoupává k lepšímu - to je život 🙂 A vždy když přijde takové štěstí do života mně, jsem jak ten Diogenes, hned si říkám “sakra, to je podezřelé, brzo přijde nějaká jobovka”…
Vlastně nevím, koho dneska mladí volí, vůbec nemám šajna, v komentářích tam zaznělo třeba ANO…
Nějak se mezi lidem říká, že nesmíme volit Starosty podle toho, co dělá náš starosta ve vesnici, protože ti Starostové ve straně nejsou ti lokální starostové tady ze vsi. A teď bych zase měla volit Piráty podle toho, co se někde nepovedlo na magistrátu. U jedné strany to jde a u druhé ne, tak to jsem z toho daněk 🙂
Ať si mladí volí podle toho, co jim libo, stejně jako každý jiný, to je snad podstata demokracie, ne? Hlavně ať k těm volbám jdou, ne? Nebo jste jako moje matka, která prohlásila, že když ti lidé hodlají volit tu a tu stranu, tak ať raději k volbám tedy nechodí?
A jinak ano, Orionko, jste lepší, to už tady samozřejmě všichni víme, gratulky. 🥰🌹
mám dojem že by lezli spíš pod to?
Aha, nevím, jak to u vás vypadá, pokud je budka nízko nad podlahou, třeba by pod tím opravdu bivakovali. Já jsem si myslela, že činčilí budka bude někde u stropu klece… A tam bych se nebála, že by lezli pod “podlahu” přístřešku, protože to by asi spadli, ne? 🙂
Kovy a jeho video k volbám pro mladé 🙂 Dělá dobrou práci.
A co mu místo dna dát do budky prostě zavěšenou měkkou podlahu? Další hamaku v podstatě. Do stěn budky udělat otvory, skrz otvory protáhnout cípy látky, v cípech dírky a skrz dírky zajistit zvenčí domku dřevěnou tyčkou (závlačkou, špejlí). Měnit se bude snadno, podlaha hnít nebude (podlaha nebude), tak jen jestli by to myšák dal, takovou změnu 🙂
A někdo si problém nepřipouští, a pak zase nastanou dvě možnosti, buď se problém tak nějak vyřeší sám, na pochodu, a nebo existuje, vidí ho okolí, ale dotyčný ho bude ignorovat tak dlouho, dokud ho problém nevezme po palici 🙂
Náš útulek takový není, my od nich psa měli, přijdete, ukážete si na psa a máte psa 🙂 Teda samozřejmě nedají vám kousavého psa k čerstvě narozenému dítěti nebo separačkového třasořitku když by byl půl dne doma sám. Ale v rámci rozumné dohody (já tam asi přijdu, řeknu “mám domek se zahradou na kraji vesnice, pes bude s lidma venku nebo doma, na zahradě budou slepice a za plotem srnky, nevadí mi chodit se stopkou”) mi dají jistě nějakého vhodného jedince. Nikdo se mě nebude ptát na rodinný rozpočet a jak moc barf bude moje krmení. Pokud tam vhodný jedinec nebude protože budou mít vyprodáno, půjdu do útulku ve vedlejší vesnici, no a prostě projedu ty nejbližší, a to by bylo, aby nebylo 🙂