Zato na jihovýchod je rušno https://plus.rozhlas.cz/vlk-za-dvermi-6607856
Zato na jihovýchod je rušno https://plus.rozhlas.cz/vlk-za-dvermi-6607856
No, to se hlavně uvidí až budou ty genetické analýzy. Do té doby si můžeme povídat…
Nemá po tom prvním incidentu majitel toho psa nařízené nějaké individuální opatření, jako například mít psa zabezpečeného a podobně?
Jinak fakt jen volat policii a furt dokola. Natočit si pobíhající zvíře ideálně v konfliktních situacích (pohyb mezi vozidly, pronásledování domácích zvířat, štěkání na sousedy…) a předložit jako důkazy opakovaných problémů. Navrhnout zákaz volného pobíhání psů k projednání na obci, s peticí obejít sousedy…
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krizenci-psu-a-vlku-se-objevuji-napric-evropou-ukazala-studie
Zase na druhou stranu, pokud jim to zjevně poskytuje nějakou evoluční výhodu (podle článků z US), tak je to normální evoluční posun, já to nevidím ani pozitivně, ani negativně. A barevně je to vzácnost, takže to lidem přijde zajímavé.
Jop, podobnou ránu měl bílej na PP, těsně nad korunkou, už tak k nám přišel, neřešili jsme. Přesně identické chování, nebolelo, občas se loupala stará kůže, nijak to dál nepracovalo, stejný stav deset let. Na té bílé noze to naštěstí nebylo nějak vidět, tak jsme moc nemuseli nevysvětlovat.
Mourek je stále krásný.
Slovník nevlastním, a proto si mě moje kočka cvičí. Když zjevně vůbec nechápu, co toto které mňouknutí znamená, dostanu ťafanec drápem a nebo mě dovede přímo k předmětu, kterého se stížnost týká.
Nemyslíte tohle? https://www.cjf.cz/files/stranky/vzdelavani/zzvj/04otazky_reining_na_web.pdf
No jasně, něco ji bolet určitě může. Dělali jste sono břicha? To mě napadá ještě jako další vyšetření, které můžete udělat. Konzultujte ještě toto s vetem, no a pak už leda celostní vyšetření na klinice. Fyzioterapeut viděl toho koně v pohybu? I pod sedlem?
No samozřejmě zlozvyk může být, ještě můžete zkusit, pokud se sedlem na lonži je v cajku, dát na to sedlo mrtvou zátěž, zda není problém v té váze na hřbetě. Samozřejmě předpokládám, že máte vyřešené, aby sedlo sedělo, a to i po tom svalovém a váhovém úbytku.
Dbáte na tepelný komfort kobyly, nemá ofouknutá záda, je pečlivě dekovaná i během práce, nezůstává mokrá pod dekou na bedrech, není průvan v boxe, dostane se do přístřešku atd? Tu dietu kvůli vředům jste zachovali a nebo jste se po dvouměsíčním léčení vrátili k původní krmné dávce? Zpravidla dietetická opatření musejí zůstat, pokud se nevyřeší stresující prostředí. Omeprazol jste podávali jen ty dva měsíce? Máte potvrzeno endoskopicky, že je vyléčeno? Kobyla se mezitím dožrala?
Canko, doufám, že jste to přežila a teda samozřejmě pejsek taky…
Jé, Fikovnice, jsem ti neodpověděla. AZkvízek bych ráda, ale někdy, až budu doma. Zkus mě odchytit online a nebo prostě napiš, ať mi vyskočí zpráva, já to jinak zatluču, znáš mě…
O víkendu jsme s chlapem pokládali cihlovou podlahu do přístřešku a druhý den vozili kůly z lesa. Jsem trochu mrtvá a trochu nachcípaná, ještě že v práci se můžu dát v klidu dokupy.
Zase jsem jednou spala na jiné matraci než těch svých proleželých zoufalcích a zase záda napůl v neděli ráno. Tak ještě že na dnešek už jsem spala zase na svých proleženinách, to je opravdu za trest, se nevyspat…
Tak určitěěě 😀 Majitelé mají na takové šaškárny totiž hromadu času.
No uvidíme. Myslím, že bude stačit, aby to někdo zneužil jednou, a v našich pestrých politických vodách vyskočí mnoho rybek, kterým se to nebude hodit.
No a který zákon, který vlády za posledních dvacet let vyrobily, nebyl novelizován. To je taková klasika.
Nu vida, takže vládička si něco vymyslela 🙂 Ale může za to podle titulku Pavel 😄 Kdo chce psa bít…
iRozhlas: Špionáž citlivých informací
Nově by mělo být vedle utajovaných informací trestné i vynášení těch neveřejných či soukromých, které mohou ohrozit bezpečnost Česka. Za neoprávněnou činnost pro cizí moc bude hrozit podle stávajícího návrhu jeden až pět let za mřížemi pro toho, kdo tak učiní „v úmyslu ohrozit nebo poškodit ústavní zřízení, svrchovanost, územní celistvost, obranu nebo bezpečnost České republiky“. Až 12 let pak dostane ten, kdo spáchá škodu velkého rozsahu. Nový trestný čin projedná tento týden Senát, a to jako přílepek k lex Ukrajina.
Celých pět let za prokázaný úmysl. Při našem rozdávání trestů (podmínka za znásilnění)? Tak určitě. A teď si vemte, že to všichni budou dělat pro prachy. Teda ne s úmyslem poškodit ústavní "atakdále" ČR, ale obohatit sebe a své kámoše. Takže úmysl podle tohoto zákona neprokazatelný.
Jako nečetla jsem plné znění, ale to si někdo myslí, že u nás se budou zavírat političtí odpůrci kvůli sběru dat? Když se jim nepovedlo uhnat kolik politiků ani za prokázané trestné činy? Když si naši politici nejsou schopni ověřit ani základní čísla, než je plácnou veřejně, kde by se dostali k nějakému sběru dat? Někteří neumějí ani počítat (a to já mám zrovna co říkat).
Ale tohle je dobrý Perknerová: Útok na senátorku Němcovou je jen začátek | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
No, to je opravdu něco, z čeho lze mít obavy. Jakože až zase shodí nějakou nemocnici nebo vykradou data z pár úřadů. Naštěstí jsme tak dobře digitalizovaní, že to může zasáhnout fakt asi jen tyhle dvě vyjmenované oblasti… Asi nehrozí, že by shazovali na dálku letadla nebo sráželi vlaky (no v našem případě, kdy nefunguje ve vláčku ani wifi…).
Pavel podepsal „činnost pro cizí moc“
Tak pokud Pavel něco podstatného podepsal, tak to předtím snad musel schválit nějaký pilíř naší demokracie, ne snad? A pokud podepsal jen nějaké memorandum nebo vyjádření nebo výkřik do tmy, který nás k ničemu jako stát nezavazuje, tak to teda nevím, jak vyjádřit, jak moc mě to netrápí…
No ale ona tam ta válka pořád je. Jak chcete ve válce zajišťovat? Jako on se fakt někdo diví, že obyvatelé rozbombardovaných oblastí nemají tekoucí vodu a funkční plynárnu?
z FB - Vypadá to, že Ukrajinci už začínají chápat **
Ono se ve válečné zóně blbě zajišťuje práce, bydlení, teplo a jídlo… Skoro se vsadím, že na těch dobytých územích ovládaných separatisty a Rusy to vypadá úplně stejně (hůř? zprávy odtamtud asi nemáme..) jako jinde, kde Ukrajinci “začínají chápat”.
Já to nezimuju, proto mi to asi těch mnoho let taky nekvetlo. Právě čumim, že teď druhý rok za sebou 🙂 Možná bych ho mohla přesadit, udělat mu dobře 🙂
Chystám se zbavit dvoumetrové palmy, tak bych ho na stolek mohla dát místo ní, ale v pokoji mám teplo, jemu se asi bude víc líbit v té kuchyni, tam je určitě pod 20 stupňů.
Ale tohle je drůbežářsko-zahradnické téma 🙂 Však jsme založení v drůbeži 🙂 Takže s vejci a přírůstky a líhnutím pěkně sem 🙂