Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 221 diskuzních příspěvků • 21 493 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 07:37:21 xxx.xxx.198.226

Já nevidím problém zregulovat ta zvířata i bez utrácení. Prostě na současné plochy rozdělím kobyly a hřebce a nazdar. Ploch netřeba. Další generaci pořešit třeba za deset let. Jinak jestli to nechají množit pořád dál, no tak hádejte, co.

Na druhou stranu francouzské restaurace by nějakou redukci ocenily 🙂 A i našinec by si zubra asi dal, kdyby nezbylo jiného 😜

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 07:31:30 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.02.2025, 06:59:13

Ráda bych zdůraznila, že to je TYPICKÝ vzorek. Co vy krom kvokání děláte pro dobro světa a Nošovic? Pochlubte se nám průměrným.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 06:44:43 xxx.xxx.198.226
Horsana:

Ooo, ryzáček ťuťuňuňu, zas tak úplne hrozne nevyzerá. Ale farbu a znaky má krásne 🙂

Fenbendazol v dávke 10 mg/kg, nie tradičnú dávku 7,5 mg/kg. 

Jj, veti věděli a dali 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 06:41:59 xxx.xxx.198.226

No hlavně to vyreklamujte. Zejména když máte pitevní zprávu a veterinární podklady. Když to necháte být, prodejce to nijak nepožene něco s tím dělat. Podnět na SVS by si to také zasloužilo, vždyť ti lidé doslova napomáhají šířit infekční parazitozu, kdo ví, kolik chovů můžou zamořit. SVS by to měla zarazit.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 06:36:57 xxx.xxx.198.226

Jo to je pravda, ty teploty.  V práci si topím na nějakých 23-24, ale to sedím, ruce venku, tak to musí být. Doma mám celou zimu topení v kuchyni vypnuté a v pokoji na jedničku, takže je tam kolem dvaceti stupňů. No chodím doma bosa, v teplákách a noční košili, zpravidla 🙂 občas si beru ponožky. Ale u stolu sedím na posteli zachumlaná do deky, takže to je podstatně víc vrstev. Jinak já většinou doma jen přespávám, jinak jsem v luftě, takže to je mi jedno, jak doma je, v prvním bydlení jako mladá jsem měla běžně v zimě 15 stupňů, než se to vytopilo od kamen, a taky se dalo 😀 Někdy se mi zatápět nechtělo, tak jsem jen hupsla do peřin, přitopila si horkovzdušným ventilátorem pod deku, a šla spát 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 06:18:18 xxx.xxx.198.226

Trump nenechá kámen na kameni a říkám vám už nyní: Měsíc max. dva a je příměří a konec Zelenského.

Na to si počkám.

Čekala jsem do listopadu a kde nic tu nic, čekám doteď a kde nic tu nic, tak si počkám ještě měsíc dva, to už je chvilka 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 06:15:33 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.02.2025, 23:07:42

EU je příliš výhodný byznys, aby se rozpadla. To by se Trumpovi velmi nehodilo. Dost možná ani Putinovi.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 06:14:37 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 03.02.2025, 21:37:14

Tak on je v prvé řadě podnikatel. Nic překvapivého. A samozřejmě ten dovoz a obchod budou zprostředkovávat jeho firmy, to bude nenápadné.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 06:03:45 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.02.2025, 14:16:00

Nene, pojďme si zvolit nějaké nové tváře, jako to udělali po revoluci v Bělorusi. Ať je legranda! A že v Bělorusi mají ropy dost, no ne? Taky do armády jim teče podstatné procento rozpočtu, jestli von se Trump nakonec nedá do holportu s nimi. Asi by měl, oni to tam umějí vést k pořádku, a tam když se volby upe nepovedou, taky všichni vytáhnou na Kapitol (teda trochu jinak, ale…). Já to vidím v jasných barvách. Rudě.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 05:58:54 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

A zatím to zastavuje akorát UA, že. 😀

Tak ono je celkem jedno, kdo to zastaví, nějak někdy v minulosti to bylo Polsko nebo Německo, to zase byl plyn, nějak se nedohodli nebo co…to byly jen příklady. Prostě jsme v tomhle závislí na dovozu a budeme pořád jen koukat, co druzí. Tak to je. To jsem tím chtěla říct.

Mně vlastně až tak zásadně nesejde na tom, jestli stojí nafta třicet nebo sto za litr, asi tak nějak zásadní je, jestli vůbec je, a je mi celkem šumafuk, kde ji vezmem. Až nebude (myšleno u nás), tak to budu teprv bohatá, protože to si bude chtít každý najmout koníka s vozíkem.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.02.2025, 13:28:58 xxx.xxx.198.226

Za to já nemůžu, to ony samy 🙂 Ale už to říkalo víc lidí. 

No ony nejsou v nějakém výběhu momentálně, chodí si navolno po louce a mají k dispozici mnoho suchých míst v našem “chovatelském baroku” 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 03.02.2025, 11:56:31 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 31.01.2025, 19:39:40

Ale tak my tu máme místa dost. Furt vymíráme, a v nějakém tom posledním sčítání bylo méně nových občanů než odejitých, a to v tom bylo prosím pěkně započítané i přistěhovalectví, tj. nová občanství nejen narozených. Takže jako místo papírově je, o tom žádná. Chtělo by to nějaké mladé lidi, aby bylo za co uživit ty staré. Naši mladí zhusta míří na západ, když přijde něco kulturně blízkého odjinud, nemám s tím nějak potíž.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.02.2025, 11:50:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 31.01.2025, 18:23:56

Mno jo, vždycky budeme na někom závislí, MND fakt nevyšmoulí v břidlici tolik zásob, abychom z toho vyžili.

A budeme vždycky pokakaní z toho, co se na trhu s ropou šustne. Protože chca nechca ropa tam ovlivní i ropu tady, to je globální trh, nedá se svítit.

Až budem brát ropu od Rusa, zase budem pokakaný, kdy si on vzpomene, že něco zastaví, zdraží nebo nedodrží.

⋮
Buggyra
Buggyra 03.02.2025, 11:38:26 xxx.xxx.198.226

Já bych zaměstnala koně. Než přemýšlet, jakou práci jim vymyslet, na jakou procházku si vyšetřit čas, tak dojdu pro koně, naložím na ně krmení, a zpátky se třeba i vezu na té velké a obě pěkně vezou i to krmení.

Teda tak si to vždycky představuji v mysli, když se rvu s těmi pytli krmení na tom kolečku, že ano…

My teď pořídili dva (!) nové koně, jedno je malé hříbě, takže tam zatím moc práce nebude a ty procházky a otlapkávání zvládnou holčičky, ale druhý je mladý tříletý hřebec, co začíná přemýšlet o tom, jakou udělá díru do světa, a tomu se budu muset věnovat já. Takže mně nastává momentálně slušné období “nestíhám” - tenhle kůň bude potřebovat práci práci práci. Na vodítku je víc ve vzduchu než na zemi, nohy všude (a šlape mi po mých), ještě že je od chovatelky velmi slušně vychovaný, co se osobního prostoru týče, to by bylo ještě k lepšímu, kdyby chodil po lidech (nohy se nepočítají). Taky je to trochu plašan, takže všechno pro něj bude velké haló, to to hříbě je proti tomuhle těžký pohodář 😀 Jen co se trochu oteplí, půjde pod kudlu (kule pryč), ať ho můžu brát třeba na vodítku z druhého koně na procházky (protože já ho uběhat nezvládnu, to je jisté).

⋮
Buggyra
Buggyra 31.01.2025, 14:30:48 xxx.xxx.198.226

A Putin žaloval představitele Ukrajiny na Ukrajině nebo u mezinárodních institucí? Medializoval tento problém, aby se o tom bezpráví dozvěděli i obyčejní lidé všude v Ukrajině a na světě? Zahájil sankce proti zemím, které podporují Ukrajinu v reakci na jejich nečinnost a zdůvodnil to právě podporou bezpráví v oněch oblastech? 

Nebo jen poskakoval v Kremlu a vydával nějaká prohlášení?

Copak vyhrožování válkou je nějaké řešení? Co to je za blbost? Vyhrožovat válkou může jen ten, kdo je na ni fakt připraven a hodlá do ní jít. Válkou nevyhrožuje někdo, kdo to vidí jako poslední řešení.

Jaképak NATO? Tady snad mluvíme o tom, že nacisti likvidovali nebohé civilisty v odlehlých oblastech, a kvůli tomu tam Putin chudák musel nakráčet. No nemusel. Pokud tohle využívá jako oporu svého útoku, tak je to jen a pouze záminka, to je přece nad slunce jasné.

A kdyby NATO, opět se to řeší jinak. A to už tady zaznělo. Pokud měla UA zůstat nárazníkovým státem mezi NATO a RF, tak opět neměl Puťa vyhrožovat válkou, ale zasednout k jednacímu stolu a nabídnout UA takové podmínky, aby je ani nenapadlo vstupovat do NATO. Jenže k tomu by ještě bylo drobet potřeba, aby Rusákům někdo věřil, že něco dodrží. Což by museli teda vymyslet, jaké záruky by tak mohli poskytnout.

No teď už jim nebude věřit nikdo, Ukrajina tím méně, takže to si pohnojili, chlapci.

⋮
Buggyra
Buggyra 31.01.2025, 14:10:19 xxx.xxx.198.226

No on se bobr taky jedl, že. Takže když někde způsobil záplav, tak se snědl.