Aktuálně: 2 481 inzerátů • 293 226 diskuzních příspěvků • 21 493 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 30.01.2025, 07:10:58 xxx.xxx.198.226

Mně si modřence taky nedávají pauzu a zelenají se celoročně. Mám je vyrýpané i s drnem, takže prostě jako kontejnerové. Tak nemají zábrany.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.01.2025, 07:05:37 xxx.xxx.198.226

Potemníky jsem chtěla chovat, ale musí se hlídat, dospělci sice neradi, ale umějí lítat. Nejlepší je mít rozmnožovací skupinu jednu někde, kde jsou ti dospělci, ty hlídat a vybírat od nich substrát s vajíčky a larvami - a červy pak odchovávat stranou, ti se dají pak rozhazovat slépkám. Myšlenku na potemníky jsem opustila i proto, že bych nerada, aby mi to frnklo a nasadilo se mi to do spíže 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 30.01.2025, 07:02:00 xxx.xxx.198.226
J5:

Ono to chvíli trvá než si kolonie sedne ale potom to mrskaj jak Baťa cvičky. Jenže pár měsíců? To už je nějak moc dlouho, není někde chybička?

no pár měsíců je jakože dva. Dostala jsem násadou samé nymfy, takže nejprve se musely dosvlíkat do dospělců a teď sice už mám z ledna něco vykladeno, ale nevím, zda bylo i oplozeno. No a mladé jsem zatím nepotkala, mám tam ale hodně schovávaček, takže může být, že jsou. No moje “kolonie” čítá momentálně asi tři samičky a pět samečků, musím to nějak probrat a naházet slépkám, protože takový nepoměr nedělá dobrotu, psali. No než malincí švábíčci dospějou na množení, to si počkám stejnak do léta. A tyhle holky než mi zase vykladou, tak musím počkat stejně asi měsíc a půl. Tak je mám zatím na podívání 🙂

Od madagaskarů jsem dostala dospělou samičku (možná oplozenou, nevíme) a samečka nymfu, tak sameček také mezitím dospěl, tak snad i od nich bude něco, u těch ty intervaly nemám naštudované. Včera jsem dostala druhého madagaskarského samečka, čistě pro oživení života v teráru, je maličký, sice dospělý, ale uťáplý, tak snad se tady skoro bez konkurence napapá a bude spokojený 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 30.01.2025, 06:52:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 29.01.2025, 17:10:08

Jste asi nepochopila, o jaké kulturní blízkosti hovořím. Co začnou dělat našinci, až se jim přestane platit, protože nebude čím? Můžete se zeptat úplně stejně.

U Ukrajinců bych řekla: půjdou jinam. Kde jim dají.

U našinců… no potěš.

⋮
Buggyra
Buggyra 30.01.2025, 06:19:41 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 29.01.2025, 16:59:09

Nevím, že Německo zavírá hranice 🙂 Mě zajímaly bojůvky kolem ropných zemí, Palestina a Sýrie to nejsou, takže tam to nesleduji. Navíc Sýrie, to už je něco dávnějšího, ne? Tam se to pořád mydlí? Jejich uprchlíci přece už v Evropě dávno jsou… Je něco nového?

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/loni-prislo-do-eu-nejmene-imigrantu-od-roku-2021-nove-je-rizikova-hranice-polska_2501141142_hof

⋮
Buggyra
Buggyra 30.01.2025, 06:05:24 xxx.xxx.198.226

Nikčo, šikovná holka! Jen teda mě překvapuje, že nemáš u koní nějakou baterku. Já bych tam měla čelovku někde šoupnutou, když by byla potřeba. Co kdybys tam někdy musela zůstat do tmy i v létě třeba a tak. Ne vždycky má člověk volné ruce. My máme u koní světel moc (baterky dvě funkční, jednu vybitou, jednu čelovku, a ještě dvě čelovky nosím normálně s sebou, jednu v čepici se světlem, tu nosím celou zimu, a kdybych si ji zapomněla, tak v tašce s věcmi ke koním mám ještě čelovku z letního blešáku)… 😂

⋮
Buggyra
Buggyra 30.01.2025, 05:58:37 xxx.xxx.198.226

Jsem zapomněla, že jsem měla už tu čest vidět i film Nosferatu. Tak známému se líbil moc, že prý tohodle režiséra dost sleduje, že je mladý, ale šikovný. Mně na tom trochu vadila ta tmavost, já už v šeru špatně vidím, a tak jsem v těch tmách špatně odhadovala, co se tam děje, navíc to bylo v “angličtině” (a rumunštině a cikánštině a tak podobně) bez titulků, takže ještě s těmi přízvuky bylo dílo dokonáno, načež jsem toho pochopila asi půlku 😀 Rozhodně mi to bylo ale bližší, než ta Substance. A nakonec to mělo i hlavu a patu, když jsem si zpětně po konci vybavila průběh příběhu, dávalo to smysl a bylo to ukončené, takže zřejmě opět nejde tak úplně o horor, možná spíš drama..? Já tomuhle dělení moc nerozumím, ale za horor považuji třeba Přichází satan nebo Kruh, tak ačkoli to tam aspirovalo na pár lekaček, byl většinou děj celkem předvídatelný. Asi to nebudu potřebovat vidět znovu, ani jedno 😀

To se radši podívám na Žhavé výstřely nebo něco s Brucem Willisem 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 29.01.2025, 15:41:26 xxx.xxx.198.226

ježiš nestrašte s jarem, dostala jsem loni v létě od macechy tunu modřenců, to je jako mám už strkat do země?! (samozřejmě na podzim to nešlo, to bylo moc co dělat. Teď je taky moc co dělat, tak to taky nepůjde…)

Kdyby nebylo srnky, vysela bych si podél cesty slunečnice. Ale že je srnky, svině jedný zrzavý, tak nevyseju nic, to by se jim akorát hodilo, mrchám.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.01.2025, 15:34:44 xxx.xxx.198.226

Mám argentinské šváby a nějaký druh madagaskarských a stínky. Všem to blbě běhá po skle, takže to s nimi jde 🙂 Chovám je pro slepice. Jednou to bude i skutečný příkrm, ale zatím je chovám pár měsíců, takže od švábů nemám potomstva.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.01.2025, 15:13:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 29.01.2025, 10:22:01

Uprchlická vlna z Iráku, Íránu, arabského poloostrova? Jako může být, no, asi… Nějak mě to nenapadlo. Ale tak nás všechny uprchlické vlny zatím minuly jak patník a myslím si, že Evropa celkem prozřela. Ať jdou k Rusům, ti přivítají bojechtivé mladé muže v nejlepších letech. Nevím nevím, zda tady by jim ještě pšenka kvetla… Myslím si, že kulturně jsme se obohatili dostatečně a teď už státy EU budou opatrnější.

Edit: minuly jak patník krom uprchlíků z UA, ale ti jsou tak nějak kulturně blízcí, dělají v podstatě totéž, co našinci a nepovažují za svou svatou povinnost šířit svou víru…

⋮
Buggyra
Buggyra 29.01.2025, 09:00:59 xxx.xxx.198.226

Zkusím vzpomenout a blejsknout toho zrzka kalkulačkou, když fotky od poloprofíka hned tak nebudou.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.01.2025, 08:59:36 xxx.xxx.198.226

Jestli to bude levnější než běžné potraviny, budu první v řadě 🙂 Já smažené sežeru kde co, třeba i tohle. Třeba brplacky s červama by nemusely být špatné. Ostatně já slupnu každou chvíli nějakého hmyzáka, v létě u koní to bude na deka za sezonu, v zimě aspoň sem tam spadne mol do čaje nebo do pomazánky 😛

⋮
Buggyra
Buggyra 29.01.2025, 06:09:33 xxx.xxx.198.226

Nene, matiku jsem zapomněla ve chvíli, kdy jsem stiskla v ruce kalkulačku. 
Na druhou stranu dějepravu jsem zapomněla ve chvíli, kdy za kantorem zaklaply dveře učebny.
Takže matika pořád dobrý… nedávno jsem si pomocí Pythagorovy věty počítala strany 🔺.

⋮
Buggyra
Buggyra 29.01.2025, 05:45:09 xxx.xxx.198.226

My vyvážíme hnůj, i ten od hříběte, na plochu, kde se bude pást až na podzim. Rozkládáme ho do plochy jako hnojivo a před sezonou se to několikrát zbránuje, aby prorostla tráva. Pak se to z pochopitelných důvodů bude jen sekat…

Hnojiště (založené tak, že seno uvnitř bylo spálené na troud a když se mi propadla noha v holince, tak jsem ji hezky rychle vytahovala, abych se přes holinku nespálila) jsme mívali dlouhá léta, ale jsme v CHKO a lidi jsou všímaví, takže jsme zrušili a rovnou hnojíme plochu, ať není mrzení.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.01.2025, 12:38:21 xxx.xxx.198.226

Mno je to jenom část tehdejší nukleární technologie, část jedné bomby, a samostatně není nijak zajímavá. Navíc kdyby ji Amíci chtěli dohledat, Dánsko jim jen zatleská, původní záměr byl, aby si to všechno spakovali a odvezli, ale oni tu ztracenou část nenašli…

⋮
Buggyra
Buggyra 28.01.2025, 12:30:04 xxx.xxx.198.226

Tak pokud mají kachňata sloužit jen do mrazáku a místa v líhni máte dost, můžete zkusit vylíhnout všechno, co z kachny vypadne, že. Ale pokud to má mít nějakou chovnou hodnotu, mám za to, že se NV neberou ani z prvního snášení od prvničky. Že se NV berou až od spolehlivé nosnice se standardizovanými vejci nebo alespoň nějakou dobu po začátku první snášky. Ale tak to jen co jsem tu pochytila v éteru, já jsem laik.

⋮
Buggyra
Buggyra 28.01.2025, 12:25:23 xxx.xxx.198.226

Tak hříbě nepije nějak enormně. Dosáhl mu do kyblíku velkej a vychlastal to on (STEJNÁ voda jako ve vaně… no ale jasně, za plotem je tráva zelenější…). Hříbě pak smutně koukalo a kdykoli jsme mu donesli vodu, chlastalo žíznivě… není divu. Nachytali jsme toho syčáka při činu a kýbl jsme dali z dosahu. Kupodivu teď hříbě pije půl kýble denně 😀

Docela se začíná spravovat (po dvou dnech…), jak jsme si tak přehodnotili, co mělo u chovatele za seno, nějak se úplně zase asi nedivíme… No uvidím, jak se to bude vyvíjet, nemám čas a peníze na nic, majitelka nemá pro změnu čas nic řešit a ani neví, musím poradit já, resp. vzít její peníze a zařídit to.

Takže nakonec zatím dobrý 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 28.01.2025, 12:20:50 xxx.xxx.198.226

Tak horu jsem tipla a blbě, struny jsem tipla a dobře, čtverec jedině podle obvodu, jinak bych se nedopočítala… no a samozřejmě historie, to byl taky kvalifikovaný odhad, ale že prý dobře.