Aktuálně: 2 482 inzerátů • 293 230 diskuzních příspěvků • 21 493 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 14:23:11 xxx.xxx.198.226

Musím si postěžovat… jak tak zaučuju děvče v kanceláři, tak jí všechno trvá… a trvá… a …

A tak jí dneska zadávám úkol, že je to zakázka do výroby, že má odsunout všechny ty tabulky co mi vyplňuje v mezičase a snad to stihne do konce svojí pracovní doby.

Tak si tak tiše sedíme, makáme, a přijde šéf, že potřebuje v téhle zakázce něco zkontrolovat, tak na to koukám, vysvětlíme si to, a když odchází, tak mi dojde, že to musím vysvětlit i tomu děvčeti, že tuhle konkrétní věc ještě v zakázce neměla, tak ať to správně zařadí.

Tak jí to povídám, že ať si tu pozici v té zakázce najde a ona na to, že to tam nevidí (sedíme proti sobě), tak se jdu podívat k ní, a ona mi tu objednávkovou tabulku od zákazníka otevře a říká “vidíte, nic tu není”. Tak říkám, to si tady dole v tom excelu chytíte posuvník a posunete si ten list tak, abyste viděla sloupečky od A a nikoli od T, jak se to asi zákazníkovi omylem uložilo…. 

A pak mi to dojde. A říkám, co jste tady poslední tři a půl hodiny dělala? 😲

A ona, že když tu objednávku v tom souboru neviděla, tak si šla dál dělat ty tabulky… 👌 🙈 

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 13:47:52 xxx.xxx.198.226

No vidíte, bezva nápad, a když přijedou sousedovi vnoučata na víkend, můžou si i začutat 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 12:56:36 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 21.01.2025, 11:38:32

Neexistují na koně nějaké spot-on přípravky? Že by to odvšivilo nekontaktně, teda kápnout na kohoutek by snad mohlo tak nějak projít? Nám to dost zachránilo kočky na chatě…

Taky dneska zobákům vezu nové piliny! 😊

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 12:54:15 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 21.01.2025, 11:31:47

Taky nemáme v plánu staříka krmit 5x denně. Jak přijde o zuby, přijde i eutanazie. Věk má slušný, život dobrý, není proč si vyčítat.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 12:50:54 xxx.xxx.198.226

Nás to přímo učili ve škole teda, že vid dokonavý nemá přítomný tvar. A naopak vid nedokonavý nemá budoucí, musí se použít pomocné sloveso. Tak nějak zhruba, pokud si správně pamatuji.

Dojídám oběd - budu dojídat oběd.
Dojím oběd.

Vařím - budu vařit.
Uvařím.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 10:31:56 xxx.xxx.198.226
kometa:

Ne vždy.

Co třeba dojídám oběd a dojím oběd?

No zase dvě různá slovesa, dojíst a dojídat. Třeba slova zajíst a zajídat mohou mít v různém kontextu zcela odlišný význam.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 08:26:36 xxx.xxx.198.226

Co je za tvar “pronáší”? To mi přijde jako přítomný čas… Ale to je od slova nedokonavého pronášet. Pravda.

⋮
Buggyra
Buggyra 21.01.2025, 08:09:43 xxx.xxx.198.226

A já jsem zapomněla napsat, že jsem koukala na Substanci, protože Nosferatu ještě není ukradený v HD. Tak ta Substance má sice vysoké hodnocení, ale zřejmě ji hodnotitelé pojali jako nějaký umělecký nebo záměrně vytvořený snímek (prý že je to nějaká karikatura fitnes byznysu a obchodu s krásou…). První dvě třetiny vypadaly (až na neuvěřitelnou zápletku) velmi pěkně, musím vyzdvihnout kameru, některé záběry byly dechberoucí a velmi promyšlené, to teda klobouk dolů, že jsem si toho všimla i já, kulturní neznaboh. A i by to byl dobrý film, kdyby to skončilo na konci té druhé třetiny. Jenže ta třetí třetina filmu, to bylo nejspíš to, kde jak Canka říkala, lidi odcházeli, protože to bylo jen lacině nechutné. Úplně mi z toho závěru bylo trapně, musela jsem se tomu smát, naprosto neuvěřitelné. No nebudu prozrazovat víc, kdyby na to někdo chtěl zajít, no ale těm odchodům z kina před koncem filmu se nedivím, my jsme váhali, zda to nevypnout, ale já jsem chtěla vědět, jestli se to nakonec nějak neobrátí, že to byl vlastně groteskní sen nebo tak… no nic. Ale tak aspoň jsem zřejmě byla zase jednou zasažena uměním, jak říkám, mě se to holt nějak umělecky nedotklo, asi to má na diváka působit jinak, než to působilo na mě, já bych tomu dala hodnocení podle fází filmu, první dvě třetiny 8/10 a poslední třetina 2/10 😀

Tak doufám, že ten Nosferatu bude lepší zážitek.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 13:45:50 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.01.2025, 13:13:07

Mně se teda jeví, že to klidně můžou být políčka na marjánu, já takových viděla ve středních Čechách v zarostlých cípech luk u lesů dost a dost…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 13:44:51 xxx.xxx.198.226

Zrzavci: Ni ni, Kamír obchod si zařídila ta rodina v podstatě proto, že sami sobě dováželi různé systémy pro chov dobytka, ohrady, ohradníky, také vymýšleli kombinace a různá chytrá řešení, a chtěli se o to vše podělit. Časem to samozřejmě přerostlo v “čím víc toho budem mít v nabídce, tím víc budem kchůl” a trochu se to obrátilo, v oblasti chovatelství zejm. velkých hospodářských ovšem pořád poskytují slušný servis. Kdysi se hlavní Kamírák chlubil tím, že v šopu nenajdete nic, co by sami neodzkoušeli a neuznali za dostatečně kvalitní a užitečné, no tak to asi už padlo 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 12:52:21 xxx.xxx.198.226

Já to viděla na zahraničních videích a prodejích, ale fakt by mě nenapadlo, že to někdo (a zrovna Kamír…) u nás uvede na trh.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 12:51:30 xxx.xxx.198.226

Jak si pak takoví rodiče můžou představovat, že jim ty děti v dospělosti pomůžou? Nebo jestli mají představu, že když chlapcovi budou utírat zadek do dvaceti, tak on jim pak taky na stará kolena bude utírat? Že to jako takhle nějak funguje? 😲

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 12:49:27 xxx.xxx.198.226

Porád říkám, že bychom se měli anonymně složit na nějaký tajný kajmaní účet a z toho platit nějaké bouchače, kteří by zařídili těmhle xichtům exemplární tresty… Na lidi, co aktivně trápí zvířata, nic jiného, než aktivní trápení jich, nebude fungovat. Až teprve strach z odhalení a vylískání vlastní zadnice dotyčné odradí od jejich rejdů.

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 12:13:50 xxx.xxx.198.226

A to zase já jsem se rozjela a protože nám ten jeden shetland marodí (ale předevčírem mi zmehnul z oplůtku a normálně cválal po sněhu po velké ohradě sem a tam!), tak jsem do provozu zapojila zvesela chudáka 33letého dědka 😀 A jak mu to mrská, staroušovi! Včera jsem na něj posadila kamarádku (já už se na něj můžu tak leda dívat se svou váhou..) a on s ní cválal po lukách, sice jen tak pět cvalových a pak pěkně do klusu a poslední třetinu louky už se dotáhl šouravým krokem, ale na další louce zase ouška dopředu a jupí 😀 Tak jsem čučela na drát, jak to umí vypálit, i když už nemá výdrž. Včera jsme nechali marodshetlanda ve velkém výběhu popocházet a odešli s ostatními koňmi na vyjížďku a marodshetland tam prý vyváděl pěkná alotria, takže dneska jde zkušebně pod sedlo na chvilku 🙂 Když s děckem práskne aspoň jednou o zem, tak bude prohlášen za zdravého a provozuschopného 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 06:38:04 xxx.xxx.198.226

Jano, chápu, že to bylo náročné rozhodnutí, ale od prvních příspěvků o potížích jsem si říkala, jestli by to nebylo nakonec lepší. A kobyla evidentně rozhodla 🙂 Tak aspoň někdo je spokojený, no 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 06:32:45 xxx.xxx.198.226

My jsme rakytník nestihli ostříhat, nebylo co, ty tři roky, co přežil, prostě nerostl. Ale jezdíme kolem zplanělého sadu rakytníku, kde stopro už pár let nikdo nic nestříhá a taktéž na chatě jsme jej vůbec nestříhali a než ho spolu s živým plotem po povodni vybagroval stát, aby to nebyla překážka rozlivu řeky a aby se v něm nezachytával splavený nepořádek, žil si tam bez zásahu celkem velmi spokojeně a plodil nadšeně…

⋮
Buggyra
Buggyra 20.01.2025, 06:28:54 xxx.xxx.198.226
Ladd:

Opuncii prosím nikam do přírody ne. Je to invazivní druh (a tenhle je ještě pichlavý svinstvo). I u nás v Česku se již proti ní musí zasahovat.

Aha, děkuji za informaci, o tom jsem také nevěděla…