Aktuálně: 2 480 inzerátů • 293 212 diskuzních příspěvků • 21 491 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 05.02.2025, 07:21:08 xxx.xxx.198.226

Já jsem takovej ťunťa, mně by za barákem nevadila asi ani ta pevná ohrada. Se tady postavilo ohrad na dobytky, čímž se nám zahradilo takových luk, kde jsme byli zvyklí s koňma trajdat, a zvykli jsme si. Na ohradu s jinejma krávama bychom si taky zvykli 🙂 

⋮
Buggyra
Buggyra 05.02.2025, 07:12:07 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Amerika to má vyřešené zákonem FARA. Kupodivu stejně jako Rusko. Vy co umíte anglicky si jistě tento snadno najdete. Na Slovensku o tom jednají - snad.

No asi to nemají vyřešené moc dobře, když do toho teď Trump tak šťouchá a všichni tady mu tleskáte? Hm? Kdyby to bylo vyřešené dobře, tak by asi nebylo co řešit? Jdu si to teda vygůglit. Aby to nebylo jako s Agrofertem, že.

Počkat, to je Foreign Agents Registration Act, to se týká zahraničních organizací? Já myslela, že píšete o neziskovkách? O čem to sakra píšete? :-O Já psala o neziskovkách, o tom, jak ty velké třeba jsou politicky aktivní (u nás třeba Arnika, Greenpeace…) a ty malé dělají, co si myslí, že je prospěšné (nebo výdělečné…). A vy píšete o zahraničních organizacích působících v US. 

Tak ten Trump zkusil stopnout peníze jen těm zahraničním neziskovkám? Já čtu že všem. Takže toho se FARA nějak netýká. Nebo mluvíte ještě o něčem jiném? Víte, že třeba Greenpeace mají prostě českou pobočku, která má české IČO a české vedení? Je to česká organizace? Jak bychom vyřešili její působení nějakým FARA zákonem? A takových jsou děsné spousty. Pokud nám nedovolí působit v občanské společnosti pod zahraniční firmou, tak si přece založíme českou, to dá rozum.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.02.2025, 07:06:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 04.02.2025, 17:05:37

Tak nevím kde mě obviňujete..

To teda taky nevím, kde vás obviňuji. Asi záhada, že. 
Nepsal jste, že vás již my ostatní nezajímáme?

A vidíte už teď doufám, že to byla sakra zlomová událost. 

Vám se v životě něco změnilo po zvolení Trumpa? Mně ne. Z vašeho prohlášení, že budeme všichni koukat nebo si sedneme na zadek nebo tak nějak, jsem vyčetla, že se nás to nějak bude týkat. Ale zatím nic. Teda mně se zlevnil plyn, to jo. Tak já čekám, co bude dál. Mně by se fakt líbilo, kdyby s tou válkou na UA něco udělal. Ať si za to vezme všechen ukrajinský titan, když Ukrajině pomůže. Kdybych byla ve stejných s*ch, tak bych mu dala taky všechno české lithium, aby nám pomoh´. Vo co de? To někdo sakra čekal, že to bude dělat Amerika z dobré vůle nebo z… nevím z čeho ještě? Kdo byl tak naivní?

Makat se začne a to každý na vlastním písečku.

Nenechte se mýlit, v CZ se makat nezačne 😀 Možná u vás. Z toho máte strach? Tak to chápu, to by se mi taky nelíbilo. Ono až Trump povyhazuje levnou pracovní sílu a nasadí cla taková, že se bude muset začít vyrábět doma, tak jestli to dotáhne (jako že mu zákonodárci celkem hážou klacky pod nohy, bodejď by ne), tak to jo, to budete čučet na drát, jak se budete muset začít otáčet. Teď už vám rozumím, proč jste z toho dělal takový haló.

⋮
Buggyra
Buggyra 05.02.2025, 06:49:12 xxx.xxx.198.226

Ladd, já jsem nemluvila o rozdělení pastviny, ale o oddělení jedinců. Což se v podstatě stalo. Do ohrady na Šlovičáku u Dobřan se normálně mohlo vcházet “V” průchodem a vedly přes ni také stezky pro pěší. Bylo tam jen upozornění, co se u koní nesmí dělat a co se může stát, vstup na vlastní riziko. Koně lozili k plotu (jednořadému) a somrovali něco z ruky 😀 Nikdo z našich (offroad řidiči) jim nic pochopitelně nedával. Tuším tam v té době byli jen hřebci právě, nevím, jak je to teď.

Pastva kopytníků je určitě bezva, ale asi mám tak nějak psychologicky menší problém s tím přeháněním stád sem tam (OPS Libosváry a jejich ovce, kozy, koně a především jaci) než s pevnou ohradou na nikdá. Ale mně v zásadě ani ty pevné ohrady nevadí, páč je nemám za barákem.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 14:01:38 xxx.xxx.198.226

A jinak abych odpověděla: Má to vůbec smysl? - Nemá. Pro vás ne 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 14:00:55 xxx.xxx.198.226

Automobilky v propadu nahradí přece ty vzkvétající automobilky jako vždycky. Propadlé evropské značky koupí Čína a jedeme dál. Sankce byly a budou, ono je to za chvíli přestane bavit. Trump veřejně připravuje UA o nerostné bohatství stejně jako Čína připravuje tajně Afriku, a dál? Ten rozsah toho připravování je s Čínou naprosto nesrovnatelný a navíc na rozdíl od čínského bezskrupulozního drancování to bude nejspíš podloženo smluvně a bude se jednat o obyčejný obchod, dost možná se bude i hledět na životní prostředí a majetky občanů. Firmy se stěhují do lepších krajů den co den, nač se tím tajit. I pro ty Asiaty je jednodušší vyrábět tady u nás, než sem vozit hotová auta, tak tady mají postavené fabriky. Buďme rádi, že naše firmy expandují, pokud vydělají v zámoří prachy, dost možná je utratí tady. To jsme si přece vždycky přáli, ne? Přesně naopak, než se to děje teď, tj. že zahraniční firmy u nás vyrábějí, a zisky si berou za hranice… to přece všichni tak kritizují, žejo. A když už jsme ta EU, měli bychom tleskat, že vlastně všechny evropské firmy se chystají vyrábět v US a nedovážet. Nakonec není to i jedna z noticek green dealu, že snížíme nutnost převážet komodity z levého břehu na pravý? Dyk ten Trump je vlastně proekologický, zlatouš náš 🙂 

Chápu, že vás tíží nejistota budoucnosti… Ale berete to aspoň trochu s humorem, a to je dobře 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 13:48:43 xxx.xxx.198.226

https://www.irozhlas.cz/komentare/trump-testuje-limity-vykonne-moci-i-ustavu_2501311630_job

Ale jo, jestli v Americe dojde k přesunu k autoritářskému režimu, tak to bude pro mě jako světovost naprosto dostačující 🙂 Pak už si jen s Vladimirem Vladimirovičem podají tlapku a odhopkají do duhy.

Trochu se mi vtírá pocit, že by to mohlo být stejně pravděpodobné jako konec války na UA. Ale né, to je nesmysl, žeano. Demokracie v US je jistě dostatečně robustní a přes kongres a repre snad nic takového neprojde. Hm.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 13:43:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 04.02.2025, 11:59:58

To by mělo být ve Veselém okénku! 🤣

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 13:39:57 xxx.xxx.198.226

Nerozumím → “USA dělají na IA audit pomocí” Edit: nerozumím ani “USA dělají na UA audit pomocí” - pomocí čeho?

V Rumunsku asi nezrušili výsledek voleb na pokyn pana presidenta Trumpa. Gruzínce na SK (nevím o nich, zase tak to dění nesleduju) asi taky neposlal Trump. Lež v Událostech komentářích, tak to je teda díra do světa, to uznávám, beru zpět, že se zatím nic neděje, to je rozhodně pořádný šplouch v stojatých globálních vodách.

No a já jsem narážela na to, že N vyprávěl, že mám počkat do listopadu, a bude NĚCO. Nějaká světovost. A v listopadu nebylo NIC. Já se ptala pana N, jestli teda něco bude později, nějak jsem se nedobrala jasné odpovědi. No a teď se dozvídám, že za dva měsíce nejpozději bude konec války a konečné rozhřešení nejméně všech našich hříchů a celá se na to třasu, takže ještě dva malinké měsíce a bude TO tu! 

Teda pokud se to zase nějak nepo… no… neposune. Že.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 13:28:19 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 04.02.2025, 12:27:24

No a co vám přijde, že se děje? Zatím jen řeči. Řeči se vedou a voda teče, no.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 11:49:11 xxx.xxx.198.226

To vám takhle nikdo neřekne. Nevíme, jak jezdíte, neznáme kobylu, a proč byla na páce.

Dvakrát lomené stihlo nicméně platí obecně (odhlédneme-li od dalších faktorů jako např. jak je dobrá ruka jezdce, jestli udidlo koni sedí a je správně umístěné…) za jedno z nejjemnějších udidel, ano.

Řekla bych, dejte kobyle na co byla zvyklá, a podle toho, jak se bude chovat, pak můžete postupovat dál.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 11:21:25 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.02.2025, 10:02:16

Proč na žebřík neleze a plotostřih nedrží najatý mladý, perspektivní a dynamický brigádník, a vy jen nestrkáte větve na hromadu, aby si je pak taky odnosil? Není to lepší, než přemýšlet, zda nespadnete a nezlomíte si hnát? 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 11:17:57 xxx.xxx.198.226

A jak je chcete zakázat, aby ty malé mohly fungovat? Ne, musíte vymyslet takové podmínky, aby je mohly splnit jen ty poctivé, a ty potom kontrolovat, a jak řečeno, vymáhat.

Co takhle místo honění neziskovek začít skákat po tom, aby se konečně v kotlince začaly vymáhat existující zákony? Ono by to mnohdy možná stačilo. A kdo z těch, kteří momentálně chystají kandidaturu, má v programu efektivní vymáhání zákona? Ono to spíš vypadá, že alternativní tresty nasadíme i vrahům. Čeho by se pak defraudant z neziskovky s pěkným polštářem pod zadkem měl bát, no řekněte.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 09:22:51 xxx.xxx.198.226

Jo no jo, zuby… Letos už fakt musím objednat před pastevní sezonou… to se mi zase protočí bulvy, až uvidím ty nuly…

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 09:20:34 xxx.xxx.198.226

Nejlepší je mít to naprogramované tak, že se zapíná ohřev jen na levný proud. To se dá zařídit u “blbého” spotřebiče klidně nějakým chytrým mezikusem, který pošle šťávu jen když je levno. Mám za to, že energetici musejí posílat po síti nějaký signál na ty levnější tarify, protože někomu se ty zóny levnějšího proudu (když jsou přetoky do sítě) už zapínají i nějak během dne, když svítí slunko a tak, ale nevím, zda jsem to správně pochopila. Takže tohle když by si člověk zařídil, byl by to ideál 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 09:17:00 xxx.xxx.198.226

Jen nezapomeňte třeba na to, že lecjaký útulek a záchranná stanice je neziskovka. Lecjaký denní stacionář a lecjaká noclehárna pro bezdomovce. Lecjaká společnost bojující za zákaz hlučných ohňostrojů a obnovu lecjakých památek.

Jestli ono to není jako s těmi bojovými plemeny… Radši zakážeme, než bychom vymysleli, jak to efektivně regulovat.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.02.2025, 07:40:45 xxx.xxx.198.226

Zubří obora v … eh… Ralsko? Ta je otevřená veřejnosti snad celoročně (uvnitř má fabriku i nějaká firma… možná nějací vojáci). Já tam byla dvakrát, zubra jsem ani nezahlídla, možná nějaké stopy, ale čert ví. Samozřejmě srnek jak na*** Ta obora je průchozí z několika stran, cesty uvnitř jsou normálně turisticky i cyklisticky značené.