Zákony by se asi našly (stavební zákon, zákon o daních z příjmů, zákon na ochranu zvířat proti týrání…), ale to by na to musel někdo sednout a věnovat tomu spoustu času, aby ve finále mohl uložit pokutu ve správním řízení plácnu třeba ve výši 2-20 tisíc pro soukromou osobu a 20 - 500 tisíc pro podnikající…
Člověk je ale schopný laktázu díky dlouhému adaptačnímu vývoji produkovat i jako dospělý. A taky ne každý. Tradice pití mléka fungovala v Evropě a na řekněme blízkém východě, no všechny ostatní civilizace jsou dost netolerantní. Proto se mléčné výrobky všude jinde tradičně konzumují kvašené (kumys, kombucha, apod.).
Všechny kočky od doby, co začaly žít s lidma, dostávaly mléko. Pro ty statističky tady: ano je to nadsazené, všechny nejspíš ne😉 ale troufnu si říct, že většina. Kočky co žily na vesnicích ve chlívech a na půdách. Neexistovalo módní bezlaktózové mléko, které je nejspíš třeba prodat, takže masírka stejná, jako kdysi s granulema. Zeptám se vetek: kojící kočky mají bezlaktózové mléko? I když si to nemyslím, opravdu to nevím, proto se ptám.
Známá mi taky tvrdí, že stačí kravské mléko naředit půl napůl s vodou a pijí jí to kočky bez problémů. No, jasně, ony ty kočky problémy viditelné nemají, jen ten průjem (její kočky tráví život venku a ve stodole, co oči nevidí…), ztráta minerálů, odvodnění, a jakou pak má ta kočka životnost. Když to pro ty kočky není jediný zdroj tekutin, resp. je to pro ty kočky spíš vzácný zdroj tekutin, tak to zjevně problém není. (kdo dával dřív kravské mléko kočkám? Lidi měli na vsích tak kozu, kravské mléko se nerozdávalo. A jestli mluvíme o kolchozech za komoušů, tak tam jim kočky byly ukradené, takže ne, že problémy neměly, ale nikdo se tím nezabýval)
No a on jestli je jen chová a pak k těm zápasům prodává nebo dodává, tak má čisté své drápky (z pohledu legislativy)… Nemusí je používat zrovna on, ve smyslu, že by toho psa do té klece dovedl. Stačí že předá vodítko před barákem jinému “on mi ho venčí Franta” a je to. Muselo by se doložit, že o tom zápasení ví, musel by o tom být záznam (audio, video, jinak slovo proti slovu), a muselo by se doložit, že ví, že se toho zúčastňují pravidelně psi od něj (ať už prodaní nebo daní k dispozici). To zase taková legrace nebude. Může říct, že se na to domáknul jednou, a pak Frantovi tyhle srandy zakázal, a jestli tam Franta vzal psa znova, tak o tom neví. Taky může říct, že mu Franta nakukal, že se pes vždycky serve se sousedovic. Vyfásl by max pokutu za … za co? Za zanedbání péče o zvíře? Existuje něco takového? Porušení welfare a tak. Dvě stovky a tytyty, už to nedělej.
Sarah, asi bych si hned zavolala na pojišťovnu a pěkně se na toho PL vyptala, a klidně i na to, zda je nějak limitované požadování vyšetření odborným lékařem. V mém případě by to při ignoraci mohlo snadno vést k tomu, že si sednu doma na půl roku na neschopenku, a to si pište, že by to tu pojišťovnu hnedle stálo víc, než nějaká ta hodinka věnovaná odbornému vyšetření a následné cílené rehabilitaci. Tak si říkám, že by pojišťovna v takovém případě celkem měla motivaci zaklepat pánu doktoru na rameno, jestli to jako myslí vážně.
Já jsem jako chtěla napsat, že doufám, že ta koťata jsou na bezlaktozovém. Ale udržela jsem se, protože jsem si říkala, že to je snad samozřejmost. Když už to vím i já…
Jako já si o to vyšetření neříct, tak mě doktor nikam nepošle (teda pošle… pro prášky na bolest a tím to pro něj končí). Ten naopak asi je názoru, že čím víc peněz pojišťovně ušetří, tím líp 😀
Chápu, že žádanky třeba nemají nějakou elektronickou evidenci. Ale evidence zákroků / přístrojových vyšetření by snad nějaká systémová být mohla, ne? Nebo… raději ne, no. Zavolej si do nějakého copy centra po cestě do nemocnice, ať ti to vytisknou a vyzvedni si to tam až se budeš přesouvat na to vyšetření…
Jj, bolí mě ta záda, žejo, jsme s koněm po rovnání dornovkářkou, no a kůň je veselej a hravej a já dva týdny po rovnání zase rozbitá. Tak jsem se holt objednala k doktorovi, no.
Ale protože nemám záda rozbitá dost, včera jsem ve výběhu uklízela, těžkou lištu ze sekačky (má jen třicet kilo, ale hrozně blbě se nosí, má metr dvacet, musí to rvát člověk na roztažených rukou, a to se nedá unést, takže jsem ji různě popotahovala po zemi a poponášela tu půlku, co nebyla opřená o zem…), rozkládala dlaždice 50*50 pod vozík k zazimování a koulela trochu balíkem. Nejhorší nakonec bylo se sklánět a rovnat, ty těžké věci ani nebyly takový problém jako ten pohyb. Večer jsem málem doma nevystoupila z auta. Přes noc se bedra dala dohromady, tak ta nejsou problém. Ale co je problém je hrudník, tam je něco průšvihovýho, můžu ležet jen na zádech a jen když zvládnu donutit tělo být naprosto zrelaxované v trupu, jakmile zatnu jakýkoli sval (zdvihnu ruku, chci se podrbat, posunout, hnout hlavou…), tak se mi to kolem těch dvou žeber zakřečuje, a to je pane pošušňání. Dneska jsem se ale vzbudila v noci jen dvakrát 🙂 A nakonec jsem zvládla celou noc spát na zádech. Nakonec se to ještě naučím. Doktoři se mi beztak vysmějou, jako vždycky.
Já miluju tyhle zkazky “ze dvora”! Slavnou instalaci bazénu začátku léta si pamatuju, smutný konec v pokročilém létě taky a teď ještě delfín… Delfín je ještě nafouknutý? Asi ho donesli z nějakého koupáku. Ten si brzo taky odfoukne…
Tak nastalo období, kdy s trochou štěstí bude ten tlustší poník pracovat 4 dny v týdnu (plus víkendové akce, pokud něco bude). Dá bůh, že trochu shodí (sádlo tentokrát, kromě jezdců) a že se z něj stane trochu hodnější poník, když bude makačenkovat. Když bude furt prudit, zařadím mu ještě pátý den zápřah do sulky, ale to už nevím, kdy budu fungovat já. Protože takhle mám čtyři odpoledne od práce do nevidim blokovaná plus víkendové akce, pokud něco je 😀
Nějaké naše ponýšky na dostizích.
Byl jeden podruhé a ten zmeťour byl poprvé s půjčenou slečnou (my máme tak zdatnou jen jednu), takže měly ordre poklusat a pokud to bude dobré, teprv nacválat. Ale toho posledního strakatýho miníska trhly, takže přišly 3 a 4, a z kolika, na to se historie neptá 😀
A aby ho nepřevrátily, dá se dát na dno cihla nebo šutr. Mám takhle zatížený kyblíček s vodou, který si slepice vybraly na pití, ale právě ho převracely (lezly na něj…).