Však. Krávy a prasata si vybijem, psi jsou naštěstí “bez uhlíkové stopy” 😂, tak se nabízí řešení samo.
Však. Krávy a prasata si vybijem, psi jsou naštěstí “bez uhlíkové stopy” 😂, tak se nabízí řešení samo.
Sarah01:Měla jste návštěvu? Já jsem kdysi zjistila, že pokud se jich člověk chce zbavit, tak s nimi nemůže vůbec mluvit, jsou naprosto neodbytní.
Jj, zastavili se u mě 🙂 Kdysi před lety. Teď už máme dole zamčeno, tak by neměli jak… Já jsem si s nimi popovídala a když ze mě vypadlo “ale na víru se nedám”, tak odešli, a to já bych si povídala dál!
Pak jsem potkala pár takových těch pouličních, ti byli celkem hovorní, ale témata mě neoslovila.
Rady zde https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/12502-ztrata-peri-u-slepic/
Tenurri:Koukám, že mám dost najivní představy 😀
Takhle…já policii nikdy volat nemusela a nikdy jsem nic takového ani řešit nemusela a doufám, že to tak i zůstane. Ono kdyby na nás vyběhl nějaký agresor, tak asi předně budu řešit sebe a svýho psa a ne hledat telefon, zapínat kameru a volat policii, zatímco by druhej pes dělal z mýho sekanou, no…ale nikdy to zažít nechci…
Jsem reagovala na dotazy “No ale přece pokud běhá nebezpečný pes navolno po ulici, tak to také porušuje zákony, ne? Neměla by policie přijet a odchytit ho? Případně na základě důkazů pokutovat majitele?”
To přece vůbec není situace, kdy řeším, že mi pes právě mého nese v hubě. To byl dotaz na nějaké systémové řešení, a to je velmi problematické.
Samozřejmě ve chvíli, kdy mi pes půjde po psovi, tak toho svého buď zahodím do první popelnice nebo na první auto a sebe hned za ním a nebo toho agresora zkusím vyblokovat, zahnat, zranit tak, aby nemohl pokračovat v útoku a podobně. To je samozřejmost.
P. S. “naivní”
Já nevím, proč ti Jehovisti neobrážejí osamělé důchodce! Ti by si s nimi tak rádi popovídali, dál by je pozvali, čaj jim udělali… mno.
Tyjo, jsem si váš příspěvek nepřečetla, píšeme skoro totéž 😀
Já měla jednou blbé období v životě a lidi mi radili dost divoký věci jako řešení. Začít pít, pořídit si dítě, dát se na víru… No já jsem vychovaná celkem racionálně, takže sekta by mě asi neoslovila, ale být to slabší povaha a jít hledat nějakou tu víru, tak si dobře umím představit.
Však lidi dají peníze dědkovi, co si s nimi pod falešnou fotkou píše na seznamce. Stačí na to dědkovi deset zpráv. Tak co by člověk chtěl.
1) porušuje pouze nějakou místní vyhlášku, policie vám nepřijede chytat jen tak psa, pokud zrovna nemají dlouhou chvíli. Pes evidentně někomu patří, máte v první řadě oslovit majitele, pak můžete podat stížnost na obec… Můžete to zkusit přes to, že pes někoho akutně ohrožuje, to by měli přijet hned, ale když to nebude pravda…
2) dokažte, že je to zrovna ten, co tuhle někoho kousnul nebo tamhle někoho vyštěkal. Jestli policie nemá zaevidované jeho číslo čipu nebo toho majitele ještě neřešili (a to musí majitel uznat, že je to jeho pes, případně nějaký svědek), tak bez šance.
Bezprizorní zvířata spadají do odpovědnosti obce a obec od toho dá ruce pryč i když jsou skutečně opuštěná, natož pokud se ví, že někomu patří. Můžete po tom dupat a domoci se toho, že obec pošle majiteli dopis s upozorněním, že by si měl psy zabezpečit 🙂
Ne, tenhle chlapec skutečně financemi neoplývá. Má práci, ale… je to práce, v které jsou ochotni trpět opilce, který jim kvůli depresím někdy týden do té práce nepřijde. Tak co si tam asi vydělá. Ten kluk na mě koukal jak vyvoraná myš, když jsem mu řekla, ať si zavolá na linku bezpečí, když je v průšvihu. Ani já netuším o existenci KC 24/7, tak těžko bude on. To by mu to někdo musel říct, ale jeho ošetřující mu akorát tak předepisují léky, které on, pokud je vyzvedne a náhodou bere, pak zapije alkoholem, takže… Zatím se nezabil, tak asi dobrý 😀 Až ho dlouho nepotkám, budu doufat, že je v nějakém ústavu a že se má kdo postarat o jeho psy, morčata, ptáky a další zvěř…
Nikoli že se cítím ohrožená, to je každému (policii) u zadku. Ale mít natočené ty incidenty a dodávat je jako důkazy těm poškozeným, resp. i já jako svědek můžu podat na tom základě trestní oznámení.
Prostě poprosit jeho sousedy, zda bych si k nim na zahradu, na plot, nemohla dát kameru kvůli tomuhle ignorantovi.
Kdo chodí na procházku s vidlema?
Blbý je, že ten pes pak trpí. Dost možná by ho majitel hodil zase za plot a nechal tak. To bych asi na svědomí mít nechtěla…
Ještě bych přemýšlela, jestli je kobyla zdravá. Mám dojem, že když jsou cysty na vaječnících či třeba i jiné neduhy, může kobyla “vonět” jinak a i jsem slyšela/četla o tom, že se k ní pak chlapci chovali jinak… Ale všechno mám jen “jedna pani povidala”, určitě se k tomu vyjádří někdo znalejší.
A je tu nový Jirka, vysvětlující věci! 🙂
(nedávám náhled do příspěvku, ať neruším Megí 😘)
Víte, jak těžké je dostat se ke klin. psychologovi, psychiatrovi?
Tohle je velký problém. Je spousta lidí, kteří by rádi svou situaci řešili, a péče se jim nedostává, terapeutických sezení se jim dostává zřídka, pravidelné návštěvy v řádu měsíců, co pak má takový depresivní opilec se sebevražednými sklony a nulovou podporou ve svém okolí dělat, když to na něj přijde?
Třeba by Leithian (nebo i jiní) poznali, zda tehdy šlo o kousnutí hadem (pravděp. užovkou).
Já ti nevím, kdykoli jsem viděla obojkovou užovku v ohrožení, hrála mrtvou… A srdnatě se tvářila velmi mrtvě i když ji okusovala kočka… Měla jsem za to, že je fakt chcíplá, ale když se kočka dostatečně načmuchala toho smrádku, tak odešla, a užovka se rozbalila a odešla taky.
Jano, blahopřeji, mobilita je pro mě základ, a v poslední době jsem zažila několik lidí, co si v pokročilejším věku udělali dokonce řidičák a začali řídit a jsou nadšení. A tfuj tfuj přeji ať je kůň v novém spokojený a s ním i vy!
Bobca:Pár zubů venku
Jani,jako tvých zubů?nebo hada?ten má ale jen 2 né??Vypadá to teda hrozně..člověk se počád učí😟
Krajta žuby 🙂
Dva žuby maj možná jen ty jedovatý a taky jen některý, některý maj žubů plnou hubu, aby si tu kořist mohli dobře přisouvat do tlamy. (druhý obr. zmije útočná)
Naše užofka schovává žuby v dásni, ale kousnout byste od ní nechtěla (třetí obr.)… Některé užovky jsou jedovaté a jedové zuby mají v zadní části tlamy (tuším bojgy?), takže na první pohled to nevypadá, ale když se užofka posnaží a zakousne se “na plnou hubu”, tak je to “otravné” 🙂
orionka-2:Já se musím vrátit k ježdění. Milé dámy, moc jste mě potěšily, moje sebevědomí stoupá ku hvězdám. Já z naší vesničky dojedu veřejnou dopravou kamkoliv. Jízdenku si koupím na internetu, v autobuse či vlaku….spojení si najdu na Idosu. Praha, Brno, Příbram……Jsem prostě 1. 🙂)
Gratuluji! Já si spojení najdu na idosu, ale klidně i v knížkovém jízdním řádu, sebraných spisech 😀
Když jsem ještě jezdívala pravidelně mastnou tyčkou na jih, tak mi idos nikdy nevyhodil ideální spojení a naprosto ignoroval některé linky nebo možné přestupy, o kterých jsem z papírových řádů věděla! Takže většinou na něj kouknu, ale když mi o to jde, tak si klidně prolustruju jednotlivé linky sama, abych věděla, jak mi to navazuje. Některé údaje o pěší vzdálenosti a čase přestupů jsou na idosu taky tak trochu vybájené, no a konkrétně v Liberci na přechodu mezi vlakem a busem je to už legendární, tam píše přesun pět minut 😀
No ale jízdenku si musím koupit někde u nějakého člověka, nejhůř ještě tak v tom analogovém automatu u zastávky. Jinak jsem bez šance.
NEBUDU TO DĚLAT 🤣 a NEJSEM TADY ZAMĚSTNANÁ.
To je dobrý, to taky budu používat!
“značkový” to se mi líbí, to asi zavedu 🙂