Aktuálně: 2 482 inzerátů • 293 029 diskuzních příspěvků • 21 480 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 11:01:06 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Pardon, ale mně to připadá jako krávovina. Policie o ní ví a mává tlapičkou? Pokud tam způsobila nějaké škody, určitě to předali na m. část na přestupky, ne? A takových pokut atp. dostala už tak tři sta? A v tom baráku nikdo nechodí do práce, že by se nedalo zjistit, kdo byl doma, když se tam lila kyselina? Ale no tak. 

Oni aby to předali, museli by mít jistotu (tj. důkazy), že to spáchala dotyčná.

Takové informace nejspíš nemají, protože dotyčná má správu kamer a dá si pozor, aby ji při činu nikdo nelapnul. By byla krom nemravnosti ještě blbá, a to asi nemůže, když správcuje dům (no, i když…). No a na základě prokázaného protiprávního jednání proti obyvatelům domu by ji nad odvolat měli, resp. by měla pozbýt funkce tak nějak automaticky, protože pro tyhle funkce se snad předpokládá bezúhonnost…. (i když správní delikt není do tr. rejstříku…)

Každopádně bych to nenechala jen tak a obešla bych obyvatele domu, zda na ni také nemají pifku. A jestli náhodou ten neví to a ten zas ono, a spolu dohromady uděláme moc.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 10:56:19 xxx.xxx.198.226
balu:

Když někoho z výboru SVJ chcete odvolat, musíte se řídit stanovami. A musí taky existovat někdo, kdo to chce dělat místo toho odvolaného. Na to se lidi nehrnou. Je to odpovědnost, člověk je jednou nohou v kriminále, dělá to ve svém volném čase zpravidla za zanedbatelnou finanční odměnu a členové SVJ si mnohdy myslí, že členové výboru SVJ jsou takoví jejich sluhové. 

Evidentně není jednou nohou v kriminálu. Hned bych si vyjela, zda SVJ má v pořádku povinně zveřejňované informace atd., a šup, jak bych něco našla, hned by dotyčná osoba měla z čeho se zodpovídat. No a existují správcovské firmy, které to dělají, když se nikomu nechce, ano, musí se jim platit. Taky by se mohlo stanovit nové výpalné za správu domu takové, aby se novému správci vyplatilo to spravovat. Tuna si správce účtuje součtem sedmičku přilepšení k důchodku, no to bych taky brala, za těch pár papírů, barvu do tiskárny a jednou za rok služby účetní.

Mno, jen abych si nenaběhla, za chvíli se bude lámat chleba, kdo to vezme po nich… 

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 10:10:51 xxx.xxx.198.226

No, bližší okolí Liberce je na tom dobře, řekla bych. Ale to vzdálenější (on ten Lbc kraj je celkem rozlehlý), hlavně směrem na to Ústecko, tam je to podstatně horší…

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 10:04:52 xxx.xxx.198.226

Dávám normálně po zmrzlejch, to je na jistotu. Jestli to letos bude dřív, to zatím nevím, ještě měsíc mají čas, zatím mi sotva rostou první lístky po děložních, tak nespěchám.

Brambory, cibule, česneky jsou v zemi, v meziřádcích u cibule a česneku jsou mrkve. Tak jsem na to zvědavá 😀 Objevila jsem pytlík se semínky růžičkové kapusty a myslím, že někde bych měla mít i takovou tu velkou bílou ředkev. Tak to musím taky hodit do země. A chtěla bych saláty, ale upe teď nemám kam s nimi. No tak je asi dám na kraj beden, ve kterých plánuji později tykvovité, a uvidím, zda saláty stihnou narůst než se rozrostou tykve.

A nebo si zase založím i ty poslední dva zvýšené záhony, co jsou teď uprázdněné pro máti, když ta s nimi jako tradičně nic dělat nebude…

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:58:16 xxx.xxx.198.226
kometa:

Když krev viditelně teče z nozder, nebývá to z plic. Ta zůstává v nich. 

Taky mě napadlo, že se při pádu prostě praštil, no.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:57:35 xxx.xxx.198.226

Nejhorší je Ústecko a směr Karlovy Vary, tam je to fakt krize. U nás ještě celkem jde, v Lbc je klinika, kde je několik koňských vetů, objíždějí terénně. A po vsích je tu dost takových těch vetů, co umějí “od všeho trochu”, takoví ti klasičtí vesničtí obvoďáci.

Na endo dýchacích ale potřebuji tak jako tak někoho s vybavením, které nemá každý, takže stejně jede vetka 50-100 km.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:53:14 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Mám pocit, že vyhrožování je trestné. 😀
Možná by se prostě mohla normálně svolat schůze vlastníků, krávu odvolat - tato osoba si o kamerovém záznamu může plácat co chce, není její, na žádost PČR (atp.) ten záznam provozovatel vydat musí - zvolit si jiné lidi, a pokud mi nechce pomoct MP, Policie, tak státní zastupitelství. 
Jde to úplně v pohodě legálně.
Ale je to pak nuda.

No lití kyseliny na cizí majetek je taky trestné. 
Tož fifty fifty. A samo “Míra s kumpány” by dotyčné dámě neřekl, že si ho objednala tady paní se synem. Ten by řekl, že se doslechl. A když by si dali pozor, aby je kamery nenatočily, tak co by jim kdo mohl?

Krávu odvolat je rozhodně dobrá varianta, já si teda předtím nevšimla, že ona je taky správkyně. Tak nenápadně zjistit od sousedů v domě, jestli s ní má problémy ještě někdo jiný, a když ne, odvolat ji na základě špatného zabezpečení domu (co se tam má co dostat kde kdo zvenčí s kyselinou) a na základě špatné péče o kamerový systém… třeba.

Míru s kumpány bych teda ale nasadila tak jako tak.

Tady se ve vsi děly nějaké různé drobné krádeže a vandalství, vědělo se tak nějak, která grupa to dělá, a nikdo na ně nemohl. A pak jim pomálu nestačilo a vloupali se s nějakými škodami na nemovitosti do skladu místní sámošky a drze vybrali sklad. A majitel sámošky nelenil, takovou partičku povolal, a navštívili výtečníky v bydlišti. Druhý den bylo před skladem vyložené zboží zpátky. Jsem si ten nápad uložila interně do šuplíčku 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:41:30 xxx.xxx.198.226

Tak jsem ve čtvrtek ráno psala vetce, jestli pátek ráno platí. Ticho po pěšině. Tak jsem jí kolem poledního volala. Nezvedala. Tak jsem si řekla, že snad potvrdí během dne a pustila to z hlavy. Ve čtvrtek v pět sms, že jí vezou akutku a že to bude do noci a že nejspíš pátek nedává, jestli můžeme odložit. Já si to přečetla až v osm, tak jí píšu, že co se dá dělat, holt odložíme, ať mi obratem pošle nový termín, že můžu i ten víkend. Pátek nic, sobota nic, tak jí v neděli píšu, jak to vidí. Bez odpovědi. Objednávání pacientů má od neděle od osmi večer, tak jí v půl deváté volám. Položila. Tak jí volám za deset devět, položila. Tak nezbývá, než čekat… Hm.

Kdyby šlo jen o zuby, tak jde o ***, ale chtěli jsme endoskopii pro toho bílého, on se teď překvapivě docela zlepšil, asi tím, že pravidelně má nízkou zátěž. No jenže v pátek jsme šly na vycházku (na koních jely děti, já pěškobusem) a v jediném místě, kde nemám děcka plně na dohled, jdu po rovině oklikou, a děcka přejíždějí takový žbrdeček, nějak nejedou a nejedou na druhé straně dolů… Tak je mi to podezřelé a jdu se podívat, a už vidím na vrchu kopce jedno dítě, jak křičí, že bílej spadl. Tak nastartuju špeky, odhodím plíce, vyběhnu žbrdeček, koně nevidím. Tak přeběhnu žbrdeček a už vidím, že se válí pod svahem asi 10 metrů ze stráně :-O Naštěstí v poloze “ležím a u toho se pasu” takové to pololeže, takže se zdá, že ještě neumřel. Hlavní je, že dítě stojí vedle něj, na obou nohou, hýbe oběma rukama a komunikuje. A dokonce povoluje podbřišník (velmi duchaplná reakce, vůbec bych nečekala, že dítě chladnokrevně vyhodnotí situaci…). Jak jsem se k milému trdlovi přiblížila a sklonila se, že povolím ten druhý řemen, tak se panáček postavil, jako by se nechumelilo. Jen teda byl v šoku, klepal se, trdloň. No, tak jsme ho vyvedli na žbrdeček, tam jsem ho přesedlala, dotáhla, a když jsem viděla, že vládne všema nohama, hodila jsem dítě nahoru, no a pokračovali jsme. Akorát teda mu začala z obou nozder světlá krev a docela to pěkně teklo, tak jsem si říkala, že buď dojde domů nebo nedojde, a instruovala dítě, ať nemá hlavně nohy pod ním, když se bude kácet… Napadaly mě věci jako prasklá tepna ve vzdušném vaku, propíchlá plíce žebrem, tralala, no ale dýchal normálně (teda normálně na něj)… No domů došel suchý (což je u něj s podivem, on je nervák), vypadal v pohodě. Po cestě jsem mu jednou vytřela nozdry a pořád teklo, ale doma mu pak dítě umylo nozdry houbou a pak už neteklo. No a přežil dodnes a vypadá normálně. Tak doufám, že to byly jen popraskané sklípky buď z pumpování nebo při tom pádu kvůli námaze. Neviděla jsem, co se stalo, ale zřejmě dostal jeden z těch svých záchvatů paniky, kdy nemůže dýchat, a dítě ho nedokázalo přimět k pohybu vpřed, a on se ve své trubkovitosti rozhodl couvat, protože nevím proč, on takhle některé věci řeší, a protože je zároveň hamták, tak se zamotal, šlápnul si na nohu a nebo zakopnul o trávu a svalil se… on je jinej, no.

Tak to bylo vzrůšo před víkendem. Docela bych jako už ráda věděla, co mu je, a nebo věděla, že jsme to zkusili zjistit, a nic nebylo vidět…

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 09:04:27 xxx.xxx.198.226

Pro kontrast pranostiky vs. reálný výhled:

https://www.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/ceska-republika/dlouhodoby-vyhled-pocasi
Uplynulý měsíc březen byl teplotně nadprůměrný a srážkově průměrný až podprůměrný. Teplotně nadprůměrné počasí bude pokračovat i v nejbližších třech týdnech. Přechodně, zejména kolem 7.4. mohou být teploty vzduchu i extrémně nadprůměrné. Naopak krátkodobě lze očekávat poklesy teplot do průměrných hodnot. Až poslední týden předpovědi (22.4.-28.4.) se jeví jako teplotně průměrný. Týdenní průměry nejnižších nočních teplot předpokládáme ve všech čtyřech týdnech předpovědi kolem 6 °C. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot předpokládáme přibližně kolem 18 °C. Srážkově by se příští čtyři týdny předpovědi měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru.

https://www.pranostika.cz/duben.html
V tomto měsíci jest obyčejně mnoho silných větrů, nato hned sníh, déšť, kroupy, slunečnost a protože stále proměnitelné povětří, že se sotva v celém roku takové nalézá.
Sníh dubnový hnojí, březnový tráví.
Mokrý duben a máj chladný - k sýpkám, senu přístup žádný.
Nechť si duben sebelepší bývá, ovčákovi hůl přec jen se zasněžívá.
Studený a mokrý duben plní sklepy a sudy.
Mokrý duben přislibuje dobrou sklizeň.
Je-li v dubnu krásně a povětří čisté, bude květen nepříjemný jistě.
Je-li duben pěkný, bude květen ještě lepší.
Velikonoční a velkopáteční déšť zřídka přináší žním požehnání.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 08:49:48 xxx.xxx.198.226

https://www.policie.cz/clanek/pomoc-obetem-tc-nebezpecne-pronasledovani-stalking.aspx

A už by byla dotyčná sousedka zmíněná na policii, hezky bych to s nimi zkonzultovala, a v průběhu času bych shromažďovala pěkně všechny důkazy, nenápadně natáčela jakýkoli kontakt s ní na diktafon/telefon, provokovala k tomu, aby se podřekla ohledně té kyseliny před dveřmi (ona je správcová toho domu? Neměla by takový incident jako správcová řešit?), a už psát deníček, co kdy, s kým, kde…

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 08:37:22 xxx.xxx.198.226

1) ta paní se synem z domu od Fikovnice by se měla odstěhovat, v cuku letu. Já bych jela jak namydlená.

2) paní se synem by si měla sjednat nějakého bouchače, aby dotyčnou osobu umravnil ručně stručně. Na takovéhle nic jiného než fyzická inzultace a pohrůžka větší fyzickou inzultací nefunguje (černé brýle, černé obleky a "já jsem Míra, a tady mám tři kamarády, vy prý nám tady obtěžujete kámošku, tak jsem vám chtěl říct, že kdyby to mělo pokračovat, tak zajdeme na návštěvu a nebo vás doprovodíme do obchodu, pamatujte na to, že víme, kde bydlíte, tohle je zatím přátelská rada…").

3) paní se synem by si měla pořídit vlastní kameru a namířit ji na chodník před jejich bytovku, jestli tam mají okno. A ještě bych šoupla kameru do kukátka od dveří. Až se zase před dveřmi něco objeví, aby se tak nějak vědělo, žeano.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 07:33:44 xxx.xxx.198.226

Pár už jsem jich polkla, těch smrdutek. Malinkých. Když zjistím, že tam je, tak buď hned vyplivnout nebo hned polknout 😀 Abych si užila ještě další maliny. Jinak bych z toho nic neměla 😀 Ale jsou to fakt malinkaté kněžičky.

⋮
Buggyra
Buggyra 08.04.2024, 07:28:43 xxx.xxx.198.226

My měli jednookého Jeníčka. Než ho soused otrávil.

Jeníček, protože Jan Žižka 🙂

Zřejmě při hře s koťaty mu někdo oko škrábnul.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.04.2024, 15:58:16 xxx.xxx.198.226
assil:

Ano, to je prostě ta generace, která odmalička má všechno a šetření jim nic neříká a pak se diví, že penízky se jim jako dospělým nesypou samy od sebe jako se jim sypaly od rodičů když byly děti.

Jezdím do práce vlakem a co tam vyslechnu od těhle kolem 30, to jsou fakt perly.

A když si představím, že tohle mě má živit v důchodu, tak to jdou na člověka mrákoty. 😀

V jakym důchodu? Co je to důchod? 😄

⋮
Buggyra
Buggyra 04.04.2024, 15:51:01 xxx.xxx.198.226

Ona ta vakcína není celoživotní, jako žádná. Protilátky se časem samozřejmě snižují. Ale člověka v produktivním věku to zpravidla neskolí, očkovalo se hlavně kvůli dětské úmrtnosti. No a teď teda holt i ti senioři, protože právě očkování není na celý život a oni měli nějaké ty (jsem se naučila nový výraz) komorbidity.

Jinak očkování na černý kašel je dostupné i pro dospělé, mí rodiče jsou očkovaní už asi měsíc, dva. Je to multivakcína s nějakými dalšími, tuším tetanem (a záškrtem?…), někde jsem četla, že není vakcína zvlášť. Na obvodě, kde se očkovali, říkali, že mají registrované 4 nemocné od začátku roku.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.04.2024, 11:29:45 xxx.xxx.198.226

Jj, znám mladíka, kolem třicítky, který bydlí u rodičů, krátce po získání ŘP si půjčil a koupil drahé auto a jezdí každoročně na zahraniční dovolené, a teď před 4-5 lety si vzpomněl, že by chtěl bydlení, ale má na krku několik úvěrů a vlastní bydlení v Liberci je prostě nad jeho možnosti. To bylo pro něj velmi velmi nepříjemné překvapení. No a od té doby se to samozřejmě jen zhoršilo, takže předpokládám, že bude smrdět u rodičů ještě ve 40 a nebo si najde nějaký nájem ve vsi blíž Liberce a bude rád, že bude rád.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.04.2024, 11:00:08 xxx.xxx.198.226

Chovatel brahmanek mi říkal, že kohouti jsou velmi klidná stvoření 🙂 A taky že ten jeho se přišel pohladit a rozvážně kráčel okolo… Tak možná spíš husenky?

⋮
Buggyra
Buggyra 04.04.2024, 10:58:57 xxx.xxx.198.226

efe, blahopřeji, to je krásné 🙂

Já včera po prodlouženém víkendu stráveném mimo vzala B poskákat, nohy má už skoro zahojené, ale v mozku to zřejmě nějak uvízlo, protože skoková řada napoprvé čistě. Slíbila jsem mu, že jak to skočí čistě, tak končíme, takže jsem opracovala, poskákala pevné skoky, pak šla na tu skokovou řadu, připravené dva stavěče shozených bidel a jednoho telefonistu na záchranku, a on mi asi rozuměl, protože si do řady nacválal plynule, bez spěchu, jako by se nechumelilo, všechno si spočítal a skákal jako by se obláčky převalovaly… no tak jsem za řadou slezla a šli jsme dom, no 😀 Personál byl rozladěn, protože nebyla žádná akce, táhla jsem je do nejzazšího výběhu jen aby se podívali, jak se proběhnem okolo…

Ale kůň vypadal s vyústěním situace nadmíru spokojen.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.04.2024, 10:54:10 xxx.xxx.198.226

No moje slepice se tedy mají tendenci držet pospolu jen tak jako aby se neřeklo - často se nějaká zapomene mimo 🙂 Já kohouta nemám taky už dvacet let (resp. vlastně jednou jsem měla, dostala jsem dva s liliputkama, lasičky je, pravda, sklidily jako první…), protože pro mě je to darmožrout, vejce to nesnáší, a množit hybridky nepotřebuju. Tak na co kohouta. Leda jako krmení pro kunu, no ale zase - to ho musím živit.

⋮
Buggyra
Buggyra 04.04.2024, 09:41:25 xxx.xxx.198.226

Vemte kotě a jeďte s ním k veterináři. Ten vám kotě prohlídne a rovnou řekne, co a jak.