To se musí dát vyrobit 🙂 Oslovila bych nějakého čalouníka, to bude prd hračka pro něj 🙂 A pak stačí přes to ten chlupatý přehoz jen přehodit, příp. chytnout třeba na sucháče, beztak je určo i origo sundatelný a pratelný.
To se musí dát vyrobit 🙂 Oslovila bych nějakého čalouníka, to bude prd hračka pro něj 🙂 A pak stačí přes to ten chlupatý přehoz jen přehodit, příp. chytnout třeba na sucháče, beztak je určo i origo sundatelný a pratelný.
Tak tyhle divný houby u nás naštěstí nemáme. Ale dobré poučení, hříbky jen pěkně s hnědavou hlavou a když budou mít narůžovělý nebo divně nažloutlý spodek, tak ochutnat. Jednou jsem našla něco s bílou hlavou, nechala jsem být, a doma jsem zjistila, že to bylo asi satáně nebo takového něco. Tak to taky neberu.
Pravda, ráno jsem v práci doznala nejednoho vystřízlivění 😀
(př. jsem myslela, že tu bude teplo, když už se topí. Bych si musela ale otočit kohoutem, žé)
Takže se mi možná ruka neklepala deliriem tremens, ale zimiriem třesens.
… leda by mi tu za dopolko zkvasila rajčátka v salátu 😂
XY. - vidíte, já vlastně vůbec netuším, jak nad tím nekoňák přemýšlí… Je dobře, že jste svůj názor napsal.
Nene, to je takhle 😀 (v zákrytu obrys naznačen čerchováním)
To já dobře znám 😀
Ještě že ten kůň na nikoho blafat nemůže 😀 Ale když se na vás řítí ze tmy funící půltuna po lesní cestě, tak asi nic moc 😂 Já jsem ráda, když jsou vidět všichni “účastníci provozu”- kolikrát pes má svítící obojek, ale páník je zahalen temnotou, a vůbec nejlepší, když má psa na dlouhé šňůře, která je neviditelná. Pak teda odhaduji pouze z povyku, že si psa ručkuje k sobě, a teda mezi psa a pána bych se neměla cpát.
Když zkušení chlapci říkají, že byl připravený, tak bych tomu věřila. A chybu může udělat každý, no. Škoda, že ten chlapec chtěl dělat tempo. Kdyby byl dostih pomalý, šel by do předu Myška, jako už několikrát, a tempo udělal (a několikrát se mu to stalo osudným, kdy kůň neměl ve finiši už energii). Škoda, že ubývá zkušených jezdců. Ti noví se to budou muset naučit…
A to by mě zajímalo taky, ty pokyny, ale to asi zůstane soukromou informací. Pokud je ale pravda (nezkoumala jsem), že ten kůň šel tři kvalifikace, a dokončil jen jednu, tak to jsou fakt střelci a vůbec nechápu. Asi je to dnešní doba, že všechno musí být honem honem, že se nemůže počkat o rok déle…
“Jsem pro, aby Taxis doplnily odskokové bariéry. Tím by se Taxis sladil s ostatními překážkami na závodišti a jsem pro, aby se příkop za Taxisem zúžil. Pak by mohli být spokojení všichni.”
To k tomu říkal před třema lety https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/zokej-myska-o-legendarnim-taxisu-v-dnesni-dobe-uz-prezitek-mely-by-ho-doplnit-odskokove-bariery.A201023_154542_ln-sport-ostatni_liako
Odskoková bariéra je tyč, která se dá pod a před překážku (do nájezdu) tak, aby pomohla koni odhadnout, kde má odskočit na ten skok. Kůň (nebo jezdec) když vidí dostatečně dopředu odskokovku, tak si může před překážkou zkrátit nebo prodloužit krok tak, aby mu odraz vyšel těsně před odskokovou bariéru (případně jezdec může tempo upravit a pobídnout do odskoku na správném místě), a tím se usnadní koni překonání skoku.
Na obrázku vidno, že Taxis nemá jakkoli označenou spodní hranu skoku, koním se těžko odhaduje, jak je skok veliký a kde se mají odrazit. Odskokovka by mohla pomoci. Nebo alespoň označení skoku bariérou u země na úrovni skoku, čistě pro informaci, kde skok u země “začíná”, aby se koním lépe určoval odskok. Taky jak ta překážka vrhá ten stín, tak pro odhad skoku nic moc…
Na obr. 2 je jiný skok VP, kde je odskoková bariéra u země.
Oni jdou někdy až do extrému u těch výstavních postojů 🙂 Takže vlastně jste to trefila.
https://equichannel.cz/cms/galleries/equichannel.cz/21783/00312655l.jpg
Já jedu v sobotu na Huberta, a jsem docela ráda, že z toho minulosobotního nemám moc fotek, neb jsem jistě opět předváděla přesně, jak to vypadat nemá. No a tenhle bude i skokový, takže to bude o to lahůdkovější, snad toho koně moc nepotrápím. Seesee Cup mi posledně přinesl takovou smůlu (kvůli kulhání odjezd domů bez absolvování jediné soutěže), že si na něj nechám zase na chvíli zajít chuť… Ale na výsledky Morgáněte si počkám, na rozdíl ode mě vy umíte reprezentovat, jak se patří! 🙂
To je přímo v emerickém výstavním postoji! 🙂
Nemám psa, jen koně. Ale tak prostě jezdím za tmy. V lese i po loukách, terény máme prošlapané, většinou potmě, ale na koni mám zapnuté blikačky kvůli zeleným kamizolkám, kdyby byl nějaký kritický zádrhel, tak čelovka s sebou ho odhalí (strom přes cestu). Neměla bych problém ani se psem v noci v lese nebo po lukách, psa vybavit blikačkama, pokud nemá přivolání, tak na stopovačku, a šlo by se. Výhoda tmy je, že člověk venku zpravidla moc nikoho nepotká 🙂 A takhle kolem té šesté večer ještě ani zvířata.
Já se těším, až budou společné sprchy a šatny v bazénech a lázních, to bude teprvá pocuc. A to asi začnu chodit konečně do bazénu! 😀
Ježiši, to snad není ve zdraví obyvatelné, toto. Odtama bych se pakovala jen by to hvízdalo… Snad je ten nájem levnej…
Děkuji za upřesnění. Kondenzace a nasycení zdiva vlhkostí pak vede k vzlínání vlhkosti do dalších částí okolo, vč. zvyšování obsahu vody ve vzduchu v interiéru, ni?
Thielli:Zdravím a dovoluji si vsunout další větev do všeobecného. Nemáte někdo, prosím, zkušenost s kompostovatelným WC? Než do něčeho nasypu x tisíc, ráda bych kromě internetové chvály prodejců slyšela i případné masařky takového produktu. Díky!
No, my máme díru v zemi… docela spokojeně se to tam kompostuje 🙂 Díra je veliká, funguje už asi rok, zažila několikery závody, kdy tam naběhlo ke stovce lidí za den, a když se nahromadí odpad, přisypeme vrstvičku zeminy. Díra půl metru na půl metru za ten rok ubyla asi jen o 10 cm - v podstatě tak spíš o tu hlínu, co se tam nasypala. Tak hádám, že nějakých 10 let nám díra vydrží 😀
Orionka:Ano, i ta třetí možnost je. Hlavně možnost se pošklebovat.
Tak i tací jedinci se tu najdou, o tom žádná. Tak nakonec, ať se pobaví, na takové já většinou vůbec nereaguji.
Orionka:Píšu na telefonu a ten si vymyslí, co jsem asi chtěla říci a možnost opravy nemám. Snažím se to hlídat, ale ne vždy se zadaří. Snad šlo pochopit, že se jednalo o jednu basketbalistku, která uvízla ve válce s dalšími asi 200 Čechy.
No já jsem o tom nevěděla vůbec nic, proto jsem to raději opsala, protože nevím, zda se jednalo o jednu osobu nebo o družstvo, bylo mi tak nějak jasné, že šlo o překlep.