Pro maškarní by bohatě stačilo místo vodítka vzít ho na takovou tu vodicí tyč, jak se na ní vodí tygři 🙂 Jak by běžel pes, vypadalo by to, že zrovna vytíráte 😀 K tomu kostým uklízečky….
Pro maškarní by bohatě stačilo místo vodítka vzít ho na takovou tu vodicí tyč, jak se na ní vodí tygři 🙂 Jak by běžel pes, vypadalo by to, že zrovna vytíráte 😀 K tomu kostým uklízečky….
Napadlo mě - ony ty sršně si sednou k úlu a vyzobávají ty včely od úlu. Nebyla by dobrá ochrana, kdyby kolem úlu byla dostatečně veliká voliéra z pletiva, jehož oky by prošla včela, ale nikoli sršeň? Sršeň by potom na sběr včel musela vynaložit mnohem víc energie a byla by mnohem méně úspěšná.
Nikoli v Evropě nejtěžší, ale nejtěžší kontinentální - Liverpool je opravdu těžší.
Když to zase nejde je hodit do jednoho pytle ty, co vyznávají islám. Nakonec nedaleko jsou utlačovaní zrovna muslimové - Ujgurové, a to dost drasticky. Nevím, proč se ti bojovní islamisti neangažují proti Číně, když už potřebují chrastit zásobníkama… Mohli by být za skutečné hrdiny, osvobodit svoje bližní a odvést je do nějaké té klidnější části světa (teda… v muslimských částech světa… kde brát tu klidnou - a nekrást, že…)…
Ale lidi, kteří terorizují staříky a děti, takové lidi postavit ke zdi, nic jiného není řešení. Eliminovat z populace, to se nesmí množit.
Zrzavci:Děkuju. My se teprvá jako kreslička zavádíme, taky mi trvalo asi na šestkrát, než z toho vyšel motejl a ne rozfoukaná prachovka s očima 😀 Ono totiž malovat v počítači myší, to je fakt peklo 😀
Potvrzuji peklo při malůvkách s myší na počítači. Ale když si pustíte Simon´s cat na youtube nějaké video, jak tvoří, tak on má samozřejmě ještě k tomu profi program, ale krom jiného taky kreslicí plochu na stůl a nějakou “tužku”, jejíž stopu zřejmě počítač snímá jako stopu myši (něco jako ta tužka na telefony nebo na podpisy u doručovacích služeb). Po takové tužce jsem vždycky toužila 🙂
Určitě se dnes dá již velmi cenově přijatelně sehnat….
lesnizinka:Buggyro, vy jste koumes👍😛
Muž, ač ne tak zásadně jako já, ale stejně asi k doktorovi nepůjde. Leda by ho dohnalo, že nemůže hrát tenis, to je z toho hned závažná diagnoza😉 A mimochodem: pojištění už si neplatíme ani jeden cca 30let. Za to základní dostanete houby a jakmile se člověk připojistí, viz můj brácha, nestane se mu od té doby nic - zákon schválnosti😉
Mluvím o pojištění zákonném. To je v CZ povinné. Pokud jste zaměstnanec, tyto odvody se vám strhávají automaticky.
Jinak pytle od sadby mám, dva. Nevím, co jsem komu dala v tom třetím… Ale jeden používám na přesívání podestýlky z kurníku (naprosto bombově mi to oddělí suchý slépčí trus od pilin) a druhý na to, aby se mi do jednoho typu hřbílka nezapracovávaly chlupy od koní, když je tím čistím. Odmítám totiž čistit magic/wonder brush po každém čištění vyklepáváním, to bych uklepala štětiny za měsíc.
lesnizinka: tak šup s mužem na veterinu…. éééémmm… na ortopedii. Na rentgen, na sono, ať se ví, vo co gou. Ať se to pojištění celoživotní taky zaplatí, že.
Já včera sklidila brambory. S prvními dvěma třetinami práce mi pomohl chlapec, ale pak už to se mnou nevydržel a musel prchnout. Protože máti zízala na Velkou, tak jsem zaobstarala ještě všechna zvířata, tak jsem tam byla od 11 do 19, ale bylo krásně, tak to nepovažuji za ztracený čas.
Odhaduji, že brambor bude do 100 kg, pro moji rodinku bohatě stačí, nějakých 10 kg je nahlodaných od nějakých hnusných krys (od hryzce nejspíš). Hlodavcům jsem rozkopala hotel - chodbičky, tak mají zase na chvíli smolíka. A hlavně všechno jídlo vybrané.
Cibule mizerná, z kila sazečky mám asi tři kila drobných cibulek, skoro taky sazečkové velikosti. Příští rok to musím zkusit dát do zvýšeného a ne do země. Třeba to bude lepší.
No odrovnala jsem si na tom záda, velice kvalitně, a navrch jsem pak v noci vůbec nespala, takže dneska v práci je to pocuc. Ale sklizeň je doma! Zatím jsem to hodila pod střechu vyschnout a pak budu muset někde splašit prodyšné pytle, nejlepší by bylo takové ty z té síťky, jak se v tom prodává sadba. Když neseženu (nehodlám to kupovat), udělám si je ze sítěk od balíků sena - recyklace 🙂
Naa:Ty vesty level 1 a 2 bych nebrala, jedine level 3. Na nošení to není tak velký rozdíl, ale když už si to člověk kupuje, tak ať ho to opravdu ochrání.
Momentálně mám level minus nekonečno, takže jakýkoli bezpečnostní stupeň pro mě osobně bude obohacení.
Samozřejmě jinak souhlasím a ostatním doporučuji, ať si pěkně připlatí za trojku.
Já si nepřiplatím, tak holt zatím jezdím v tom, co je, a do budoucna snad budu jezdit trochu v lepším, jestli bude za co 🙂
Fikovnice, teď si nejsem jistá, čeho se to týká?
Mno jo, tak pak je to jasné. Žebřík to jistí.
Já tedy se přidávám k holkám, které hlásí, že se jim ztrácí očička. - edit:
Oprava, omyl na mojí straně, očičko je, ale červené, mlčím, mlčím….
Anonymní:Jak se toto povedlo? 😲🤪😛
To může být taky tak, že ten protější roh toho domu, co ho nevidíme, je zakouslý do nějakého svahu, a kůň přišel prostě po patře, protože dveře z toho domu vedou do místa, které je v úrovni toho patra.
Mimochodem, poníky jsme kupovali od dámy, která má stáj v patře nad garáží. Poníci do stáje chodí okolo garáže po travnaté cestičce do kopečka a pak po lávce zezadu budovy. Kobyly, hříbata, plemeník… Okna mají pět metrů nad dvorkem 🙂
Dřívávějc, když jsme s poníky a oslíky ještě vyváděli jako děcka různá alotria, běžně jsme s nimi lozili do schodů a ze schodů.
U mě by si zloději moc nepomohli, to by museli fakt trefit hned po výplatě. Kupříkladu teď mám na účtě tisíc korun.
Ale oni nejen že můžou ukrást. Oni si můžou přes vaše bankovnictví i půjčit. A to už je pak veselejší příběh 🙂
No, víte, ony ty kozenky to mléko vyrábějí pro ta kůzlata. Bez kůzlat tedy nebude mléko. Takže jaksi není úplně na výběr.
Také pokud byste i přesto uvažovali o pořízení jakéhokoli živého tvora, nejprve si důkladně nastudujte, co chov takového tvora obnáší. Abyste toho tvora netrápili, a následně nakonec i sebe, třeba veterinárními výdaji a nebo kopáním hrobečků.
Bych uvažovala nad koupí Klidu a Pohody….
Už to xy číst moc nebudu, to je hrozné, to luštit, ale koukám na poslední příspěvek jen tak zběžně, a (vtip) vidím: já
🤣
Já když jsem ještě byla schopná, zkoušela jsem si dělat ve vestě kotoul. (ve všem - i v plechovém brnění)
A co se týče toho šťouchání zadní části vesty do sedla, to doporučuju vyzkoušet - jestli tě tam posadí na nějaké sedlo na stojanu třeba. A nebo si sednout prostě na zem, na židli, zkusit se zaklonit. Já mám osobně ráda vestu dlouhou vzadu, aby snad trochu pomohla bederní páteři při pádu, a holt u té mojí měkké toleruji, že mi šmrdlá o sedlo. Tím, že je měkká, tak se přes sedlo ohne a neopře se o sedlo a nevyzvedne se mi nad ramena (to bych teda taky prskala).
A kdysi jsem měla půjčenou dostihovou vestu, která se zapínala pod rozkrokem a byla polstrovaná až na kostrč, tak ta byla vážně boží, z pěnových bloků, ale obepínala tělo jako hadr, ale od té doby jsem nikdy nic podobného neviděla. A ta věřím, že toho umí zachránit hodně.
Jé, jsem to hodila do googlu a hleďme, co mi vylezlo!
https://www.piruch.cz/produkt/bezpecnostni-vesta-ochranna-racesafe-level-2/
Možná by se i jiná delší vesta dala vespod nastehovat na pás se zapínáním pod rozkrok, čímž by vzadu neodstávala a nemohla se zaháknout za sedlo 🙂
Na bazoši na mě vykouklo ještě https://zvirata.bazos.cz/inzerat/174809983/vesta-racesafe-prorace-20.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/174286827/bezpecnostni-vesta-kompredell.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/173688095/bezpecnostni-vesta.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/173458736/vesta-phoenix-tipperary.php
(tu poslední si sem odložím, kdybych náhodou stiskla grešli, líbí se mi)
Fotku, fotku!