Aktuálně: 2 664 inzerátů263 514 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 14:28:40 xxx.xxx.198.226

Tak jako úpravu kopyt flexou jsem už viděla, ale dělal to někdo, kdo tomu hoví, a po desetinkách milimetrů. Nakonec zuby se taky upravují malinkatou bruskou, holt se to musí umět. No asi tuším, co tak mohl dělat ten čičmunda domádo.

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 14:23:23 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 21.03.2025, 10:27:33

No ta holokrčka je boží! Já tam toho supa úplně vidím! 

Obrázek
Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 14:20:34 xxx.xxx.198.226

Vy aspoň cvičíte, ale mně to nějak nejde… Takže moc úderné to se mnou není. Jdu si zacvičit minutku nebo dvě 🙂

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 14:17:39 xxx.xxx.198.226

Vy byste si nakoupil mléko od nakažené krávy nebo sýr od nakažené ovce? Nebo masíčko ze dvora z nakaženého vepříka?

K čemu těm lidem ta zvířata jsou, když je nemůžou použít k produkci. Nehledě na to, že ta produkce je samozřejmě snížená.

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 11:23:42 xxx.xxx.198.226

Taky bych se měla naučit dělat si u lidí poznámky… no ale LEGO  je u nás jasná volba, taky má rád 😀 už přitáhl igelitku lega a stavěli jsme tanky a BVP 😂

Milovníkovi zvířat bych možná dala nějakou poukázku na komentovaný vstup do zázemí ZOO nebo něco v tom smyslu. Mohl by si tam pokecat s odborníky, podrbat hrochy a zubry (já nosorožce, zebru, žirafáka). Třeba.

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 09:37:18 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.03.2025, 08:56:59

Já si taky myslím, že na skladovatelnost v horizontu měsíce to nemá absolutně vliv 😀 Ale tak já tu možnost mám, to zkusit, tak proč nezkusit 🙂 Odložím jeden vejconosič, půl vajec tak a půl onak, a uhlídám, která se začnou kazit první. 

Jestlipak ta vejce uložená selkami do pšenice na měsíce, byla ukládána špičkou dolů…

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 07:51:34 xxx.xxx.198.226

Já taky ukládám špičkama dolů, hlavně kvůli skladnosti, mám velká vejce, která se do Mkových vejconosičů sotva vejdou i špičkou dolů, ale musím to schválně vyzkoušet, ať jsem chytřejší 🙂

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 06:41:09 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.03.2025, 18:27:53

To musím vyzkoušet, schválně začnu dávat vejce pro sebe tupým dolů a jestli se mi z nich doma po měsíci stane pukavec 🙂

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 06:37:33 xxx.xxx.198.226

Já naštěstí ráno ven nelezu 🙂 Ale u nás také nádherně (a sucho, sucho, sucho…) - ve stínech se na loukách a pod lesy ještě drží sníh, což mě trochu uklidňuje, že snad ještě z hor něco potaje a nebude kraj úplně vysušený, ale u nás, jak máme blízko tu jámu v Polsku, těžko říct, jestli to pomůže. Trochu jsem z té vody nervozní… Ale tak u nás ještě vodovod je a nestalo se, že by v něm voda nebyla, tak snad…

No včera jsem byla pro prkna a piliny. Máti se kasá, že potřebuje podestlané auto, aby mohla jezdit s poníkama na závody, nevím nevím, když ten jeden vypadá spíš na umření než na závody… Ale každopádně prkna jsou na přístřešek, který, dá-li chlap, spácháme o víkendu, a který si vymínila máti jako podmínku toho, aby poníky zavřela na hladomornu. Já teda nevím, proč by shetlandský poník měl mít přístřešek, a tak nějak si tajně myslím na to, že do něj budou chodit jen ukrývat se před sluníčkem a otravným hmyzem a jinak se budou klepat zimou na větru a dešti (a vyklepávat špeky).

Ve čtvrtek, když se nic nestane, přijedou zubař a kopytář, aby ošetřili naše zvěrstvo, zubař-veterinář také přiveze kloubní preparát do žíly pro plnokrevníka, takže se budu moct začít chystat na sezonu. Ve středu na plnokrevníkovi skákala naše holčička, co se chystá na zkoušky v oblasti jezdectví, a šlo jí to nad očekávání. Na to, že jinak skáče jen na metrovém poníkovi, a tohle zvíře má bezmála metr sedmdesát… No zubař a kopytář a ten lék budou stát předpokládám nějakou tu ledvinu, takže suchý rohlíky budou na talíři ještě měsíc 😀 No mám jich dost, protože kripldůchodce dovezli příbuzní z Prahé dobře nasušené pečivo, tak můžu chroupat, až mi budou zuby praskat 🤣 

Buggyra
Buggyra 21.03.2025, 06:25:19 xxx.xxx.198.226

Cena vajec bude taková, jakou budou schopni udržet Poláci a Maďaři s klecovými chovy, jestli to bude 10 korun, tak hurá, budu pak prodávat krabičku za stovku, to už abych pak začala podávat daňové přiznání…

Buggyra
Buggyra 20.03.2025, 14:24:33 xxx.xxx.198.226

Aha, já už to vidím, já napsala infekce. To je matoucí, k infekci došlo ještě před porodem, jasně. 

(Předpokládám, že infekce po porodu je u novorozenců vzácná, protože u mimin se na hygienu dbá a úplně nelezoucí mimina se neválí v písku ani neživí tatarákem 🙂)

Buggyra
Buggyra 20.03.2025, 09:51:33 xxx.xxx.198.226

assil, máte nějaký zdroj k těm putujícím spike proteinům způsobujícím toto vše? Já předpokládám, že protein naprogramovaný mRNA klíčem začne vyrábět ta buňka, která asimiluje tu mRNA, no a to může být do značné míry jakákoli buňka, protože kokteil se vpraví mj. i do krevního oběhu, který rozvádí po celém těle, to asi neuděláte jinak… 

https://www.bc.cas.cz/clanky/clanek-detail/6028-spike-protein-v-krvi/

Buggyra
Buggyra 20.03.2025, 07:14:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.03.2025, 13:32:17

Nevím, jestli právě pod tu vrozenou nespadá ta získaná během těhotenství. Vrozené vady mohou být přeci i získané v prenatálním vývoji, proto jsou v"rozené". Ne?

Buggyra
Buggyra 20.03.2025, 06:48:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.03.2025, 15:22:53

Vakcíny covid-19 neprozřetelně nasmlouvané ovšem nejsou důvod pro shození celé mRNA technologie a zákaz použití. Navíc nevím, co považujete za prokázané. Orionko, snad si nemyslíte také, že mRNA vakcína ovlivní genom vakcinovaného? 
To, že SK zakáže používání vakcín, je z kontraktů nijak nevyváže, stejně budou muset částku zaplatit, hádám třeba formou smluvní pokuty. O tom se bude taktně mlčet. 
No ale jak říkám, mi to nevadí 🙂

Buggyra
Buggyra 20.03.2025, 06:41:55 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.03.2025, 12:39:04

Nikoli, takováto vakcína je skutečně očkováním v pravém slova smyslu, tedy tréninkem imunitní odpovědi na výskyt nádorových buněk. No jasně, pacient se musí “vyléčit” z první rakoviny, aby mohl vakcínu dostat, protože ta je zpravidla připravená na základě jeho konkrétních nádorových buněk, ale pořád je to očkování člověka, který nemá rozvinutou chorobu, proti rozvinutí oné choroby.

No a jasně, je to ve fázi klinických testů.

Nevidím důvod, proč by se mRNA vakcíny nebo mRNA autoterapie nemohly rozšířit masově, je to výrobně levné a efektivní.

Každopádně doufám, že tím, že říkáte “stejně to nebude fungovat” nedáváte praštěnému Slovákovi za pravdu, že by se to mělo zakázat 😉

Buggyra
Buggyra 19.03.2025, 11:43:25 xxx.xxx.198.226

Jak velký je ten byt, co máte k dispozici? Já mám byt o 3 místnostech a do jedné prostě Kocoura nepouštím. Pokud bych si pořizovala psa, tak pokud by se neshodli, pes by pobýval v této místnosti a bylo by vyřízeno. Můžete zapracovat i toto řešení, tj. vyhradit každému zvířeti jeho prostor, kde bude po dobu vaší nepřítomnosti pobývat, a prostory spojit jen za vaší přítomnosti, případně kdyby to nešlo, tak prostě prostory nepropojovat.

U nás na návštěvě se psem to zase bylo naopak, pes chodil podél zdi a Kocour seděl uprostřed místnosti, dvakrát tak velký, mrskal ocasem a přemýšlel, na jak malé kousky psa přerozdělí…

Buggyra
Buggyra 19.03.2025, 11:37:28 xxx.xxx.198.226

Mnoho vakcín je ve fázi testování. Mám za to, že zatím žádná z nich není schválená k použití.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-v-sedmi-zemich-zacaly-testy-vakciny-proti-rakovine-plic-258266
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/veda/vakcina-na-miru-proti-melanomu-obstala-ve-studii-velmi-pusobive-349937
https://www.zdravotnickydenik.cz/2023/05/vakcina-proti-rakovine-slinivky-brisni-vykazala-prvni-slibne-vysledky/
https://www.stoplusjednicka.cz/slibne-vysledky-mrna-vakcina-proti-glioblastomu-uspela-v-testech