Aktuálně: 2 341 inzerátů269 698 diskuzních příspěvků19 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 10:01:09 xxx.xxx.221.235

Ad zdravení v autě….neustále mi někdo známý říká, že mě zdravil, když jsme se míjeli autem a já nic…tak jim furt říkám, že jim se to kecá, protože mám povětšinou auto, které jsou jen dvě na celým okrese (ne že bych měla nějaký na zakázku vyrobený speciály, ale jak jsem socka a mám hodně starý auta, tak už jich moc nejezdí 😎)…obzvlášť když jsem měla alfu romeo GTV v žlutý metalýze…to se jim to zdraví…a oni ve stříbrný oktávce, kterejch jezdí bambilion…

Jim furt říkám…nalepte si na kapotu velkýho smajlíka, přestříkejte auto na růžovo a já si vás určo všimnu…

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 09:55:56 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 09.12.2025, 09:46:32

Jako je zvláštní, že jména si nepamatuju…teda jména lidí, ale pokud mají psa, tak si je pamatuju podle psů…Takže to není paní Nováková, ale paní Alíková…ten pán s Badýsem…no ten barák, jak mají tu akitu…

S lidmi, se kterými si evidentně tykám a náhodou si na jméno nevzpomenu, tak no stres, všechny oslovuju zlato..zlatí..dokonce už mám tak vycvičený mimikry, že ani nedám najevo, že vůbec nevím, kam dotyčného zařadit…dokážu konverzovat tak nějak o ničem s naprosto suverénním výrazem.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 09:47:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.12.2025, 08:43:53

To je stejně sranda, jak se z takových katastrof, které v tu chvíli nejsou ani trochu vtipné, spíš by z toho člověka kleplo, stávají po nějaké době “veselé historky z natáčení”…jo zrovínka jste mě tou vaší fakt pobavila….ve své podtatě mi přijde, že čím jsem starší, tím víc jsem vlastně ráda za podobné, ‘neškodné’ katastrofy, protože následně tém pobavím ostatní.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 07:31:05 xxx.xxx.221.235

Mně se jednou roztrhnul starej polštář… jo jasně vysavač to vysaje, ale já si z toho pamatuju, že peří bylo všude a já měla pocit zmaru.

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:39:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.12.2025, 21:32:17

ten za přispění zbytku bouchnul

No tak hlavně, že se nikomu nic nestalo, když to bochlo😂

Jako já po těch letech nějaký zničený věci a nějakej ten nepořádek, co udělají psi neřeším, ale teda přiznám se, že když jsem si to u vás představila v reálu, tak to bych asi plakala…kdy vím, jak výborně se taková katastrofa uklízí…😴

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:24:35 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.12.2025, 21:15:16

A se čtením mám problém obecně…vůbec to nechápu, já takovej knihomol jsem dospěla do situace, kdy prostě nemůžu číst…mi přijde, že to je od tý doby, když jsem začala potřebovat na čtení brejle, tak že mi nějak přešaltoval mozek a se čtením mám problém…musím říct, že naštěstí existují audio knihy a tak to řeším spíš poslechově, před spaním.

Jinak já jsem schopná každých pár let pžečíst komplet mojí sbírku knih Dicka Francise…a teda další můj oblíbenec je Lovecraft…ale toho spíš poslouchám…

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:19:17 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jj, to máš pravdu, já mám ty krimi seriály zkouknuty všechny několikrát, taky Rapl, Místo zločinu Ostrava, Plzeň, České Budějovice, Pět mrtvých psů, Vzteklina, Pustina, krimi natočený podle románů Michaely Klevisove, prostě všechno, co bylo natočený. Je to jediný, na co se dá koukat, tak asi holt začnu další kolo. V létě nekoukám, to jsem celý dny venku, ale teď v zimě za těch dlouhých večerů se ráda zachumlam do deky a něco si pustím. Teď aktuálně jsem našla na iVysílání dokumentární seriál Legendy kriminalistiky, jsem u druhé řady. Je to moc pěkně zpracovaný. Kdyby v tom ČT pokračovala, nemám problém s poplatkama, ale zrovna teď tam není prostě nic. 

No vidíš…na spoustu seriálů jsem si ani nevzpomněla.

Já teď koukala na Labyrint…všechny řady, dokoukávám trojku, ale to spíš proto, že to dávali na Seznamu (televizní stanici).

Vím, že když nastupoval nový ředitel český televize, tak jsem někde četla, že budou omezovat produkci seriálů…tak to by mě hodně mrzelo…

Já povětšinou v telce nestíhám ani to, co chci vidět…většinou na to někde narazím, když projíždím program, tak to dám nahrát, abych na to nezapomněla a pak mám měsíc, abych to zkoukla a i to se mi někdy nepovede (manžel už mi říkal, že nechápe, proč toho tolik nahrávám)….pak poslouchám v práci kolegy, co za filmy si kde stáhli a kolik toho stihli zkouknout a  já si jen říkám, že si to mám nějak blbě zorganizované, když nestíhám koukat.

Já to mám spíš nárazově…když teda zrovna neběží nějaký nový seroš, kdy čekám každý týden na nový díl, tak jedu maratony…prostě si řeknu “a dneska nic nedělám a bude pelíškovej den” a  za ten den shlídnu celej seriál. To opravdu nedělám nic…resp. udělám se psy prochajdu a pak se všicí svalíme na gauč a válíme se celej den.

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 20:44:05 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jako pardon, ale to je program o ničem. Vaření a pečení není můj koníček, ale ještě chápu, že někdo se dívá rád a fandí soutěžícím. Ale ty stupidní seriály pro zklamané životem mě fakt nebaví. Co třeba nějaké pořádné krimi? Octopus docela ušel, ale už skončil, nic jinýho tam není. Aspoň jednou týdně bych se koukla na pořádný napětí, ale nic, bída, vůbec nechápu, proč to vlastně platím. Knihovnu Skylinku už mám zkouknutou celou, ještě že mám plnou skříň DVD.

Tak co se týče krimi seriálů, tak já českou televizi v tomto považuju za bezkonkurenční…ať už je to zmiňovaný Octopus…nebo Případy prvního oddělení…detektivové od svaté trojice..Labyrint všechny 3 řady…taky se mi líbila Ztracená brána nebo Ďáblova lest…nebo Docent…

Dost se mi líbí právě seriály, které režíruje Jiří Strach…ty jsou vždycky napínavý.

To o ostatních stanicích a jejich tvorbě říct nemůžu…i když na Primě jsou pro mě některý seroše taky koukatelný…

Mě teda nějakej poplatek 150, Kč měsíčně nevadí…protože na ČT na ty český seriály koukám…a beru to prostě tak, že to je daň za to, že to není přerušované reklamou. Třeba na Primu si platím sledování bez reklam…to prostě taky není zadarmo, na Nově jdou naštěstí reklamy přetočit..zatím…teda samozřejmě pokud na to člověk nekouká online, ale začne s nějakým zpožděním.

Ale chápu, že poplatky lidi, kteří na ČT nekoukají nebo koukají minimálně, rozčilují…mě třeba sejří poplatek za český rozhlas…ten jsem neposlouchala nikdy…ale neudělám nic.

Čím jsem starší, tím víc mě reklamní bloky rozčilujou…někdy mi u filmu připadá, že je reklama snad každých 10 minut…na to s mojí povahou prostě nemám nervy.

Sardullah
Sardullah 07.12.2025, 07:55:31 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.12.2025, 07:41:51

Já četla na základce ve slovenštině Čachtickou paní… pak se mi dostala po letech do ruky v češtině a bylo to takový divný…

Sardullah
Sardullah 07.12.2025, 05:52:20 xxx.xxx.221.235

Jako takhle…. slovenskej dabing teda nedávám, to radši film s titulky…. a ty slovenský pondělky jsem taky nedávala… co si tak mlhavě pamatuju, tak mě to nebavilo.

Ale třeba už jsem se setkala se seriálem, vícero seriály , kde slováci mluví slovensky a češi česky… a tam mi to přirozený přišlo….

Sardullah
Sardullah 06.12.2025, 21:29:57 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.12.2025, 21:03:06

No on neposlouchá ani českou hudbu, natož slovenskou…. my koukáme hodně na comedy club…stand up komiky…vystupují i slováci a je teda fakt, že občas si nějakej poslechne a asi i porozumí dobře… já už mám takovej tik, že když je tam nějaký slovo, co si myslím, že by nerozuměl, tak automaticky překládám… a zase mi přijde, že hodně záleží na tom, o čem je ten stand up a od koho… někdy si stěžuje, že v některých dílech je slováků víc a že jim vůbec nerozumí.

Myslím, že obecně .. když pojedu já třeba do Polska, tak nemusím nutně umět polsky a tak nějak se tam domluvím… proto jsem jezdila ráda na dovolený do Chorvatska, protože tam se prostě domluvím defakto česky, ale můj syn by s tím měl problém… spíš by se snažil domluvit anglicky, protože tu ovládá…

Ono jasně… jemu je angličtina určitě víc platná než slovenčina… ale člověk si vůbec dřív neuvědomoval, že je dvoujazyčnej, bral to jako samozřejmost… já si kolikrát ani dneska nevšimnu, že někdo … třeba ve zprávách..mluvil slovensky, mozek si to automaticky přechroupe.

Sardullah
Sardullah 06.12.2025, 21:10:04 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.12.2025, 19:36:01

No co jsem koukala dnes na počasí, tak se má oteplovat.

Zrovna včera jsem říkala synovi, že čekám na to, až zamrzne “peklo” … naše oblíbená trasa, která je momentálně samý bahno a fest podmáčená louka… do takovýho terénu vůbec nechci Máťu tahat… co měl ten problém s drápy, tak se snažím nechodit s ním sajrajtem… no a kdyby to pěkně zrzlo a bylo to nebahnivý a tvrdý, tak bychom tam mohli vyrazit… a nebo kdyby napadlo tolik sněhu, abx to bylo opravdu pod sněhem a ne jen poprašek na sajrajtu…

Tadyto je na prdlačku… jako úplně… jak začal advent, tak naše městský vánoce jsou částečně i v parku, kam večer chodíme a asi do vánoc přestanem, protože pohyb lidí i lidí se psy se tímto x násobně zvýšil a fakt chodit se psy u nohy, tak to je na prd… to radši budu špacírovat u nás mezi barákama.

Sardullah
Sardullah 06.12.2025, 20:59:53 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.12.2025, 20:47:25

No já jsem spíš myslela, že se mě to citivě nedotýká… jak Patrik, tak pan xy jsou pro mě cizí lidi.

Jasně asi každý nebo skorem každý člověk má nějakého mediálně známého oblíbence… ať už je to herec, zpěvák, komik…prostě někdo, kdo mu tak nějak ve své podstatě zpříjemňuje život a když někdo takový umře, tak si minimálně řekneme, že je toho člověka škoda… a jedná se třeba i známější lidi a tak max zachytnu informaci, že je v nemocnici nebo, že rovnou umřel. Myslím, že u Hezuckého to dělalo hodně to, koho měl kolem sebe a asi i teda dost příspěvků na sociálních sítích…a to je asi to, proč to vypadá, že je toho všude plno.

Nicméně to samozřejmě neubírá na ztrátě, kterou to je pro jeho blízké a fanoušky. 

Sardullah
Sardullah 06.12.2025, 19:16:42 xxx.xxx.221.235

Tak teď mě teda překvapilo ve zprávách, že se uvažuje o tom, že by se slovečina vyučovala ve školách.

I když se nad tím zamyslím, tak můj syn taky nerozumí slovensky….musím říct, že pro mě jako rozeného čechoslováka je to teda smutný…jak já…debil na jazyky…říkám, že Slovensko je jediná cizina, kde se bez problémů domluvím…a když pak člověk vidí, že je spousta mladých lidí, kteří bez problémů rozumí angličtině, ale jak někdo mluví slovensky, tak jsou defakto v zadeli…

Sardullah
Sardullah 06.12.2025, 18:10:22 xxx.xxx.221.235

Já jeden čas  v rádiu ranní šou Mareše s Hezuckým poslouchala, ale už pár let v autě poslouchám radio Kiss.

Mediální humbuk kolem Hezuckýho byl… měl vstupy v rádiu i z nemocnice… na druhou stranu si říkám, že denně umře bambilion “obyčejných” lidí o kterých nikdo nic neví jen okruh rodiny a známých… pro mě je Hezucký stejně cizí jako Josef Novák z Horní Dolní… akorát o skonu pana Nováka, pokud nezahynul nějak zajímavě tragicky, aby z toho byla třeba reportáž ve zprávách, nic nevím.

Sardullah
Sardullah 05.12.2025, 16:33:57 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.12.2025, 15:33:08

O já naštěstí luštěniny můžu… nejím teda náhražky masa, ale čočka nebo fazole mi nevadí… když to není denně.

Sardullah
Sardullah 05.12.2025, 15:27:33 xxx.xxx.221.235

Nejjednodušší je to maso přestat jíst a nebo kupovat tam, kde ta zvířátka alespoň do porážky žijí šťastně a spokojeně… samozřejmě ideál je porážka někde v místě bydliště… on i ten převoz zvířat na jatka…

Myslím, že lidi, kteří pracují na jatkách, jsou vůči tomu takoví otupělí… že to zvíře už nevnímají jako živého tvora, ale jako problém, když třeba nechce jít jak má. Myslím, že na takovou práci člověk musí mít žaludek a nebýt cíťa. Čímž je neobhajuju, jen si myslím, že v téhle mašinérii nemají čas se se zvířaty crcat, že ta továrna na smrt jede na kvantitu a samozřejmě někteří můžou mít i nějaké sadistické sklony. To by se dle mého musel celkově změnit systém. Ono to celé není opravdu hezké i když se ta zvířata nemusí pohánět nějak brutálně.

Já třeba mám problém… psychický… že jím maso, ale zároveň jsem pokrytec a nedokážu být vegetarián… nicméně jsem spotřebu masa omezila na max půl kila měsíčně… 

Bohužel teda psy krmit masem musím….

Bohužel všechno je otázka poptávky a nabídky… dokud bude pro většinu lidí prioritou cena, tak jateční zvířata budou dál chována ve velkovýkrmnách a porážena na těch ošklivých jatkách… to jeden člověk nezmění…

Ale není nic jednoduššího než psa nenechat zavřeného a nechat ho pojít žízní a hlady, ale když nic jinýho, tak ho uvázat u útulku… 

Sardullah
Sardullah 05.12.2025, 13:11:13 xxx.xxx.221.235

Mě teda vůbec nevadí, když nějaké vlákno někam odbočí…ono už to zde stejně není čistě farmáři vs ochránci v souvislosti s vlky,  jen politice se záměrně vyhýbám … jako nezhroutím se z toho, když na něco náhodou narazím, ale kdyby se to mělo víc rozjet v tomto vlákně, tak bych nebyla moc ráda..