Aktuálně: 2 549 inzerátů242 022 diskuzních příspěvků18 751 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 12:50:36 xxx.xxx.221.216
Orionka:

A co váš Matýsek? Hned další článek je berňák a pošťačka 😉😃

Neumím si představit, že by Mates někoho pokousal…to by asi musel být zahnaný někam do kouta a připadat si v ohrožení…Mates dělá za plotem velký bububu, ale ve své podstatě to není žádnej hrdina, i kdyby na někoho vyběhnul, tak by stačilo zadupat nebo houknout “mazej” a on by utekl. 

Upřímně si neumím představit, že by mě Máťa fyzicky bránil, kdyby mě někdo napadnul…naštěstí s námi chodí na prochajdy ochranka…Gina…tak se s Máťou nebojíme.

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 20:16:06 xxx.xxx.221.216

Tohle není k popukání, ale fakt mě to pobavilo…

V každé rodině se najde jeden takový "expert".😁

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 20:01:53 xxx.xxx.221.216

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pes-v-mohelnici-pokousal-postaka-40520089#dop_ab_variant=1470401&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

No třeba můj afgán si lidí venku vůbec nevšímal, ale když jsme potkali naší pošťačku, tak jsem raději přecházela na druhý chodník…na ní teda reagoval dost ostře.

Přijde mi, že psi se dělí na dvě kategorie…jsou tací, kteří “své pošťáky” milují a ti, pro které je pošťák třídní nepřítel…teda asi to platí pro psy v rodinných domech, myslím, že psi v bytech to takhle mít nebudou.

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 19:29:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.05.2025, 19:08:05

Ach jo Bobí…já myslela, že tě dají v nemocnici dohromady alespoň ohledně těch bolestí, abys mohla trošinku normálně fungovat…😴

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 13:20:42 xxx.xxx.221.216

Prosím a neexistuje nějaká aplikace na to, jak bych svým psům rozuměla méně?…Protože to, co si mi někdy dovolí říct moje pyrenejka do očí, to už je fakty do nebe volající.😴

Upřímně je mi líto lidí, kteří svému psu nerozumí, chápu že potom se chytají stébla…tedy každé “blbosti” která slibuje, že porozumíme psu. Lidi, povídejte si se svým psem..je to o souznění, o parťáctví, o vztahu…psi jsou naprosto jedinečná zvířata s velkým darem mimodruhové komunikace s lidmi…chce to jen otevřít oči a mysl…

Jo jasně, stane se mi u psího mlaďocha, že ta komunikace není dokonalá…když jsem něco řekla čtyřměsíční Gině, tak ta zásadně odpovídala “já jsem Goot, já jsem Groot, já jsem Groot….”  a já si říkala, bože, kdy už se mnou začne mluvit…a dneska?     Gina se mě na něco zeptá a já bych ráda dělala, že nerozumím, ale když jsem jí zkusila odpovědět.."já jsem Groot, já jsem Groot, já jsem Groot"…a Gina řekne.."no dobrej pokus, ale je ti snad jasný, že ti na to neskočím"

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 13:04:54 xxx.xxx.221.216

No taky si myslím…jasně člověk si přeje, aby každý pejsek měl milující domov, milujícího pánečka, ale myslím, že jsou i pejsci, kteří tak žít neumí…znají něco jiného…

Nicméně feňulka je tady, zpátky už jí nikdo nepoveze a já jí strašně držím palce, ať jsou její majitelé tak moc schopní, tak moc trpělivý a dají si omega práce se socializací, že se nakonec dílo podaří a že se fenka bude cítit komfortně.

Doufám, že ten kotec, ze kterého utekla není její domov, že tam měla být zavřená jen na krátkou chvíli…že jinak tráví čas ve společnosti svojí rodiny.

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 11:24:17 xxx.xxx.221.216
Varaxi:

To je strašné, chudák pes. Co mu to asi dělá s kloubama.

No přesně to mě taky napadlo…

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 15:22:10 xxx.xxx.189.104
eva:

Jj…a od kdy je vlastně člověk alkoholik? Asi každý to má stejně jinak…s cigárama jsem sekla před mnoha a mnoha lety, ale stejně jsem moc nekouřila, tak 5 denně…na zábavě více, to je jasné…alkohol jsem si vybrala v mládí ( stejně jsem toho nikdy moc nevypila, na zábavě max asi 3 piva, tipuju… ), teď nepiju už vůbec. Nechybí mi to, je mi lépe bez všech neřestí…😄

No já si myslím, že člověk se stává alkoholikem ve chvíli, kdy potřebuje chlast, aby fungoval…protože ve své podstatě má bez alkoholu absťák. Množství je spíš individuální.

Takto bych i nějak definovala závislost…nejde o to kolik a čeho.

Já jako kuřák jsem třeba strašně ráda, že v restauraci zakázali kouření…já nechodím do restaurace často…třeba se spolužačkama se sejdeme tak max 3-4x do roka, tak jo, dřepíme třeba i 4 hoďky…kdyby se smělo kouřit, tak vyblafnu klidně celou krabičku…teď se nesmí, tak nekouřím a vůbec mi to neva. 

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 14:23:58 xxx.xxx.189.104

Tak co se alkoholu týče, tak piju opravdu jen to, co mi chutná a to jsou pouze dva alkoholické míchané nápoje ginger mojito (se zázvorovým tonikem) a sex on the beach. 

Piju vyjímečně, třeba 2x - 3x do roka. Možná bych si dala i častěji, ale já jezdím všude koňma (rozuměj …automobilovým vozem), tak tolik příležitostí nemám a nebo jdeme třeba s holkama někam, kde tyhle nápoje nedělají, tak si nedám nic)

Klapka je u mě jasná…jak začnu být chytrá, tak je čas přestat …a chytrá začnu být max po dvou skleničkách.

Moje příbuzná se uchlastala. Je hrozný, jak se člověk snaží pomoct, ale je bezmocnej, protože když alkoholik nechce, protože si myslí, že on s alkoholem problém nemá, tak ho na odvykačku násilím přitáhnout nemůžete a i kdyby to šlo, tak pokud nechce on sám, tak by to asi minulo účinkem.

Já bojuji se svojí závislostí na cigaretách. Nejsem teda takovej kuřák, kterej by vyhulil dvě krabky denně, ale tu 1-2 krabičky týdně jo….někdy třeba nevykouřím za celý týden jedinou cigaretu. Myslím, že nejsem závislá na nikotinu spíš jsem takovej situační kuřák…ráno před prací kafíčko a cigárko…večer si sednu s pejsama na zahradu…kafíčko, cigárko.

Víc toho paradoxně vykouřím, když pracuju na zahradě…jak mě to nebaví a haprujou mi záda, když se furt musím ohýbat, tak si práci rozděluju do časových úseků…prostě si řeknu, že teď budu půl hoďky nebo i déle makat (dle toho, jak je to pro mě těžká práce) a pak si půjdu chvilku hačnout…dám cígo…to je takovej časovej úsek…a pak hrrr na to.

No a dost toho vykouřím, když jsem hodně ve stresu…když mi umřela Sára, když mi odjela Jessinka…

Je to nechutný zlozvyk, který mi ničí zdraví a stojí to prachy, ale prostě se mi nedaří přestat.

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 11:13:20 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.05.2025, 11:06:34

No já myslela “z lásky”…jakože ne pro prachy…

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 11:11:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 05.05.2025, 10:42:38

To mi připomnělo, jak jsem učila berbera Jacka netahat na vodítku…zatáhneš, udělám v čelem vzad, chvilinku jdu opačným směrem a pak otočka a vracíme se na původní směr.

No taky mě nanapadlo, že to pobere jinak, než bylo zamýšleno. Defakto jsem ho naučila chodit na vodítku stylem…táhnu, táhnu a pak v čelem vzad a udělám kolečko kolem paničky… 

Sardullah
Sardullah 05.05.2025, 08:02:21 xxx.xxx.221.216
Orionka:

Tak přesně tím odstavcem, který začíná : Bože…spočítejte si…..děláte z feny stroj na peníze. 

Jasně, pokud by takhle chovatel počítal, nikdy by “nevrhnul”. 

Tak to mě mrzí, že to tak vyznělo… chtěla jsem tím říct, že náklady často převyšují příjmy, takže to je často z lásky .

Sardullah
Sardullah 04.05.2025, 21:45:32 xxx.xxx.221.216
Anonymní:

Ano..pp chov se dělá většinou z čiré lásky k plemeni a zvířatům a proto je tolik plemen tam kde je. V háji….

Možná, kdyby to všichni dělali jako Sarah, tak by ta plemena v háji tolik nebyla.

Bohužel jsme lidi..chceme psa k obrazu svému a tak preferujeme co se nám líbí a tak kolikrát převáží, ten “líbivý” exteriér nad funkčností a zdravím plemene.  To chtějí lidi ještě placatější čumáčky, ještě menší pejsáčky nebo naopak těžká telata…no a bohužel se chov někdy začne ubírat tímto směrem.  Nebo tady máme šampiona krásy, se kterým se hodně kryje a až následně se zjistí, že potomci “dědí” nějaký zdravotní problém, který se u plemeníka  (nevím, jestli se toto označení používá i u psů)projevil až později..v době, kdy už třeba jeho potomcio mají potomky a ti potomci mají další potomky….

No a pak taky jakmile začne být nějaké plemeno atraktivní pro lidi…zvýší se poptávka po štěňatech, no tak je jasný, že i mezi chovateli s PP se najdou takoví, kteří potom odchovají na čemkoliv.

Pak je taky nutno zmínit civilizační choroby…těmi bohužel psi trpí stejně jako lidi.

Bože..spočítejte si jaké jsou náklady…pořizovavací cena feny, celoživotní krmení, veterina, náklady na uchovnění..to nejsou jenom výstavy, ale taky zdravotní testy…nějaký povinný základ, často ale jsou to testy i nad rámec nějakého povinného minima. Pokud pes potřebuje i nějaké zkoušky z výkonu, tak je nutné ho na ty zkoušky připravit a úspěšně absolvovat…další čas a peníze…pak vybrat ženicha, zaplatit krytí…péče o březí fenu taky není zadáčo…pak se piplají se štěňaty--ani nechci myslet na to, když jsou nějaké komplikace…a na takové feně třeba udělají jeden …dva vrhy…

No a jasně nezúčastněný vidí…ha há…10 štěňat po 30ti tisících…300 táců doma to je krásnej vejvar…a kde jsou náklady? A to už vůbec nepočítám čas, který tomu chovatel věnuje…

Kdo z nás by tohle dělal?…Já teda ne…já děkuji chovatelům resp. chovatelkám mých psů, že jsou to ti, kteří se snaží odchovat zodpovědně a s láskou, protože právě díky nim mám ty úžasné psí bytosti, které mě nyní provázejí na cestě životem.

Tím samozřejmě nerozporuju, že i mezi chovateli s PP jsou množitelé, kterým je to jedno a snaží se opravdu odchovat s minimálními náklady a maximálním ziskem…myslím, že takoví si ani nenechávají feny celoživotně, že je prodávají, jakmile nejsou v produktivním věku a jedou spíš na kvantitu a ne na kvalitu…ale tak my zájemci o štěňata máme přeci jen v dnešní internetové době možnost si vybrat zodpovědně chovatelskou stanici, ze které si pořídíme svoje vysněné psí štěstíčko.

Bezpapoše nekomentuju…o tom nemá smysl se bavit…tam jsou ty náklady někde jinde a to vůbec nezmiňuju množírny, úplně stačí, že Fifinka je tak úžasná, že musí mít alespoň jednou štěňátka…kolik takových Fifinek má alespoň ty zdravotní testy?

Sardullah
Sardullah 04.05.2025, 08:57:23 xxx.xxx.189.104
efe:

Evidentně už rozprodali jeden vrh vloni, tak proč letos nenasadit cenu… a já původně myslela, že to musela být nehoda…

Tak toho jsem si ani nevšimla…tak jo, proč ne, když to někdo za ty prachy koupí…

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 21:13:03 xxx.xxx.221.216
janaa:

Tak co se týká té konzervy,tak to už je o idiocii ne šetřílkoství. Schválně jsem na to koukla,pro velkýho psa je dávkování skoro dvě denně. To je 70 kč. V téhle ceně budu psa krmit luxus masem. Pokud potřebuju šetřit,tak za daleko menší peníze. Takže idiocie😎

Jo na to jsem taky kokala…2,5 kila žrádla (tohle jinak nazvat nemůžu)…když opomenu ty peníze, tak to je fakt velká denní dávka….jako i pro mojí velkou bílou medvědici…

Když vezmu nějaký doporučený množství v barfu..resp. to od čeho se člověk odpíchne, u dospělýho psa 2% váhy psa….u Giny je to 1,2 kg…moje psice sní půl kila masa k večeři, malý kuřecí stehno k obědu a malou hrst granulí…takže nějakých 750 gramů…takže taky za nějakých 60-80 korun denně dle toho, za jaký prachy seženu kuře a jaký má zrovna maso…

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 21:02:47 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 03.05.2025, 18:33:23

Je fakt, že levnější granule dle mého musí být opravdu nějak ochuceny, ovoněny…protože Gina mi žádný ty “kvalitní” jíst nechtěla, ale levnější varianty si zobne. A možná čím levnější tím víc “chutnější”. 

Jako dneska si myslím, že už bychom granule nepotřebovali, ale Gina je strašná konzerva a prostě po večeři musí dostat odměnu, buď nějakou sušenou lopatku a nebo záušeček a potom tu hrstičku granulí….když to tak není tak nejdřív blbě čumí a pak začne i držkovat. A kdo to má poslouchat.

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 20:51:49 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.05.2025, 18:10:37

teď tu mám 2 normální ženské, pobavíme se,zasmějeme

Bobí, to mám radost…když už musíš být v nemocnici, tak alespoň tohle je takové malé plus..🤗 alespoň na psychiku to musí být podstatně lepší, než co jsi tam měla předtím za spolubydly.