A to je furt samý zdraví, štěstí, spokojenost…………. a nikdo z nás nepopřál kometě pořádnej mejdan! 😀
No tak jestli mejdaní jako já…dám dva drinky, začnu bejt chytrá a vím, že je tedy čas jít dom… 30-60 minut (dle toho, jak rychle to do sebe kopne) …tak snad nemá komentka tak krátký mejdany.
U mě je to ta hoďka, protože srkám brčkem buď mojito a nebo sex on the beach…na druhou stranu to brčko urychlí proces zvýšení mého IQ…😂
No já to prostě opět vidím bledě…ti, co se psy na žádné akce, kde by jim kontrolovali čip nechodí, ti co chodí na veteriny jako já, že veta vlastně nezajímalo, jestli jsme čipovaní nebo ne…tak můžou vesele fungovat i bez registrace dál…jaká je pravděpodobnost, že se přichomýtnou k nějaké kontrole, třeba že by chodili měšťáci a čipy a registrace kontrolovali…
Ve své podstatě přesně, zase to uděláme my poctivci, kteří už psy i zaregistrovaný v nějakém registru máme a máme je registrovaný ne proto, že by to byla zákonná povinnost, ale proto, že kdyby se nedejbože pes ztratil a někde ztratil i obojek, kde má na mě číslo , tak abych byla jako majitel co nejdříve dohledatelná …
Jako pořád jsem pro centrální registr a pořád jsem všema deseti pro povinnou registraci čipu, ale tenhle způsob se mi zdá poněkud nešťastný…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.06.2026, 17:16:24
No tohle mě taky fascinuje…zápis pouze na mojí žádost…nechápu, proč to teda neudělaj tak, abych si psa do registru mohla zapsat sama, jako je to teď v těch registrech, co existují…
Chápala bych to v případě, že by teda vet měl nějakou povinnost při očkování vztekliny zjistit, zda je pes v registru a pokud ne, tak že je povinnost ho zaregistrovat…
Protože jinak je to zase jen na vůli majitel, zda zaregistruje a nebo ne.
A teda já mám psy na mazly, povinnost čipovat je už x let a přestože chodím se psy procházkovat často i do civilizace, tak mě v životě nikdo nezkontroloval, zda je pes čipovaný…
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 16.06.2026, 11:18:09
Pořád se nám nedaří, aby se uklidnila, když nejdeme jen sami dvě.
S tímhle má Gina problém pořád…jak opravdu z 95% jsem s ní chodila sama, tak jak se přidalo jedno z mých dospělých děcek, tak mi přišlo, že si přestala hledět svého, že to pojala jakože dotyčnej potřebuje ochranu a začne řešit věci okolo, kterejch si normálně nevšímá. A teda už tak 3 roky s námi společně nikdo nebyl.
I když je pravda, že teď naposled, když šla i dcera s lapiňákem…a teda my šly každá jinudy, protože jsem se fakt bála, aby se Gina nechovala jako trotl…tak jsme se nakonec v jedné části parku sešli a šli společně přes celý park k autu…a teda musím říct, že madam si jich vlastně vůbec nevšímala a hleděla si svýho…no tak asi z toho nakonec vyrostla.
Já si pamatuju, když mi byly 4 roky, byly jsme s mamkou na dovolený v Bulharsku a tam byl na jedné loučce přivázaný oslík…taková ta klasika…kolík v zemi a dlouhý provaz, aby se oslík mohl pást. A já, zbožňující pejsky a koníky (do této kategorie patřil i oslík) hrrrr k němu…chvilku dobrý, pak se oslík nějak poplašil, drcnul do mě, já spadla pod něj a on tam přeze mě pobíhal tam a zpátky…jako máma na infarkt, protože její malou holčičku udupe osel…
Musím teda říct, že přestože oslík opravdu pobíhal nad mým ležícím tělíčkem, tak se mě ani jednou kopytem nedotknul…
Tak to jsem pak dostala od mamky pěknej vylágoš, že lezu bez dovolení k oslovi…jí asi nenapadlo, že když se na minutu otočí na kamarádku, tak já toho využiju..
No tak jestli tohle mělo upozornit na nějakou množku a varovat lidi, aby si nekupovali štěňata, tak je to pro mě naprosto nepřehledné.
Už na začátku mělo být jasně popsáno…koupila jsem štěně na základě toho a toho inzerátu…potom jak nákup probíhal…mám smlouvu/nemám smlouvu…štěně je nemocné, jakou má nemoc…prodejce se mi podařilo kontaktovat/nekontaktovat…pokud se mi ho podařilo kontaktovat, tak jak se k tomu postavil.
Jako možná to bylo někde v téhle sáhodlouhé diskuzi uvedeno…pokud ano, tak mi to teda nějak uniklo, zapadlo to v těch příspěvcích…pokud ne, tak fakt nevím, k čemu to celé bylo dobré…
A teda napsat, že jsem našla dalších xy lidí, kteří také koupili štěně od dotyčné osoby a mají podobné zkušenosti a eventuelně třeba odkaz, že to řeší v nějaké FB skupině…
A teda třeba info, že jsem to nahlásila tam a tam a že jsem třeba podala trestní oznámení.
Tady se rozjela defakto rozsáhlá diskuze, která ale dle mého vůbec neplní účel…
Mě minule volal pán…že jestli si vzpomínám, tak mám účet u nějaký investiční společnosti či co a že jsem si ho založila asi před třemi lety a není to aktivní a teď mi tam ležej ty peníze a on je tak hodnej, že mi to hlásí, abychom s tím něco udělali, abych o ty moje peníze jakože nepřišla…mluvil s nějakým ruským nebo ukrajinským přízvukem…hele až mi bylo navolávače líto, tak jsem se už dlouho nenasmála.
Ve své podstatě jsem byla trošku zlomyslná a chtěla jsem si trošku užít, že ze mě chce někdo taky vymámit prachy, takže jsem nezavěsila hned a nechala ho, aby mi o tom chvilku povídal…se fakt divim, že nezavěsil on, protože jsem se fakty smála nahlas.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.06.2026, 13:53:16
V souvislosti s tím mě opravdu pobavilo, když skorosousedka z vesnice ke mně přijela s tím, jestli nemám štěňata bez PP, když přece všechna z vrhu PP nedostanou (!) a ještě se divila a cítila dotčená, že neznám nikoho, kdo by ta štěňata bez PP měl. Jak bych se o takovém člověku asi dozvěděla, kde bych ho potkala? 🙄
Tohle je ještě z doby, kdy opravdu všechna štěňata PP nedostala…resp. dostala jen některá a zbytek se měl utratit. Někteří chovatelé to třeba neudělali a nebo ne se všemi “vyřazenými” štěňaty a prodali nebo darovali takové štěně třeba někomu zámýmu.
Taky jsem měla od tety slíbený nadbytečný štěně haskounku…akorát tety čuba nakonec nikdy připuštěná nebyla.
No tak jsme zpátky…pod narkózu Máťa nemusel, ten dráp už byl prakticky na volno a jen ho vetka defakto sundala. Takže jsme alespoň v tom neštěstí ušetřili Máťu narkózy a samozřejmě teda i mojí peněženku, i když to je méně podstatné.
Takže medikaci jsme dostali defakto stejnou jako loni…doxybactin, agapurin a apoquel…zatím na 20 dní a pak teda uvidíme. Vzala mu krev a stěry, kdyby náhodou tam byl problém i jinde, ale tak nějak to nepřepodkládám. No a teda jedeme na novo. A budeme doufat, že když jsme začli hned, tak další dráp už neodpadne…
Jinak musím říct, že letos už je to super (teda ne ta nemoc), ale to, že už se ví, co to je a tudíž nemáme prodlevu s hledáním diagnózy.
Myslím, že to je fakt to nejhorší, když psu něco je, ale neví se co a proč se to děje. Když tady kolikrát čtu, jaký má někdo s pejskem peripetie, tak zlatá diagnostikovaná SLO a to doslova…psa nic nebolí, je veselej, jasně bere léky, který nejsou úplně hitparáda, ale to jeho netrápí, pro něj je to naopak bonus, protože je oblemcáme máslem, aby to snědl a máslo má on moc rád …upřímně, kéž by to bylo takhle u každé nemoci.
Tu dubovou kůru nevim… ve své podstatě se snažím, aby měl packy potažmo drápy v čistotě… nechodíme nikam, kde by vysloveně šlapal v bahně, nepustím ho ani projít louží na polňačce ani v parku smočit packy v kachním jezírku.
Snažím se eliminovat cokoliv, co by mohlo opětovně nastartovat imunitu… neočkujeme, nezakapávám proti klíšťákům a teda se i chodíme pouze tam, kde je posekaná tráva a nebo po cestách, kde je prostě minimální šance, že klíště chytne.
Každej den dostává pupalku a nějakej olej derma.. něco, nemůžu si vzpomenout, jak se to jmenuje.
Drápy každej den kontroluju, protože se pořád sem tam odlupuje vrchní vrstvička drápu… tak to ještě pro jistotu zastříkávám desinfenkcí . Lakovat drápy jsem přestala, protože jsem neviděla žádnej efekt… lakuju jenom dráp, kde se odloupla silnější vrstva.
Upřímně si myslím, že jedinou věc, kterou ještě můžu dělat je, že se modlim.
No nic… ta chvíli vyrážím z práce pro Máťu a jdeme na to.
Možná nebude potřebovat narkózu… dráp už tam drží spíš silou vůle… možná by stačilo škubnout a byl by dole, ale na to teda nemám koule. No uvidíme.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.06.2026, 20:46:59
U nás je taky zima… fouká vítr, poprchává… ale příští týden se má brutálně oteplit, tak si myslím, že na tuhle “ zimu” budu s nostalgií vzpomínat. Už to vidím, jak se Gina naprdelí na noc ke mně do ložnice a bude funět, že jí je tam horko… protože proč by spala dole na chodbě nebo ve sklepě v prádelně, kde je i ve vedrech příjemně, když může být ta chudinku v mojí ložnici, kde se v noci nedá pořádně dýchat, když jsou hice a to přestože mám okno dokořán, dveře dokořán a na chodbě otevřený okýnko dokořán.
pořízení si psa bez PP, pokud není z nějaké množírny,
Jenže, jak poznáte, že není z množírny?
Prostě psa bez PP ne.
Pořízení psa bez PP…už jsem to psala…takové to sousedské, od dobrých známých, nehoda se stát může…člověk ví, co mají za psy a že štěňata fakt nemají každoročně, prostě stalo se stalo, tak už to holt odchovaj…tam člověk i ví, jestli ti rodiče jsou fakt čistokrevní nebo jestli je teda jen majitel přesvědčenej, že má čistokrevný psy a nebo jestli si štěndo bereme jako nějakou křižovatku podobnou danému plemeni. Sama jsem 2 bezpapoše měla…
Od cizího člověka přes inzerát…tak do toho bych fakt nešla….tam mi ten člověk může nakecat co chce a nejsem schopná si ověřit, zda mi říká pravdu a nebo zda mi to celé lakuje na růžovo a pravda je jinde.
Prostě i bez PP jedinci se můžou narodit, byť nechtěně, jasně..nemělo by se to stávat, ale stane se a ty štěnda taky potřebujou domov…myslím, že problém je prostě v tom, že běžný zájemce o štěně(víme jak to je…lidi si prostě nezjistí ani základní informace před koupí štěněte) , pokud je nabízeno přes inzerci nemusí opravdu poznat, jestli je štěně z množky nebo z takovéhle domácí nehody…
Věřím, že to spousta lidí nevidí ani s brýlemi. Já bych třeba taky nepoznala retrívra s PP a vořecha a přesto to chovatel uvidí na první dobrou. Možná bych ho nepoznala ani od zlatýho hovawarta. Nemám na ně prostě oko. 😀🥹
Teď podle těch fotek mi to přijde jasný a…
věřím tomu, že kdybych vedle sebe viděla JRT s PP a bez PP jako jsou na fotkách, tak bych možná byla schopná říct, kterej je papírovej…u jednotlivců pokud to není nějak hodně očividné to nepoznám…jo prostě člověk na něco oko má a na něco ne….tady jsem mimo …
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 14.06.2026, 00:24:37
s partou na akci a myslím, že jsem slyšela, jak se o mé geniální Malince baví, že je blbá, protože si je nepamatuje. Mám za to, že má dobrou paměť, jen mým kamarádům nevěří
No tak to škoda, že už nežije moje Sára, by jim šla hned za takovou urážku “ ukousnout palici”mimo rodinu měli pouze 3 lidi tu výsadu, že se k nim chovala opravdu přátelsky a mohli si jí beztrestně pohladit… já si nemyslím, že pes musí být s každým kámoš. On dokonce i berňák, o tomto plemeni jsem si myslela, že je extrémně sluníčkové a kontaktní, tak to on je s námi doma, ale o kontakt s cizími nemá absolutně zájem… i když se na něj snaží šišlat a lákat ho k sobě a u lidí, které teda tak nějak zná, tak odpovídá vrtěním ocasu, ale jinak je rezervovaný. A že si na ně Malina štěkne… no tak za to si můžou sami, když jsou prostě podezřelí a tím pádem představují hrozbu, tak chudák pes na ně musí udělat bububu…