Aktuálně: 2 292 inzerátů289 341 diskuzních příspěvků20 874 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 12.06.2026, 07:54:07 xxx.xxx.221.235

Tak a je to tady, čeho jsem se bála…10 měsíců od vysazení apoquelu je jeden dráp načatej…začíná se odlučovat….takže v neděli frčíme na veterinu….dnes mě bohužel v práci nemá kdo zastoupit a v sobotu tam Máťova vetka není….a asi pojedeme na novo…

Drápy mu kontroluju každej den…včera až na nějaký to naše běžný odlupování vrchní vrstvy některých drápů, žádnej problém…dneska ráno na něj koukám, že má zadní packu trošku od krve, tak mi bylo hned jasný, která bije….

Sardullah
Sardullah 12.06.2026, 07:45:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 07:28:57

No dcera se momentálně pohybuje taky ve velice slušný pejskařský společnosti a jo…i to se občas stane, že dva psi se jdou na pohodu očuchat a raz dva tři a jsou v sobě…no tak si každej popadne svýho, řeknou pardon a odskotačí….ale aby majitelka psa, který si začal, obvinila toho, který se bránil, že za situaci ůže, protože blbě čumí…

Prostě dceru vyvedla z konceptu tak, že se nezmohla na slovo.

Tak u mě by k takové situaci nedošlo, my si od psů, které neznáme od štěněcích let, držíme distanc…přesně kvůlivá takovým situacím…bude to vypadat cajk, pak bude chtít třeba cizí pes Máťovi sdělit, že má většího Pinďu a to si teda vůbec neumím představit, jak by se zachovala naše strážkyně všech moří…to by mohlo fakt blbě dopadnout…

Sardullah
Sardullah 11.06.2026, 22:29:01 xxx.xxx.221.235

Dneska přijela dcera a teda večer jsme jeli se psy do parku. Šly jsme si teda každá svou cestou, protože jsem si nebyla jistá, jestli by se moje slušně vychovaná pastevecká madam nechovala jako trotl, kdyby jsme šli pohromadě a nějaký pes začal našemu stádečku vyhrožovat…

No a dcera šla tedy s lapiňákem..  Árčí se na trávě vykadil, tak dostal povel sedni a dcera sbírá hovňajs a když se narovná, tak vidí, že si to k ní štráduje bába, na flexině voříška zhruba ve velikosti Árčího a říká “ to je pes?”…” ano”….” Tak to bude dobrý”… dovláli k Árčímu, ten si teda stoupnul a čekal co bude… podotýkám, že Árčí má pejsky rád a není konfliktní… voříšek se tvářil přátelsky… nicméně to nedopadlo a po Árčím vystartoval.. nic se teda nestalo, kluci se jen poštěkali, Árčí skončil trochu oslintanej na hřetu… a bába, která defakto bez předchozí domluvy dovedla svého psa k cizímu psu, dceři řekla..” no to jsem si mohla myslet, že to takhle dopadne, když ten váš kouká tak nevraživě”

Takže defakto Árčího označila za viníka a odvlála pryč.

Já jsem tady několikrát psala, že mám štěstí, že žiju ve světě slušných pejskařů, ale teď si říkám, že je to možná tím, že prostě mám dvě velký obludy a tak se nám hlavně majitelé menších pejsků vyhýbají obloukem. Že se nás bojí, aby jejich, často štěkající, prcek nepřišel k úhoně.

My teda potkali nádhernýho černýho briarda a teda poprvý jsem viděla na živo i curly retrívra… či jak se to píše… prostě toho kudrnatýho.

Tak přidávám fotky z našeho “rozlehlého” psího výběhu, co v parku màme… tu bílou potvoru se mi nepodařilo nějak slušně vyfotit zepředu, ale říkala, že zadel má taky pěknou, tak že tu fotku sem màm dát…

Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 11.06.2026, 21:44:02 xxx.xxx.221.235

Jako jo…stalo se stalo…koupli takové a makové štěně, myslím si o tom svoje, ale jo, ať bojujou, ať seženou, co nejvíc spolubojovníků a ať se babě alespoň snaží trošinku znepříjemnit život.

Upřímně si ale myslím, že pokud štěně koupili čipované, očkované a se smlouvou a teda nevím jak je nemocné…takže asi nějaké potvrzení od veta, že ta nemoc jde na vrub odchovatele, tak jediná možnost je štěně reklamovat a tady …a teď je otázka, když by prodávající reklamaci uznal s tím, že vrátí kupní cenu a vezme zpět štěně…upřímně, kolik z nás by mělo na něco takovýho psychický koule…ve chvíli, kdy už je ten drobeček váš, kdy už ho milujete…o to víc, když je nemocný, protože se probudí naše ochranitelská a pečující superschopnost…no já takovej drsňák nejsem.

Výše bylo psáno, že bojovat začala zadavatelka proto, aby se nenachytali další mladí a nebo neznalí lidé….já bych to upřesnila…neznalí a lehkovážní …

A teda prosím, pokud si štěně neberete od souseda a nebo dobrýho známýho, který prostě svoje psy neuhlídal a nemělo by se to stát, ale stalo se…víte, že to ta fujky fujky množírna neí…štěně defakto dostanete za cenu nutných nákladů a teda víte stopro, co kupujete…tak pokud chcete konkrétní plemeno, tak si prostě našetřete, vyberte si chovku, jeďte se podívat na výstavu…..PP není zárukou zdraví, i tak může být štěndo nemocný, ale přeci jen jdete tomu štěstíčku naproti a seriózní chovatel se k nemocnému štěněti, pokud je to nějaká vada a nebo je jasný, že si nemoc odvezlo od něj, postaví čelem…

To, že chci psa teď hned…tomu rozumím…taky jsem nutně teď hned potřebovala štěně, když moje čuba odešla za duhový most..zoufale jsem sháněla v době, kdy bylo štěňat málo a fen extrémě málo…dokonce jsem neměla v merku jedno plemeno, ale asi 5 přijatelných plemen…bohužel ani jedna volná fena nebyla k mání…no a pak jsem narazila na volná štěňata, fenky inzerované s PP po psu import z Francie…nějaký ty tituly z výstav, máma pracovní fena s tituly..štěnďata vyrůstající na farmě s ovečkami…jo takovýho pastevce chceš…do tý doby, než ti přijde divný, proč má chovatelka volná štěňata v době, kdy žádné volné štěně není…a dává je o 10 tisíc levněji, než je běžná minimální cena štěněte s PP…no tak sorry, tak nutně psa nepotřebuji, tak špatně na tom nejsem, abych ušetřila 10 tisíc na tvorečkovi, který mě bude životem provázet …doufám…že víc než 10 let…a dobře jsem udělala…když jsem začala hledat informace, proč a jak, tak ten chov byl problémový, dokonce na stránkách klubu bylo varování….

Takže ještě jednou….vůbec nesouhlasím s tím, jak někteří lidé štěňata pořizují…výmluvy na to, že nevěděli jsou k ničemu, když díky jejich nezodpovědnosti a lenosti si inforace vyhledat, trpí psi.  Resp. když jim štěně onemocní a nebo umře, tak si najednou ty informace pohledat umějí…ale z ého pohledu je lepší, když potom jdou s kůží na trh, i když vědí, že dostanou, co proto a sdělí svůj příběh, protože třeba si to zase přečte pár lidí a to štěně z množky si nekoupí.

Sardullah
Sardullah 10.06.2026, 18:20:47 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Petra1 z 10.06.2026, 17:13:06

Zkušenost nemám. Doufám. že svůj příběh budete hodně sdílet na sociálních sítích a že si ho alespoň pár lidí přečte před tím, než si koupí štěně z množky a podpoří tím nákupem obchod se psím utrpením.. 

Sardullah
Sardullah 10.06.2026, 03:07:31 xxx.xxx.18.169

Tak já jsem byla všema deseti pro, aby byla povinnost nejen mít psa očipovaného, ale i registrace čipu… ideálně v nějakém centrálním registru…

No a teď, když to tak čtu, tak se mi chce říct… bacha na to, co si přeješ… takže když pominu, že to všechnu tu administrativu hodili na veterináře, tak je to prostě tahání peněz z lidí… a zpátky k vetům… oni budou poslouchat to brnlání lidí.

To je fakt na palici… jakože fakt v dnešní internetový době, místo toho, abych psa zaregistrovala online a změny provedla taktéž, třeba přes bankovní identitu… tak né, tak budu s každou změnou lítat k vetovi a ten si to samozřejmě taky nechá zaplatit…. 

No bomba… musím se juknout jestli má Gina vzteklinu na rok nebo na tři… a teda v létě zajet k Máťovo vetce, aby nám vystavila potvrzení, že nemůže bejt očkovanej a teda aby nás rovnou zaregistrovala.

Jako jestli to bude opravdu tak, jak jsem se tady dočetla, tak mi to přijde, že někdo nahoře si potřeboval udělat čárku, že teda odvedl nějakou činnost a vymyslel toto, takže plán splněn, premie budou.

Kurňa, to si ti námi placení politici nemůžou dřepnout, použít selskej rozum a říct si,.. chceme aby byli psi čipovaní a zaregistrovaní, tak jak to uděláme, aby to pro ty lidi bylo, co nejjednodušší a nejlevnější… nebo ono to tak možná bylo, ale už byl pátek odpolko, každej už se viděl na chalupě anikdo neměl geniální nápad, až se zvednul Toníček a přednesl toto a všichni řekli… juchů, berem… a kdo zbyde v poslanecké sněmovně poslední, tak je pokakaný dřevíčka…

Jinak si to já, prostá žena, neumím vysvětlit…

Sardullah
Sardullah 09.06.2026, 22:08:13 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 09.06.2026, 19:21:56

Hele,  vím, že je to těžký, ale jestli můžu z vlastní zkušenosti… nevíš, kolik máte ještě společného času… já samozřejmě přeju, aby toho času bylo co nejvíce, ale co si budem, nevíme dne a ani hodiny a bohužel se může stát, že konec přijde i dřív než si myslíme a tak je to nejdůležitější užít si každou chvilku…

A opravdu zatnout zuby a být na pohodu… pes žije přítomností a pokud je to kámoš, tak naše trápení vnímá… už jsem to tady i psala… jednou jsem selhala, když měla Sára osteosarkom a brečela jsem si večer do polštáře… fena byla o patro níž a přišla a začala mě utěšovat “ nefňukej veverko, já tě nedám, budu se za tebe rvát jak eskymáckej pes”… no tak to fakt nechceš…

Je to těžký a já ti přeju, aby jsi se držela za každé situace a na ten pláč… v mém případě hysterický a doprovázený nervovým zhroucením… může dojít až ve chvíli, kdy pes vydechne naposledy…

Takže holky moje tfuj, tfuj, tfuj, ať je to za omega dlouho a do tý doby se spolu smějte, mazlindujte, užívejte, rozmazluj… a dokud to půjde, tak bojujte…. to je to na čem záleží…❤️

Sardullah
Sardullah 09.06.2026, 19:10:37 xxx.xxx.18.169
DafiŽeryková:

strašně se bojím,že jsme spolu dne snaposled…vůbec nejsem silná,

už tady hromady hodin řvu…

tak krev v břiše a voda není dobrá…

Neřvi… mysli na čubinu… ona neví, co se děje, ale cítí z tebe, že jsi nešťastná a to přeci nechceš…naložit jí víc než kolik má naloženo.. 

Jinak držím všechny palce a tlapky, co jich doma máme…🍀

Sardullah
Sardullah 08.06.2026, 15:41:33 xxx.xxx.221.235

Jo přesně a nejen na FB.

To jsem viděla u mladých, když chtěli druhého psa a už ne ausíka a hledali vhodné plemeno…tak přišli s plemenem eurasier. Já za celý svůj život viděla na živo jednoho jediného, ale zase jsem byla u majitele za hvězdu, že jsem plemeno poznala. 
Neznám všechna plemena a dcera je ještě má přehled ještě menší a eurasier byl pes o kterém ona ani její pŕítel nikdy neslyšeli, cíleně ho nehledali a hups, někde na netu na ně vyskočil… a teda nakonec to neklaplo, tak hledali jiné plemeno a opět na ně náhodně vyskočila lapina… a teda zase jsem byla jedinà z rodiny, kdo měl pojem o tomhle plemeni.

Takže jo… věřím tomu, že lidi prostě hledají, pak na ně vyskočí nějaká fotečka a tím, že to je plemeno,  o kterém svět neslyšel, tak možná zapracuje i takovej ten chtíč vlastnit psí raritku a je to…

Sardullah
Sardullah 08.06.2026, 08:28:15 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 07.06.2026, 21:31:44

Mě už to ani nepřekvapuje…. prostě někteří lidi nemaj v hlavě mozek, ale jenom háček, na kterým visí mícha…děje se to furt… děje se to se psy, děje se to s dětmi…🥲

Sardullah
Sardullah 06.06.2026, 10:48:57 xxx.xxx.221.235

Když jsem byla dítě, tak u nás na sídlišti byli pekinézové dva… fenky.   … já pekinéze moc chtěla, ale to není objektivní, v tý době jsem chtěla cokoliv a když měla sousedovic pekinézka štěňata, tak ten tlak na mamku jsem zvýšila..

A teda musím říct, že obě ty pekinésky byly důstojné a rezervované psí dámy… no úplně jiná liga než ta smečka sídlištních pudlů, kteří s námi dětmi byli interaktivní..

Sardullah
Sardullah 05.06.2026, 22:58:16 xxx.xxx.18.169

Já si vzpomínám jak kamarádka mého kolegy dovezla fenu staforda resp. nechala si poslat fenu staforda odněkud z Ruska nebo Ukrajiny… žádný PP fena neměla, protože prý ho nemohla z chovatelky dostat… ale byla modrá a juchů, jak na to měla věk, tak připouštěli… psem bez PP, ale byl mohutnej a taky modrej… no ona byla nebo možná ještě je modrá barva strašně v kurzu a za modrý štěně byli lidi ochotni zaplatit o řádově tisíce víc.

Já se teda blbě zeptala, že když už se rozhodli odchovávat bez PP, tak jestli nechali rodičům štěňat před krytím udělat alespoň vyšetření na ataxii a ona prej… “co je to ataxie”… no tak sorry, ale já, která je v bull plemenech úplně mimo mám o tomhle povědomí a ona, která nakryje fenu, tak si nezjistí ani základy… no tak hlavně, že 6 štěňat z vrhu bylo modrých a korunky se od zájemců pěkně sypaly.

To jen k tomu, když si někdo kupuje štěně bez PP z vymazleného domácího odchovu… no tak pěkně děkuji. Kolik z těch “chovatelů” nechá potenciálním rodičům udělat alespoň základní zdravotní testy dle plemene?

A třeba právě proto, že spousta plemen je zdegenerovaných, třeba proto, že byla nebo jsou módní a prostě spousta lidí si na tom zájmu chtěla namastit kapsy a jela na kvantitu a ne na kvalitu a rodiče bez PP štěňat často jsou papíroví a tudíž jsou také zástupci toho zdegenerovaného a nemocného plemene…

Sardullah
Sardullah 05.06.2026, 22:26:19 xxx.xxx.18.169
acher:

Nechala jsem si to spočítat na Alana. Pokud bych ho krmila podle tohoto, tak je z něj koule. Dostává zhruba polovinu. V zimě o něco více, ale teď v hicech i podstatně méně.No je to pastevec a ti toho moc nepotřebují. I když takovouhle dávku nedostávala ani tibetská doga a to měl ještě o 10kg více.

Obrázek

No tak to je masakr…to by byla koule asi za chvíli z každýho psa… 

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 23:23:14 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.06.2026, 22:47:08

Já dávám 200-250g oběd a 500 g večeře, což je dkorem stejný hjako u tebe, ale Gina váží 2x tolik a nabrala… je to individuální.

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 22:19:20 xxx.xxx.221.235

Řeším teď dietu s mojí Pyrenejkou.

Ve dvou a půl letech byla kastrovaná, nyní je 6 let. Nikdy s tím neměla nějaký extrémní problém a najednou loni na podzim puf a byla tlustá. Zkraje jsem si toho moc nevšimla protože v čuba je bílá načechraná medvědice. A co teď s tím začali jsme krmit dietní maso převážně kuřecí prsa krůtí prsa králíka, záleží na tom co kde seženu za nějaké slušné peníze.

K tomu jí dávám trochu ovesných vloček které ona moc nejí. Snažím se vařit do takové krmné dávky jí propašuju vařený brambory s vařenou mrkví. S předchozí fenou to bylo jednodušší zachoval se obsah dávky ale použilo se dietnější maso

Maso jsem na hradila libovým kuřecím drůbežím  a králíkem a krmila jsem také hovězí plíce. U Sáry bylo dobrý že jedla i zeleninu takže jsme zkrouhli přílohy a dávala jsem jí třeba ledový salát s nastrouhanou mrkví.

Pokud to jde tak je supr  přidat i na pohybu což je u nás teď těžké vzhledem k těm teplotám které jsou mimo provozní teplotu mojí pastevecký čuby.

Nocméně mi přijde, že i to málo co shodila, nebo i tou skladbou stravy je v pohybu intenzivněší… už se necourá … netáhne se jak smrad, ale letí v před a já za ní klušu, abych jí nerušila v tempu.

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 18:47:23 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.06.2026, 18:19:09

No myslím, že kříženci jsou tak nějak jinej gang… pokud tedy lidi nesprcnou plemena, kde to zavání povahovým průšvihem.

Navíc často kříženci byť jakože F1 po čistokrevných rodičích jsou často po rodičích bez PP, takže je možné, že už tam je něco přišmrcnutýho.

Ta příbuznost u psů s PP… nemám přehled o tom jak moc a u jakých plemen… jak to “ naředit”… přidat do chovu v rámci oživení nějakého nepapírového jedince? Jak se bude zjišťovat, zda je také není příbuzný… jedině teda vzít jedince jiného plemene… nechci se pouštět do nějakých úvah v oblasti, které nerozumím.

Já mám vlastně jediný problém s cílenou produkcí kříženců a voříšků… jsou jich plné útulky… když bych si dala práci s hledáním, tak bych určitě něco vyhovujícího našla.

Sama jsem měla křížence F1… a teda musím říct, že povahově den a noc… a třeba fena byla povahově naprosto mimo mísu, co by člověk od téhle křižovatky očekával… pro mě super bonus, pro někoho jinýho by to byla noční můra..

Jinak teda musím říct, že kdybych měla po odchodu Sáry možnost koupit stejnou křižovatku, tak bych do toho šla i s tím rizikem, že podobná povaha jako měla Sára by byla výhra v loterii.

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 17:55:30 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 04.06.2026, 17:35:07

Jo jo… aneb… chození se psem na procházky je relax 😂

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 17:30:32 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.06.2026, 15:37:21

No ano… PP není zárukou zdraví… akorát člověk jde tím výběrem štěněte trochu tomu štěstíčku naproti… ne vždy to vyjde… viz můj berňucha a jeho autoimunitní nemoc…

Ale berňáka bez PP bych si teda nelajźa. 

Bohužel u psů, stejně jako u lidí je na první pohled víc nemocí… zdravotních problémů… nějakou potravní intolerancí a nebo alergií počínaje a nějakou rakovinou konče. Otázkou je, jestli ten nárůst nemocí je tak masivní a nebo jestli je to tím, že dřív lidi spoustu věcí řešili utracením psa… a teda asi to jde ruku v ruce s tím, že je x násobně víc psů než bylo dřív.

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 14:45:39 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.06.2026, 13:39:45

Ano právě i PP chovka může bejt defakto množírna… 

Ale zase… když si lidi pohledají nějaké informace o tom,  jak kupovat štěně, tak zjistí, že normální chovatel komunikuje, že umožní návštěvu  nebo i vyžadují návštěvu před odběrem… že tedy vidíme maminu i sourozence … teda i vidí podmínky, kde štěňata vyrůstají… vidí jak se psi mají k chovateli, protože často nemá jen jednu fenu, ale i nějakou babičku, tetu, strejdu, sourozence z předchozího vrhu…a on k nim a hlavně jsme my budoucí majitelé podrobeni… a teď to myslím v dobrém…křížovému výslechu, aby zjistil, zda máme potenciál být ti nej páníčci na světě…a můžeme pozorovat, jak se štěňata chovají… 

Prostě, když budeme vědět jak má ten proces výběru a koupě štěněte s PP probíhat, tak riziko, že koupíme štěně ze špatných podmínek se o hodně snižuje.

Sardullah
Sardullah 04.06.2026, 13:08:59 xxx.xxx.18.169

PP není opravdu zárukou ničeho… ale mám možnost dohledat bambilion informací, jak o krevní linii mého budoucího štěněte, tak o chovatelské stanici..

Můžu se zeptat i třeba na FB skupině plemene… většinou, když je chovka problémová, tak se to i obecně mezi lidmi od plemene ví.

Štěně bez PP, pokud ho nemám od něloho koho osobně dobře znám, tak jsou to pro mě informace typu JPP… nakecat mi může cokoliv.

A teda myslím, že v tomhle jsem objektivní neboť jsem měla i dva psy bez PP…. a věděla jsem na férovku, co si kupuju, od koho, po jakých rodičích a z jakých podmínek… od cizích lidí na inzerát bych štěně bez PP nekoupila… teda teď se bavíme o čistokrevných plemenech… přiznamého voříška z nějaké nehody za nějakou symbolickou cenu za očkování, odčervení a čip do toho nepočítám..

Jasně takové ty domácí odchovy, kdy majitel musí na feně nutně odchovat, protože každá fena ny měla mít alespoň jednou za život štěnda nebo protože je ta nej nebo prostě chceme štěňátka … majitel se stará, fena i štěnďata mají tu nej péči… štěňátka jsou vymazlená, dle možností, co nejlépe socializovaná… tohle není vnímáno jako fujky fujky množka, ale jak tohle má neznalý zájemce o štěně bez PP rozlišit… nehledě na případné množení další generace.

Ve své podstatě bych uvítala, kdyby se na tohle domácí odchovávání bez PP lidi vyprdli… a když už ty štěňata odchovat chtějí, tak ať svojí PP fenu uchovní, vyberou jí zodpovědně krycího psa a hurá do toho…

Tak proč to neudělají… že by ti psi z takového bez PP byli zdravější než kdyby se narodili chovnÿm rodičům a to PP měli, že by měli lepší povahu…? No tak to uzná každý, že to je blbost.