Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.04.2025, 15:04:34
Uz se vam chladi?
U nás ráno ještě hezky, ale postupně se ochlazovalo…sice svítilo sluníčko, ale foukal fakt studený vítr.
Měla jsem zítra v plánu ostříhat břečťan, protože mám prázdnou popelnici na biodpad a v pondělí vyvážejí, tak abych to využila…ale nevím, až přijedu zítra z práce a bude taková zima, jak hlásili, tak jestli se mi bude chtít…možná do popelnice narvu biodpad z pytle, co jsem měla připravenej, že odvezu na skládku (taky do bioodpadu)….
Se člověk vždycky namlsá, že už je teplo…v pátek byl normálně hic a pak zase zima…no jo no, aprílové počasí…
Já mám chatu, já mám chatu, jáááá mááám chatuuuuuuuuu!!! A ano, stavěla jsem si ji sama 😁 Uff, už jsem v poho. Teď už to může trvat, jak dlouho chce 🙂👋👋👋
Ty hele zkoukla jsem…super, hlavně bezva ta informace o pastevcích na řetězu, to si myslím, že si spousta lidí vůbec neuvědomuje, že takový pes je potom vlastně nefunkční…ale teda to, že by pastevec byl “normální” jsem tam nikde nezaznamenala…naopak bych řekla, že ve videu byly vyzdvihnuty jejich specifika.
No nic, končí mi šichta, tak to pojedu dom probrat s tou mojí Kanimůrou…a uvidíme kdo je normální…já z toho asi nevyjdu dobře, si tak madam max zaťuká na čelo a řekne “no ty nejsi normální, tvoje starosti na mojí hlavu…dělej pusť mě ven, ať můžu zkontrolovat pozemek..a začni chystat večeři…určitě jsi zase zapomněla rozmrazit maso jako včera…”
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 04.04.2025, 20:48:39
No tak pozor…ta čůza moje bílá si taky umí jít k páníčkovi postěžovat…
Sardullah,to je hrozný,Vás ten váš čoklík má úplně na háku🙂
…to není o tom, že mě má na háku, to je o tom, že ona je šetřič energií a z jejího pohledu nebyl důvod se zvedat, což nakonec byla pravda…😇
Ale v klidu…myslím, že obecně majitelé “normálních psů” omdlívají, když jim nastíním život s pastevcem. Vůbec si neumí představit, že by jim takhle pes fungoval resp. z jejich pohledu spíš nefungoval…vlastně absolutně nechápou. Nechápou, že tohle může mít někdo jako pravé ořechové…ale myslím, že naopak majitelům koček na tom nepřijde nic divnýho…😎
Děkuji Ti👍 bylo to skvělý! Neměly jsme ani kapku alkoholu a stejně byla sranda, skvělá duševní očista. Ovšem teď už jedu domů a těším se, až půjdeme s běloušem na čůrandu 🐶
Tak to jsem ráda, že se to povedlo..😎
My se už několik let scházíme se spolužačkama ze střední…byly jsme tam jenom 4 holky…plus s námi chodí jedna, které s námi chodila jen do prváku. Většinou nám to vyjde tak 2x do roka. No jak MY HOLKY stárneme, tak se samozřejmě probírají už i zdravotní neduhy…ale ve finále si to vždycky užijeme a nařehtáme se.
Je zvláštní, že i po těch 34 letech (fujky, to je číslo), co jsme ukončily prumku a po tom, co má ta která z nás odžito, jsme vlastně v tom základu furt stejný.
On ten náhled na věk je relativní…mojí mamce je 84 let a teď nedávno mi říkala, že umřel jeden její známý a řekne “ale mladej kluk bylo mu 72 let”…tak zase to mám před sebou ještě tak 20 let a bude ze mě mladá holka 😄
Ještě bych chtěla dát zde do pléna takovou rádoby veselou historku z natáčení…nebo spíš náhled do života s pyrenejcem, i když se to netýká venčení…
Sázela jsem jabloň a mám takový plastový zahradní vozíček…skorem nic to neváží, ale na přiblížení pytle se zeminou na místo určení to stačí. A jedu s vozítkem zpátky na dvůr a Gina leží v cestě…obejít nejde…říkám “Gino uhni”…"polib mi zadel"…"já tě přejedu".."tak přejeď"…tak jsem si myslela, že když do ní drcnu tím vozíkem tak uhne…no ne…přejela jsem jí celou a ani nehla brvou, takže asi tak.😴
Nejhodnější pes je unavenej, tak si bělouš zařádil a teď hajá a panička jede pařit se spolužačkama 🫡
Edit: Jestli se vám zdá kožich zubatej, tak je trochu no. Stříhala panička a nůžkama, strojek nemáme….
No tak si to se spolužačkama užij😎…my trochu pacovali na zahradě a Gina nakonec usoudila, že je horko a že jdeme domů…no tak jsme doma a čekáme až se trochu ochladí.
Moc vám to přeji, Canko, cestujte i za mě! Já tomu moc nedám, mě to moc nebaví, vytáhnout zadnici za hranice, moře jsem už viděla… stačilo. Ale chlap chytil slinu a teď by rajzoval a samozřejmě mě všude tahal s sebou, naštěstí na to nemá prachy 😂 Aspoň že kdyby už to cestování hrozilo, tak máme podobné preference, oba nesnášíme lidi, takže ideálně někam za přírodními krásami.
Já moře miluju, ale i kdybych neměla psy…od kterých mě nikdo nedostane ani párem volů, tak už je to na mě dlouhá cesta, asi možná, že už nejsem zvyklá cestovat, ale letadlem bych neletěla a autem je to do Duče (kousek od Splitu u Omiše, neumím si představit, že bych jela někam jinam) pomalu 1200 kiláků a to si neumím představit, že bych tu cestu absolvovala.
Žebrat od stolu je u nás zakázano a když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?” a už rozumí a jde si na pelech a už kouká jinam, že on nic…
když se bělouš zapomene a civí, stačí říct otázku “Ty žebráš?”
No tak víme jak to je…život se psem…90% času trávíme pozorováním, co ten druhý jí.
Takže pokud jím a pes si všimne a začne na mě civět, tak v případě, že je to “vhodné” i pro psa, tak já rovnou řeknu, co jím a zeptám se, jestli chce ochutnat….a když to není vhodné, tak řeknu “zlato, to není pro pejsky” a je vyřešeno, pes zruší zírací režim a jde si po svých.
Já se psy jím…samozřejmě dle toho co jím, tak přiměřeně můžu dát psům…někdy je to královské dělení, někdy dostanou ochutnat…
Ale nesnáším žebrání…to Maťula někdy dělá, když si udělám sýrový popcorn…to potom ze mě nevypadne nic…vlastně dostane ochutnat až když si lehne a s tím žebráním přestane.
Gina je fakt vtipná…když je nezavolám na společné jídlo a jím sama, tak nenápadně dává pozor, kolik mi toho na talíři zbývá a když už to vypadá na pár soust, tak se připomene…"haló…nezapomeň, že svým psům dáváš poslední sousto, aby nám nepuklo žalem srdíčko, tak aby ti to poslední sousto zbylo"
Mně teda ten vlk z videa nepřišel jako chudák, byl jen zvědavý, nic se mu nestalo… No a když už se Doron ptá, asi bych si přebarvila spodky na hnědo…
Taky si myslím, že útok vypadá jinak.
A co bych dělala já? Vzhledem k tomu, že v lese se vyskytuju jen a pouze v doprovodu psů, tak bych o tom neměla čas přemýšlet, myslím, že bych měla plný ruce práce s tím, abych udržela Ginu a nej strach by byl, že jí neudržím. Na druhou stranu myslím, že k nám by se vlk takhle nepřiblížil, pokud by byl zdravý a v pořádku…pořád zastávám názor, že vlk není blbej, tak proč by to dělal.
U nás ani neexistuje nic takovýho nechat na kuchyňské lince, hlavně teda pečivo, to všichni cejtí snad na kilometr daleko. Nedávno takhle přišel o 10 rohlíků synův kamarád, myslím, že ty rohlíky tam nebyly ani 5 minut. 😄
Když to tak čtu, tak mě napadlo, že k snídani upeču bábovku a dáme si k ní s pejsama kakajíčko, to už jsme dlouho neměli… jen doufám, že se berňuchovi trefím do chutě. Předevčírem jsme si s Ginou udělaly k snídani míchaný vajíčka a to se teda ofrňoval…. To teda jen k tomu mýmu krmení barfem.
Musím říct, že jsem zvyklá, že moji psi papkají se mnou… ale Maťula to teda bojkotuje. Třeba jeden den mám k večeři těstoviny s vajíčkem a on se může užrat, tak si za týden … poté, co jsem zapomněla rozmrazit maso.. řeknu, že jim k večeři udělám těstoviny s vejcem, když jim to tak chutnalo… no vážení a co myslíte… no ani Pinďa to nežere.
Berňákovi doma přezdíváme “fástfůďák”… kdyby mohl, tak by jedl jen hranolky a hambáčem a jako dezert šlehačkový dort.
Vždycky říkám, že moji současní psi mají na výběr… dostávají maso a mají nasypaný i granule a z těch si jen uzobnou, takže volba je jasná… ale není to tak černobílé… kdyby si opravdu mohli vybrat, tak Ginin top je svíčková s knedlíkem a pečený kuře s bramborovou kaší a Maťula kuřízek s hranclema a kebab.
A k tomu kradení… moje současná psí dvojice nekrade…není to mojí výchovou, prostě nekradou, až na jednu vyjímku… pokud někde v dosahu zapomenu lojový koule pro practvo, tak to maj potom ptáci smůlu… pesani ukradnou a zkonzumují, naštěstí nekupuju ty v síťce, určitě by to sežrali i s tou síťkou. A je to tak atraktivní kořist, že Gina jí nejenže odmítá vydat, ale nevymění jí za nic na světě. Naštěstí to teda není ten typ psa, co konzumuje jen granule a cokoliv jiného pozře, tak je z toho průjem a tak jediná újma je pro mě, protože musím koupit nové koule.
Holky máte někdo zkušenost s půjčením auta v zahraničí?
Já zkušenost nemám, ale kolegyně už si v zahraničí několikrát auto půjčovala.
Takže na kartě udělají blokaci částky…odblokováno je po vrácení auta do tří dnů, záleží na bance ..někdy ještě ten den, nejdéle to trvalo ty tři dny.
Jen pozor na podmínky autopůjčoven, ne všechny půjčovny akceptují běžnou platební kartu, ale chtějí tu částku blokovat na kreditní kartě.
Jo ještě bacha, chce to opravdu zjistit, co si která půjčovna účtuje…některé půjčovny (kolegyni se to stalo ve Španělsku) si účtují pojištění, což v tom Španělsku bylo asi 200 éček.