Přeji Vám všem do nového roku spoustu krásných chvil s miláčky (na počtu končetin nezáleží). Co nejmíň trápení a starostí a hlavně co nejméně nových příspěvků v rubrice “odchody”. Přidávám souhrn našich kilometrů. Jsem za každý z nich moc vděčná, protože znamenají, že se Bambuli daří dobře.
Dnes odpoledne manžel zahlasil, že si jde na hodinu sednout k vodě, zachytat ryby. A kdo chce jako s ním, ať se co nejrychleji připraví k odjezdu. Takže jsme byli s Bambulí připravené co by dup. No dopadlo to tak, že po příjezdu k přehradě manžel zjistil, že si nic nezachytá, protože je skoro celá komplet pokryta ledem. Nakonec jsme dali docela krásnou vycházku okolo s příjemným svezením domů autem.
Mám malého dospělého psa, nepočítám čas na vycházce, ale celkovou délku trasy. Ráno ve všední den cca 2,5 km, odpoledne dle možností a času nejmíň cca 3 km nejvíce 6 km ( má zdravotní omezení, delší procházka jí může přitížit). Mezitím jen čůrací skoky ven. O víkendech jsou ranní vycházky delší ( teď v sobotu ráno jsme dali 5,5 km). Ona jde pomalu, takže vycházka nám trvá dýl než někomu s aktivním běhacím psem.
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 17.12.2025, 18:12:25
Že by třeba sjedu dolu, kde máme složení, na to kliknu a vyjede mi to? Hele nejsem debil, tak ho ze mě nedělejte. Sama granulemi nekrmím, jen jsem chtěla pomoct….
Co tohle? Je to teda pro psy s nízkou aktivitou, ale složení není tak hrozné. Nevím jaký je ten Brit (po pravdě se mi to nechce ani hledat🙄), jestli je tohle složením lepší nebo horší.
Já docela upřímně nechápu to rozhořčení. Bydlím na malém městě, včelaři jsou tu vážení jak snad žadní jiní chovatelé. Med tu funguje jako vděčný dárek, platidlo atd. A od té doby ( 3roky) co máme nového starostu a místostarostu, mladí lidé s malými dětmi, tu máme každoroční masáž o pyrotechnice a její škodlivosti. Jasné nelíbí se to pár jedincům, ale zbytek to bere naprosto v klidu. Jinak tu máme velký domov důchodců s LDN, několik stáji s koňmi a také tu chovají lamy, kozy. A kupodivu lidé to doporučení respektují a poslední cca dva roky je tu relativní klid.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 09.12.2025, 14:15:22
Nedávno jsem si na Mirečka vzpomněla. Na vycházce jsem houkla na Bambuli jestli to myslí vážně, chovat se na vodítku jak debil ( ona jinak chodí opravdu velmi spořádaně) a to co po mě hodila za pohled, by mohlo směle konkurovat i Mirečkovi. Fakt. Jenže ona si u toho myslela něco o blbkách na druhé straně vodítka🙄.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 08.12.2025, 13:21:01
S tím vodítkem jsem to viděla taky a v první chvíli jsem nepochopila jestli má nějaký záchvat nebo o co tam jako jde. Problém je v tom, že jakmile se na fcb kouknu na jakékoli video o výcviku začnou mi naráz vyskakovat tito dva. Fakt.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.12.2025, 10:01:19
Zaznamenala jsem …. A taky to jak za své postoje dostal na Facebooku těžkou bídu. Blbec, pro mě patří do stejné kategorie jako ten divnočlovek s tou psí biblí. ( Ten posledně psal, že trénovat štěně cokoli je týrání a pes se má cvičit až v dospívání nebo dospělosti.)