Škoda, že ve článku nejsou fotky z odebrání. Pak by jste možná mluvil jinak. Dogy byly naprosto vyhublé.
Škoda, že ve článku nejsou fotky z odebrání. Pak by jste možná mluvil jinak. Dogy byly naprosto vyhublé.
Jo mám taky poznámky typu: dnes jí to nebaví ( jakože na procházce byla otrávená), lehký průjem, dlouhá procházka ráno - večer krátká, atd. Kontrolně jsem ji doma i vážila, takže poznámky o váze. Pak poznámky typu poprvé hovězí maso s chrupavkou, králík, yogies vařená strava, Brit Diabetes - hrozně prdí….
Jsem ráda, že je to tak jak to je. Říkala jsem doktorce, že o kdyby tu s námi byla jen chvíli tak aspoň pro ni udělám maximum co je v mých silách.
Včera jsem byla s Bambulí na kontrole na klinice. Paní doktorka nadšená, spokojená, dostala jsem velkou, ale fakt velkou pochvalu. Moc se smála, když jsem ji vyprávěla jak doma dělám dýňové pyré pro psa (páč panička si načetla jak je dýně pro diabetiky přínosná) a peču spešl játrové sušenky. Dělám podrobné zápisky, krmíme přesně v 5 ráno a pak v 17.00 odpoledne. Krmnou dávku stále přesně odvažuju. Jsem prostě pošuk🙈. Také mluvila o tom, že diabetičti pacienti jsou fakt nepředvídatelní, protože 98% úspěšnosti léčby závisí na majitelích. Spousta majitelů prostě nejsou tak důslední, aby diabetes zvládli a nakonec to skončí uspáním zvířete.
Píšu to schválně, protože je nás tu několik se zkušeností s diabetiky a tak je to pochvala i pro Vás ostatní!!!!
Takže pokud se nic nepokazí, máme kontrolu zase až za tři měsíce.
Proto chodím do města venčit ve čtyři ráno. Kromě ježků, kačen a pár aut …. naprostý klid. Jo a taky tu jedni mají na zahradě páva a ten mě teda po ránu hezky vylekal☺️ odpoledne se snažím městu vyhnout co to jen jde.
Ona je opravdu paní domácí. Nebojí se nás. Třeba tuhle fotku jsem udělala s hrnkem kafe v ruce. Protože takhle si sedím pod pergolou a najednou hadice☺️ posledně se svlékla celá celičká na schodech a my přitom byli celá rodina i se psem hned za dveřmi. Manžel šel do kůlny a říká: Kdo tam vyhodil tu starou hadici! Jenom bordel tu nechávate!! A já na to: Ona je to fakt hadice, ale asi ne taková jakou si představuješ! Jinak na Žitkové, kde máme chalupu se říká, že had u domu znamená štěstí. Nikdo mu nesmí ublížit a hospodyňky si ho předcházeli miskou s mlékem. Důvody byli jasné - kde je had tam nebudou myši a podobná havěť.
Vybrala jsem špatnou fotku, není tam tak krásně vidět. Délku vám psát nebudu…. Protože je to taková malá anakonda☺️
Vcucnu se do vašeho vlákna, to je naše" paní domácí". Užovka stromová.
Tak to je úžasné, každá dobrá zpráva se počítá ☺️
Já miluju velké knírače, jsou naprosto úžasní. A měla jsem obrovské štěstí, že můj první pan pes byl právě velký černý knírač. Možná štěstí, že jsou nedocenění, jinak by plemeno šlo do kopru jako mnoho jiných “populárních” plemen. Manžel by chtěl malého, teď ale bohužel není vhodná doba. Bambule má zjištěnou cukrovku takže jeden pes a starosti nad hlavu. Moje naděje, ale pořád žije, že snad jednou ještě nějaký knírač bude. Miluju teda černé.
Každý tady přispívá nějakou radou tak i já se přidám, tohle mám vyzkoušené na sobě i na psech. Čistí rány, nesvědí, zanechává jakýsi ochranný film na ráně. Krásně to u fenky odstranilo špínu z chlupů kolem vulvy, bez toho že bych ji musela chodit máčet do vany. Stačilo postříkat a očistit vatou.
https://www.ozonidy.cz/rigenoma-cistici-roztok-bez-oplachovani-750ml/
Když můj první velký knírač dostal amok tak jsem za ním řvala “Běž Artuši, běž!” a tleskala jsem u toho rukama. On si vždycky myslel, že jsem se zcvokla, zastavil a koukal na mě jestli jako míním takhle na veřejnosti vyvádět. Jemu to hrozně vadilo, dokonce mě chodil napomínat, abych se nesmála jako kobyla, ale jako kultivovaná dáma.
Předtím jsem neplakal, po přečtení tohohle příspěvku bulim jako kráva….. všichni tuhle bolest známe. Nikomu u nás se nevyhne….
Ona měla první cca měsíc Caninsulin. Jenže ona na jeho podání nereagovala, cukr se nesnižoval a když už tak šipkou dolů takže z 25 měla ta dvě hodiny 2. Úprava dávkování k ničemu valnému taky nevedla.Doktorka říkala, že všechno konzultuje s kamarádkou z jiné kliniky, ta že má jednoho pacienta právě na Prozincu. Určitě bude ráda, že to funguje, protože viděla mou bezmoc, zažila můj pláč, když to prostě nešlo. Sdílela s námi obavy z Cushingova syndromu ( ten se naštěstí opakovaným testem nepotvrdil).
Jednou denně - ráno. Máme Prozinc a vzhledem k tomu, že doktorka s ním neměla žádnou zkušenost a moc tomu nevěřila tak jsem šťastná.
Držím pěsti,aby se to co nejrychleji upravilo. Nás čeká příští úterý kontrola a doufám, že doktorka bude spokojená jak já. Glykémie už nám šílené naběhá, ba co víc i ráno měříme docela rozumné výsledky. Jasně někdy má dny horší, ale těch lepších je většina😁
Dala jste ji ty nejkrásnější dva roky, které mohla mít…. Držte se….
Bambule adoptovaná 12/2022
Myslím že spíš u nás je problém v tom, že do kategorie malých špicu je zařazen i pomeranč. Takže i když někdo napíše do inzerátu malý špic,spíš se jedná o pomeraniana. Vím, že chovatele chtěli v minulosti tyto dvě poměrně rozdílné “ plemena” oddělit, ale nebyli vyslyšeni. Mám pocit, že kolem roku 2010 kvůli tomu dokonce vznikla i nějaká petice. Protože rozdíl je markantní. Už jen to, že pomníkům se musí srst upravovat, kdežto malým špicům ne. Měla jsem někde dokonce nějaký odkaz na článek nějaké chovatelský. Zkusím prohledat.
Anonymní:Jedna věc je co je zakázáno X let a druhá co je opravdu dodržováno. Znám případy kdy mladé dívce začalo růst třetí prso, údajně to bylo kvůli hormonům z kuřecího masa…
Vyjádříme se pouze k první větě… pracovala jsem ve velkochovů několik desítek let a upřímně, vzhledem k cenám léčiv, ATB, léčebných směsí mi přijde úplně zcestné, když tu někdo napíše, že se to zvířatům “ sype do hrantu” jen tak…. Kontrola v chovu a posléze na jatkách je taky jiná kategorie. Pokuty za nedodržení čehokoliv jsou pro chovatele mnohdy likvidační. Investuje se do ustájení, zkvalitňuje se welfer zvířat, protože prevence je základ. Ale tohle tu už myslím psala Bodlinka.
Je to dost možné, je to víc jak 25 let. Takhle jsem si to zapamatovala.
Pořád říkám, že člověk není dost starý na to, aby se učil😁