Aktuálně: 2 296 inzerátů289 448 diskuzních příspěvků20 879 uživatelů

Příspěvky uživatele

bambule

bambule
bambule 25.09.2024, 14:43:55 xxx.xxx.73.20

Dnešní ranní vycházka, na focení psa příliš tma tak aspoň krásné rozednění. 

Obrázek
bambule
bambule 23.09.2024, 08:25:57 xxx.xxx.234.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 23.09.2024, 07:59:47

Zpět k trekovym botám, mám obyčejné trekové boty z Lidlu. Jsem s nimi spokojená, kupuju si kotníčkové ne nízké. Sedí mi jak prdel na hrnec, vzhledem k ceně mi je pak není líto vyhodit a pořídit si jiné. Mám na chalupě super trekové boty, drahé, kožené, ale jsou neskutečně těžké a na mokrých kamenech kloužou. Už jsem v nich asi třikrát hodila pěkný pára kotoul takže tak. Doma mám teď nové značkové a nějak se s nimi nemůžu zesynchronizovat. Vždycky sáhnu po těch starých z Lidlu. 

bambule
bambule 21.09.2024, 09:00:36 xxx.xxx.73.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.09.2024, 08:48:43

Některý z řádu Tibellus? Moudřejší napoví.

bambule
bambule 20.09.2024, 12:29:48 xxx.xxx.100.255

Dopřala bych mu posledních pár krásných dní. Sluníčko, Vy, pohoda. Obrovskou výhodou nás lidí je to, že můžeme naše psí parťáky nechat odejít důstojně, nenechat je žít v bolesti, nepohodlí, zmatenosti a stresu. 

bambule
bambule 18.09.2024, 06:00:27 xxx.xxx.73.20

Nás předchozí pes s námi v posteli spal, ale jen do narození syna. Pak ho obtěžoval noční pláč, moje vstávání, tak se sám z vlastního rozhodnutí odstěhoval do obýváku a začal spávat tam. Bambule spí od prvního dne v obýváku. Je sice malá, ale chlupatá, takže hledá chladnější místa a i když si se mnou jde občas lehnout tak leží na druhé půlce postele a je vidět že je tam opravdu jen kvůli mě jinak by si šla lehnout na dlažbu. A upřímně, já už jsem si od psa v posteli odvykla, dost že na mě v noci dýchá manžel ( to nesnáším) a utlačuje mě na moji straně 😁. 

bambule
bambule 15.09.2024, 17:56:00 xxx.xxx.73.20

Dnes odpoledne jsem konečně s Bambulí vyrazila na delší procházku. Včera celý den pršelo a hrozně foukalo, lámali se větve měla jsem strach někam dál vyrazit. Včera jsem byla na skok v práci, zatéká nám na několika místech stropem☹️ . Celý včerejší večer a noc a také dnes ráno silně pršelo během pár minut byl náš potok byl na 2 SPA. Dopoledne tady houkali v podstatě nepřetržitě sirény. Na dvoře se nám udělal laguna takže manžel co pár hodin startoval čerpadlo a odčerpával vodu. Jinak po poledni přestalo pršet, snad budeme mít klidnou noc. Lidi si tu předávají čerpadla, pomáhají s úklidem těm co jsou nějakým způsobem postižení povodní. Ať už mají zatopené sklepy nebo laguny na zahradách. Všichni se držte, když sleduju dění jinde v republice tak děkuju za to, že nás to chytlo jen mírně ( ale i tak hůř než v roce 1997). 

bambule
bambule 13.09.2024, 12:40:51 xxx.xxx.73.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janazevsi z 13.09.2024, 12:20:15

Včera šéf nezavřel v kanceláři okenní ventilačku ( má kancelář v druhém patře) a dnes do rána tam měl nastěhovaných cca 20 vlaštovek. Povětšinou mladých. Jenomže můj šéf má šílenou fobii z ptáků, takže jsem ho hrdinně zachránila. Vlaštovky vypustila oknem na svobodu a ty co nemohli trefit tak opatrně odchytala a vypustila z okna. Něco takového jsem viděla poprvé. Ale musím uznat, že vlaštovičky spolupracovali a operace záchrana netrvala dlouho. Šéf dostal vynadané, protože vlaštovky jsou ještě v pohodě horší, kdyby se mu tam nastěhovali třeba netopýři🙃.

bambule
bambule 06.09.2024, 12:12:38 xxx.xxx.74.166
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 06.09.2024, 12:02:43

Krásné, gratuluji.

bambule
bambule 03.09.2024, 17:32:56 xxx.xxx.74.166
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 03.09.2024, 16:35:01

Díky moc, ale nebude potřeba, už jsem mluvila s veterinářem ono to na šedý zákal určitě nebude. Spíš na ten panus a také syndrom suchého oka. Nebudu nijak experimentovat. Četla  jsem i diskuzi s oftalmologem a ten jasně říka, že šedý zákal = jediná léčba je operace. Já to nijak nehrotim, měla jsem předtím slepého psa a život s ním byl stejně skvělý jako kdyby viděl. Kdo ví jak dlouho tu se mnou bude ……

bambule
bambule 03.09.2024, 13:39:39 xxx.xxx.234.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ella z 03.09.2024, 08:04:19

Myslela jsem že se používají hlavně na panus a ne na šedý zákal způsobeny diabetem. Ale možná se pletu, počkám až se tu objeví Fikovnice. 

bambule
bambule 02.09.2024, 18:36:25 xxx.xxx.74.166

No protože ji máme z útulku tak předpokládám že nemá víc jak 5 - 6 let. Počítám s tím, že je to důsledek cukrovky. My jsme docela zvyklý, předešlý pes oslepl cca 3 roky před svou smrtí, takže víme co nás čeká a právě proto z toho nemám strach. Zvířata to prostě vnímají jinak, náš předešlý pes se v klidu pohyboval i v terénu. Vodítko byla pupeční šňůra, kterou jsem mu vlastně pomáhala zvládat nástrahy procházek. A to ještě ke všemu i ohluchl, ale i přes to by to na něm nikdo neznalý nepoznal. Jen mě mrzí, že si to Bambule vyžírá všechno. Od útulku, cukrovky, slepoty….

bambule
bambule 02.09.2024, 17:06:47 xxx.xxx.74.166

Bohužel já nemůžu napsat nic až tak pozitivního. Bambule během pár dnů oslepla, není slepá úplně, záleží na světelných podmínkách, ale tak z 60 % určitě. Proběhlo to celé během cca týdne. Hlavně ze začátku byla těžce nervózní a vystrašená. Teď se mi zdá víc klidná, uvolněná. Hledá si mě podle hlasu a zvuků. A protože na operaci ani nepomyšlím začínám ji učit nové povely, aby mohla nějak v klidu fungovat. Takže Pozor! znamená postupuj pomalu vpřed před tebou je překážka, Stůj!je prostě musíš na centimetrů zastavit apod. Naštěstí je učenlivá a za kousek sušeného králičího masa jde učení jako po másle. Naše klinika před dvěma měsíci zavřela, takže jsme momentálně bez endokrinologa. I když mám soukromý kontakt na předešlou doktorku takže konzultace budou snad probíhat s ní. No uvidíme co přinese čas. Jinak u nás je neskutečné horko, nepršelo už tak víc jak 14 dní. Všechno je úplně vyprahlé a vyschlé. Zahrádku musím zalévat vodou z řádu, protože už není voda ani ve studni ☹️. 

bambule
bambule 01.09.2024, 16:15:04 xxx.xxx.75.86

Hele Bambule to má taky tak, ráno sežere snídani a už čeká na svém místě na aplikaci inzulínu a samozřejmě nejlepší játrové sušenky, které dostává jenom právě po aplikaci. Prostě je to rutina a tak je to správné, tak to má být 😋

bambule
bambule 31.08.2024, 10:02:11 xxx.xxx.75.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.08.2024, 08:36:54

Já ty Vaše fotky opravdu “žeru”. Jsou tak krásné. 

Jinak já dnes venčila ráno po čtvrté hodině, jako obvykle a takhle si vykračujeme s Bambulí jednou temnější uličkou, když se ze tmy vynořilo cosi tmavého (netopýr, velikánská můra?) otřelo se mi to lehoučce o tvář a bylo to pryč. No měla jsem záchvat sundávání ze sebe něčeho co na mě nebylo i košili jsem si napůl sundala v tom amoku, že to po mě leze. Třepala jsem vlasy ( mám je dlouhé skoro do pasu) protože jsem měla pocit, že to mám zamotané v nich.  Tipla bych si netopýra, dotyk byl lehoučký, žádné naráz a třepetání křídel. Ani vlastně nevím, kterým směrem to odletělo. Můj muž prohlásil, že buď dostanu netopýři vzteklinu, nebo se budu po nocích proměňovat v Batmana 😋

bambule
bambule 29.08.2024, 08:22:58 xxx:xxx.99f8:5de7

Takže včera jsem pro jistotu volala našemu bývalému vetovi, jakpak se to vlastně dělalo s těmi selaty. A pokud byla varlata viditelně sestouplá vyřezal se spolu s jinými kanečky do 48 hodin po narození. Pokud byla jakákoliv pochybnost nechal se na kastraci s kryptorchydy. Taky mi říkal, že se průměrně narodilo 1 takovéto sele na cca 300 porodů. Takže poměrně zanedbatelné procento. Ale pravdou je, že u nás probíhala poměrně tvrdá a pečlivá brakace prasnic. 

bambule
bambule 26.08.2024, 10:24:29 xxx.xxx.35.38

No cca 10 dní před odstavem. Při kastraci a aplikaci železa zbylých konečků se kotec označil, aby se lépe hledalo. Pak se k nim vracelo. Vím,  že je uspávali, protože kdysi se stalo, že tam byla nějaká komplikace a sele se muselo utratit takže se to pak dělalo v anestezii zároveň s kryptorchydy. Byl na to klid a čas. A ano i u nás se odstraňovalo čas ucha, aby se pak mohl znovu zkontrolovat. Jednou za uherský rok se dostal nějaký kaneček z porodny do odchovny selat. Pokud byl hezký tak se z něj nechal kanec prubíř. 

Jinak ostav byl v průměru ve 28 dnech. 

bambule
bambule 26.08.2024, 08:37:08 xxx.xxx.35.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.08.2024, 07:49:34

Ano, občas byla vulvička lehce deformovaná. Varlata se odstranila při celkové anestezii a selátko se po probuzení vrátilo zpět k prasnici. Měli jsme systém na porodně, kdy se operovali i kryptorchydi. Ono ve stádě čítající 1000 prasnic základního stáda se prostě čas od času něco takového objeví. Jinak tahle selata se označovala takže i po odstavu byla lehce dohledatelná. 

bambule
bambule 24.08.2024, 16:18:30 xxx:xxx.9542:6545
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 24.08.2024, 09:35:58

Hermafrodit? Setkávala jsem se s tím čas od času v chovu prasat. Odstranila se varlata, prasnici ( matce) se to napsalo do karty. Pokud se u ní opakovalo tak se vyřadila. Selata většinou bez problémů dorostli do jatečné hmotnosti. Zvláštní u psa to vidím poprvé. 

bambule
bambule 17.08.2024, 08:38:31 xxx.xxx.73.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 17.08.2024, 08:16:52

Nádhera, to je úplný balzám pro oči. 

bambule
bambule 09.08.2024, 11:01:17 xxx.xxx.21.151

Bambuli se kupodivu po kastraci a potažmo adopci srst velmi zlepšila. Zvýraznila se barva, lesk jako blesk. Také srst rychleji dorůstá ( upravuji jen tlapky). Přidám fotky po adopci a rok poté. V zimním kabátku.

Obrázek Obrázek