Souhlasím se všemi, příčinu bez pitvy nezjistíte. Vše ostatní je jen hádání.
Otcovi kdysi dávno uhynulo tříměsíční štěně jagteriera, pitva zjistila rozsáhlé aneurysma srdeční komory.
Souhlasím se všemi, příčinu bez pitvy nezjistíte. Vše ostatní je jen hádání.
Otcovi kdysi dávno uhynulo tříměsíční štěně jagteriera, pitva zjistila rozsáhlé aneurysma srdeční komory.
Někde jsem četla, že majitel měl doklady na psy, pak že na jejich chov neměl vůbec povolení. A teď teda, že se je pokusil odvézt ze záchranné stanice, kde byli dočasně umístěni. Celé je to podivné, odebrání se opírá o to, že u nás je vlk přísně chráněný a proto je takové nakládání s těmito zvířaty nepřípustné. No zprvu mě tato kauza moc neoslovila, teď jsem zvědavá na rozuzlení.
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zivy-vlk-obecny-jako-soucast-umeleckeho-predstaveni-cizp-vlky-zabavila-majitel-se-je-pokusil-osvobodit#dop_ab_variant=1311521&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Takže příběh vlků z výstavy pokračuje …..
Ráno jsem se probudila s pocitem, že je určitě sobota… po pár minutách urputného přemýšlení mi došlo, že je čtvrtek, ale zároveň v tom samém okamžiku mě blesklo hlavou, že bych si mohla v pátek vzít volno…..Pan údržbář se mě snažil ráno přesvědčit, že už je pátek. Takže nejsme v té zmatenosti sami. Fakt nějaké erupce na Slunci.
Já dnes volala na info k naší autobusové dopravě, příští měsíc chci vyrazit s Bambulí na pravidelnou kontrolu na veterinární kliniku autobusem. Byla jsem mile překvapena, paní na lince velmi milá, ochotná. Úplně mi zvedla náladu.
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-plzen/786938/pes-na-plzensku-vytrhal-zene-maso-az-na-kost-v-obrane-ho-zabili.html
😥 Je hrozné co se děje.
Jsou tak nádherní, elegantní… radost pohledět.
Přiznám se, že psy “ typu Bull” moc nemusím. Není to můj šálek kávy a takového psa bych si nikdy nepořídila. Jen jsem se chtěla pozastavit nad tím, jak ihned po vydání zákazu chovu v Británii, zaplavili internet - reels a short videa, videa páníčků oplakávajicí své miláčky, které musí nechat vykastrovat a pod. A teď naráz paní, která si psa ponechala na své rozhodnutí dojela, protože kdyby ho utratila, mohla žít. Co tomu předcházelo? Byli zde náznaky útoku, už předtím a paní je ignorovala? Nebo psu opravdu zničeho nic přeskočilo (což se mi vůbec nezdá)? U nás v ulici pes napadl pana, ten jej dlouhodobě šikanoval a útoku předcházel náznaky, které majitel ignoroval. Psa zastřelili policajti, když majiteli škubal obličej. Pes byl ale chudák a majitelé dementi a ochlastové.
😲
Vložilo se mi to několikrát.
Tak se omlouvám dva skoro shodné nadpisy článků. Tento je jiný.
Moje chyba, myslela jsem, že je to jeden a tentýž případ.
Nevím, článek jsem nečetla, ale není to ten případ, kdy bába najela schválně do cyklistů, srazila jeho nezletilého syna a šlapla na plyn a odjela? Pan na kole ji sledoval a až někde zastavila tak ji dal asi na budku, ale paní prý umřela na infarkt až dva dny po tomto incidentu? Říkám tento článek jsem nečetla, ale bylo tam jiné pozadí než vypověděla její dcera v jiných novinových článcích. Proto možná ta podmínka…..
Na sběrný dvůr do nebezpečného odpadu. U nás je na to speciální nádoba.
Jinak my plujeme na vlně “teď je klid a daří se nám”. Ráno glykémie 17-19, odpoledne po 12-cti hodinách po aplikaci 6-8. Takže po dloooouhé době zoufalství a beznaděje plujeme na růžovém obláčku 😄
Mám to úplně stejně. Mám městského psa, kterého pro své potěšení tahám do lesa😄. V ulicích kouká na lidi se zájmem - co ta paní tam pleje v záhoně, proc to dítě ječí, co ten chlap nese do auta…. Říkám jí : Kelišová nečum a pojď!
Třeba tady https://www.krmimkvalitne.cz/himalajska-tycka_z826/#212009
Na krmimkvalitne.cz mají veterinární granule Wolfsblut. Určitě Vám i nějak poradí. Já jsem tam pokukovala po granulích pro diabetiky, ale nakonec zůstaneme u krmení masem.
Moc gratuluji. Ani nevíte jak moc jsem ráda. 🤩🥳
Já jsem řešila podivné vysoké hodnoty na glukometru. Takže jsem objednávala nové pásky i ty glukózové roztoky. No dnes krásných 8 na veterinárním a kontrola 6.5 na lidském. Spadl mi velký šutr ze srdce, už jsem měla strach, že jsme zase na začátku a inzulín nám přestal fungovat. Takže pokud můžete hrňte sem nějaké pozitivní zprávy, ať si udržíme tuhle optimistickou vlnu😄
Jo je to divné, ona Bambule by sežrala i mrtvému oko jak se říká. Maso v podstatě vdechne na první dobrou si kolikrát říkám, že si to holka ani nevychutná. Jí je jedno jestli ji tam mrskám do misky králíka, krůtu, kuře….jestli dostane špenát, dýni nebo něco jiného.
Já v začátku narychlo pořídila ten pro lidi ( večer objednáš - ráno v Alza boxu máš😄) později na doporučení veta pořídila veterinární. Rozdíl je v hustotě plazmy. Ono to nebylo až tak akutní, ale chtěla jsem ho mít doma a teď se hodilo mít náhradní. Volala jsem kamarádovi, který trpí diabetem, už několik desetiletí a ten mi právě říkal, že si glukometr posílá někam na kalibraci s tím, že má doma samozřejmě náhradní. Počítám s tím, že každý přístroj může časem vykazovat jakousi odchylku či nepřesné údaje.
Ne ne ona měla v neděli večer 13,8 což je ještě jakž takž ale v pondělí už to bylo 19.5 a pak za další dvě hodiny to ukazovalo 29.8!!! V úterý 18,6. Takže spíš to potřebuje kalibraci. Na lidském mi to před hodinou a půl ukazovalo 15 ( veterinární 20) což by odpovídalo popolednímu klesání takže o půl šesté hodin by měla po vycházce klasických 8.