01.05.2025, 20:12:33 xxx.xxx.147.163
pak kříženci plodní?
Plodní budou určitě.
pak kříženci plodní?
Plodní budou určitě.
Jeden kocour už mi prášky na štítnou bere, ale ten je pro změnu příšerně hubený.
Ale ten má hypertyreózu, předpokládám.
Při nedostatečné funkci jedinec tloustne, ale není pažravý.
ale na ramene ich este nenosim.
Já mám čarodějnice spojené spíš s černou kočkou. A Rumburak se proměňoval v krkavce, ne? 😉
cesky nazov zial neviem.
Srostlice.
Cvrček. Není to brouk, patří do řádu rovnokřídlých.
Vy jste nečetla Ferdu mravence? Já z něj čerpám dodnes.
Jeho chrbat vyzera ako postel. Manzelska.
😄😄😄
A proto tady máme záchranné stanice. Laik nemá moc šancí. A to mládě pak taky ne.
Nehledě na to, že v dobré víře “zachraňujií” jedince, kteří to vůbec nepotřebují. Viz moncicak.
ze mi nevysadili Trombex,
A to v té nemocnici nevěděli, že půjdeš na zákrok, před kterým je ho potřeba vysadit? To jsou tam fakt amatéři. Zlatí veterináři!
To si tu politiku opravdu nemůžete odpustit?
tak možná ze lva by pomohly
Kolegyně kvůli kuně vyžebrala v Zoo tygří exkrement a prd!
Elektrika nevím
Elektrika je dobrý nápad.
Na to jsem se ptala taky.
A ano, jsou i koně kontaktní. Stejně jako psi nebo kočky nebo morčata. Takoví se pak dají použít na různé formy animoterapie. Ale je to vrozené, nedá se naučit.
My měli v oddíle dva poníky pro děti. Valášek děti miloval pořád, byl ochotný jim za všech okolností vyhovět - třeba i stát na dvou nohách, když se děti nedomluvily a při čištění mu ty zbývající dvě zvedly najednou. Kobyla ne - tu jsme z kroužků časem vyřadili, protože začala kopat. Její předchůdkyně i kousala.
může už v ní být zánět…
On ten zánět (mám na mysli žloutkovou peritonitidu) je na první dobrou vidět a hlavně cítit. Pár takových slepic jsme odpitvali. To by člověk nevařil ani psovi.
Na fotografii to vypadá jako opouzdřená záležitost.
Naši koně by se taky xichtili
A proto se ke koním nepouštějí lidi, kteří to a) neumí nebo za b) dokud nejsou prověření, že to umí.
To se blbě radí, když nejsme na místě a nevidíme, jak se s tím koněm zachází. Jak jsem psala, třeba je bolavý nebo přetažený. Já nic takového nikdy nezažila.
Koňovi se prostě nasadila ohlávka, cvaklo vodítko, odvedl se z výběhu, ve stáji vyčistil, nasedlal, nauzdil a šlo se jezdit. Rutina, na kterou byl zvyklý. A pracovalo se s ním tak, aby se “nezprudil”.
Naše dvě statkové kozy takhle dojily pravidelně každý rok. Neřešili jsme to. Pravda, nebyly to kamerunky.
Jinak na zastavení laktace je dieta - seno a voda. A nedojit. A hlídat, jestli nedošlo k zánětu.
Dává najevo nekomfort. Nevíte, kdo a jak na něm jezdí - možná blbě, možná mu nesedí sedlo a tak se tomu chce vyhnout. Pokud se ohání i zuby, musí mu něco už hodně vadit.
Pokud to nedělal už předtím, není to nevychovanost.
Nejspíš zánět spojivek. Veterinář.
A můžete tedy dát tip na kvalitní granule pro činčily? Zajímalo by mě, jestli vůbec takové existují.
napsáno vysoce rizikovy pacient.
To by měli být v každém případě informovaní. Ale podle toho co píšeš - proboha, co je to za nemocnici?