24.04.2025, 11:10:05 xxx.xxx.224.101
Spíš takové “štěkovytí”, jako třeba u huskyho. Klasické haf haf to za mě není.
Spíš takové “štěkovytí”, jako třeba u huskyho. Klasické haf haf to za mě není.
Viz výše.
To vám nikdo neřekne, protože může být rezistence. Takže se odčerví, často dvakrát a pak se udělá koprologie, jak a jestli vůbec to zabralo.
Obecně de dává ten endazol (Aldifal) a noromectin. Nevím, jak je to u ovcí s levamisolem.
Ale podle vašeho popisu to vypadá holt na slabý kus. Který má možná i další přidružený problém.
A co ta spojivka?
Já taky nemám problém. Když si kliknu na šipku, vrátí mě to o jeden krok zpět. Ne o dva.
Může být. Nevím, jestli vlčí štěňata štěkají. To by věděl Lupus. Zeptám se.
Koťata nemňoukají, to vím. Jenom tak kníkají. Stejně jako kuřata pípají - prostě jazyk mláďat, kterým volají mámu.
Jo jo. Jsem si vzpomněla na epizodu z Herriota - distingovaný pan profesor měl pekinéze s nádorem varlete a tím pádem s ukázkovým hyperestrogenismem, kdy pes voněl jako háravá fena a tudíž se za ním táhly houfy nápadníků. A jeho noblesní angličtina se v tom okamžiku změnila na projev štamgasta z hospody poslední cenové skupiny.🙂
Kříženci psa a šakala obecného
Proč ne? Když je majiteli jedno, kde se jeho pes nebo fena toulá, tak snadno.
Robi:proč vlci neštěkají?
Divoké kočky taky nemňoukají.
Podle jedné z teorií si štěkání/mňoukání psi/kočky “vynalezli” kvůli komunikaci s námi, protože na jemné nonverbální signály jsme “blbí”.
Šakal proti psovi, ne vlkovi.
Jasně. Ale ten nový samec mohl začít s jednou samicí, ne? A později, až přijdou mláďata, má smečku. Podobně jako u vlků.
Pravda, že “volné” samice nejsou moc k mání.
Jo jo, skvělý článek.
volná příroda.
Ale i tam může samec začít s jednou samicí, ne? Pak se postupně dopracuje k dalším.
U vlků a koní je to taky tak, tak proč ne u lvů?
Vrátila bych se k Buggyře - potřebujete i vhodného koně. Na cupitavé appaloose to začátečník zvládne, na frísákovi asi ne. Tím nechci říct, že to záleží jenom na plemeni. Na prvním místě je za mě proježděnost koně, který umí vzít jezdce na hřbet.
Doprdele, kurva drát
Za mě to zašišlat moc nejde - kujva (kušva) drát do pjdele prostě nezní.😀
Edit.
Nebo je parazit na účinnou látku už rezistentní. Nebo došlo k poddávkování.
Musim prý tu bolest prekonavat..
To je sice hezké, ale když to radí někdo, koho nic nebolí a nemá vyhřezlou ploténku. .. Navíc bolest nám říká, že něco není v pořádku.
Ale nikdy jsem u ní neviděla blechu
Svědivost a drbání můžou dělat i vnitřní parazité.
Hubnutí a tahle boule by ukazovala na vlasovku slezovou (Haemonchus). Jak vypadá spojivka? Byla koprologie? Noromectin injekčně?
Jednorázové odčervení nemusí stačit.
Nepochybuji. Já se pohybuji (teď už teda tolik ne) ve světě zkušených ternérů a přiježděných koní.
Jenže začátečník těžko vyhodnotí kvalitní výcvik a koně, když vůbec netuší.
Já začínala před 40 lety v oddílech, které navazovaly na v podstatě vojenský systém. Koně i lidi se řídili pravidly, mělo to řád a systém i štábní kulturu. Tak nějak všude stejnou.
Přesně tak.
Proto by se mělo začínat na lonži, aby začátečník mohl řešit jenom sebe.
V sobotu má být hezky.
A ptáci si zvyknou. Když už se nasáčkovali do blízkosti člověka, tak s nějakým ruchem musí počítat.😉