Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 20.08.2025, 16:55:04
Něco jiného je komora a něco jiného ložnice.
Mám to prostě jinak. Bydlím v garsonce a od jara do podzimu mám trvale otevřený balkón kvůli kocourům. Co mi vadí nejvíc, jsou občasní komáři se svým vysokým cis. Jako, ani by mi nevadili, že si do mě občas ďobnou, ale kdyby při tom nevydávali ten příšerný zvuk.
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 20.08.2025, 14:12:07
A proč jako ty sršně nezlikvidujete?
Proč. Vždyť v noci taky spí. A přes den si jdou po své práci.
Už jsem psala - měla jsem je rok v komoře, ve které jsem se vyskytovala několikrát denně. A pozorovala je hodně zblízka. Naprosto nekonfliktní podnájemníci. Vosy jsou horší - minulý týden mě jedna ďobla, když jsem vyhazovala sklo do kontejneru. Ona chtěla ven a potkala se s mojí rukou.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.08.2025, 12:28:02
Přesně tak.
Já v létě, kdy je fakt horko a potím se, se samotnou vodou prostě nevystačím. Chce to pivo! Po ježdění to byla taková klasika - před autobusem jedno malé stihnout. A po túře teď taky.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.08.2025, 12:22:29
že jsi mi to nealko pivko Reni neporadila dřív
Mě nenapadlo, že to nevíš - jako, že pivo je v podstatě ideální iontový nápoj.😉 Kvalitní voda, energie, minerální látky, vitamíny… Již staří Sumerové to věděli. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.08.2025, 11:41:02
Jo, je necitlivý. Ale když se vryje hluboko - infekce atd. Ale už jsem to psala - kde je etika a empatie? Ne, pro tohle nemám omluvu. U dospělého jedince ne.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.08.2025, 09:16:55
Já taky měla vždycky vztah ke všemu živému, ale spíš jsem pozorovala než něco chytala. Jo, nosila jsem domů mrtvolky, které jsem následně pitvala. V paneláku na balkóně. Zpětně obdivuji toleranci mých rodičů.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.08.2025, 07:48:47
aniž by věděl, že dělá něco špatného.
Já teda nevím, ale vyrýt cokoliv do živého tvora - želvy nebo stromu je prostě prasárna. Jako, že si neumí představit, jak by bylo jemu, kdyby mu někdo něco vyryl do jeho vlastní kůže? V tom případě je úplně hloupý a neempatický a psychopatický a…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.08.2025, 08:02:35
Nevím, jak holiny, ale i v pracovním se dá chodit přes špičku. Já takhle ťapu i při turistice. A nejsem sama. A bonus navíc - zdaleka nejsem tak zacákaná při chůzi v bahně.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.08.2025, 22:19:31
viděla by, jestli se to pocení lepší nebo ne. Ale je to jen tip.
Už jsem psala, že za hospodaření s vodou odpovídají ledviny, ne potní žlázy. Takže když Bobča nebude pít, ledviny nebudou mít z čeho vyrábět moč, protože začnou šetřit s životodárnou tekutinou. Potit se bude stejně. A nastane samootrava.
Zácpa a zadržování moči je v příbalovém letáku. Přesný mechanismus vysvětlit neumím. To by uměla spíš Fikovnice, ta je ve farmakologii zběhlejší.