Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.08.2025, 07:23:13
jestli to pocení nesouvisí právě i se zvýšeným příjmem minerálů
Nesouvisí. Minerály řeší ledviny na pokyn od nadledvinek. Aldosteron - můžete studovat dál. 😉 Mě hormony vždycky fascinovaly - jak je to všechno propojené.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 18.08.2025, 11:05:26
Nastesti teta je pani pres 70, takze ji veterinar nepodeziral
Jako, že senior 70+ si nemůže dát jointa nebo veselý koláček? 🙂 Vždyť THC má prokazatelný léčebný účinek u glaukomu, Parkinsona nebo nechutenství. A tím starší lidi trpívají.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.08.2025, 09:41:14
příští rok tu cenu trochu polechtám, že by se mi umořily třeba i nějaké investice do cen…
Polechtejte. Nemusíte mít černé svědomí, že na tom nechcete prodělat. Já na takových akcích platím a nedumám, kolik na tom organizátor trhne. Však s tím má starostí dost.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.08.2025, 06:47:31
CO se mi z těla “ztrácí”pocením?
No termíny - já bych si zase připadala jako blbec při debatě jaderných fyziků.
To přece víš - hlavně voda a sůl (NaCl). Takže u lidí a koní hrozí při extrémním pocení dehydratace a narušení rovnováhy mezi sodíkem a draslíkem, což může vést k selhání srdce. Proto je základem při ztrátách tekutin + současně minerálních látek (pocení, průjem, ztráta krve…) infúze fyziologického roztoku (= 0,9% roztoku NaCl), který problém řeší.
AD DHC - kodein, stejně jako morfium, dělá mj. zácpu. Proto je jedním z abstinenčních příznaků u feťáků průjem.
Šaratice, laktulóza jsou fajn. Ale účinek je delší. Nemůžeš čekat efekt hned. V lékárně se dá koupit i síran hořečnatý, taková účinnější šaratice. Ale pořád šetrná. Na rozdíl třeba od gutalaxu a tak.