09.03.2024, 08:14:01 xxx.xxx.147.163
U snědeného krámu - tuším Ignát Herman?
Vždycky bychom. Opravuji, když přijdou děti s prosbou - my bysme…
Já bych, ty bys, my bychom, vy byste…
U snědeného krámu - tuším Ignát Herman?
Vždycky bychom. Opravuji, když přijdou děti s prosbou - my bysme…
Já bych, ty bys, my bychom, vy byste…
To je tak, když se člověk začne plést přírodě do řemesla. Většinou to nedopadne dobře.
Jsou.
Ale zadavatel plemeno neudává. Takže zase nic.
Buggyra:jo, jenže do invalidního - s hlavou… z těch parchantů 😀
A tak zatím to dávám. Máme v podstatě hodné děti. Jo, jsou to puberťáci, ale v normě.
Tak to jo.
Dnesni sportak je tak nadupany,
A je to dobře? Jenom se ptám, jestli je takový sporťák využitelný v normálním životě. Nebo jenom na těch soutěžích?
Nejsem pejskař, pohybuji se mezi koňmi. A napadá mě paralela - pamatuji si dobu, kdy se u nás připouštělo holštýnskými hřebci Landgraf, Landruf… Potomci skákali baráky, ale málokdo je ujezdil. A časem koně od L skoro nikdo nechtěl. Ani do toho sportu. A tak pomalu vymizeli.
Neporadím, krmím maso.
Tak jo. 🍀
Nebo pochop. Má žlutou hlavičku - teda samec. U nás vídávám docela často. Krkavce máme taky.
Už mlčím a šoupu nohama.🙂
A to já mám do důchodu už blízko (relativně), heč!
Tak nějak. Podobný princip jako u mléčných krav nebo masných prasat. Prostě ta zvířata jsme vyšlechtili na něco, s čím příroda nepočítala.
Možné je všechno.
Buggyra:Na venkově bude malých psů určitě dostatek.
Není. Aspoň u nás teda ne.
Ono je dnes v útulku těžké sehnat psa, zejména pak malého. Psi nejsou.
V ČB taktéž. Už jsem psala - chodím tam s dětmi na praxi. A mají tam tak 3, 4 kusy - velké, nezvladatelné, staré, nemocné = těžko udatelné.
Paní zvířátko chce, zvažovali jsme i kočku nebo andulku ale pejsek se zdá lepší jako přítel člověka
A paní je schopná a ochotná venčit psa čtyřikrát denně?
Žádný.
Já přehlédla, že odsuzujete i gumičky. Takže mír?
Třeba.😉 Prostě zákon a teorie je jedna věc, praxe druhá. Očividně.
Prosim, proč se tohle pořád prodává?
Jste mě inspirovala a zeptala se jednoho nejmenovaného prodejce. Prodávají chovatelům i veterinářům - prý je na nich, co s nimi dělají. Prý jsou i jiné účely než kastrace nebo kupírování ocasů.
Souhlasím až na jednu věc - i nažraná kočka bude lovit. Je to instinkt.
Mám kocoury domácí, v létě s přístupem na balkón. A mladší je i tak schopný ulovit ptáčka, který se ocitnul ve špatný čas na špatném místě.
Už jsem to jednou psala - hrála jsem si s kocourem v pokoji - lovil šňůrku od klíčů. A najednou, uprostřed hry, vyběhnul na balkón a přinesl mladého vrabčáka. Já ho vůbec nezaregistrovala, on ano.
Tak aspoň přes zimu krmím ptactvo doma i v práci. Tak snad se to tím vyrovná.
Malí přežvýkavci reagují, co se týče říje, na zkracující se den. Nevím, jestli se to někdy někdo pokoušel nasimulovat tím, že by ovci zavíral do tmavého chlívku. + navíc vy stejně nemáte šanci říji poznat.
Třeba budete první.😉