Můj se předminulý týden sám nastavil na 30. Nevyžádaně. Ale byla to chybička v elektřině, protože další den nejel pro jistotu vůbec.🙂 Jako, že jsem nenastartovala. Naštěstí už opraveno a zase jezdím.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.04.2024, 09:50:27
Sama bydlím téměř na konci města a je to děs jakou rychlostí spousta řidičů prosviští kolem našeho baráku…
Bydlím na vesnici (ve finále je to jedno), do které se vjíždí z mírného kopečku. Takže na horizontu vyřadím, protože mám vyzkoušeno, že padesátkou tam dojedu a odbočím v pohodě k bytovce. A spousta řidičů předjíždí, aby o 30 metrů dál šlápla na brzdu. Teda ti disciplinovaní. Mnozí profrčí a pokračují sedmdesátkou (i víc). Obec neobec.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.04.2024, 07:40:30
chtěla bych si pořídit vlastního koníka na rekreační ježdění
Kolik vám je, jak dlouho jezdíte a jaké máte zkušenosti s koňmi?
Těžší plemena nejsou na ježdění obecně moc vhodná, i když rekre režim asi zvládnou.
Výhody - asi s vámi neprchnou jako plnokrevník. Nevýhody - hodně sežerou a úměrně tomu hodně vyprodukujou + náchylnost na myopatie.
Cenově jsou na tom lépe než teplokrevníci. Náklady na měsíční provoz hodně záleží na typu ustájení - doma nebo komerční. V druhém případě jsou velké rozdíly. Nemůžete čekat za málo peněz hodně muziky. Bez ustájení - cca 2 000.
Jj, ta, co nám teď právě jezdila, brala vše nadvakrát, jakože jeden rok kousek, druhý rok kousek. Jenže teď ji musím odepsat ☹️ Nevím, koho teď volat… už se mi nechce vracet se k zubařům, kteří nejsou veti a nepřispí…
No a vy nemáte “Sněhové vločky”? Studenti se “sn” = specifické nároky. Pravdou je, že mnohdy jsou info dost indiskrétní a dle mě by to stačilo popsat nějak míň drasticky nebo jak to mám popsat. Samozřejmě si to u svých studentů rozklikávám a někdy se nestačím divit.
Máme. Ale zatím nijak dramaticky - mají třeba delší čas na písemku nebo se domlouváme, jestli jim vyhovuje víc ústní zkoušení, které případně proběhne v kabinetě s jedním svědkem a ne před třídou.