Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.04.2024, 11:22:29
“Milé děti, tady Janička má noční můry, bere tabletky a proto na ni budeme hodní.” A milé děti často hodné nejsou.
Tak já jsem na střední škole. Veterinární. Neboli ty děti mají nějaké medicínské povědomí. A vědí a chápou, že spolužačka má třeba cukrovku a musí si píchat inzulín. Takže šikana z tohoto důvodu se nekoná.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.04.2024, 09:50:07
Vy to nebudete šířit dál
Tak samozřejmě, že to nebudu šířit dál. Ctím lékařské tajemství a nepotřebuji k tomu ani GDPR. Jenže viz výše - zaměstnaci jsou dospělí a odpovídají sami za sebe. Ve škole za děti odpovídám já. A tak jsem radši, když o potencionálním průšvihu vím dopředu.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.04.2024, 21:12:47
Tady se neshodneme.
Ne, neshodneme. Já jako učitel za ty děti ručím. A co když se mi některé složí na pitevně nebo mezi krávami a já nebudu vědět o jeho zdravotním stavu? Jestli má hypoglykemický šok nebo epileptický záchvat. Samozřejmě, zavolám záchranku, ale jako informovaný pedagog poskytnu lepší první pomoc.
Konkrétně - na přijímačkách si mě odchytila maminka - víte, dcera má epilepsii a mívá záchvaty. Při kterých třeba 10 minut nekontrolovatelně křičí. Naštěstí se žádný nedostavil, ale neumím si představit, kdyby ano a já to, naprosto netušící, musela řešit. A co ti ostatní ve třídě? Snadno by průběh přijímacích zkoušek mohli napadnout.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 16.04.2024, 16:10:03
A to mě bavila vždycky. Jenom si z ní už moc nepamatuji.😉 Organofosfáty = estery k. fosforečné, karbamáty (děti říkají karbanátky🙂) = estery k. karbaminové nebo karbamidové. Ale viz výše, na tom nezáleží. S ohledem na praktické výsledky.
A mám zasutou informaci, že karbamáty jsou horší, že můžou pronikat nejen kůží, ale i gumovými rukavicemi.
Odpověď na příspěvek uživatele Landelka z 16.04.2024, 06:23:53
Nevím, ale čistě pocitově - proč? Husa to přece taky nedělá. Pokud je house slabé a nezvládne - jeho problém a je vyřazeno z evoluce. Pokud má husa silnou skořápku - nepatří do chovu.
Poslete mi letak? Ja tam nic nevidim. Milbemax je odcervovak, to Dafi nepotrebuje, pochopila jsem, ze jde o klistata.
Na interakci je potreba se fakt zeptat odborniku.
Já to pochopila blbě. Že jde o srdeční červy.
Proti klíšťatům se doporučuje Bravecto nebo Nexgard. Ano, vím, Dafi píše o játrech, ale ty obojky taky nejsou žádná výhra s ohledem na životní prostředí a možností alergických reakcí.