Aktuálně: 2 323 inzerátů270 100 diskuzních příspěvků19 352 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa správce
08.08.2023, 12:08:20 xxx.xxx.147.163
Kallisto:

Přesně tak. Náhodně na nějakém sales webu ala bazoš klisna za 6,5 tisíce dolarů. Kvalitní jedinec z chovu bude mnohem výš asi.

S dovozem pěkná raketa.

To je kolik? Cca 143 00? + ta doprava, veterinář, různé další papíry, já nevím. A nakonec zjistím, že se na tom nedá jezdit.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 12:05:03 xxx.xxx.147.163
efe:

Já si hlavně myslím, že přímo peruánský paso tu nepůjde sehnat, tudíž koupě přes oceán. A do toho já bych nikdy nešla - za prvé peníze, za druhé peníze a za třetí bych toho koně ráda viděla (několikrát) na živo, než za něj dám ty peníze…

Přesně tak. Však jsem psala, děti a prázdniny…

Ale třeba na něj za těch pár let našetří.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 10:06:29 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:

Ještě jsem kdesi kdysi četla, že koně jsou daleko náchylnější k laminitis než běžný kůň….dokáže mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit? K tomu by se pak vázal i trochu jiný management než má běžný kůň.

Asi jste chtěla napsat osli.

Co si pamatuji, tak ano, jsou náchylnější, protože pocházejí z podmínek dosti nehostinných. A tudíž si opravdu vystačí s málem a s porostem nevydatným.

Podobně, jako když poníka nebo hucula vypustíte “bez varování” na bohatou jarní pastvu. 

kometa
kometa správce
08.08.2023, 10:02:36 xxx.xxx.147.163
Koutak:

Zdravím.

Odpovím asi takto:V případě,že by jste nechal udělat rozbor trusu a byla zjištěna trichomoniáza,tak lék na ní se hned dozvíte.V případě,že chcete laicky holuby na trichomoniázu léčit a nevíte zda jí mají,tak je to zvěrstvo páchané na holubech.Omlouvám se,ale veškerá neživotaschopnost současných chovů holubů je důsledek  laického léčení.Na každém setkání holubářů je to jak na sjezdu veterinářů a každý má zaručené léčivo pro holuby.Klasické holubářství pomalu končí a přechází spíše do exotářských chovů.Já doufám,že tohle laické ničení holubů skončí a holub se stane zase holubem,i když v krásné klícce.Mějte to všichni na paměti pro záchranu holubů.Děkuji.Kouťák

To není jenom u holubů. Informací je plný internet a tak se samoléčitelství rozmáhá všude. Vlastně i u lidí. Což je cesta do pekel, protože rezistence.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 10:00:21 xxx.xxx.147.163
HelaS:

Pamatuju jako holka Norberta Záliše, když jezdil v Brně na koni z Veveří přes (dnes)  Moravské náměstí a řadil se do správného pruhu 🙂

Vlastně jsem nepotkala v zákonech nic, co by zakazovalo jezdit na koni po městě. Jen holt to nijak extra zážitek asi není, no, v tom provozu.
My přejížděli běžně třeba přes Velkou Bíteš a tak, a námitky nebyly. Jen jsme se museli chovat fakt jako účastníci silničního provozu, tzn. podstatně líp, než cyklisti, koloběžkáři, stegwaye  a Wolt 😀
Navíc - kdo to dneska ještě umí? Ve vláčku… že poslední zpomaluje provoz a první děkuje za ohleduplnost (a to kdekoli: na cestě, okresce, ve městě…ukazuje bičíkem změnu směru… staví se vedle ostatních projíždějících koní, ukazuje a pak odkluše po přejezdu křižovatky zas do čela vláčku) a podobné věci?
(Ono je toho víc, nač se zapomíná: například že jezdec na koni zdraví první. A neplatí pravidlo “ve městě zdravím, koho znám, na vesnici každého starého a na horách každého” - zde platí “každého”! )

To jsem z města tedy odbočila, ale někdy mě fakt úpadek chování jezdců (asi z neznalosti) zlobí,  protože to dělá špatné jméno všem. A nesbírání bobků taky. Cval či klus kolem kolemjdoucích lidí. Ježdění po osení nebo vzrostlé či deštěm změklé louce. 
Howgh. ;-)

No jo, my jsme z té staré školy.

Při potkání jakýchkoliv lidí jsme vždycky přešli do kroku a pozdravili. Nikdy jsme nejezdili po zasetém poli nebo podmáčené louce. Když už nebylo zbytí, tak pěkně vláček v kroku, abychom zdupali co nejméně.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 09:57:14 xxx.xxx.147.163
Espiro:

Neodhlásilo, ovšem zmizely sledovací okály. 

Ano, taky mi zmizelo červené očičko jako upozornění na nové reakce.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 09:53:07 xxx.xxx.147.163
Bobca:

je vykastrovaný?...Jestli né,chtělo by to,než vám začne značkovat po bytě-je to strašný smrad😲Mrouská se...Na chalupě měl určitě nějaké podněty…Je v pubertě,tak s tím musíte počítat🐈

V roce a půl už má pubertu dávno za sebou. Spíš zjistil, že venku je to lepší než doma.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 09:51:12 xxx.xxx.147.163
Věžička:

Jaká je nejlepší  vakcinace pro kuřata? Mám nasazeno 17 vajec pod dvěma kvočnama a očekávám líhnutí. Dočetla jsem se jen o Livacox C a T.  Očkovací látka se dává buď do vody nebo na potravu. Jakou máte zkušenost? C nebo T? Jak pohlídat, aby si všechna kuřata vakcínu vzala? Děkuji za rady

V malochovu netřeba vakcinovat. Důležitá je zoohygiena.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 09:49:23 xxx.xxx.147.163
assil:

Tak když jsou lidi pryč, tak je snad fuk jeslti ten pes je na zahradě nebo v domě?

Vždyť zadavatelka nepíše nic o tom, že ten pes by byl odstrčený na zahradě.

Jenom prostě mám dojem, že chtějí rodinného psa a to zrovna labrador není až tak vhodná volba. To už je lepší zlaťák.

Myslím, že i ten zlaťák potřebuje výchovu a zaměstnání.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 09:44:48 xxx.xxx.147.163
Anka:

Dobrý den, je příliš drahý nebo proč? Já to mám ve výhledu několik let, zatím jen sbírám informace, třeba se rozšíří do té doby.

Viz výše. Je vzácné a tudíž drahé. Ono i ceny obyč ČT se šplhají na stovky tisíc.

Navíc je to plemeno ne moc vysoké a poměrně subtilní. Čili pro mnoho Evropanů (vysokých a robustních) to zrovna nebude.

kometa
kometa správce
08.08.2023, 09:40:39 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

A jestli bude mít na zahradu přístup i bez vašeho bdělého dohledu, když už ji zmiňujete, musíte vzít v potaz, že buď mu vyhradíte místo, kde na ní může svobodně hospodařit (tedy že to místo oplotíte) a nebo vám ji zhospodaří celou 🙂 

(výkopové práce, orba, zastřihování květeny a korekční řez dřevin, vysazování z truhlíků, avantgardní výstavka domácích předmětů v zahradních expozicích…)

Taky to štěně může někdo ukrást. Nebo mu hodit něco závadného.

Proč si lidi pořád myslí, že samotný pes na zahradě je ten nejšťastnější pes?

kometa
kometa správce
08.08.2023, 09:38:18 xxx.xxx.147.163
Venďa:

Dobrý den, toto téma řadím mezi koně. S koňmi nějaké zkušenosti mám, ale co mám děti už s nimi nejsem tak v kontaktu, žádné stáje, ježdění atd. Ale teď se mi nabízí možnost koupit oslici na které by mohli jezdit děti, zvyklá na děti. Je pětiletá. Unese i 60 kg člověka? Nevím zda tu má někdo zkušenost s osly?

Viz JanaJana….

Mít jednoho osla je totéž jako mít jednoho koně. Neboli špatně od začátku.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 16:18:00 xxx.xxx.147.163
Anet10:

Zeptám se, jak by jste řešili nevypadlý mlěčný zub? Naše fenka už přezubila a zůstal jí jeden mléčný špičák. Takže má  první nový a za ním starý mléčný. Ještě počkat, nebo jít na veterinu dát vytrhnout? Je jí 8 měsíců

Obrázek

Veterina.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:50:07 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

jasně že můžou růst všude - jen prostě jsou houby mršky a rostou dost často lokálně… A tady zatím nic moc - spíš nic než moc. Jsme v lese skoro každý den a většinou to byl jeden hříbek kovář, jindy pár pěkných růžovek či hrst lišek - ale od počátku sezóny nikdy vlastě nerostly houby v množství alespoň malém. Spíš kusovka. Dneska to vypadá nadějně - navíc ani jeden červ, zato hodně nacucané vodou. Však u nás leje a leje aa leje už třetí den více méně nonstop

U nás právě taky. Tak doufám.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:46:49 xxx.xxx.147.163
Kalimero:

Tak to rád slyším, těm perličkám jsem věřil že by neměl být problém, ale opravdu křepelčí vejce neorzmačkají pařáty? A jak vypadá potom vodění křepelčat musí se odebrat pod žárovku nebo je dokonce náhradní matka i vodí a zahřívá ? 😲

Kdysi to někdo psal na IF, možná i přímo ančovička. Jak zdrobnělá slepička vyseděla křepelky. Že teda po vylíhnutí chvilku koukala, protože to vypadalo, že se kolem ní rojí čmeláci. Ale odvodila a vychovala poctivě.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:43:49 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

Předevčírem. Poník mezi páskami.

(máme výběh, který sousedí s výběhem cizích koní, takhle v létě. Výběh je normálně oplocený pletivem, sousedi mají svoje koně taky ještě ze svojí strany za el. páskou, ale my máme z našeho výběhu směrem dovnitř ještě pětimetrový pruh “uříznutý” dvojitou ohrádkou (takové nárazové “pásmo nikoho” - známe své pappenheimské…) - směrem k cizákům je kozí elektrická síť bez proudu, ale mechanicky špatně průchozí (je připevněná k lepším tyčkám, než jsou ty integrované) - směrem k našim je dvojité elektrické lanko pod proudem)

Takže mezi kozí sítí a lanky stál poník. A byl nešťastný. Všichni mu utekli, protože jsem dávala papání, místovala, dávala čerstvoučké seníčko do domečku, aby na ně hodným nezdrhacím konýškům nepršelo. A jeho jsem tam nechala úplně do konce svého počínání. Mezitím pracoval pilně na tom, aby mezi ohrádkami nic nerostlo, ale to prosím nikoli okusem, ale zběsilým nakrknutým cvalem sem tam (tak se mi to líbí, aspoň ho to zase nebude chvíli lákat strkat tam rypák). 

No a pak jsem pro něj došla, zmetka jednoho, moudře jsem si vzala izolovanou tyčku na zvednutí ohrady, aby mohl projít. Jsem si myslela. No ale pro něj - ta hrůza! Přece nemůže podběhnout pod těmi lanky, když jsou zvednutá do metru a půl a on měří metr deset! Neproniknutelná zábrana, pod ohradami se přece nechodí (on se vlastně mezi těmi ohradami zhmotnil, kdybyste nevěděli), čiré zděšení, voko jako talíř, nozdra jako kolo od traktoru 😀 Ve chvíli, kdy jsem prohlásila, že já mám na tyhle srandy celý den, ať nespěchá, a vše si důkladně rozmyslí, prosáknul poník hbitě zpátky do výběhu, jako by tam žádné zvednuté lanko nebylo a s kvíkáním a vzteklým vyhazováním zapadnul do domečku 😂

Obrázek

To naši poníci byli i v novinách, heč! Jak je vede městská policie. Protože vysublimovali z ohrady zabezpečené normálním pletivem.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:37:39 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

ale Buggyra myslím bydlí od nás jen kousíček - druhá strana hor (a ony jsou Jizerky malé)

Ale u nás můžou růst taky, ne? Přece nebudou mít privilegium jenom Jizerky.🙂

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:34:55 xxx.xxx.147.163
Lenka:

Máme 6 slepic, každou jinou a nešikanují se. 

Obrázek

Třeba proto, že je každá jiná. Kdyby byla jedna bílá mezi pěti černými, kdo ví…

My měli rasismus naruby u koní. Dva bílí se drželi pospolu a ostatní hnědí nebo zrzaví je občas prohnali.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:33:31 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Zdravím, 

je příčina čistých vajec u holubů spíše v samici nebo samci? Jaktože nejdou rozlišit od sebe samci a samice? Vždyť by měli mít nějaké pohlavní vybavení nebo ne ?

Viz výše. Příčina 50 na 50. Jako u lidí.

Že nejdou rozlišit samci od samic, reklamujte u matky přírody. Co mají říkat třeba chovatelé papoušků, kteří potřebují testy DNA?

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:30:17 xxx.xxx.147.163
Ktrn:

Dobrý den,

máte někdo zkušenost s dysplázii u Vaší číči? My máme doma ročního kocoura, kterému se nechce moc skákat. Vyskočí jen na židli/gauč/postel, ale třeba na okno už ne. Na internetu jsem narazila na toto onemocnění, které právě může mít už takto mladá kočka. Jako jeden příznaků je hopkání (pohyb oběma zadníma nohama současně) a právě celou dobu, co ho máme, se smějeme, že běhá jak králík, takže jsem se vyděsila, že právě může mít tuto dysplázii.

Co by mě nejvíce teď zajímalo, je to, jaké symptomy se u Vaší číči, které byla tato nemoc diagnostikována, objevily?

U koček mnohem vzácnější než u psů. Pokud máte pochybnosti, navrhuji veterináře s RTG.