30.06.2023, 09:36:06 xxx.xxx.224.101
Zenit:Přidáváte do krmné dávky koní probiotika ke správnému fungování střevní mikroflóry a pokud ano prozradíte mi jaká? Ještě se zeptám jinak je to nutnost nebo není?
Pokud nemá kůň zdravotní problémy, není.
Zenit:Přidáváte do krmné dávky koní probiotika ke správnému fungování střevní mikroflóry a pokud ano prozradíte mi jaká? Ještě se zeptám jinak je to nutnost nebo není?
Pokud nemá kůň zdravotní problémy, není.
Lenocka:Já to tedy chápu tak, že dojnicím se pohybovaly SP mezi 90 a 120 dny a nepřipadal jí divný průměr 45. To koneckonců nemá nic společného se zootechnikou, ale pouze se základní matematikou. Nebo chápu špatně? Už je pozdě.
Další perličky byly například v anatomii, pro pobavení/poděšení přikládám...
Chápete to správně.
Slečna tápala nejen v zootechnice (nevěděla, co je mezidobí nebo kdy je u jalovic chovatelská dospělost), ale i v matematice.
A obrázek taky dobrý.
Bodlinka:z hlediska práva se chovatelka může jít akorát klouzat, jiná věc je, jak vám bude či nebude či v budoucnu může dělat zlo.
Mně teda přijde hodně zvláštní vysvětlení, proč si chovatelka nechala PP. Viz výše, to není úplně košer, ne?
lesnizinka:Ha Reni, po vaší odpovědi jsem si to hledala na Wiki a normálně čumím: to mě teda nenapadlo, že by nějaký pták, pidi pták, ne dravec, lovil taky ptáky
Mám tu ťuhýků hodně, asi i u nás někde hnízdí a jak jsem tak četla, co všechno našli v žaludcích ťuhýků: taky ještěrky, užovku...musím se smát těm bojovníkům proti kočkám, jak decimují přírodu...bude taky nutné vymýtit ťuhýky. Nebo alespoň zavřít doma, protože tohle si nesmí dovolit
On ten ťuhýk není žádný pidi pták. A viděla jste jeho zobák? Tím dokáže věci! Stejně jako krkavec. A to jsou oba z řádu pěvců, ne dravců nebo sov.
A víte, že se sýkory koňadry naučily na zimních krmítkách přepadat jiné ptáky? A dokážou se skrz lebku proklovat až k mozku? Dokonce je popsáno, že totéž činí u zimujících netopýrů.
Je to složitý. Prostě potravní řetězec je tady už pár stovek miliónů let. Ať se nám to líbí nebo ne.
Bodlinka:to je ale chyba i v pochopení podstaty věci, jak může mít servis periodu 45 dní, když v tý době dojnice stihne nanejvýš dvě říje a vysokoužitkové mohou být rády, když vůbec do té doby říjí jednou. ale blbost a nevědomost není způsobena sociálními sítěmi. člověk může být blbej jako troky i bez připojení k internetu.
Tahle slečna tápala v pojmech obecně a v pohlavním cyklu vůbec.
Lenocka:😆 Taky dobrý!
Nám student zkoušel namluvit, že v kartě plemenice datum následují měsíc po inseminaci znamená datum otelení (ne že by nemělo vlastní kolonku). Jo a ovce je březí 115dní, víme? 🤦♀️🤦♀️
Nevíme.
My se už u maturity dozvěděli věcí... Že třeba kůň má bachor. Nebo že sele po porodu váži 10 kg. To jste taky nevěděla, co?
lesnizinka:,,Milý" příspěvek výše mi připomněl: včera jsem plela prales pod rujema, jednu velkou větev, která přesahovala daleko nad trávník jsem musela vyřezat a zjistila, že prostřední ruj prakticky uschnula, tak jsem na ni koukala, jestli celá, nebo je ještě nějaká větev živá a hledím: uprostřed je mezi větvičkama jakoby napíchnuté ptačí holátko, bez hlavy, vypadalo jako zmenšenina kuřete ze supermarketu
no vypadlo to, jak ukřižovaný Kristus. S hrůzou jsem si uvědomila, že jsem plela skoro pod tím
Už jsem to ani nedoplela, širokým obloukem jsem to obešla. Za půl dne jsem to chtěla ukázat muži, ale už to tam nebylo. Nevíte, kdo tohle dělá? Tedy vím, že ťuhýk s myšima, ale ptáče?
Malé ptáče ťuhýk taky zvládne.
Bodlinka:to není digitální dobou, ale prostě nedostatkem terénní praxe. nějaké příklady ve škole nebo úlohy prostě často nejsou nijak spojené s tím, jak to vypadá v reálném životě. když člověk nevidí na vlastní oči, jak rychle v krávě zmizí kilo čehokoliv, tak mu to prostě nedojde, že je to špatně
stejně jako já nevím počítání dávek. když člověk z ordinace ví, že něco se dávkuje inzulínkou a z trojčlenky mu vyleze deset kubíků. tak tuší, že někde udělal chybu, kdo ale neví, tak ani netuší.
Jo, na maturitách mělo dítko spočítat průměrnou SP (servis periodu). Měla 5 modelových dojnic, všechna čísla se pohybovala mezi 90 a 120 dny. A vyšel jí průměr 45 dní (!?) a vůbec na tom neviděla nic špatného.
Ivus:Teda když to čtu - 90l vody za den, tak si říkám, jak se mi vyplatilo přivést pitnou vodu z potůčku do vany
![]()
90l bych každý den na pastvinu fakt nosit nechtěla.
A oni ti studenti nemají praxi? Jako kdyby viděla, že krávě donese jedno kilo sena a kráva to slupne na dvě kousnutí a kouká co dostane dál, tak přece takovou blbost nemůže vypustit, ne?
Na pastvině mají krávy cisternu.
A tahle studentka praxi neměla, neb na ni nechodila. Protože je psychicky zhroucená a nesnáší zvuky. A myslela, že jí bude stačit teorie, kterou je schopná se naučit docela dobře. Na komisionálních zkouškách pochopila, že se mýlila.
Horsana:Tak chutnala som občas, keď sa oddájala nejaká kobyla, chutí hnusne :D
Vždyť by to mělo být sladké, ne? Já teda chutnala jednou, u kobyly, která se dodojovala. Taky nechutnalo, ale přičítala jsem to tomu, že byla na konci laktace. Už to byla taková mléčná voda.
Fikovnice:S xylazinem jsem dlouhé roky pracovala profesně - používali jsme jej v kombinaci s ketaminem - k navození CA. Takže pro mě další překvapení...
Ano, xylazin je mírné sedativum, analgetikum a myorelaxans - u veterinářů velmi oblíbený. A kočky po něm spolehlivě blinkají.
megi-the-pes:Na první dobrou Dacepton... 6 a půl litru. :D Doplatek nula. Pharmagen cz. Proč by vet nemoh dát, co má, když ví, že to zachrání život.
No protože má ten Clevor a pro kočky Xylazin.
Zdenka:Dobrý den, potřebuji poradit s chovem brojlerů. Kupovala jsem před 5týdny 10 kuřat, staré cca 10dní. Ze začátku jsem je měla na krmné směsi, pak si je převedla na kukuřici. Celý chov (kachny, krůty, kuřata) mi napadly kokcidie, tak jsem přeléčovala Entizolem (dle veterináře). Jedno kuře uhynulo, zbytek v pořádku. Jenomže mi nerostou. Měli by být cca za 2 týdny na porážku, ale jsou jak 14denní. Zaměnila jsem kukuřici za šrot z pšenice, pečivo, dávám zelené, namočenou pšenici - žerou jak vzteklý. Mají holé a jakoby nateklé zadečky. Nemocně nevypadaj. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi. Zdenka
Jo a ještě, pokud jste krmila BR 1, tam jsou přece kokcidiostatika, tak by ta kuřata neměla být tak promořená. Přesněji řečeno vůbec. Ty kokcidie byly potvrzené v laboratoři?
A pokud je máte i mezi kachnami a krůtami, vidím problém v hygieně chovu.
Zdenka:Dobrý den, potřebuji poradit s chovem brojlerů. Kupovala jsem před 5týdny 10 kuřat, staré cca 10dní. Ze začátku jsem je měla na krmné směsi, pak si je převedla na kukuřici. Celý chov (kachny, krůty, kuřata) mi napadly kokcidie, tak jsem přeléčovala Entizolem (dle veterináře). Jedno kuře uhynulo, zbytek v pořádku. Jenomže mi nerostou. Měli by být cca za 2 týdny na porážku, ale jsou jak 14denní. Zaměnila jsem kukuřici za šrot z pšenice, pečivo, dávám zelené, namočenou pšenici - žerou jak vzteklý. Mají holé a jakoby nateklé zadečky. Nemocně nevypadaj. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za odpovědi. Zdenka
Já teda nevím, ale brojler vám na domácí směsi moc nevyroste. Jsou vyšlechtění na příjem KKS po celou dobu výkrmu.
Fikovnice:Já bych tedy tipovala, že ani před těmi 9 lety už nebyl apomorfin na trhu.
Ale ruku do ohně za to nedávám... ;-).
JInak opioidy jsou samozřejmě emetogenní, morfin obzvlášť. Ale jeho použití u intoxikací - to asi ne...
Já vím, že není na trhu už dlouho. My se o něm na škole učili, ale to bylo ještě za minulého režimu. Pak existoval Hormotonin a ten už není taky k sehnání.
A že by nějaký vet podával morfin, se mi nezdá.
Sirka:Myslela jsem si ho vzít na ruku a jít s ním ven.
Proč? Co z toho ten pavouk bude mít?
Kolik je vám let? To je nápad desetiletého dítěte. A na toho snad dohlížejí rodiče. A takový nesmysl mu rychle vyženou z hlavy.
Anonymní:Zas takový příspěvek k ničemu. Co kdybyste se pokusil ty faktory pojmenovat, vyjmenovat. Takhle je to jen plácnutí do vody- tedy do klávesnice.
Příspěvky chvd jsou vždycky k ničemu.
biaca:Víte, jak se říká člověku, který něco kritizuje a sám to dělá? Ale už Vás nebudu krmit.
Nekrmte. Šetřete si svou karmu.
JanaJanaJanaJana:Pokud chce začátečník vlastního koně, lze s klidným svědomím doporučit pouze koně dřevěného. Ne nadarmo se říká, že prvního vlastního koně si každý zkazí - tedy z definice i ti kteří už zkušenosti mají, natožpak začátečník.
Tohle se sice říká, ale pravda to je tak z půlky, mám svého prvního (a taky posledního koně), kterýho jsem si bez předchozích zkušeností s obsedáním dělala sama a je to jeden z nejspolehlivějších a nejvychovanějších koní, na kterých jsem kdy seděla - jako vážně.
Se zbytkem souhlas.
No jo, jenže ne každý má přirozený cit pro zvířata. Vy jste spíš výjimka než pravidlo.
biaca:Chvd - neboli Karle - odchod na Ifaunu, když zde to považujete pod Vaši úroveň (a můžete obvolávat inzerenty a sdělit prodejcům koček svůj názor na kočky a kastraci.)
Já taky trochu nechápu, proč se tady chvd tvrdošíjně drží, když jsme tak hrozní (é). Asi má misionářský komplex. Obrátit nás na správnou víru, i když o to vůbec nestojíme. A navíc mu nehrozí, že ho sníme. Jak to občas udělali kanibalové.😉