07.09.2025, 09:17:57 xxx.xxx.147.163
Nezapomeňte - všichni - dneska má být zatmění měsíce a rudý úplněk.
Nezapomeňte - všichni - dneska má být zatmění měsíce a rudý úplněk.
takže toho pamatuji spoustu.
S Tom50 nemá smysl se dohadovat. Ví všechno nejlíp a když mu dojdou argumenty, přejde na politiku.
Mor se u nás objevil v 80. letech.
Možná o maličko později. My se ho na škole ještě neučili (1983-1988). Ale o parvoviróze psů už ano - tehdy to byla čerstvá “novinka” a vakcinace se teprve rozjížděla.
Dřív nebylo žáné očkování králíků
Vakcína proti myxomatóze byly vyvinuta v 50. letech minulého století. A používala se - proto existovala spešl jehla na propichování ušního boltce, aby to zvládnul i laik.
králičí mor se neznal
Neznal, ale už ho tady přes 30 let máme. A nic jiného než očkování zatím nefunguje. Selektivní výběr se nedá moc praktikovat, protože přes noc většinou uhyne celé osazenstvo králíkárny.
Dublinbarzoj:Nene, na desítce není Baskervil, ale strýček Fido😉
Jsem ochotná přistoupit na křížence strýčka Fido a Baskervila. 😉
No jo, pes baskervilský nemůže chybět! Poslední foto.🙂
Jak se olizuje!
Jo! To určitě zabere. Jenom si nejsem jistá - umí už kuřata číst?
Hladká?
Jenže ta jedna ženská vůbec netuší, co do svých odchovů investujete vy (hodně) a co ten množitel (nic). Protože u společenských plemen je dotyčný líný absolvovat jednu jedinou výstavu. A platit za ni. O jiných plemenech s předepsanými zdravotními a pracovními zkouškami nemluvě. + samozřejmě výběr vhodného krycího psa, doprava za ním…. Obě víme.
Hračku přivázat? Já to udělala s těmi koulemi, protože mi je kocouři vždycky někam zašantročili a já pak lezla po kolenou a hledala. Tak jsou na půlmetrovém provázku a můžou si do nich pinkat, jak chtějí.
Co to tam máš za bojová kuřata? Já myslela, že kohoutí zápasy jsou u nás zakázané.🙂
Já když ležela po žlučníku - chápu, dieta musí být, ale… Kromě toho, že jídlo bylo nevábné na pohled i na chuť, tak svým složením vyrobilo akorát zácpu. Která je pochopitelně nežádoucí a musela se řešit. Tak jsem poprosila kamarádky, ať mi nosí místo ovoce kefír a podmáslí a živila se tím. Střevo se rozpohybovalo a navíc jsem při tomhle jídelníčku i zhubla.😉
Možná hloupý nápad, ale… Žere granule nebo nějaké pamlsky? Dát do konga?
Mám dva kocoury, krmím dvakrát denně, ale mají k dispozici granule právě v takových koulích s otvory. Takže se zabaví a zaplácnou žaludek najednou.
Vím, že kočka není pes ohledně příjmu potravy. Jenom nápad.
A také cena nebyla (prý běžná) a ptát se na ni je prý nevhodné
Právě. Kdybych hypoteticky moc chtěla štěně konkrétního plemene, jako vy, tak samozřejmě počítám, že to bude něco stát. Konec konců obě víme, že pořizovací cena je to nejmenší.
Ale, jak jsem psala, aspoň orientační představu bych chtěla mít dopředu - jestli, plácnu, 30 000 nebo 80 000. Abych pak na návštěvě nelapala po dechu.
neb by dotyčného kolegové z klubu “sežrali”.
Ano, to dává smysl. Ale stejně - proč se toho chovatelé koček nebo papoušků nebojí a chovatelé psů ano? Ti přece mají taky svoje kluby. A prodej koček je cca stejný (i když možná menší) jako prodej psů - myslím na počet a tudíž podobná konkurence. To je to, co mi vrtá hlavou.
Myslela jsem to obecně. Dívala jsem se i na Bazoš a tam je taky velice často u PP psů - cena dohodou. Jak jsem psala, nerozumím tomu. Všechno ostatní - zvířata i věci neživé se přece s cenou inzerují.
Přijde mi, že tahle praxe množitelům nahrává. Ti cenu uvedou a potencionální kupec má jasno.
Cena se pochopitelně uvádět taky nemůže.
Ale tady se uvádět může a stejně tam často není. Teda je, formulací dohodou. Osobně bych ocenila aspoň nějaký orientační nástřel.
Upřímně, trochu jsem nepochopila, proč se s tím u psů dělají takové tajnosti. Koně nebo kočky na prodej mají cenu uvedenou.
Bohužel to víme.
snížila bych frekvenci výplachu a betadinu bych vyměnila za světlý roztok hypermanganu.
Já taky.