01.09.2025, 07:46:52 xxx.xxx.224.101
Dle RNDr. Veselého, Ph.D. z JU, profesí ornitologa, je to káně lesní.
Dle RNDr. Veselého, Ph.D. z JU, profesí ornitologa, je to káně lesní.
lykosa:Ale on je hodně vzácný, takže je to hodně nepravděpodobný.
Ale může to být ten domácí nebo obecný. Prostě štírek. Myslím, že takto to bude žínce stačit. Asi nepotřebuje zabřednout do dalších podrobností.
Však žínka píše, že to bylo drobounké. A pokud vím, tak je z jihovýchodní Moravy. Kdyby to byl ten stromový. Ale spíš bych se přikláněla k domácímu. Nebo obecnému. Nicméně to už spekuluji.
V tom případě štírek? Ten je taky mrňavý. Popisu odpovídá. Občas ho potkám v bytě.
Jo a klepítka.🌺
Já chodila (pak už teda pajdala) při výhřezu ploténky a stejně zatrofovala. Čtyřhlavý sval stehenní. Není to tak jednoduché.
Edit - na vaší fotce 31.8. 7 41 je vidět normální ztopořený penis s bulbus penis.
Ano, je to zvláštní.
Bulbouretrální žlázy (alias Cowperovy) u psa prostě NEJSOU. Psi mají jenom prostatu. Viz druhý odkaz od acher, strana 19.
Jsem vet, učím anatomii a patologii (i prakticky na pitevně) a vím, jak u samců nádobíčko vypadá a co mají (nebo nemají).
Samec?
dofouklo nám to do obýváku kde co😏
No, že by to vyfouklo larvu mravkolva z jejího písečného bunkru… Spíš to trefil lykosa.
Ono operovat páteř hmmm
Jasně, není to sranda, ale když chcete chodit… A třeba taky vyměšovat…
že má člověk třeba zlomenou nohu a šetří nohu.
Ale to je přece něco jiného! Zlomenou končetinu samozřejmě šetřím, aby se mohla zahojit a počítám s DOČASNOU atrofií (byla jsem zlomená třikrát, takže vím). Ta se spraví.
Ale Bobča má neurologický problém, bolesti a ty se nerozchodí. Což taky vím z osobní zkušenosti.
Byla to fakt ona? Opěradlo sedačky není zrovna její typický biotop.
Já si žádných averzí nevšimla. Mně zhodnocení jednotlivých plemen přijde docela objektivní, bez přikrašlování. S upozorněním na různá úskalí. Která každé plemeno má, že jo.
A je lepší být připraven na nejhorší a být pak příjemně překvapen než naopak. Možná by pak nebylo tolik inzerátů na prodej či dokonce darování psa - klasika kolem roku věku - kvůli stěhování, změně zaměstnání nebo alergii (přeloženo psa nezvládáme, protože jsme netušili, jak moc se mu budeme muset věnovat).
Na IF nechodím, nemám důvod. A nevím, proč vůbec odtamtud vytahujete 2 roky starou diskuzi.
A na nikoho nevyjíždím, jenom se naprosto korektně ptám. Nebo si mám myslet něco o potrefené huse?
Ale už opravdu končím.
No vidíte, mě ten článek nijak neurazil. Ano, není tam nic moc nového - pro nás zasvěcené. Ale pro naprostého laika mi nepřijde špatný. Pokud se nad ním zamyslí.
možná se s tím opravdu nesetkala jako ta vaše veterina, kterou zmiňujete.
Možná se s tím nesetkala ani ona veterina, když za příčinu označuje otok, u psa neexistujících, bulbouretrálních žláz. Ale třeba to popletl zadavatel.
O fimóze - měla jsem napsat parafimóze - jsem se zmínila už dvakrát.
Jinak odkazy jsou fajn, ale běžný laik (což, bez urážky, zadavatel je) se jimi neprokouše a nebude jim rozumět.
orionka-2:Odhadnete, kdo to přišel zkoumat čapí hnízdo ?
Káně? To má tak variabilní zbarvení, že bych se mohla trefit.🙂
znám jen z Ferdy Mravence
Viz orionka2 - Ondřej Sekora popisoval dravou larvu, která tak opravdu vypadá. Viděla jsem ji na vlastní oko v pískovně. Fascinující. Dospělec je něco úplně jiného. Jako motýl a jeho housenka, třeba.
Housenku nevím - byla obrovská, dám ji do hmyzáků…
Takhle velká s očičkama a v tuhle dobu (neměla na zadku trn?)- nějaký lišaj. Vrbkový?
Tak ne. Cvrk má samozřejmě pravdu. Ale aspoň jsem trefila toho lišaje, tak jsem spokojená.