28.08.2025, 19:38:59 xxx.xxx.147.163
Píšete o Čedoku, ne o rodině.
Ale shodneme se, že výjezdní doložku nedostal každý.
Píšete o Čedoku, ne o rodině.
Ale shodneme se, že výjezdní doložku nedostal každý.
A to já jsem s vlastním bytem spokojená. Je malý, ale můj. Pro mě je to základ.
S Čedokem mohl každý
Ale když chtěl jet jako soukromá osoba s rodinou - viz výše.
a víc ofiko vyvézt nesměl,
A tak se valuty pašovaly v podprsenkách nebo v rezervě nebo…
A do Jugošky mohli jenom vyvolení, jak píšete.
Dnešní mladí si tohle vůbec neumí představit.
Kolčava možná ne, i když kdo ví. Hranostaj je přece jenom větší.
janaa:Hele,opravte mě,ale myslela jsem,že koně nesmí člověk chovat samotného
Neměl by. Řešilo se ve vlákně Třetí víčko - bohužel na to není páka. Stejně jako na psa v kotci nebo na řetězu.
Je.
.jak se jich zbavit
Viz Cvrk. Chápu vaše nenadšení, ale křeček už dávno není polní škůdce, ale ohrožený a chráněný druh. Stejně jako sysel.
A bez hlavy.
Myslíte že lasice nebo potkan mu mohou ublížit?
Nemyslíme, víme. Králík je kořist pro spoustu predátorů.
Kdysi dávno jsem viděla video, jak děti vypustily uzdraveného králíčka do přírody. Během dvou vteřin ho odnesl jestřáb. Moc dlouho si svobody neužil.
Ale dělejte, jak myslíte.
snad bych většinu těch zvířat v útulcích rovnou utrácela.
Bohužel to bývá praxe těch různých “sluníčkových” útulků, které zachraňují za každou cenu.
už se kastrují i lidi na vsi
Vytrženo z kontextu je to docela vtipné.
Buggyra byla rychlejší.
Ano, to je taky možnost.
..ale tuším, že na předpis
Ano, ATB jsou pouze na předpis.
U nás překočkováno taky není. Ale čipování mi zatím přijde jako sci-fi. Když to pořádně nefunguje ani u psů - pořád jsou inzeráty na prodej nečipovaných štěňat. A postih žádný.
ATB zásypy existují pořád.
ale pěknou papírovou kočku obvykle někdo sebere,
Leda tak.
Jo, Cvrk je dobrej! Ještě, že ho tady máme.
Upřímně, dost pochybuji, že by kdokoliv z naší vesnice chytal jakoukoliv kočku, aby zjistil, jestli má čip a komu patří. Ani já bych to neudělala. Prostě kočky se tady občas objevují. Jak je to na vesnici zvykem.
U koček to nepůjde. Ne u těch (polo)venkovních, o které se spousta majitelů nestará a nechá je nekontrolovatelně množit. Tam je aplikace čipu nereálná, neb takové kočky jsou “ničí” A nemají původního chovatele.
U psa se majitel jakž takž dohledat dá, většina lidí je všímavých. Ale u koček?.
A ty “značkové” si majitelé hlídají, ty se moc toulat a množit nebudou. Neboli u nich čip postrádá vcelku smysl. Jako třeba u mě - mám kocoury striktně domácí. A samozřejmě kastrované.