24.10.2025, 08:07:59 xxx.xxx.224.101
Ono se to fakt nedá poslouchat.🙂 Ale exteriér nemá mládenec špatný. 🙂
Ono se to fakt nedá poslouchat.🙂 Ale exteriér nemá mládenec špatný. 🙂
Nastejno s assil.
Ne, koně (psi) tu potřebu neměli. Jenom člověk. A týká se to všech hospodářských a domácích zvířat, která člověk přetvořil a přetváří k obrazu svému. Bohužel často na úkor jejich zdraví - krávy, které nadojí 40 litrů mléka denně (a mají různé metabolické poruchy) , prase, které se kvůli zmasilosti skoro neunese, pes, který nemůže dýchat…
Jak z toho ven?
Ono u koní se povětšinou chce nějaké to pracovní využití, takže musí být zdraví a výkonní. V Rakousku mají třeba docela tvrdou selekci u jejich haflingů. Co se úplně nepovede, jde nemilosrdně na jatka.
U psů se jede na roztomilost a barvu - teda u společenských plemen. Navíc generační interval je kratší než u koní, takže se dá plemeno zprznit rychleji.
Ne, že by by nebyl yneduhy i u koní - třeba frísáci jsou taky občas za trest - megaesophagus, v rousech se drží breberky, pod sedlo vlastně nejsou stavbou těla úplně vhodní. Doplácejí na líbivost.
Za čím si ale stojím je to, že by se ty volně se pohybující kočky venku měly všechny kastrovat.
Mám stejný názor. Však jsem psala, že všechny kočky u koní jsme měli vždycky kastrované. Onehdá jsem nechala kastrovat (na vlastní náklady) i možná ničí toulavku, která se nám zjevila před bytovkou. Už je “naše”, tak ji se sousedkou krmíme. A má obojek, který sousedka pravidelně kontroluje.
Jako, já jsem taky zastánce toho, že kočky mají být doma, nebo na zabezpečeném pozemku
Už to tady bylo několikrát.
Jak to chcete dělat, když máte doma hospodářství, stáje a zvířata (koně, krávy, prasata..)? Pak potřebujete venkovní kočky, aby lovily myši a jiné hlodavce. My měli u koní vždycky pár myšilovek (kastrované, odčervené, ale holt s volným pohybem).
Mí kocouři jsou čistě bytoví, ale mít hospodářství, tak viz výše.
Zacvaknout do kroužku a jednoho článku současně?
Varaxi:Asi zahradničí a pěstuje pro svou rodinu.
To spousta lidí. Zahradničí a pěstuje pro svou rodinu. Vidím kolem sebe. A na kočky si nestěžují. Naopak jsou rádi kvůli myším a hryzcům.
Nevyberete si, co je horší.
Myši těžko. Různí mrchožrouti a na závěr hmyz.
- a přitom vůbec nechová včely
Slušné chování vůči ostatním přece nesouvisí s tím, co kdo chová nebo nechová.
Jo a to správné koště doma stejně nemám.😉
a to já při tom počtu myší měním podestýlku třeba obden
To nepomůže. Myši si čerstvou podestýlku zase hned označkují.
ničí pěstované potraviny !pro deti,
Které potraviny pro děti máte konkrétně na mysli?
jen mi vrtá hlavou, kam až se to může posunout,
Moderní pětiboj už zrušili…
najít způsoby, jak zachovat krásu a historii města bez zbytečného utrpení živých bytostí.
A máte nějaký nápad? Koně, kteří nebudou pracovat, jsou zbyteční a skončí na jatkách. Taky řešení.
Kazíte. Už se to tady několikrát probíralo. Naposled to tady hezky napsal Javali.
Proč to teď nesplňuje welfare?
Upřesňuji. Kůň o samotě je týrání (teď už teda ne). Kůň zavřený 23 hodin v boxe taky. První Coudas schvaluje, druhý kritizuje. Já nesouhlasím ani s jedním.
Myslím, že ne. Ty potřebné desítky kilometrů čtverečních na jednoho medvěda ani na Slovensku nemají. Není to Sibiř nebo Aljaška. Tam je hustota lidského osídlení jinde.
Můj názor.
Z lidského hlediska ano,
Proto jsem to napsala - z lidského hlediska. Vím, že inbreeding se u zvířat používá. Z různých důvodů. Třeba ta záchrana plemene - u koní Převalák nebo černý starokladrubák. Tam nebylo moc kde brát.
A myslím si, ze takovýhle “utýraný” koníček se má daleko lépe než kdejaký sporťák šestnactileteho ambiciozniho fakana v komerční sportovní stáji.
Oba se mají špatně, každý jinak. Ani jedno nesplňuje welafre.
Není na ně prostor. Vy na Slovensku jste na tom o málo lépe- Máte víc divočiny. Ale medvědi se vám tam už taky nevejdou.
Diskriminujeme Romy minimálně úplně stejně jako Ukrajinci Rusy, nemají rodný jazyk jako úřední.
Žijí v Česku. Po generace. Vietnamci a Ukrajinci a jiní se taky museli češtinu naučit.
Pocházím z Karviné, kde má hodně obyvatel za rodný jazyk polštinu nebo “po naszymu”. Ale všichni zvládají i češtinu.