Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 29.12.2023, 11:05:41
Naši psi se sice opravdu nebojí, ale stejně vyvenčím ještě za světla a pak zalezeme .Do “města ” by mě nikdo nedostal párem volů !
Moje kamarádka má Tosa inu a bydlí v úplném centru, celou noc musí trávit s čubinou v koupelně ( ta je v zadním traktu).😞 Hihi, prostě my pejskaři můžeme na veselého Silvestra s partou kamarádů v nějaké hospůdce zapomenout.🤣
A ani vnoučata na Silvestra přes den do centra nevezmu , řádí tam hlavně cizinci a je to dost drsný .😱
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 29.12.2023, 07:01:34
Tak u vás je taky klid 👍
S lidma to ještě není tak špatný .
Kdyby mi sousedi házeli petardy na dvorek, to bych si s nima asi promluvila . Nejlíp předem .
Já průběžně provádím" osvětu".
Poprosím, vysvětlím, poděkuju .
Třeba: “ Nenene kluci tady to neházejte, oni by se mi psi mohli leknout, mají stokrát citlivější uši než my lidi ( věděli jste to ?)a tak je ta rána úplně bolí a já jsem taky lekavá, děkuju moc, jste hodný a copak jste dostali k Ježíšku a pozdravujte pány rodiče a mějte se hezky a ahoooj".😊
Ale letos to zatím vůbec nebylo potřeba, s lidma to opravdu není tak špatný !
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 28.12.2023, 10:24:27
Tak.., je to jenom prosba…
Vím, že máte rachejtle ráda, však jste se o to pohádali minulý rok ještě na ifauně , byla to hádka strašlivá .😅
Ono je to asi taky něco jiného na venkově a něco jiného ve městě . V Praze bývá o půlnoci v centru opravdu nebezpečno a i zvířata to tady mají těžší, hlavně ( vodní ) ptáci nemají kam se schovat , těch je mi líto.
Já jsem mile překvapená tím, že u nás lidi zareagovali tak nějak spontánně a bez nějakých doporučení shora se tady prostě “ nestřílí”. Zatím.
Odpověď na příspěvek uživatele flowers z 28.12.2023, 09:31:12
Pes se dá opravdu zabavit, ba i unavit, i na zahradě . Jsou na to dobré různé “čmuchací” hry, jako třeba rozházet krmení po zahradě, schovat oblíbený míček, různé hlavolamy ( třeba řada květináčů a pod jedním je ukrytý pamlsek), fantazii se meze nekladou a na netu najdete spoustu nápadů..
Otázka, jestli se synkovi bude chtít se jí věnovat, ale mohl a měl by se zapojit, když máma musí vydělávat .
Jináč to teda vypadá, že jste obě zůstaly návštěvami cvičáku zcela nepolíbené .🤣
To honění zvěře je pro briardy dost netypické..
Ale fenka je ještě mladá, když budete chtít, všechno se dá dohnat . 😊
Držím palce, asi to bude pro vás obě velká změna .
Na Štěpána se vídáme s bráchou a jeho rodinou, pečou se kachny, dělají knedlíky a taky kuba , polívka knedlíčková, prostě moc práce a na procházku není čas. Psi byli s rodinou šťastní a moc hodní , zvlášť Doronek si to s dětmi hodně užívá , vnoučata miluje, neteře zbožňuje . 😊
Framík se nechal česat a Gučák hladit a krmit jídlem, které by jíst neměl.😅
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 25.12.2023, 17:14:04
U nás taky stoupá voda, píšou první povodňový stupeň, ale už se Vltava skoro vylévá z břehů. Psi jsem odvolávala od vody, bála jsem se, aby je to neodneslo .