Tak to je super, že je to zabralo, paráda ! 🙂.
Proč byste nebechala psa v oblečku? Nějaký blbý zkušenosti?
Já u Gučky nusím, má tu plotýnku a ledviny nechrání žádný tuk, všade je tu průvan a pořád courá ven..
Tak to je super, že je to zabralo, paráda ! 🙂.
Proč byste nebechala psa v oblečku? Nějaký blbý zkušenosti?
Já u Gučky nusím, má tu plotýnku a ledviny nechrání žádný tuk, všade je tu průvan a pořád courá ven..
Při selhání ne, to je pravda.
Já vlastně chtěla upozornit hlavně na to teplo.
impact:U nás plus tři. A to jen proto, že jsem včera večer přikrývala celý auto. 🤣
Tady taky. Jenže mlha na tý studený zemi tak nějak zvláštně mrzne či co.., jsem to nečekala.
My dnes zatím nikam nejdeme, strašně to klouže, bojím se jet autem na cvičák a taky se bojím aby se při obranách Fram nezrakvil. Nebo figurant..
Vyčkáváme.🤣
Já jen připomenu, že pro ledviny je zásadní teplo, nejhorší jsou zimní měsíce, i jídlo by mělo být teplé i voda vlažná jestli ji vypije ( třeba alespoň postavit k topení).
Dala bych jí i na doma obleček a možnost se pořádně zachumlat. A hodně odpočinku.A klídek, žádný stres.
Ledviny je prostě třeba prohřívat.
Ledviny taky nemají moc rády syrovou stravu, spíš bych teď vařila nebo to alespoň spařila.
Důležitý je dávat pozor na sodík, draslík a fosfor, kouknout do tabulek.
Z masa i zeleniny je dobrý slít vývar, jako příloha je dobrá rýže, pohanka, taková obyč zelenina ( mrkev, celer, petržel..) v bramborách je moc draslíku a je s nima moc crcání ( nakrájet, namočit, vařit ve velkém mnžství vody a slívat), jablka jsou dobrý, klidně podušený..
Z obyč věcí je na podporu ledvin dobrá bazalka, kopřiva a pampeliška, trocha jablečného octa, lidi teď hodně užívají nějakou čínskou houbu ale v tom se neorietuju.
Jsou to všecko starý věci, ne moderní , ale člověk na ten celkový režim někdy zapomíná🙂.
No jasně, lidi by si je navíc rádi rozebrali, píšou že jsou v dobré kondici a malí psi jsou žádaní.
V týhle zimě to mohlo dopadnout blbě..
Možná nechtěné dědictví ?
Jéžišmarjá, to je složitý, moc obdivuju.🙂
Oběma velkou gratulaci, jste naše hvězdy!💫💫
Tome, já Vás asi zklamu, však to víte, že do včel nedělám.🙂
Jestli jsem to správně pochopila, někdo otevírá úly v zimě a pro včely je to hrozná situace, ale nevím kdo a proč to dělá.
Vím, že včely jsou jsou důležitý (a pro mě takový tajemný) a ráda se jich zastanu, ale jako.. musíte to laikům trochu vysvětlit a Vám vždycky bouchnou saze a hnedka se zlobíte😅
Včely jsou Váš život, víte o nich všechno , většina ostatních tady skoro nic..
Musíte osvětu šířit tak trochu klidněji, jestli můžu poradit 🙂.
Mám teď okolo sebe dost lidí, kteří si pořídili včely a co vím, většina vlčelstev nepřežila první sezónu, takže tuším, že to osvětu chce..
Počasì by člověku přišlo takový depresivní, nebýt psů.. Ti jsou toho názoru, že lepší být ani nemůže.😅
Já si na Vaši radu pořídila vloni nesmeky a stejně je to fakt o hubu. Poprvé v životě jsem viděla svoje psy chodit opatrně.🤣
Ano ano, přesně tak.
Teď je čas nasadit chlapa!
Muži na muže reagujou líp, ono je pro chlapy strašně ponižující “ prohrát” s ženskou.
Muž s ním může probrat jak se to bude řešit, může se i zlobit, může říct “ hele vole, teď kvůli tobě musím chodit se psem já, moje paní se bojí”.
To s vámi soucítím, my měli problém s cane corso, co s ním chodil malej kluk, pes pak naštěstí zmizel..
Ta puberta je rizikový obdobi, já puberťáky taky ke klukům nepouštím, testoteron vysoko a v hlavě vymeteno..
Když ten chlap říkal že “ doufá”, tak je vidět že neví co dělá.
Ach jo, psi budou vedle sebe bydlet třeba patnáct let.. ☹️
To je děsný. Víte, kde bydlí a kdo to je?
Dneska jsme byli na dvě etapy, nejdřív pan Gučka a pak kluci.
Gučák je už skoro měsíc úplně zdravý, nosí ven kabát aby ho zase nechytla plotýnka a alergie zase zažehnána, tak docela divočí.
Kluci se chovali k částečně zamrlý řece s respektem, docela mě překvapili, jak jsou rozumný.
Foto po návratu, Fram je opravdu zoufale nefotogenickej.😅
Kamarád co má setry to taky tak dělá. A to ten nejvyšší impulz psa opravdu složí?
Psíkry sníh rozveselil a začali si spolu hrát , už to moc nedělali, že prej nejsou děti. Dneska se honili, tahali o provaz a hlavní byly souboje.
Dorouš byl od léta naštvanej, že je Fram silnější, ale už se s tím smířil a Fram to nezneužívá.
Byla jsem s vnoučkem sáňkovat a Fram ho chvíli táhnul, je to lokomotiva severu🤣, ale měla jsem jen postroj na obrany, tak jen na zkoušku, bavilo ho to hodně.
Na posledních fotkách zamrzlá Berounka u černosičkého jezu, je to krása.
Jednou vytáhli tu elektriku na cvičáku ( ne na Zbraslavi) a tak jsem si to chtěla vyzkoušet, tak oni sáhni si klidně, skoro nic jsem necítila, rozhodně ne bolest, ale ten pes, dobrman, z toho byl strašně špatnej a zmatenej jak tetřev, kdyby mohl, vzal by čáru úplně do pryč, tak od toho upustili.
Jinak s tím žádnou zkušenost nemám, ale vídám na tom většinu loveckých psů.
Jinak ten nákrčník je výbornej nápad, Fram je za prase zaměnitelnej lehce🙂.
Ta je krásná.
Přesně tak. On je hodně obtížnej psychologickej úkol, představit si, že je někdo úplně jinej než já.
A kluci jsou hodně jiný než holky a i ten testosteron z nich může udělat to, čemu my říkáme bezmozci.
A co se týká toho odpalování pyrotechniky.. Já o tom s lidma dlouhodobě mluvím, trochnu si říct, že by mi už nikdo rachomejtlina pozemek neposlal 🙂
Je to proces dlouhodobej a postupnej, já prosím, vysvětluju, upozorňuju na rizika, na potřeby ostatních, někdy se zlobím, křičím, někdy je oslovím na ulici mimo odpalovací sezónu, když je poznám, párkrát se stalo, že jsem to děckám i odebrala, já opravdu nechci, aby se jim něco stalo a ony to vědí. Většinou to jde po dobrým.
Nemoralizuju, to je k ničemu, a policii nevolám.
Necítím se bezmocná, a tak se pak tolik neužírám a nezuřím.
Strašně jsem zuřila,když tady v létě udělali Saudové uprostřed závodiště ! naprosto brutální nelegálni ohňostroj, to jsem psala i na Báňskej úřad, ovšem moc peněz..
Jenže u nás je to pořád ještě víc sousedský, naproti přes vodu v Modřanech je to jiná, tam se lidi neznají.
Já těm kamarádům opatřila dva kladrubáky, bělouše, a první věc co stájník udělal, že jim vpletl ty nitky aby jim nikdo nezblížil když jsou tak krásný.
Ano vlastně..🙂