Ta věc je úplně nerálná. Kolik je v Čr psů? Milion?
Neuvěřitelně by to zatížilo rozpočet, byl by potřeba obrovský úřednický aparát. Kolik znáte lidí, na které byste se mohli ,spolehnout, že to budou posuzovat správně? A vyučovat správně? Já si ani nikoho nevybavuju.
Jestli se něco podobného stane, bude to mít jediný důvod a to postupné odstranění, zákaz psů, což je plán progresivistické levice. Psi totiž zanechávají příliš velkou ekologickou stopu prý.
Cesta do pekla(v tomhle případě k totalitě) bývá dlážděná dobrými úmysly.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.11.2025, 11:01:33
Dafi, s basenjíkem neporadím, ti pejsci jsou mi záhadou a netroufla bych si na ně. Naše vetka je má celý život a teď si pořídila fenku se kterou si vůbec neví rady, mručí na ni a je strašně svéhlavá.
Framík je úžasný👍.Ale on briard má i něco z pastevce a u nich je méně více.Pokud pes provede cvik správně odměním a více neopakuji.Považují to za zbytečné😀
Framík má z pastevce hodně, to já poznám, mívala jsem kavkaze. 🙂 Mam pocit, že zrovna u něj se ty geny nějak víc prosadily, je i hodně velkej a mohutnej.
Jinak máte pochopitelně všichni pravdu, že jsem to přeťápla, ale hlavní příčina byla určitěta ta malá čmouha na čince od kachního enóna. Dnes v kuchyni provedl čichovou kontrolu a pravil že opravdu nee, už to nikdy do huby nevezme, ale jako výraz dobré vůle přinesl koberec aby pro mě teda něco měl, dala jsem za to piškotu, už zase ten můj výcvik nabírá charakter grotesky.😅
Strašně moc jsem se vám chtěla pochlubit, že Fram aportuje! Úplně jsem se těšila, až to napíšu, vůbec jsem nevěřila, že se to podaří. Nosil činku, rychle tam, rychle zpátky a za mohutného povzbuzování “ seddržžsedržseddrž” 😅 předsednul a aportek držel v hubě ani nepřekusoval, kousek od úspěchu.
No a dneska jsem to pomrvila. Cvičili jsme na zahradě, jako odměna vařená krkovice, pes natěšenej čtyřikrát přinesl činku, dvakrát ji vzal do huby v sedu přede mnou a držel, prostě paráda. Říkám si , že to stačí, ale nedalo mi, tak že to uděláme naposledy. Přiběhnul k aportu, zatvářil se ublíženě a na moje povzbuzování si lehnul. Přijdu k čince a koukám, že jsem ji hodila do kachního hovna, byla špinavá, ale jen malinko. Vydrhla jsem ji pak pod horkou vodou, usušila na topení, stejně ji už nechce , jen opatrně očichá a vrací se “ dej mi odměnu za nic”.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.11.2025, 18:50:17
U nás pršelo vytrvale celý den, ani na cvičák jsme nešli, teď jestě trochu poprchává. Doron s Framem takový počasí bohužel považujou za ideální, takže byli zklamaní. Vzala jsem je aspoň navečer na třičtvrtě hodinku jen podle vody, Gučka v oblečku skočil do řeky, blbec ☹️. Jsem pořád strašně unavená, buď na mé něco leze nebo je to to tím, že mi minulej týden umřel dobrej kamarád a mám chandru, tak se mi točila hlava a usoudila jsem, že se radši nebudu poštět do žádnejch větších akcí.😅
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 29.10.2025, 09:05:58
Indiáni v mrazáku nejsou a nebudou 🙂. Vejce budou zjara a ne že ne 🙂.
Teď přišel kamarád ze zahrady a povídá: “ Hele, mám pocit, že to tam vede jedna ženská”.😅 Má pravdu, je to taková nejmenší kachnička, nejvíc uřvaná a všechny organizuje. Kačeři mají takový slabý nežný hlásky.
Jinak mě trochu dohání k šílenství tou svojí konzetvativností, když jsem vyměnila kulatou misku za hranatou nejedli, teď zase nechcou drahý kachní granule protože si zvykli na pšenici. Jídlo si hodně začali hledat sami, vlastně nevím, co žerou a už statečně brázdí celou zahradu.
Znají svoje lidi a svoje psy, k ostatním jsou ostražití. Tuhle jsem poprosila syna ať jen zavře dvířka, nechtělo se mi večer ven, to jsem si teda pomohla.. Nějak poznali, že se přiblížil někdo “ cizí” vyběhli z kachníku do zahrady a pak jsme je museli s Framíkem hledat a zahnat zpátky, překvapilo mě, že to dali i v úpné tmě.
Jsou moc fajn, na jaře jim možná udělám opravdový jezírko.
My dnes na loukách a v lese u Nenačovic, tam jsou psi asi nejšťastnější. Louky jsou nejvíc . Gučka běhal jako zamlada a učil Frama myšařit, úplně zapomněl na bokavá záda.
Fram zas plný svízele a to jsem ho včera celýho rozčesala..☹️
Dneska ráno mi nebylo úplně dobře, tak jsem psy jen vypustila na zahradu, nechala otevřený hlavní dveře a šup zpátky do postele.
Fram mě asi chtěl podpořit, když jsem se vzbudila, vidím vedle sebe jeho chlupatou hlavu, on jináč do postele nikdy nechodí. Udělal to teda už jednou, taky jsem byla nemocná, to mě tenkrát přikryl obrovskou smrkovou větví a já si v horečce myslela, že už jsem asi v hrobě.🤣
Zanechal na lněném povlečení takovej zajímavej dekor, kterej se mi docela líbí, akorát ta barva mi přijde taková blbá..😅