Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 08.09.2025, 09:01:08
Vznesli jsme dotaz na báňský i městský úřad., tak brzy budeme vědět. Max.pokuta milon, to pro ně nic není.
Tohle bylo moc. Stáje jsou opravdu v bezprostřední blízkosti a opravdu nic nevěděli. Že to bylo v předvečer dostihů, je už jen taková třešnička na dortu.
Ještě přemýšlím, jak jim udělat mezinárodní ostudu.
Dám sem dneska výjimečně pár fotek koní, i když se mi moc nepovedly.
Byl u nás šampionát arabských koní, veřejnost měla přístup, ale akce nebyla propagovaná, byl to spíš takový mejdan katarských, emirátských a saudských šejků, spojený s obchodem. Byli tady i evropští koně, ti se posuzovali zvlášt.
Byla to možnost vidět nejkrásnější arabské koně na světě, tak jsem byla šťastná, že mám tu možnost.
Jenže oni tu akci zakončili naprosto brutálně hlasitým ohňostrojem přímo na ploše závodiště, tak dvěstě metrů od nás. Lekali se i lidi a zvířata deset kilometrů daleko a mysleli, že je to u nich. Nikdo to nečekal, informaci nedostali ani trenéři dostihových koní, co jsou tam ustájený. Byli jsme zrovna na zahradě zavírat kachny, když to vypuklo, nic ani vzdáleně podobnýho, jsem nezažila. Ani o silvestrovský půlnoci na Václaváku, bylo to jako Armagedon.
Psi úplně vyděšený, Gučka se třásl ještě tři hodiny, Fram poprvé v životě nechtěl žrát, Doron byl naštěstí se synem na čundru, přitom Fram je s ohňostroji a petardami v pohodě. Teda asi už bych měla mluvit v minulým čase☹️. To prostě nemohl pes bez sluchátek na uších ustát. Kachny se trochu potloukly, ale jenom jedna kulhá, tak snad dobrý.
Něco tak barbarskýho, nekulturního a arogantního jsem neviděla.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.09.2025, 20:10:36
No hlavně, že se nebojí zkoušet nový rostliny.🤣
Mně je to jedno, ať si u svý zdravý výživy zůstanou ! Fitnesáci !😅
Slepice si teda rády daly kousek masa nebo tvarohu třeba..a vůbec konzervativní nebyly, no aspoň si nebudou v budoucnu konkurovat..🙂.
Taky jsem si povšimla, že kachny jsou mnohem víc kolektivní než slepice a jsou na sebe hodnější. A že kačeny jsou děsně ukecaný a kačírci mluvěj tichým, něžným hláskem.
Dneska jsem měla dlouhý telefonát s mojí dcerou, probíraly jsme docela zásadní věci jako zdraví, opravu domu, finance, různý organizační věci okolo vnoučat..a asi po hodině dcerka zcela vážně pravila : “ Mami, tak abysme přešly k důležitejm věcem, už jsem nastudovala, jak vybudovat to kachní jezírko..”🤣🤣🤣
Taky se teda vlastně neví čím byla způsobená ta původní nemoc.., jestli nějakej hřebík perforoval žaludek nebo střevo, tak kde teď kurňa je ?
Tohle mi přijde, jak za krále Klacka, když mi před čtyřiceti lety jezdil ke koním doktor Krupil, byl vybavenej líp, vozil rentgen a odebral krev a poslal do laborky ..
Houby se v tom vyznám, nezbývá mi, něž držet všechny palce..❤️
Já v tomhle věku považuju za úplně nejdůležitější využít to, že nás štěně zcela přirozeně ( pudově) následuje. Tahle doba, kdy můžeme vzít štěně na volno ven ( teda jasně že ne na ulici) a nebát se, že se ztratí nebo uteče, se pak už nikdy neopakuje.
A když vás pes za všech okolností následuje, máte v podstatě i přivolání a to je nejdůležitější.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.09.2025, 08:16:10
Já jim třeba chtěla dát trochu rýže, co zbyla po psem, i jsem to studovala a psali, že vařená neslaná rýže je pro kachny velmi vhodná a prospěšná, no oni si to nemyslej🤣
Tak ona, chůdě, skoro umřela a zažila dost bolesti, je v rekonvakescenci, tak možná organismus šetří síly. Taky to v dutině břišní ještě nemusí ( nemůže) být ještě úplně v pořádku a možná ji ducance do vemínka v břiše bolí i když to nedá najevo.
Pamatuju, že babička kravkám když nemohly pustit mlíko, masírovala vemínko několikrát denně teplýma, nahřátýma rukama a ( zpívala jim😊, na to byly zvyklý při dojení) a spařovala do škotu nějaký bylinky od “ úleku a od bolesti”.