Co mě nejvíc mrzelo od lidí, ..nazvu je pracovně odmítači…když člověk třeba u některých opatřeních (některá byla opravdu i z mého pohledu asi neúčinná a zbytečná) argumentoval ochranou seniorů nebo obecně ohrožených skupin, že byli schopní říct, že staří lidi to mají za pár a že když by neumřeli “s covidem”, tak stejně umřou na něco jiného…to mi přišlo tak necitelný…jako moje maminka je v kategorii 80+ a já děkuju bohu za každý den, co tady na tom světě se mnou ještě je. Musím říct, že snad větší cynismus jsem ve svém životě nezažila.
Mně zase přišel strašný zákaz návštěv seniorů v různým domovech atd, bylo to pro ně strašlivé, ta izolace, úplná beznaděj a osamělost, kvůli tomu jich taky hodně předčasně zemřelo.., vyprávěla mi kamarádka, která tam pracuje, byla z toho zoufalá..
Fujky fuj, hnusná doba.
A taky mě hrozně štvalo, jak je přírodě narváno. 😅
Myslím, že za kovidu bylo dobře vidět, jaká atmosféra kde panuje. U nás to bylo protivné a často nelogické , ale s restrikcemi v jiných zemích se to nedalo porovnat.
Když se podíváme třeba na takové Španělsko, tam směl jen jeden z rodiny na jeden hodinový nákup denně a byly přísné kontroly, Canada příšerné, Austrálie úděsné , Švédsko se omezilo na doporučení a dopadlo dobře ..
V pravém světle se ukázala totalitní Čína, to bylo zrůdné, v Severní Koreji se nesmělo o kovidu mluvit .., prostě neexistoval.
Byla jsem tehdy vnoučkem v Egyptě a potkala tam kovidové lékaře z Kyjeva, kteří si tam byli odpočinout, a ti se divili, že u nás kovid neléčíme, že oni dávají nějaká antivirotika hned zpočátku..
A Egypt.., tam se při testování smáli a ptali se jak chceme aby test dopadl , že se opravdu nemusíme bát..
Vlastně vůbec nevím, jak to probíhalo v USA, asi v každém státě jinak? Ani v Rusku nevím..
Parkují na zeleni, dokonce i na dětském hřišti. Psi bez dozoru je jejich specialita. Dokonce už kvůli nim máme vyhlášku kde se zakazují psi navolno v obci. Plní nám kontejnery a to ještě tak debilně, že tam narvou nesešlapanou krabici či nevyfouklé lehátko. Po lesích obaly od tyčinek, petlahve a podobně. Neodvezou si odpad ani domů. Zajímavé, že v zimě nic. To nebudou dělat tím pádem místní. Naštěstí mě už je to dnes jedno, ale až se vrátím, tak třeba je naděje na zlepšení.😀
Tak to vidíte, vydá se vyhláška , místo aby je někdo pořádně sprdnul . A to stejně pomáhá nejvíc.
Naprostý souhlas s tím, že psi mají mít přivolání.
Ty svoje pochopitelně nenechám, aby na někoho naběhli. Oni o to ale ani nestojí, jsou takoví sociálně vyžití.😊
Ten jorkšír by asi o nějaký kontakt stál, ale neví, jak na to. On pravděpodobně takzvaně “ vyjede”, protože se vlastní vinou dostal moc rychle moc blízko a dostal o sebe strach, vždyť je malinkej a křehkej, o polovinu lehčí než kdejaká kočka.
Já bych teď seznamování s cizími psy úplně zavrhla, ať si najde jednoho, dva kámoše se kterýma si rozumí , chodí s nimi na procházku, prohraje si , nejlépe navolno a stačí.