Teda chápu, že s náležitým vybavením jde vše, ale navlíkat slepici ponožku na hlavu bych nechtěl, to už mi přijde snazší vzít topůrko a rána na ránu, ráz na ráz a je to.
Teda chápu, že s náležitým vybavením jde vše, ale navlíkat slepici ponožku na hlavu bych nechtěl, to už mi přijde snazší vzít topůrko a rána na ránu, ráz na ráz a je to.
Díky moc, na stránkách klubu jsou dva chovatelé zdrobnělých černých měděněkrkých, už ode mne mají email, tak uvidíme. Bude-li třeba, rád se na Vás obrátím😉 Teď už si jen držet pěsti 😀
A to jsem si nakonec řekl, že letos kuřata nebudou, když se neumím rozhodnout, jaký plemeno 🤭
Holuby jsem už musel napárovat, některé páry už sedí na vejcích 😲 Tak teď jen doufat, že jsem odhadl u mladých pohlaví správně a nebudu v sezóně zase shánět jako poslední dva roky 😀
To je škoda, podívám se na stránky klubu, teda jestli nějaký klub a stránky fungují 😉Já na ně taky koukal jak z jara 😀 Ani jsem si je nevyfotil, ani si nekoupil katalog, samozřejmě, protože holuby jsem nesháněl a pár kontaktů už mám, tak mě to ani nenapadlo😕
Ančovičko, náhodou zdrobnělý maransky nemáte? Zahlédl jsem je v Lysé a tak nějak jsem zatoužil ba až po vejcích násadových😍
V tom případě bych přistoupil k omráčení. Viděl jsem, co dokáže sekyra, hne-li se zvíře, zrovna u krůt. To už je lepší ji špatně praštit nebo střelit omračovací pistolí a pak podříznout.
Ale lze i vézt řez přes šíji, usmrcení je okamžité a vykrvení bez problému.
Já sice trychtýř mám, ale taky raději zlomím vaz předem. Případně bych říznul přes páteř.
Jj, ale tenhle stav trvá už léta. Dlouho jsem váhal, zda se vůbec do svazu dát. Ale zdá se mi, že nové vedení svazu je přeci jen aktivnější a něco dělá, naopak staré jen láteří.
Jj, postřehl jsem, že tu psal a celkem je i vychvaloval 😉 Díky za připomenutí 🙂
o zdrobnělých hepšírkách uvažuju. Letos jsem nalíhl na zkoušku australky a ty jsou do mých podmínek moc veliký, tak příští rok to snad vymyslím už konečně.
Jj, kvokání je kvokání, bohužel u zdrobnělek a zakrslic, bývá častější. Proto jsem chtěl klidné, větší slepice (lehká plemena jsou plašani), ale to už jsou opravdu obřice a pokud bych chtěl něco vystavit, tak nevím, kam bych je dal 😲
Tak budu muset do těch zdrobnělek, teď vymyslet nějaký klidný a méně kvokavý 🤔
Moc děkuji za gratulace 😊 holubička udělala radost, byla to moje první výstava, kam jsem dovezl dva holuby a vybral jsem správně, holoubek 93 b. a holubička jak jsem psal 96 a čestná cena 🥳 Já je mám ve voliéře, ale zavírám je jen na noc, aby mi na ně nevlítla kuna, pernatí tady u nás naštěstí nestraší😊 A holubi jsou ostražití a dávají si pozor i na luňáky, ti tu občas krouží.
Tak moji pštrosi se dokáží v létě promáčet, že z nich odkapává voda a létání je v tu chvíli opravdu nemožné. Myslím, že to bude spíš v povaze holuba, protože to dělají jen asi dva holubi z hejna a občas se to povede nějakému výletku.
Jo, tak ten mě nenapadl
A co ten orel, nebo co to je? Ten je vyloženě podezřelej
Lucie 13.12., Olympic pod ní a nad vchodem je černá plocha s panoramatem Prahy a dvě LP desky, to si myslím, že je PV
list:ještě mám Pražský výběr
a Lucie a Olympic
list:ještě tam vidím JAR
ještě mám Pražský výběr
Varaxi:Jelen
Žlutý pes
Morčata na útěku
Wohnout
Kabát
Tři sestry
Visací zámek (nebo tak nějak)
Dinisauři
Orlík
Rybičky 48
Možná se někde v tom bordelu válí Vypsaná fixa, myslím, že je i skupina Katapult.
Víc asi nedám.
ještě tam vidím JAR
Jo kvokání je taková dvousečná zbraň. Je úžasné sledovat kvočnu s kuřaty, ale když nejsou kuřata potřeba, tak odkvokávání je děs. Nicméně si je zařadím na seznam zvažovaných plemen a budu dumat. Mám na to tak ty dva měsíce, nejpozději koncem února bych chtěl založit líheň, spárovat holuby a začít, doufám, úspěšnou sezónu, potože letošní stála za prd😟 Od šesti párů holubů osm holoubat za rok, by mě šlak trefil. Ale přesto jedna holubička za 96 bodů a čestná cena 🥳
Taky jsem nad nimi uvažoval, ale nejsou to plašani? 🤔 O australkách uvažuju hlavně kvůli povaze 😉
Nakonec bylo osm kuřat a z toho 5 kohoutů, dva se podařilo udat. Ověřil jsem si, že australky jsou krásný, klidný slípky, ale strašně veliký 😲 Tak přemýšlím nad zdrobnělkama, nevím jestli australky, velsumky, hempšírky. Líbily by se mi zdrobnělý český, ale bojím se, že budou příliš temperamentní. to by mohlo dělat neplechu ve voliéře. Musím to rozlousknout🤔