Teda dal jsem si tu trošku pauzu a najednou zjišťuju, že Jarda.Pecival měl kámoše kohouta od sousedů, Ančovička má betonové kotníky a nestačím se divit, přátelé. Jo a škubačku bych tentokrát taky využil, bo po hodině škubání australáka jsem ho raději začal stahovat a to trvalo jen půl hoďky. Žádná sláva ale lepší než talíř plný peří 😀
Odpověď na příspěvek uživatele aldamax z 24.11.2024, 15:18:58
Toto je opravdu asi běžná praxe. Podobně krmím též. Otázkou je, jak krmí tazatel, což nepíše. Jen se ptá na přemrzlé brambory. Těžko pak poradit, protože si nedělám iluze (soudě i podle některých zdejších dotazů), že jsou lidé kteří jsou schopni krmit jen brambory, zbytky z kuchyně a pšenice. Takoví se pak často diví, že jim slípky nesnáší, či se ozobávají. Bohužel anonymové nám tu diskuze dost ředí, svými moudry a urážkami ostatních, kteří se nebojí své názory a rady podepsat.
Odpověď na příspěvek uživatele Jirka P. z 22.11.2024, 18:44:14
Též jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem tuhle myšlenku opustil a jsem rád, že holubi přelétají maximálně na sousedovu střechu. Tomu to nevadí a ostatní tím tolik nevytáčí. Byl bych nerad, aby mi zalétali sousedům na zahrádku a sezobali jim sadbu, to by pak mohli mít domácí vězení😲
Tady se nám zase rozjela diskuze. Pokud je mi známo, rituální porážky v ČR ani EU nejsou legální. Judaismus, islám ani křesťanství nejsou evropská náboženství. Takže si tu pan holubar a anonym opět jen upouští uzdu své frustrace a vzteku na všechny a všechno.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 16.11.2024, 19:34:57
I s kočkou lze odchovávat. Než jsem zavřel slepice do voliéry, tak kuřata zakrslých slepic běhala jen za metrovým plůtkem a kočka (vášnivá lovkyně, která chytala vrabce za letu a potkany nosila od sousedů, že se jich člověk bál, ač byli bez hlavy) si jich ani nevšimla. Ale je pravdou, že takovou kvočnu, jako jejich matka, jsem už nikdy neměl.
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 19.10.2024, 19:17:59
Je pravda, že zajíců i bažantů asi dost ubylo. Taky je nějak nepotkávám, což ještě před pár lety tu pobíhali a poletovali, ale letos jsem několikrát potkal hejno koroptví😲 Ale vlky a medvědy by mohla uživit spárkatá a černá zvěř, těch je i tady kousek za Prahou dost, jen se tu vážně nemají kam schovat.
Jak píše Varaxi, přijít můžou klidně v poledne. Pokud máte obavu, že by přijít mohly, zajistěte třeba část výběhu voliérou a vypouštějte je tam. Do zbylého prostoru je můžete vypustit po návratu z práce. Já mám slepice ve voliéře, protože přišla kuna, dvakrát 😟
Ohledně odchovu kuřat je dobré začít literaturou věnovanou chovu slepic a něco si načíst, případně ve zdejší diskusi zadat heslo ODCHOV KUŘAT a dostanete se ke spoustě informací. Pokud užijete obě metody získávání informací a něco vám bude nejasné, lze se snadno doptat v již existujících vláknech a není třeba zakládat nové.