Aktuálně: 2 754 inzerátů261 611 diskuzních příspěvků19 170 uživatelů

Příspěvky uživatele

Elisak

Elisak
Elisak 08.12.2025, 17:42:37 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 07.12.2025, 19:52:02

Jj, to kolik toho běháním stihnu prozkoumat mě hodně baví. Těch 22km dám cca za 3 hodiny a to se stihnu i zastavit pokochat a nafotit něco. 
Hodně super to bylo v létě v Chorvatsku a tam jsem to ještě poladila s manželem, který neběhá, ale fotí a lítá dronem. Tak jsem večer naplánovala trasu na další den, s tím že mě někde, kde to bylo zajímavý na focení, vyzvedne. Dorazil na místo o něco dřív, než jsem doběhla, tak se zabavil focením a pak jsme jeli spolu dom.

Elisak
Elisak 07.12.2025, 19:09:51 xxx.xxx.194.232
Orionka:

Však jo, netřeba oholit celý kmen, něco pro potěchu nechat i ostatním. Asi na Bezděz koukáte z jiné strany než já - tak to jo hledat nepůjdu. 😊

Bylo to kousek od Vrátenské hory. K Bezdězu to je ještě docela kus cesty.

Elisak
Elisak 07.12.2025, 16:48:54 xxx:xxx.9523:3dd4
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.12.2025, 15:59:26

Budu ji mít zítra k obědu. Já si vzala jen 7 kousků, nevěděla jsem v jaký stavu to donesu, měla jsem jen běžeckou vestu a k autu ještě 7km..

Elisak
Elisak 07.12.2025, 14:47:55 xxx.xxx.194.232

Včera spustili registraci na "letního Čerta", tak jsem se rovnou přihlásila, snad to přežiju, ale mám z toho respekt.

Poběží se z Housky přes Bezděz a Ralsko až na Hamr na jezeře. Tak jsem dneska byla rovnou obhlédnout start a první kousíček z trasy (Houska - Vrátenská hora). Dali jsme s Efíkem 22km a 600m stoupání. Chvílemi i vylezlo sluníčko a skoro byl vidět Bezděz, ale byl dost v mlze, (tam mám v plánu taky vyběhnout jen musím vymyslet rozumnou trasu zpět). Efík si teď hraje na mrtvolu a my asi vyrazime na Vánoční trhy.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 25.11.2025, 20:49:09 xxx.xxx.194.232

Kdybyste mi to tady nepřipomněly, tak mi to že jsou za chvíli Vánoce asi ani nedojde. Dárky jsme zatím neřešili. Na rozsvěcení stromečku u nás ve vsi letos nebudu. Máme sraz s gymplem po 17-ti letech. Výzdobu doma trošku šidíme, loni jsme kupovali svíčky na adventní věnec až 24.12 ráno…  A mamka mi už druhej rok tvrdí, že dokud nebude mít vnouče tak Vánoce slavit nechce. 

Elisak
Elisak 25.11.2025, 17:11:22 xxx.xxx.194.232

My dneska ráno procházka, když je tak hezky bílo tak jsem vytáhla stopovačku, sníh ještě drží, ale začíná to být dost mokrý. A teď jsme dorazili z rehábky, standardně chodí Qui, ale dneska jsem poprvý vzala i Efíka, jen preventivně protáhnout a prohmátnout. Dostal pochvalu za krásný nasvalení, prej by se na něm dala učit anatomie svalů… Jinak je v pořádku, něco měl trošku bloklýho, ale nic hroznýho. A teda překvapil jak byl hodnej, v pohodě zvládl ležet na boku a bez problémů si nechal všechno líbit, na to že nic podobnýho nikdy nezažil…

Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 24.11.2025, 18:11:26 xxx.xxx.194.232

Hlásím, že Mělník taky pod sněhem. Ráno parádní běhání v cca 4cm prašanu, úplně miluju když to jdu první, jako dneska. Jen teda moji psi z toho tak nadšení nejsou, nejdřív čumí co to je za divnou hmotu a pak teda šlapou, ale prej je to studený a mokrý. 

A víkend... V sobotu měl Efík úplně volno, já jela hned ráno na závod, Čertovskej wintertrail 33,3km a cca 1200m stoupáni. Tentokrát jsem to šla hodně na pohodu (přijde mi že se tělo ještě pořád nevzpamatovalo z maratonu). Přišlo mi to těžší než letní verze. Pár hodně strmých stoupání (i 32%) a seběhů, který teda za mě byly neběhatelný i dolů, ale trasa nádherná. Šlo se: Hamr na Jezeře – Jelení vrchy – Dlouhý kámen – Skalní divadlo – V Břízkách – pod Kavčí skálou – Horka – Holičský vrch – Lázeňský vrch – Kavčí kopec – Chrastenský vodopád – Chrastenský vrch – Děvín – Hamerský Špičák – Hamr na Jezeře. Ten Chrastenský vrch bylo peklo i dolů, tam jsem se o sebe docela bála. Skočila mezi první polovinou závodníků. Ale úžasný zážitek a příští rok chci znovu... 

V neděli jsem s Efíkem dala naší klasiku až k soutoku, a bylo krásně jasno.

Obrázek Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 17.11.2025, 22:20:15 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.11.2025, 19:52:54

Naše vetka pohotovost pro své klienty drží, pokud teda není úplně pryč nebo tak něco. 

Ale co mi občas vyprávěla, tak se ani nedivím, že to drží málo kdo. Třeba že ji o víkendu v 11 večer vytáhli z plesu, ona na ně přes hodinu čekala v ordinaci a nepřišli. Pak když jim volala, co se stalo, tak že prej pejskovi už je dobře tak nejeli… a ani je nenapadlo ji zavolat… 

Já u ní využila pohotovost zatím jen jednou, v neděli brzo ráno, když se Efík vůbec nemohl vyčůrat. Chudák vetka měla zrovna kocovinu po vinobraní…

Elisak
Elisak 17.11.2025, 14:28:43 xxx.xxx.194.232

My si dali včera moje poslední předzávodní běhání na Kokořínsku (v sobotu mám závod Čertovskej wintertrail - 33km a 1000m převýšení) vyrazila jsem až v 8 a překvapilo mě kolik jsme potkali lidí, docela dost turistů a skupinku na koloběžkách. Na to jak se mi nechtělo vstávat tak to nakonec bylo hrozně fajn, běželo se dobře a bylo z toho našich klasických 18km v hezkým tempu.

Dneska jsem s Efíkem vybíhala v 6 ráno a bylo ještě fajn 7°C a jen trošku mrholilo. Pak jsem měla od 9 trénink jízdy na koni a to už nic moc, nějaký 2°C studenej vítr a déšť, chvílemi i se sněhem. Docela jsem vymrzla.

Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 12.11.2025, 17:18:07 xxx:xxx.f821:68d2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 12.11.2025, 16:46:13

Parťáka jsme mu pořídili až po tom úraze, ale hrozně mu to pomohlo. Jen na toho třetího psa to asi nevidím, už takhle je to venčení složitější…

Elisak
Elisak 12.11.2025, 13:51:21 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.11.2025, 08:18:16

Tak mě je z tohodle taky hodně špatně. Nikdy jsem to nenapsala, (jen občas náznaky) ale Quie mi v jeho 8 měsících srazilo auto. Vytrhl se mi z ruky i s vodítkem, pořád si to vyčítám. Tenkrát to vypadalo hodně špatně, pneumotorax, skoro protržená bránice, 4 dny byl na VFU v Brně. Nakonec to odnesla jen jedna přední noha, někde tam má přerušený nervy, takže je částečně ochrnutá. Tak nějak ťape, většinou s ortézkou, ale zvládne jít po všech 4 i bez, pokud jde aspoň trošku v klidu… Doma teda spíš chodí po 3.

Elisak
Elisak 05.11.2025, 19:05:16 xxx:xxx.3706:384e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.11.2025, 18:13:22

Moji kluci se s jinými psy nesnesou, zvládnou kastrovaný psy a fenky.

Ale že by rafli mě, to ne. Jen teda u Efíka bojujeme s přenesenou agresí, když nemůže na nepřítele tak rafne mě. Ale většinou už se mu docela rychle rozsvítí…  

A oba se dost ohradí, ale nekousnou, když dostanou po čumáku neprávem. Naposledy když jsem jednoho potřebovala odehnat od vosy a dostal novinami po čumáku.

Elisak
Elisak 05.11.2025, 17:43:07 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 05.11.2025, 11:01:33

To zasekávání na procházce mi dělaj oba taky. Efík při dlouhý procházce/běhu to dělá když nejdeme okruh, ale otočíme se a jdeme domů stejnou cestou, to většinou protestuje dost, sice ho rozejdu, ale pak se nějakou dobu táhne za mnou jak smrad.

Při kratičkým venčení (jen na čurání) to dělaj častěji, buď když je hnusně, nebo večer většinou jakmile maj splněno, co potřebovali a chtěj dom. Někdy se i zaseknou a nejdou nikam, to mi přijde, že vlastně neví kam by chtěli, protože po chvíli přemýšlení už najednou ví a někam začnou rvát… A nejlepší je, když venčíme s manželem a jeden pes má splněno a dál nechce, ale druhej chce pokračovat. To se ten co už má splněno zasekne a nejdem nikam, protože dál jít nechce, ale bez kámoše nejde ani domů, takže stojíme na místě a čekáme… Oni basenji dost často s páníčkem diskutujou o trase vycházky a vlastně tak nějak o všem.

A s tím vrčením nevím. Je fakt, že Qui na mě občas vrčí nebo mručí, když jdu ráno běhat s Efíkem a Qui zůstává doma… Ale zas ne tak, že by chtěl kousnout. Spíš mi přijde, že mi prostě nadává, že zůstává doma.

Ať kamarádka hodí dotaz na Fcb - Gambo forum, třeba tam někoho něco napadne. 

Elisak
Elisak 05.11.2025, 15:21:10 xxx.xxx.194.232

Dneska super venčení/výběh.

Můj poslední letošní závod se blíží (bude to 33km a něco přes 1000m převýšení), takže potřebuju naběhat kopečky a terén. Znovu jsem vyrazila na Kokořínsko, tentorát trošku upravila trasu a vzala to přes Pokličky. Doufala jsem, že se vyhnu bahnu v roklích, ta trasa je skoro stejná, jen to vede nad tou roklí, kde je tolik bahna. A opravdu mnohem lepší, jen se mě Efík pokusil přizabít při seběhu schodů z Pokliček. Dřevěný schody hodně klouzaly a Efík dost tahal, asi tušil nějakou zvěř...  

Počasí parádní, krásně svítilo sluníčko. Přitom u nás se mlha ještě nezvedla a asi ani nezvedne...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 02.11.2025, 20:08:55 xxx.xxx.194.232

U nás taky lilo celý den, začalo už někdy v noci a má pokračovat až do zítřejšího rána.

Ale běhat jsme byli, dali jsme 18km. Efík ani neprotestoval, jen jednou se zeptal, jestli to myslím vážně a pak už šlapal hezky přede mnou. 

Ale včera bylo krásný ráno…

Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 29.10.2025, 17:51:02 xxx.xxx.194.232

Dneska jsme se vypravili na Kokořínsko. Chtěla jsem konečně potrénovat kopečky a otestovat hůlky na běhání do kopců.

Tušila jsem, že v těch roklích to bude dost průser (mokro a bahno), ale nakonec byly hodně špatný jen 2km, zbytek celkem šel. Efík šel i přes to bahno celkem statečně, jen se tvářil dost zoufale... A to ještě nevěděl, že ho doma šoupnu do sprchy... 

Ale bylo to parádní, krásný 18km okruh, svítilo sluníčko. Jen na cestu zpátky jsem si ty boty zula a řídila jsem jen v ponožkách, manžel by mě asi zastřelil mu v těhle botech vlézt do auta...

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 26.10.2025, 17:09:47 xxx.xxx.194.232

Nám dnešní běhání vyšlo suprově. Ráno lilo, tak jsme vyrazili trošku později až po dešti, krásně svítilo sluníčko 10°C, jen ten vítr byl nepříjemný. Hlavně posledních 5km kdy jsme běželi celou dobu proti větru.

Ale jinak paráda, pohodových 18km a konečně se mi běželo hodně fajn. Tělo se už asi konečně vzpamatovává z toho maratonu, po 14-ti dnech… Jen to tempo mám pořád mnohem pomalejší než normálně, ale s každým během se to zlepšuje…

Chvíli po tom co jsme doběhli dom se zatáhlo a od tý doby skoro celou dobu prší…

Obrázek
Elisak
Elisak 19.10.2025, 12:32:37 xxx.xxx.194.232

Já co jsem začala studovat složení ponožek a nebrat to nejlevnější, tak mě konečně přestaly trápit svědivé vyrážky na nohou. V létě potřebuju buď hodně bavlněný nebo bambusový.

Voxx mám taky ráda, mám jak zimní tak nějaký tenčí na léto.

Elisak
Elisak 19.10.2025, 12:16:45 xxx.xxx.194.232

Jinak všem děkuji, bylo to dlouhý, po 35km jsem začínala mít fakt dost, ale jsem spokojená, čas nakonec hodně těsně pod 4h. 

A dneska už je prej Efík spokojený, krásných 18km na koloběžce, šel moc hezky. A teď mi tu spokojeně spinká…

V týdnu už asi zkusíme i nějakou běhací delší trasu a ten další týden snad zvládneme i něco na Kokořínsku. Potřebuju do dalšího závodu potrénovat kopečky.

Obrázek Obrázek
Elisak
Elisak 19.10.2025, 12:07:22 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 19.10.2025, 07:57:30

Sedák na běhání mám, někdy s ním běhám, někdy vezmu jen flexinu. On zas tolik netahá a já asi ani nechci při těch vzdálenostech, co spolu běháme. Většinou 2x nebo 3x v týdnu jdeme na nějakých cca 18km-21km. To už mi přijde hodně aby šel v plným tahu.