Odpověď na příspěvek uživatele efe z 08.01.2025, 14:40:15
Chápu, zase já jsem s nima spokojená i za tu cenu(ale tenkrát jsem brala první za 1500Kč a druhej za 1800Kč). Jsou masivní těžký a kluci nemaj tendenci je likvidovat a ani stěhovat. Ten první slouží skoro 5 let a jen má vevnitř trošku vytahanej chlup, jak si v tom Qui občas zahrabe, ale látka jako taková drží…
Několik pelechu za 500Kč+ nám vydrželo tak 1-2 měsíce….
Jo a mám nový fotky vánočních miminek, už je jim 14dní a už i vypadají jako tricolorní. Zatím nevím, kdy se tam vypravím osobně, mamina k nim zatím nepustí ani svojí smečku. Fate, ta měla štěňata a je z nich úplně unešená, ale respektuje že zatím jen z dálky. Gaia jen blbě kouká… (ta štěňata neměla).
Jména zatím… Jennifer, Jeremy, James, Jambo, Jupík(Jupiter nebo Jupoto) a Jimmy
Mamku žlučník hodně zlobí. Já to asi zdědila, ale naštěstí mi zatím vadí jen hodně mastný smažený jídla na oleji. Na sádle je to o něco lepší. A jsem schopná dát i smažený, když to hodně proleju pivem, aspoň 3 a víc. Což zase moc nefunguje na smažený k obědu, protože takhle se zlískat už po obědě se mi nelíbí.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 08.01.2025, 13:29:56
No já teda prskam už když to padne na 22°C a navlíkám se do teplý mikiny. Spát v tom už vůbec neumím, to bych odmarodila… Psi by se taky vztekali, to stačí když v lété při večerním posezení venku se ochladí na nějakých 17°C a jak jen polehávaj, tak už se klepou zimou, ale doma sami být nechtějí… Tak to většinou dopadne tak že si je berem na klín a pod deku…
A při týhle teplotě bych musela i nějak pořešit vytápění přes noc hadům, tam topím jen přes den, přes noc jim stači pokojovka. Některý druhy by teda dali i noční teplotu kolem 18°C ale míň asi ne, ale mám i druh kde to nesmí jít pod 22°C.
max průměr 112cm. Ty kulatý jsou s kruhovou obručí, která to drží čátečně zvednutý, ale nakonec jsem jí vyndala. Umí se tam zanorovat i bez ní… Jen mě štve, že dřív prodávali i samostatně potah, i proto jsem to brala od nich. Ale teď už jsem to tam nenašla
A ještě s teplotou doma. Standardně doma máme kolem 23°C, když se topí v krbu tak spíš 25°C a kluci naložený u krbu, kde je 36°C i víc. Vtipný je, že jak se u krbu někdo začne víc motat, tak už zaujmou místa a čekají…
A Qui spí i létě zachumlanej v pelechu asi takhle…
Kluci mají těch oblečků několik různě zateplených a oblíkám celkově podle počasí, i třeba v těch 10°C pokud studeně fučí a mrholí a pod cca 7°C vždy. Qui podsadu nemá snad vůbec a celkově mi přijde i míň chlupatej než Efík.
Už to mám nějak nakoukaný, kdy co dát, občas se mi nějakej pes klepal a pokňourával.
Canka: Dneska se topilo v krbu tak jsme tu měli i 25°C, blbě se to reguluje… Já i na spaní potřebuju aspoň 22°C. Jinak noc probíhá tak, že mi je chladno tak se zachumlám co to jde, ale tak za hodinu se vzbudím totálně zpocená, tak se odkopu a za hodinu se zase vzbudím zimou a takhle pořád dokola. Takže se nevyspím a jako bonus to většinou odmarodim.
Já si z toho utahuju, že jsem teplej panelákovej odchov.
Canka: u tebe bych zmrzla, doma držíme minimálně 23°C.
Já si užila poslední volný den pořádnou dávkou pohybu. Ráno 34km na koloběžce, potom rychlých 11km s Efíkem. A pak začalo krásně sněžit, tak koukám na počasí a zítra to bude pryč. A já se na koloběžku na sněhu těším celou zimu. Tak jsem dala ještě jednu krátkou koloběžku na sněhu, cestou dom už teda pršelo, ale i tak to bylo super.
Minulý týden jsem si domů přivezla dalšího hada, chřestýše holčinu. V létě pro ní snad seženu ještě kluka a budu mít stop stav…
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 30.12.2024, 06:00:06
Nebylo to sice na mě, ale super.
Já začínala běhat indiánem, prokládání běhu chůzí a rovnou cca 8-10km. Nejdřív 50m běh a 50m chůze a postupně jsem navyšovala běh. Cca do 2 měsíců jsem těch 10km uběhla vcelku.
Dneska takhle. A ještě se chystám zítra, chybí mi 10km do uběhnutí 3000km za rok. Ale o něco to zase natáhnu, buď zase 17km, nebo půlmaraton. Ještě uvidím jak to půjde…
Já mám jednoho velkýho pavouka za terárkama, tak když mi posledně při krmení ještěrek zdrhnul cvrček a přes noc cvrkal jak střelenej, tak jsem doufala, že se o něj aspoň ten pavouk postará… A ono ne, až asi po týdnu nebo dvou jsem cvrčka náhodou odlovila.
A tohle je to, proč jsem kdysi ještěrky zrušila. Už jsem se rozhodla, že ješterky po svátcích přestěhuju z obytný části domu a do uvolněného terárka půjde další had…
Koukám že jsem zase zaspala zajímavou diskuzi, no včera a předevčírem jsem nevěděla kam dřív skočit…
Tak jen krátce… Jako android programátor ty nadstavby Samsungu a Xiaomi hodně nemám ráda. Občas se jim povedlo něco docela slušně rozbít. A pak ladění, že něco nefunguje na 1 konkrétním telefonu a na ostatních jo, je dost naprd…
Mě u obou kluků postupně prošla nějaká střevní/žaludeční potvora. A nejdřív zvracel Qui a s denním odstupem i Efík, ten to měl i s průjmem. Jinak byli veselí hráli si, jen neměli chuť k jídlu. Ale stačila dieta a jsou zase dobrý.
Tak jsem včera byla běhat sama a byl z toho hodně slušnej čas na půlmaratonu a další 4 rekordy. Dneska už byl Efík se mnou, docela se dožadoval nějaký akce a teda měl z toho velkou radost, jen jsem se dneska prej courala, pořád se otáčel jako kde jsem. No mě to po včerejšku moc rychle neběželo...