Hm, cudne je, ze ani jasterice nevyliezli, vcera tu lovili aspon 4, je tu dnes fakt desivo mrtvo, hm, mozno sa nieco nakoniec zomelie.
Bezne tu od skoreho rana vecne nieco lieta, skrieka, susti a pobehuje.
Divne.
Sliepky nieco uchmatlo cez den, lebo vecer uz neboli na hniezde. Takze asi utok zhora. Nabuduce uz iba sliepky s kohutom, oni celkom prestali byt ostrazite a podvecer sa celkom rozliezali po pozemku. Njn.
Je to na houno.
A to sa mi podarilo si uz kupit ich lasku pecivom, po ktorom mi nie je zle a mixom vlociek.
Dnes som asi rano mohla vytiahnut kone von, ale uz pripeka. Dnes “iba” 29, veterno, vraj burky, ale tie nas kopec vzdy obidu, zvlastne.
Mohla by som ich vypustit, lenze Neha vzdy nakoniec zamieri na pozemok, kde je kratka trava a ludia tam maju krb a terasu a tak po nich vzdy musim ist.
Keby nebola krava, mohli sa past navolno, ale nie, madam ma svoje predstavy.
Ako na potvoru, predvcerom sa mi zjavila pred brankou dolna macka, zjedla macacie granule, co som dala liskam a spokojne si lezala. Ani prve lisca ju nevzrusilo, ked sa objavilo druhe, odisla dolu.
Vcera dostala Liska po cuni, pretoze ked nalievam vodu, to co stvara, to je des. Zda sa, ze pochopila, dnes mi dala aj nozicky. Akurat neodhadla, ze ked mame s Garonikom tuliacu sa chvilku, tak si nema ziadat moju pozornost. Tak ju kopol, chujko, ze to plaslo na celu dolinu.
Garonik vyzaduje ciste a dobre nastlate lezovisko, potom ho cele strategicky zaberie a drieme tam, aj si pospi.
Aj vase kone vyzeraju po noci ako by prisli z flamu?
Vsetkych som konecne odcervila, z Lisky vyslo co som cakala, lariev a lariev…ako, plne chapem, ze najomne ustajko je kompromis, ale odcervovat tym, co ma vet prave v akcii je prasarna. Uz mi to bolo jedno na jar, lebo som vedela, ze ju odcervim, ale…nah….ako, nebudem nikomu kazit ksefty, ale, naserie to. Larvalna cyatostomiaza fakt naserie.
Ale pohrabala som uz hovna?
Nie, som v lese, vyhovorka je, ze som isla po fotopascu 🙄
Nuz, zatial nie. Zato som zasla cez kopec na tajch Úhorná, ktory milujem.
Hodinu som plavala, ja ako nemam dozor, co ma zenie z vody, som schopna sa uplavat, az krce v nohach ma vyhnali von, je tu totiz o 5 stupnov chladnejsie. Zajtra podla mna nespravim ani dva kroky😂
Myslim, ze takto sa leto v Jablonove bude dat zvladnut, zajtra skusim rybnik v Hrusove, mozno.
Ale tajch je tajch, uplne ina voda, uplne iny wibe.